Хляб...

• 8 253
  • 174
  •   1
Отговори
# 45
Ами хлябът до края на тази година е ДДС 0%, от януари 2025 г. ДДС става 20%. Доколкото имам спомен, като махнаха ДДС за хляба, цената му не стана по-ниска, защото това поскъпнало, онова поскъпнало... не можело. Преглътнахме го тихо и кротко, в други държави за подобно нещо вдигат революции. Веднага ще го вдигнат обаче, когато ДДС стане 20% и то най-вероятно няма да го вдигнат само с 20%. Сега хлябът, който аз купувам, един от най-евтините, е 1.70 лв. Ами няма да е под 2.50 лв новата цена. За по-бутикови хлябове 5 лева може и да не стигнат.

# 46
Че то 2 - 2.50 лева струва нарязаният заводски боклук в магазина, който е и значително по-малко като грамаж и хранителна стойност. Този за 5 лева е близо килограм, с плътна текстура и се яде доста време, а на фона на цените на останалите хранителни продукти (3 лева за литър прясно мляко, 15-20 лева за кг сирене) не бих казала, че е нещо особено.
Не казвам, че всички хлябове за 5 лева си струват парите - като всичко останало, и там половината търговци/производители си слагат цената наизуст и не е обвързана с качество.

Яла съм хляб от хлебопекарна при близки и приятели (на поне 3 различни места), не е нещо особено. Понякога месим и печем домашен на ръка, но наистина изисква време и усилия.

# 47
За хляба от домашна хлебопекарна, зависи какви брашна са употребили приятелите: бяло, царевично, лимец, съвсем различен става хлябът, не е до хлебопекарна. Пък ако направиш безглутенов.

# 48
Темата не ли как да се храним без хляб?
Ако правилно съм разбрала.
Съвсем нормално, много по-добре, отколкото с хляб.

Не.
Питам хората, които го ядат и са спрели.
Искам да Ви попитам, хляб ядете ли, и по колко?

Постът започва така. Grinning

Останалите...

# 49
Последно теи които го ядат или тези които са спрели. Двете едновременно няма как да е.

# 50
  • Paris, France
Купуваме и ядем доста хляб и тестени. По поне една багета дневно се купува, по 2 за уикенда, като аз (почти) не го вкусвам. Купуваме и на филии за тостер.

Няма лошо да се яде хляб по принцип. Ако има някаква непоносимост или заболяване, има рецепти за безглутенов хляб, безсолен (без натрий) и даже протеинов хляб от сушени белтъци. Има с брашна от ядки, всякакви.

По едно време трябваше да махна въглеходратите заради инсулинови резистентност и омазнен черен дроб. Махнах ги бавно. Ако ядете по 2 филии хляб на ядене, махайте по половин филийка. Гледате да ядете хляба сам и накрая, та да не ви е яд, че не остава да топите с соса. Ястия със сос ядете и с лъжица и така не посягате  към соса. Ако сте още гладни, увеличавате салатите преди хранене, че заемат доста място в стомаха.

За 1 или 2 седмици махнах хляб, макаронени, ориз и то у майка ми, която готви много вкусно и слага ориз в сърмите. Не ми беше трудно да гледам, че другите ядат хляб.

В къщи господата ядат 3 или 4 пъти повече хляб от дамите, а са слаби. Ние хич. Напоследък доста се освинках.

# 51
1 хляб дневно за 3 души за мен е ужасно много. Не че сме фиданки от което. Но аз хляба и тестените конкретно ги избягвам активно. И с месеци не съм яла понякога. Купуваме само пълнозърнест, с лимец и зърна и подобни, или от хлебопекарни. И тънки питки за децата. Това нормален хляб от завод не е влизал вкъщи мн. отдавна.
Не меся нищо. Ако почна, ще се търкаляме.
Поздравления за всички, които често правят домашни питки, козунаци, кифлички и си остават с нормална фигура. Аз ако го правя... няма да ме хване кантара.

# 52
Два максимум три хляба на седмица изяждаме трима човека сме. Вчера например купихме три селски хлебчета. Бяха достатъчни със супа.

# 53
Хлябът конкретно е като дрога. Колкото повече, толкова повече ти се яде.
От години не ям.
Обикновено подува и придава подпухнал вид.

# 54
Аз спрях тестените точно заради кг. Ако не бях, щях да съм като колежките  - 80+. И са вечно гладни. На 2 часа ядат, бетер бебетата.

# 55
Аз спрях тестените точно заради кг. Ако не бях, щях да съм като колежките  - 80+. И са вечно гладни. На 2 часа ядат, бетер бебетата.

Не е от хляба яденето през 2 часа. Аз ям 2 пъти дневно, а ям доста хляб.

# 56
Точно от хляба, картофите, ориза и подобни + много захар е яденето на 2 часа. Кръвната захар и инсулина са на въртележката 24/7

# 57
Точно от хляба, картофите, ориза и подобни + много захар е яденето на 2 часа. Кръвната захар и инсулина са на въртележката 24/7

Зависи. Ако е скопосано правилно храненето, можеш да ядеш и хляб. Но никога само хляб, или само  картофи, тоест въглехидрати.

# 58
Обядвах ориз с половин пилешко бутче, половин филия домашен хляб ( смес бяло брашно, лимец и ленено брашно), половинка краставица в 13 ч. В 16ч изядох една домашна ябълка. Следващо хранене ми беше в 19ч. Не съм почувствала никаква нужда от друго ядене. И за вечеря изядох 1/2 филия хляб.

# 59
Не знам какво се давате за пример и за какво е спора. Това че вие точно нямате проблем (за сега) не значи че масово хората нямат такъв. Видно е и по улиците и в раздела за диети и отслабване, видно е и от бума на популярност на семиглутиди.

Общи условия

Активация на акаунт