Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 345
  • 736
  •   2
Отговори
# 675
На часовник не бих разчитала, честно казано, независимо какъв е. Но аз не харесвам и истинските апарати за мерене на кръвно налягане които са на китката а не с маншон за над лакътя. Не е същото просто.

# 676
Понякога най- малкия шум ме буди, друг път всичко шумно проспивам. Имаше период, в който а- ха усетя, че ми идва дрямката и скачах в леглото, за да не изпусна момента. В момента съм спряла магнезния заради гастрит.

# 677
Понякога най- малкия шум ме буди, друг път всичко шумно проспивам. Имаше период, в който а- ха усетя, че ми идва дрямката и скачах в леглото, за да не изпусна момента. В момента съм спряла магнезния заради гастрит.
И аз, мъчи ме и стомаха и червата.

# 678
Аз пък спя като пън и все ми е малко. Кафе пия по едно на ден вече заради многл ниското желязо- четох, че пречи на усвояването и ги намалих от три на едно. С три лягах към 23.00ч, сега 21.30 вече съм в леглото. 😄
На мен единственото оплакване ми е нередовен цикъл. Понякога усещам вечер моментно изпотяване, но то е за секунди, през другото време съм все намъкната и винаги ми е студено. Колежките в офиса сигурно ме проклинат, че засилвам отоплението- без една всички са в менопауза и само пъшкат колко им е жега.
Даже все ми казват, че са били като мен преди менопаузата и как и аз ще стана така, но не вярвам. Обичам топлината. 😁
Имам изпотяване през нощта в дните на цикъл, но и това не ми убива съня. Просто се отвивам за момент. Сигурно съм патологичен случай.

# 679
На мен като че ли ми се позавръща ПМС последните месеци, може да се каже че бях забравила какво е това. Е, не особено стабилно настроение си имах, но като чисто физически неразположения наистина съм се разглезила и това чак така да ми падат батериите преди цикъл и да ме присвива коремът никак не ми харесва. Ако кажа че чак ме боли, ще е преувеличено, но си има дискомфорт. А доста години не бях имала такива екстри.
Иначе ми е що-годе редовен цикълът, макар и вече да идва през по-малко дни - средно 25, а като млада ми беше на 28.

# 680
Къде ви боли мен ниско долу

# 681
Лотус, и аз съм като теб.Все ми е студенои все ми се спи, 10ч сън ми трябват.ПМС си имам от няколко години пак, на моменти е по-слаб.Това, което ме тормози е неразположението преди и по време на овулация, усещам я като цикъл, нервна съм, боли ме вътре нещо, понякога и като сядам.Сексът е почти невъзможен, заради болката в матката.
Този месец цикъл имах 10 дни, редовен е, един месец гърдите почти не са спирали да ме болят.

# 682
Къде ви боли мен ниско долу
Боли ме над пъпа, подувам се, тежи ми като хапна повече...

# 683
  • Бургас
Къде се калибрират апаратите?  Важи ли и за електронните?

# 684

Аз съм с язва. Калцирала, но...кога и как съм се сдобила с нея без да усетя нищо...нямам никаква идея. Една от причините да пия бисглицинат е стомахът.

Нямам идея къде по принцип се калибрират апарати за кръвно...вероятно всеки производител си има сервизна мрежа, която я пише в гаранционната карта.

natka, и аз не ги ползвам, но таих надежда за съвременните технологии и сензори в часовниците, и така исках да ме изненадат, но уви.

Забравих да ви кажа, че вече официално тежа толкова, колкото тежах в 9-ти месец преди раждането. С тази разлика, че не нося бебе в корема. Ужас някакъв Smile Детето ме успокои, че по-добре така и да трупам естроген в сланините, вместо да оплешивея Smile

# 685
Той проблемът с меренето на китката не е в това какъв е сензорът а какви са кръвоносните съдове, просто не е същото както с големия маншет. И колкото повече не сме в първа младост, толкова по-голямо значение има това, да не го напиша по некрасив начин Grinning
А то сензор в часовника, точно за кръвно... знам че има някакъв на който каишката се надувала като маншет и така мери, което хем ми е трудно да си го представя, хем пак си е същият проблем дори и да са го докарали по-близо до апарат от такъв тип.
Другото е че кръвно налягане по принцип се мери в покой, а не докато шаваш. Съответно нормите са за в такова състояние колко да е. Пак не схващам какво печелиш от това че часовникът евентуално ти мери там нещо при други условия, ти не знаеш за тях нормите какви са. А ако ще мериш само като седнеш на спокойствие - защо да не си сложиш един истински маншет и поне да знаеш какво мериш Grinning

# 686
О, много е удобно с часовника...както си седя на бюрото натискам копчето, меря си кръвното, няма шум и никой не разбира. А сега само да чуят маншета и се започва с въпросите. Даже вчера не го мерих, въпреки, че усетих, че нещо не ми е ОК, заради това да не се скупчват около мен. И нямам място, на което да се усамотя. Та, много ми се искаше да избегна това неудобство, но няма как.

# 687
А, те като ти увиснат на главата да ти дишат във врата, голямо мерене ще направиш... В такава ситуация сигурно и аз може да покажа повишено, дето моето е 110 на 80 след изпито кафе Grinning

# 688
За калибрирането ми казаха в аптеката, от която ги взех до нас. Дори не знаех, че има такова нещо.
Казаха само да занеса апарата и ще го дадат за калибриране, но не питах по-подробно, не питах и колко струва.
Има разлика и при меренето с двата, само това мога да кажа. А, ги сравнявах и с два други, калибрирани и точни. Старият не мери точно високи стойности, не ги хваща просто. Аритмия също не хваща, а новият е много чувствителен.
Тези на китка не мерят достоверно, обичайно завишават, но зависи от човека, и съдовете и пулса му.

п.с. след тази тирада се почувствах като 76 годишна бабка, срастнала с апарата за кръвно, и знаеща всичко за болестите ...

# 689
Припознавам се във всеки пост.
Ту ми е студено, ту по скоро топло, необичайно за мен главоболие, аз доскоро не знаех какво е това, вълни имам от три години, тъкмо бях навършила 40, ПМС-и това доскоро не знаех какво е. Ужасни болки в гърдите, особено едната, уплътнение.
Изобщо-вътре съм, само не знам как ще имам нерви да изследвам хормони в точно еди кой си ден... ужас, не ми се остарява.

Общи условия

Активация на акаунт