Отговори
# 390
Не забравяй тогава да премахнеш сервото на волана и спирачките.
Хидравликата може да остане, другото е ненужно

# 391
При излизане от паркомясто автоматикът си пълзи съвсем бавно без нужда от газ. Просто вдигаш крака от спирачката и готово. Ако не обичаш да се изстрелва колата мини на друг режим - имат спортен, нормален, икономичен...  Аз карам на икономичен - достатъчно ми е за града, а ако иска рязко ускорение си има някакъв интелект и ако натисна силно газта ускорява като на спортен режим.
Натискайки педала на газта до ламарината, автоматика сваля две предавки и колата бързо ускорява. Интелект няма, има бутон под педала, който подава командата за сваляне на предавките. Kickdown му казват.

# 392
Moже и така да е, аз само виждам ефекта. Но подозирах, че има интелект някакъв, защото има реакция и при рязко натискане, без да е до долу, подобно на спирачния асистент.

# 393
Moже и така да е, аз само виждам ефекта. Но подозирах, че има интелект някакъв, защото има реакция и при рязко натискане, без да е до долу, подобно на спирачния асистент.
Разбира се, има и интелигентни скоростни кутии които се напасват по стила на шофиране на водача. Първоначално ги монтираха в скъпите коли, очаквам скоро и в Дачия-та да сложат такава.

# 394
Какво ви е мнението за този автомобил?
Ретро моделите ми харесват, но тази изглежда много грозна и износена.

https://www.mobile.bg/obiava-11737651323724925-dacia-1310

Какъв ти е бюджета? Ако гледаш нещо на 25+ години, гледай да не е соц производство. Части винаги ще са нужни, но за соц машина имаш шансове да намираш само ако е нещо супер популярно като лада 05/07/нива, може би застава (още се намират части). Но не препоръчвам. По-добре нещо немско (въпреки неприязънта ми към немските автомобили) или японско. Аз имам едно ретро рено туинго, но френският инженеринг е по-зле от немската кухня.

# 395
Какво ви е мнението за този автомобил?
Ретро моделите ми харесват, но тази изглежда много грозна и износена.

https://www.mobile.bg/obiava-11737651323724925-dacia-1310

Какъв ти е бюджета? Ако гледаш нещо на 25+ години, гледай да не е соц производство. Части винаги ще са нужни, но за соц машина имаш шансове да намираш само ако е нещо супер популярно като лада 05/07/нива, може би застава (още се намират части). Но не препоръчвам. По-добре нещо немско (въпреки неприязънта ми към немските автомобили) или японско. Аз имам едно ретро рено туинго, но френският инженеринг е по-зле от немската кухня.
Не съм се засилила да я купувам, просто се заглеждам по по-стари модели. Някакви мнения за Лада Самара? Дали има части? Все още я срещам по улиците и предполагам, че има. Помня, че на времето когато се появи беше голяма сензация.

# 396
  • София
Каква е идеята за ретро автомобила?
Ако е за хоби проект и разбираш, тоест можеш сам(а) да си търсиш части и да си я гласиш, сигурно е супер.
Обаче за основен автомобил, на който може да се разчита, за в града и дълъг път, за мен е супер рисковано. Особено ако ще се разчита на сервизи, а не собствен труд и знания, го виждам като много сериозна инвестиция.
Което в комплект с липсата на съвременни системи за сигурност, заслужава ли си?

# 397
Ако е за хоби проект и разбираш, тоест можеш сам(а) да си търсиш части и да си я гласиш, сигурно е супер.
Обаче за основен автомобил, на който може да се разчита, за в града и дълъг път, за мен е супер рисковано. Особено ако ще се разчита на сервизи, а не собствен труд и знания, го виждам като много сериозна инвестиция.
Искам нещо като автопарк от ретро автомобили, които да не бъдат основен автомобил за път, но да се използват от време на време.

# 398
Нови части се съмнявам да има,  поне не за дълго, но пък преслушайте втора употреба.

# 399
  • София
Основно соц ретро автомобили или въобще ретро? Питам, защото основно такива показвате, а бих препоръчал друга стратегия. Има много автомобили, които никой никога няма да погледне и други, които винаги ще будят възхищение 🙂

# 400

И понеже не съм с автоматик имам въпрос за съединител

Карам друга марка кола, но имах същия проблем със съединителя. Даже имаше момент, в който потъна до долу и остана там, а аз по няккава интуиция (което впоследствие се оказа правилното действие) успях да го надигна с крака си и да го върна обратно, използвайки застоя в едно задръстване на централен булевард Grinning Смених целия съединител, тоест цял комплект се сложи нов. Може и само жилото да е за смяна, може и целия съединител да е. За сервиз сте.

# 401
  • София
Искам нещо като автопарк от ретро автомобили, които да не бъдат основен автомобил за път, но да се използват от време на време.
За автопарк се надявам да имаш съответния размер гараж, защото улици, паркинги и градински са достатъчно задръстени от автопарковете на хората.
Ние отскоро пак сме с 2 коли, имам гараж и служебен паркинг на разположение, но пак е мъка ако трябва да спра някъде за малко. Повече бройки въобще не си представям къде ще им търся място.

# 402
...
Не съм се засилила да я купувам, просто се заглеждам по по-стари модели. Някакви мнения за Лада Самара? Дали има части? Все още я срещам по улиците и предполагам, че има. Помня, че на времето когато се появи беше голяма сензация.

Не знам за самарата, от соц возилата съм имал лада 2106, застава юго 45, и трабант 601 и само с тях съм добре запознат. Ако не си механик по душа или нямаш някой близък такъв (брат/сестра/мъж/баща/майка), ще ти е трудно. Смятам най-важното е да не е изгнила машината, а те всички гниеха доста, дори трабанта.

# 403
Гастарбайтерите през Хаинбоаз ли пресичат Стара планина?

# 404
  • София
Въобще не я пресичат, а ако има такива са единици.

Общи условия

Активация на акаунт