Хляб...

• 8 028
  • 174
  •   1
Отговори
# 30
Днес става един месец откакто не съм яла хляб/ едно рогче от Фантастико е греха ми/. Ох, как ми липсват сандвичите за закуска, но  трябва да обуздая инсулина. Спрях картофи, ориз и сладко.
Сега сина и ММ хапват хляб за закуска. Различни видове купуваме, но бял не.

# 31
Като че ли ориза повече го тачим у нас, но пък и не малко паста, нудли и други тестени правя. Е и домашен хляб де но по-рядко.

# 32
Много хляб ядем. Особено дъщеря ми, която отказва почти всяка манджа. И обича препечени филии. С масло пронципно, но веднъж ми беше свършило маслото и ги намазах с олио от едната странс, поръсих ги със сол и тогава ги препекох. Оттогава все иска препечени филии с олио.

# 33
Искам да Ви попитам, хляб ядете ли, и по колко? В нашето семейство (3 души) се купува всеки ден, по 1 или 2. Аз искам да го откажа, доста кг качих, ама някак си все си мисля, че ще ми липсва. От малка го ям, никога не съм спирала. Някой, може ли да сподели опит, а и меню, без хляб.
Хляб ям май само когато си правя пържени филийки и тогава винаги се налага да си купувам хляб.

А относно менюто - в кое меню задължително присъства хляб? Rolling Eyes В пържените кюфтета ли?

# 34
Един хляб, купен бял или Добруджа (другите не ми харесват, предпочитам да не ям хляб, ако не е бял) го ядем за около седмица, двама възрастни и две деца на 12г и 2г10м. Ядем само сутрин на сандвичи/филии с нещо и не всеки ден, редовно го изхвърлям мухлясал. Понякога вместо хляб ядем земел, багета или пърленки, отново като сандвич. И на децата не давам с храната, ако поискат давам, но не го предлагам аз. Така са свикнали и от бебета, не тъпча сухар в супите. Големият си иска препечен хляб само когато яде крем супа, другите ястия са без хляб.

# 35
Повечето хляб в България е ужасен. И тъй като нямам време да меся, обикалям като улава да си купя качествен хляб с квас и без подобрители. Когато хлябът е хубав, мога да го ям просто с краве масло, без нищо друго. Лятото в Гърция изяждам сигурно по 1 хляб на ден...
Като всички с фигура тип "умри, кучко" (разбирай слаба независимо от възрастта и менюто), се храня основно с въглехидрати - хляб, паста, картофи, ориз, плодове. Дъщеря ми например не обича хляб и почти не яде - а е с по-едро телосложение (без наднормено тегло, но не и като мен). Та индивидуално е, като всичко.

# 36
И тъй като нямам време да меся, обикалям като улава да си купя качествен хляб с квас и без подобрители.
Би ли препоръчала някой с чист състав и без мая? Едва ли в супермаркетите има, но и да не е в надменна бутикова пекарна за по 5 лв, ако може.

# 37
А относно менюто - в кое меню задължително присъства хляб? Rolling Eyes В пържените кюфтета ли?
Не слагам хляб в кюфтета? Пържени правя веднъж на две години може би...
На скара 2-3 пъти годишно. Кайма не обичат вкъщи.

# 38
И тъй като нямам време да меся, обикалям като улава да си купя качествен хляб с квас и без подобрители.
Би ли препоръчала някой с чист състав и без мая? Едва ли в супермаркетите има, но и да не е в надменна бутикова пекарна за по 5 лв, ако може.
За жалост, от надменни бутикови пекарни по 5 лева купувам... Пак не навсякъде ми харесва, но съм си набелязала 1-2, където отговаря на вкуса ни вкъщи.
Иначе на фермерския пазар на пл. "Македония" има малко по-евтин, но само в сряда докъм обед. На "Иван Асен" пекарната е със стара слава и не е лоша, но ми е далеч и отдавна не съм вземала оттам.

# 39
  • София
Обикновено на седмица по 1 път вземаме, изключение има, ако правя принцеси или нещо подобно. За нас започнахме да вземаме един кето хляб от Фантастико, но не помня марката. Много ми е вкусен, мога и на него да карам. Grinning

# 40
Аз си правя в хлебопекарната. Много е вкусен моят хляб. Като го изядем пак правя. Но и купуваме, при нас има голямо разнообразие от хубав хляб и хлебчета.

# 41
Хляб с квас последно (всъщност и за пръв път) в Стара Загора купувах, от пекарна. Просто валеше дъжд и не ми се обикаляше да търся други магазини. Към 3 лева струваше, беше с много твърда кора и вътре не беше мек, а днешен хляб според продавачката. Не знам дали е нормално. Детето не поиска и да го опита, та ходих пак и взех някакви багети, те бяха пресни, личеше си - с хрупкава коричка, така че вероятно и хлябът с квас не е бил стар.

# 42
Темата не ли как да се храним без хляб?
Ако правилно съм разбрала.
Съвсем нормално, много по-добре, отколкото с хляб.

# 43
  • София
Искам да Ви попитам, хляб ядете ли, и по колко?

Постът започва така. Grinning

# 44
5 лева за хляб? Това си е чист обир. Говоря за съотношението на хранителни вещества (хранителна стойност - полза за организма), които се приемат към парите които плащате.
Като толкова не можете без хляб, купете си пекарна и си го приготвяйте вкъщи. Сега, ако парите ви бият през ръцете е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт