Отговори
# 30
Е.т., за съжаление не мога да ти кажа как да откриеш детегледачката за твоето дете, защото в повечето случаи е въпрос на късмет. Иначе начините са: чрез форума, чрез обява или агенция за подбор на кадри, чрез препоръки от близки хора. Естествено последното е за предпочитане. Работното време бива 2 вида - фиксирано и на повикване. при фиксирано раб.време е редно да се предложи твърда заплата, като за всяко извънредно задържане на жената се доплаща. Ориентировъчна сума - около 400лв... Изисквания - ти ги определяш, но по-добре при малки бебета като нашите от жената да се изисква преди всичко гледан ена детето, а не помощ в домакинството. най-добре е да направиш режим, по който гледачката да се движи. Така ще моеш и по-лесно да я контролираш. Добре е първите 1-2 седмици да си с нея, за да се увериш, че прави нещата "по твоя начин"
Стели-ссд, странно, но аз от майки досега не съм чувала негативни отзиви за проходилките. Обосновка защо да не ги ползваме чуваме от лекари и т.н.,но не съм срещнала родител, който да е казал "проходилката е виновна, че детето ми не проходи или има погрешна походка..." Така че - ти си реши.  Naughty А за петната от морков - ами май нищо не ги маха  newsm78
Денис, паметна дата е днешната. весели празници ти пожелавам  Hug
Ние преди малко се прибрахме - Спаси беше при бабите си, а аз свърших разни служебни неща и обядвах с братовчед ми. Сега хапвам топъл кейк и си мисля как ще отслабвам...  Laughing

# 31
  • София
Привет, момичета!
Това с отслабването ще го поотложа Stop е, това кърмене няма да е вечно,я!
Днес дадох на маймунката пюре картоф и царевица - прие се със смесени чувства  ooooh!
Неочаквано, но най-много яде елдата на Беби. Понякога я смесвам с круша, да пробутам крушата, че плодовете не се тачат. Мисля да въведа кайсия, мислите ли че е рано и е алерген, вашите бебчета добре ли реагираха? А за прасковите?
За проходилка още се чудя дали да я вадя от мазето.
Днес цял ден се гушкаме, няма отърване. Оставих я в кошарата , да взема душ, е то реване, мрънкане...ау, заболя ме главата. Явно всички са така...взеха да се привързват много, не че е лошо, ама и на мен ми пораснаха бицепси, то скачане, то въртене  Joy

А за новата темичка, нямам думи, супер е  Party
Кузманка, жалко , че ще липсваш толкова време Hug
Марианка, много ме разчувства разказа ти на осми  март за майките, поревах си   bouquet

# 32
Честит рожден ден на Валентин!  
Честит имен ден на Галя!  
Живи и здрави да сте момичета:)
Понеже и моята сестра е Галина, черпя за нея:)

Хехее, Иринииии то топлия кейк директно се лепи на дупето, не се отслабва от него,  ти спокойно си мисли диетката де... ох като се сетя със сетричката ми колко кексчета сме изпапали... тя балерина, диети, диети... пък като си направим един кекс, докато не го изпапаме не ставаме Simple Smile (хич не ни бива нас с диетите)

Доника, много е готино клипчето, за бебето е важно до цицата да се добере Simple Smile

Еййй, тази мамаКапи каква скрита хубавица е, пу-пу:) А момите и и те не падат, и как при такава мама:)

Днес бебе Бобо папа катоф + морков... ами като че ли му хареса, папка си го като добро дете и не прави муцуни. Дадох му 2 лъжици. Аз ще карам съвсем бавно и опознавателно.  Утре пак 2, други ден 3 и после пак няколко дни почивка. Само не знам какво да правя още с глутена, но и това ще си дойде. Денис, хубава статия за глутена, логично звучи. Честито за близнаците и за всичките ти приятелки:)

А Боян-здравеняка днес ме втрещи отново. Не го бях слагала в проходилка от около месец. Днес си ни я върнаха и той се избута с нея (при персииски килим под него) до дюшамето, и се започна една веслба, подскачане, и придвижване във всички посоки. Все едно един месец го е тренирал:) Абе това е, чакам го само да стане малко по-стабилен и ще си пердаши бате, и за закуска, и за вечеря:)

Базел, според мен е раничко за праскови и кайсии. Дръзки са за коремчето и са алергени.

# 33
Честита половин годинка на нашият любимец Сашко на мама Ави.Да расте все така здраво,умно и красиво дете и да носи много щастие на всички около него

Много здраве и любов и на Валентин послучай рождения ден и на Галя послуччай днешния празник.

# 34
Щастливке,точно този абсурд исках да подчертая - кейк и мисли за влизане във форма.  hahaha А ти, мацка, както подчертах и в парка - нямаш право да говориш за необходимодт от отслабване Naughty  Wink Браво на добрия Бобо за безпроблемнот оприемане нанова храна.
Базел, Спаси от 2-3седмици си яде праскови и няма проблем. Много ги обича и му ги предлагам и в други комбинации - с ябълка и с банан...   chef

# 35
Добър вечер, сладуранки! smile3503
Честита половин годинка на Алекс на Ави и Красимир на pepta! Да растат здрави, красиви и засмени!  bouquet
Честит рожден ден walentin! Бъди много обичана и щастлива жена!  bouquet
Честит имен ден Галя! Много щастие и радост желая ти от все сърце!  bouquet
Днес всички си бяхме у дома, за това обожавам уикендите. Е, понякога нашият тати си има работа, но днес посвети целият ден на нас и аз бях много щастлива. Тук времето беше доста духливо и хладно, но въпреки това, четиримата си направихме една разходка, пихме по кафе и сокче, побъбрихме... Веси си поспа, а Мими се натича хубаво. Моите дружки с количките бяха заформили една голяма маса, но ние решихме да си седнем на "любовна маса", както аз обичам да казвам. Grinning Така де, тях ги виждам всеки ден, а мъжа ми-не. И тайничко ми завиждаха Mr. Green
Утре Мими е на психолог и сигурно ще оставим Веси при свекърва ми. Откакто последният път и казах, че ми е много обидно и болно, за това, че всеки път ме обвинява за състоянието на Мими и единствено това е причината да не искам да идва, тя взе че спря съвсем. Разбрали сме се, че когато ние имаме нужда, тогава ще и се обаждаме. Нямам нищо против да идва да си вижда внучетата, когато пожелае, но да ми говори такива нелепи приказки, от които след нея плача  поне половин час - тази няма да стане. Тя обаче предпочете да ме чуе избирателно така да се каже и пропусна покрай ушите си причината, поради която ми е неприятно посещението и. 5 години търпях какви ли не приказки, но вече отказвам. И аз съм човек и нося душа и само аз знам какво ми е, защото аз живея с това дете и аз се боря за него.
Днес за първи път заместихме цели две хранения млечни съответно със зеленчуково пюре (картоф и морков) и оризова каша. Мисля, че и понесе добре. Понеже не успя да изяде цялото пюре, остана малко, мисля утре да сваря тиква и да я смеся с остатъка от готовото.
mamaKapi, изглеждаш чудесно! Та ти напълно си влязла във форма. Grinning Няма за какво да се притесняваш. И аз исках да ви пусна малко снимки от 8-ми март, но си забравихме фотоапарата Embarassed Нищо, друг път.
stelli-ssd, всякакви петна, дори от черници, съм махала с кисело мляко, колкото и невероятно да ти звучи. Значи, докато е прясно петното, го намазваш с кисело мляко и го оставяш да престои през нощта. На следващият ден слагаш дрехата в пералнята. Опитай!
irinii, прекрасно заглавие! smile3501 И оформлението на темата е чудесно!  bouquet Ох, и аз все съм на диета, карам колело, но нещо резултат почти няма. Всички казват, че изглеждам чудесно, но с тези 5 килца от горе, не мога да свикна. Имам воля, ще се справя. Но защо става така бавно? newsm78 Сигурно е от ЕГН-то hahaha
Лека нощ и до утре!  love001

# 36
Все се каня да отправя едно предложение към пловдивските мами. И понеже сега се сетих, викам да се включа пак. Момичета, хайде да си организираме срещичка по случай първа пролет. От вас очаквам предложения за място, ден и час и казвайте кой ще има възможност да присъства.

# 37
Добър вечер, септемврийки и септемврийчета!

Да почерпя в този късен час за половин-годишното ни Сашенце! Благодаря за пожеланията! Ирини, мерси за СМС-а, много мило от твоя страна! Днес бях особено развълнувана. Цял ден посрещахме гости, та до преди малко. Тъй като темата е диетична, предлагам на всяка от вас най-вкусното диетично нещо, за което се сетите. Аз нямам никакви претенции за готвачка, пък камо ли кулинарка, но спретнах една баница със сирене и стафиди - моя измишльотина! Парченце не остана! Сашко се чувства добре сред хора - винаги е усмихнат и се радва на компания.  newsm38

Купих на Сашко един пилот и един доктор на Толо, за да знае какъв трябва и какъв не трябва да стане като порасне - изпълнявам на татко му заръките!  smile3521

Честит рожден ден на Валентин, имен ден на Галинките, включително на Щастливка сестричката, и мини ден ден на наборчето ни Краси на мама Пепта! Много прекрасни емоции ви желаем!

Лека нощ и целувки на всички!

# 38
  Е, страхотна нова темичка! Ние пък да ви се похвалим , вече имаме едно зъбче tooth не е още цяло и не се вижда,но се усеща.Тази вечер много плака ,неискаше да спи и когато реших да и намажа венците с гелчето за зъбки , го усетих   smile3521  Сега спинка горкото,дано да е по-спокойничка тази нощ.  Praynig Е хайде лека нощ от нас!   bouquet

# 39
Денис, хубава статия за глутена, логично звучи. Честито за близнаците и за всичките ти приятелки:)

напоследък само ви чета, че имам малък проблем с дясната ръка..., но нещо съм пропуснала статият за Глутена...Бихте ли ме върнали към нея? /може и на ЛС/

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 10:54 от omnipresent

# 40
  • Sofia
Честит Рожден Ден, мила Валентин!
Честита половин годинка на адаша Сашко, да е много здрав, усмихна и послушен!
т

Мили момичета, много се радвам на всичко, което виртуално познавам от вас, помагате ми да се чувствам по-добре, дори когато са ме налегнали тежки мисли, ЗА КОЕТО ВИ БЛАГОДАРЯ.
Али е добре, хапва си с удоволствие всички плодови пюрета, любими са й от праскови и кайсии, "изпива" ги на един дъх. На зеленчуковите малко се мръщи, но омразното за всички тиквички и картофи на ХИП й харесва!!! Онзи ден опита месно пюре и го одобри с възгласи. Малко е дебеличка за мадама - 8 500 грама и 71 см, ама какво да я правя? Баща й казва, че сега имало процедури като липосукции, какво толкова Grinning Вече две поредни нощи не яде през нощта, а само пийва водичка, дано да се откаже най-после от това нощно хранене, че с тези килограми ме притеснява. Опитвам се да я приспивам вече в легълцето й, сама, малко поплака два пъти по 10-ина  минути след прочетената приказка, но след това заспа, без да се събужда по няколко пъти като досега. Аз вече трудно издържам да я разнасям, баща й не може да я приспива и оставам само аз Cry Иначе е все ухилена, в проходилката се е научила от два дни да пуска всички музики, светлини и едно ключе, мести се напред, назад, опитва се да ми отваря шкафовете... Бънджито още не сме го монтирали, но като видях радостта на всички мъничета, май ще тормозя баща й да не се размотава повече.
За диетите и упражненията -  не мога да се оплача, аз отдавна си свалих излишните килограми, но пък бяха само 9. Просто имам късмет с гените Simple Smile Диети не спазвам, просто след като спрях да кърмя, започнах отново да ям разделно както преди. И тъй кто по цял ден съм сама с малката, нямам на кого да я оставя дори за час, то и време за ядене нямам много. Снощи дори се обепокоих, качвайки се на кантара, много рязко съм отслабнала още, което също не е добре Sad Имам нужда от ходене на фитнес за стягане на корема, но само събота или неделя, когато тати е вкъщи, не е достатъчно.
Ави, Ирини и всички мами, които сте в района на Борово, никого не познавам в квартала, все сами си ходим с Али на разходка през седмицата и скучаем много. Ако имате излизане в най-скоро време из квартала, обадете се, да се запознаем с някой ерген все пак Heart Eyes
Между другото, Ирини, в деня, в който е излязло първото зъбче на Спаси, видях младежа да спи сладко, разхождан от баба си в квартала Simple Smile
Лека вечер, момичета Hug

# 41
Здравейте и от нас!
Аз незнаех,че днес има имен ден(имах гадже Галин и не си спомням такова нещо),но все пак честит имен ден на именниците Grinning  bouquet
При нас няма нищо ново,вече не се притеснявам за зеленчуковите пюрета-бебока им свикна .Кашите си яде без проблем също-днес хапна оризова+добавка пюре от сливи за добра перисталтика Simple Smile
Днес половин ден бяхме извън къщи,идваха добрите джуджета да почистят Mr. Green(по-точно новата ни чистачка)Много съм доволна,не е било толкова наредено от преди раждането,пък и от по-по-отпреди LaughingБяхме при моите родители-похапнахме там-всеки своето,после се разходихме с моя съпруг,взех си тестери за фондютен-ще си избирам някой по-така.. Grinning

Аз за проходилките,както и преди казах реших да не взимам,нямам мнения от други майки,но след разговора с ортопеда реших по-добре не..пак ще се научи да ходи.При мисълта за вероятни ,макар и изключително редки предполагам,травми,съвсем охладнях към идеята.Едно време преди раждането моя гинеколг така ме отказа от секциото-смъртността била 100 пъти по-голяма от колкото при нормалното раждане.Това ми беше достатъчно да се откажа,защото макар и рядко ,стават някои неща,даже всичко да върви по план...Даде ми и пример,айде да не навлизам в подробности.
Времето е смотано, хладно,дано изгрее скоро слънце и да се постопли да си понося новите дрехи Laughing Laughing
P.S Сетих се за 1 отзив за проходилка,дъщерята на шефа на мъжа ми била доста ячко бебе и се била научила да излиза от проходилката-с ръцете си помагала и падала на главата си..Нашият също е доста жилав като го гледам.

Лека нощ от мен!

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 23:36 от Vessselka

# 42
Привет дами Hug

По 4ести4ко Ще гледам да ви навестяваме, да не ни забравите Wink

Иринии; страхотно идейна теми4ка си спретнала  bouquet

Валентин, 4естит рожден ден със закъснение и от мен, много здраве, Щастие и прекрасни моменти с оби4аните от теб хора Heart Eyes Hug  bouquet

4естита половин годинка на СаШето, здрав и весел да расте Heart Eyes Ави, специални поздрави и на теб, леля за пореден път Grinning

Марианка, 4удесен ден сте прекрали по семейно Heart Eyes Стискам палци за прегледа на Мими Praynig

Мамо Капи, 4удесни снимки Sunglasses

Ина4е ние днес съЩо "скитахме" с таткото и беб, на много4асова обиколка: пазаруване, обяд, избиране на подаръци за малки и големи Heart Eyes, съпроводени с кратки паузи в колата, за да се подкрепи Райа с мляко и пюре Wink

За диетите, аз съЩо се разделих отдавна с излиШните килограми, но пък бяха малко, само 5, затова ги преборихеме без проблем Hug Естествено се отдадох на глад, тъй като спрях да кърмя Sad....ина4е мился, 4е е доста по сложно...

По въпроса с проходилките: ами ние такова неЩо нямаме и няма да ползваме: тук педиатрите категори4но не го препоръ4ват, самите проходилки са и по4ти из4езнали от пазара...

Лека ноЩ и приятен неделен ден,
до скоро
  bouquet

# 43
  • Munich
И от мен честито на Сашко и Краси послучай навършената половин годинка! Да са живи и здрави и Сашко все така бодро да подскача Simple Smile голямо сладурче Надявам се да се приеме честитката ми, тук е още 23ч.  Blush
Ние бяхме на гости на малкото бебенце на едни приятели, Виктор се скъса да реве, в колата по пътя, там (особено там), беше кошмар. На връщане заспа още преди да запалим колата. Явно му се е спяло, но аз мислех, че му е стигнал сънят преди това... Милото то, измъчи се, ние също, малкото бебенце и на него му се наду главата  Simple Smile
Кузманка, връщай се по-скоро!  Hug

# 44
Много пишете, не мога да ви смогна  Hug
Със сигурност ще забравя някой, предварително да ме извините  Embarassed
 Ирини , темата както винаги е  coolcool  newsm74 И да ви е честито първо зъбче , бяло като гъбче  tooth  Hug
Ави , страхотно клипче много ме развесили и вече на 100% искам да вземем бънджи  Peace
Валентин , Честит рожден ден на патерица  newsm51 Да си жива и здрава и много обичана  Hug
Честита месечинка на всички бебочета, които съм пропуснала. Да растат весели и засмяни  Hug Hug Hug
За проходилката , аз също смятам че е въпрос на личен избор на всеки родител  Peace Слагам Светли за по няколко минути в нея, но ми се струва, че не му е удобна  newsm78 Моделът е на Чиполино, дадоха не я познати, две деца са минали през нея, но е здрава  Mr. Green Струва ми се неудобна, защото е много широка и телцето му не е стабилно вътре, ами ходи напред-назад, иначе много се кефи и ако по случайност натисне копчето с музиката, започва да вика и да рита с крачета и да се мести назад  Grinning Абе голяма му е занимавка, но мисля да вземем нова, че тази както казах му е доста широка, но ще видя пак  Grinning Това си е лично мое мнение  Peace

Очите ми се затварят, затова... лека нощ мили момичета и сладки бебета-бонбони..  smile3524

Общи условия

Активация на акаунт