Име за момиче с галено Вая

• 2 593
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
  • Най-красивата страна
Гласувах за Валерия.Класическо име с хубаво значение.
Другите не ми харесват.

# 31
  • София
Валерия е единственото име от списъка. При това е хубаво име!
Останалото са някакви съчетания на звуци, които са от поносими до неуместни…

# 32
  • Банско
Валъри, Ваяни, то няма много опции, особенно за по-дълго.

# 33
Валъри, Ваяни, то няма много опции, особенно за по-дълго.
Не мисля, че ще се приемат добре в България, иначе и аз се сетих за английското на Виолета - Ваялет, според мен не е ок, но родителите си избират

# 34
На мен Ваялин ми звучи като вазелин, не мисля че е ок. Валерия е готино, отива на всяка възраст и винаги е модерно. Последната опция също е интересна и ми допадна. Даже така освен Вая, може някой да я нарича и Валя, не че е кой знае каква разликата де..

# 35
Какви са тия имена бе, хора…🥲толкова ли не останаха хубави български имена?
Валерия естествено. За другите съм без коментар

# 36
Ваявеия, Яваяя, Ваяея, Иваяйя, Айвая, Йеваяния, Ванияния...

Това в кръга на шегата. А ако сериозно - почти всички от предложените "имена" не са имена, а буквосъчетания с напън да се изглежда модерно.

Това са пълни нелепици, В съчетание с българските имена става тотален цирк. Да припаднеш....

# 37
Валентина - не го виждам в анкетата, но за мен е единственото логично.

# 38
От анкетата - Валерия. Харесва ми, освен че в анкетата само то е име.  
От предложенията на момичетата преди мен - Валентина.
И Валерия, и Валентина са красиви имена, които спокойно могат да се съкратят до Вая. А пък Вая винаги ще си има и по-сериозно и истинско име, за когато ѝ потрябва.Simple Smile

# 39
За “смелата Ваяна” не сте ли чували? На моя позната детето се казва Ваяна и на галено й казват Вая Wink

# 40
  • София
Смелата Ваяна е всъщност Моана, но в Испания Moana е регистритана търговска марка и е заменено името в повечето европейски страни. Но това не го прави звучащо адекватно. Познавам две малки Ваяни, вероятно ще свикна някога, но защо да не спрем някого от сътворяването тази чутовна глупост!

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 19:04 от get_real

# 41
То и Зара е търговска марка, ама в България го ползват като лично име.
Ваяна ми харесва, Моана - не, твърде специфично е за нашите географски ширини.

# 42
То и Зара е търговска марка, ама в България го ползват като лично име.
Ваяна ми харесва, Моана - не, твърде специфично е за нашите географски ширини.

Това за търговската марка е споменато, за да се обясни защо филмчето е преведено като Ваяна вместо като оригинала Моана. Моана значи океан. Според мен е хубаво име, но е странно за някой, който няма нищо общо с Хаваи и другите острови там. Но пак по-добре от някои "творчески" имена.

# 43
За Ваяна ми излезе, че означава "сърцето на океана" на таитянски. Като звучене е по-близо до европейските имена.

# 44
Познавам възрастна жена ВаЯна. Рядко срещано име е, но е пожелателно. Идва от глагола вая и се пожелава на детето да е красива, изваяна. Но на мен лично изобщо не ми харесва

Общи условия

Активация на акаунт