Отговори
# 375
  • София
...Два дни по-късно М я закара на сервиз без проблем и пичовете не са успели да го репликират, казали са да се върнем като се прецака пак, защото няма какво да диагностицират. Днес пак я карах и нямах ядове.
Най-вероятно нищо и няма, за ужас на автоматиците Grinning

# 376
  • Mediterraneo
Хм, интересно - всички жени сега искат автоматик.

Аз явно съм мъж, обичам си ръчката. Нямам проблеми с автоматика, карала съм, ММ доскоро имаше. Просто обичам аз да карам колата във всяка едно отношение.

# 377
Не забравяй тогава да премахнеш сервото на волана и спирачките. И тия досадни ABS и ESP системи дето само ти се месят в шофирането.
Най-вероятно нищо и няма, за ужас на автоматиците Grinning
Викаш не е дефект, а ефект. Joy

# 378
  • Mediterraneo
Не издребнявай.

# 379
На мен автомата ми изглежда сложно нещо😁😁 има някакви букви-разбрах били режими някакви....аз не зная ,кой режим за какво е,кога се поставя в съответният режим....никога не съм карала автомат. Може и да ми хареса,ама нямам опит.

# 380
  • София
Напоследък и много мъже карат автоматик.

# 381
  • София
На мен автомата ми изглежда сложно нещо😁😁 има някакви букви-разбрах били режими някакви....аз не зная ,кой режим за какво е,кога се поставя в съответният режим....никога не съм карала автомат. Може и да ми хареса,ама нямам опит.
Нищо сложно няма, 2-3 дни максимум е свикването.
Винаги има Паркинг, Драйв, задна и неутрална, и евентуално има някакви допълнителни режими за изкачване, спускане и тн, които изобщо не е задължително да се ползват.
Караш си на драйв, задната е ясно, като спреш окончателно паркинг и неутралната не се сещам изобщо кога съм я ползвала, но за преглед/сервиз вероятно трябва.

Сега, може и да е много сложно за някои, скоро имаше инцидент с полицейска кола автоматик и прегазен погрешка човек, но това са крайности някакви. Средно интелигентен човек не би имал проблеми според мен.

# 382
Напоследък и много мъже карат автоматик.
Около мен мъжете масово карат и препоръчват автоматици. Жените не толкова, като че ли...

# 383
Предполагам за градски условия, автомата е по-удачен. Преди няколко месеца пътувах до Истанбул и попаднах в доста сериозно задръстване + голяма денивелация (после наклона надолу ,който ми изправи косата и ми вдигна кръвното изобщо не искам да си го спомням) това беше първият момент в,който си помислих ,че може би автомата ще е решението.

# 384
Инферя, хвърляме боб и си правим раздумка.
Дори да познае съфорумник "предположението", това с какво ще помогне?
Няма да ми помогне в смисъл на това да ми оправи колата, но ще имам някаква идея какво да очаквам. Не питам за предположения (по нощите не съм се изразила правилно), а за друг изпадал в същата ситуация - спорадично пропадащ педал.
Пича "преглежда" тази кола, от както я имаме,  преди това други семейни коли и т.н. Щом казва, че не му се е случвало му вярвам и питам по-голям кръг от хора Simple Smile

Иначе баш за града автоматика ми скъсва нервите. Това, че не трябва да го мисля хич не е вярно, даже го мисля повече. Разбира се, от позицията на човек, свикнал с ръчка. Но например излизането ми от паркомясто е много по-трудно, защото колата тръгва по-рязко при подадена газ, не е да мога да задържа съединител Heart Wink Или понякога мога да преценя да вдигна повече обороти за 30м и да не сменям, но с автоматик не мога, защото се изстрелва. Но с времето ще се свикне Simple Smile За задръстване е ок, признавам.
Това с липсващата резервна гума обаче е проблем и ако искаме да носим отделна малка мястото в багажника ни става много кът :/

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 11:34 от Inferiya

# 385
При излизане от паркомясто автоматикът си пълзи съвсем бавно без нужда от газ. Просто вдигаш крака от спирачката и готово. Ако не обичаш да се изстрелва колата мини на друг режим - имат спортен, нормален, икономичен...  Аз карам на икономичен - достатъчно ми е за града, а ако иска рязко ускорение си има някакъв интелект и ако натисна силно газта ускорява като на спортен режим.

# 386
Ще ги разуча с времето, карам веднъж на две седмици Simple Smile
За излизането - да, освен ако не се наложи все пак да натиснеш газ. Как да е, научила съм се на едното, ще се науча и на другото Simple Smile

# 387
  • на Мелмак
Точно като всяка друга кола, ръчка или автоматик. Просто си иска свикване.
ЧС няма смисъл да обясняваш Simple Smile
Аз съм с автоматик от 10г и не мисля изобщо да се връщам на ръчни. Щерката искахме с баща ѝ да кара на автоматик, тя обаче не, иска на ръчни. И сега и кола с ръчни. Не ми се дават пари за таралясници, но явно ще трябва.
Около нас повечето са с автоматици. Но всеки си има предпочитания.

# 388
Е ръчка не означава таралясник.
Разбирам я дъщеря ви. Аз си купих първата кола преди половин година и държах да е ръчка. Баща ми се учуди като му казах, нооо това си е мое решение.
Не изключвам варианта, че някой ден ще мина на ръчка.

# 389
  • на Мелмак
Иска кола, която като гледам е 15годишна, отива към 20.Еми, извинявам се за израза, но вече си е изпяла песента. Нищо де, ще ѝ угодим. Аз си споделям.

Общи условия

Активация на акаунт