КГБ = Клуб на Готините Баби - 226

• 25 196
  • 722
  •   1
Отговори
# 180
Оууу, Борянка Simple Smile Wink !
Хайде, бе душа Simple Smile , къде се губиш ?
А аз даже и не съм го изпила кафето, та с това се оправдавам ( пред себе си) още да се търкалям в кревата Simple Smile .
Но съвестта ми започва да надига глас, че така не бива повече да продължава и ще трябва да се става, нЕма начин Simple Smile  , мъкааа Simple Smile Simple Smile Simple Smile Wink .

# 181
  • Вила Великула
Аз в момента също нищо не правя, защото майстора, който толкова много издирвах дойде днес да сглоби гардеробите. Обадих се на другия, с който имахме уговорка за утре и отказах. Така, че сега седя и наблюдавам как той работи, а после започва моето чудо. Къщата ми е като цигански катун в момента. Боже колко много неща имам да подредя. Ще има и голямо изхвърляне естествено. Вещи, трупани 10 години.
Днес няма и да готвя. И друг път съм ви казвала, че като правя супа, готвя цяла тенджера и после имам кутийки, колкото за една порция. Слагам супата там, надписвам и прибирам във фризера. ММ си вади според предпочитанието. винаги имам поне 3-4 вида супа замразена.
За вечеря съм му приготвила свинско шарено месце и той ще си го изпече във фурната на дърва с малко свинска мас. Такак му напомня на едно време както му го е правила баба му.

# 182
Привет, обаждам се и аз. Сложих тавата с мусака във фурната и сега се забавляваме с пИятелят. Вчера ми разказа за новата госпожа, която замества някоя от титулярките явно, как го замерила с една плюшена играчка, ударила го по челото, ама не го заболяло. Не бил послушен. Говорихме, че трябва да внимава, че сигурно без да иска госпожата е хвърлила играчката, носих вода през девет баира, за да я оправдая, защото той вече е решил, че тя е лоша. Та се чудя какво толкова е направил, ама щял да ходи на градина когато са неговите госпожи,  сега не. След малко с деди отиват на двора да направят снежен човек,  приготвил е морков и маслини, а аз продължавам с дрънкането на тенджери. Хубав ден!

# 183
  • София
За да не ми пишете отсъствие, ето ме и мен.
Разпознах се на снимката - аз съм тази с масленозеления тоалет, а с тоалета екрю - МЕРИАН. Grinning
ЕНИСА, днес и аз извъртях една мусака. После дойдоха внуците и сина, направиха елхата, похапнахме и отидохме до Бриколаж да купим подаръка на Ромео за рождения ден и за Новата година. Отдавна си мечтае за мотофреза - е, вече е на съхранение в апартамента на сина. Ромео изобщо не подозира какви ги вършим зад гърба му. На него съм му възложила задача да отиде до сервиза и да смени маслото на колата.
ПИПИ, съчувствам ти за това, колко много има да подреждаш, но ти си пъргавелка и ще се справиш.
БОРЯНЧИЦЕ, мина ли ти? Stuck Out Tongue Winking Eye
КЛЕЧИЦЕ, каква бяла Коледа? От догодина маслини и смокини ще започнем да отглеждаме по нашите географски ширини. Бяла Коледа - на картинка! Grinning
ЯН, споко. И аз не мога да слагам снимки. Не че не мога, а по-скоро не знам как става. Все ще се науча...някога. Grinning
КАГ, търговското название на бисептола е КО-тримоксазол, но в рецептите се изписва като Biseptol 400/80 mg. Има го по аптеките и се продава, но с електронна рецепта.
ЯНЕ, стягай се за посрещане. Няма да ти се размине. Grinning
КАССС, хващай Маги да правите заедно сладки. Това оставя хубави спомени в децата. Моята внучка дойде днес с приятелка, та след като ги нахраних им предложих да правим сладки. Сладичка беше навита, но другото дете не пожела и предложи да отидат до някой Мол, на разходка. Е, след малко започвам сама да майсторя.
Неспоменатите, къде сте? До къде я докарахте?

# 184
До кривата круша, чек че за неспоменатите беше това.
 Мина ми за едно зеле,  и пак същото днес. Половин зелка и малко  шарено месце имах. За който му се яде.
 Гледам сина , пали печки да затопля наред, що ли...дали подозрението е вярно, мълчи.  То  и да говори ,все тя. Ще чакам писмо ако трябва да се готви, няма как, ще сподели.

# 185
  • Кубрат/ Пишурка
Тук съм. И само дето се оплаквах, че нямаме сняг. Нощес дъждът е преминал в сняг и се събудихме в бяло. Е, ще се стопи, но поне го ведяхме.
За постното на бъдни вечер все се чудя. То е традиция, ясно, но все си мисля, че е за тези, които са спазвали постите. Някак не е редно на 23  ти да хапнеш кюфтета /примерно /, а на 24 ти да слагаш постна вечеря! Какъв е смисълът?

# 186
Ехооо, усещате ли как съм го подарала на празнична програма още дни преди празниците Simple Smile ?
Защо пък не  - заслужавам го, приключвам годината с благодарност и добри чувства към Вселената, или който и да е там. 
Последните дни съм като на курорт   - както го казваше К.А.Г - ,,еж  пък после леж "" Еее, аз и три разходки включвам към ,,курортната "  програма,  но и те са повече за удоволствие и само мъничко за необходимост на звяра.

Адашке сега и ако кажеш, що е туй нещо мотофреза и какво се прави с нея ?
Звучи ми като голяма машина за обработване на земята, но ме съмнява толкова да ви е необходима такава, та твоя Ромео да мечтае за нея.

Ениска,  дечицата са много наблюдателни и впечатлителни и новата госпожа учителка яко се е издънила.
Лоша е разбира се, щом си изпуска нервите и замеря децата,  губи уважение и си подронва авторитета.

Борянка, може и да ти се напълни къщата тези дни.
Празниците са за това и е хубаво, когато има кой да ти дойде,  да има за кого да шеташ и приготвяш.
Аз поне още седмица никой не чакам и ми е леко тъжно, като гледам хората как пазаруват и мъкнат чанти с храни.

За бялата Коледа -
ами прогнозата по сайта, който гледам беше вчера да завали навсякъде сняг,няколко дни да превалява и после да паднат температурите и така да е до края на годината.
Да, ама не.
Днес пак беше почти пролетно  време - слънчево и приятно. Сега прогнозата за сняг се измести да вали на 24 .12. , да видим дали ще го бъде
Не, че толкова ми е изтрябвал сняг, ама хайде поне малко да разнообрази и освежи .

Охоо, Янче здравей.
И ти пипна сняг, само у наше село всичко зеленее.
А за постните храни на Бъдни вечер - аз съм най - малко човека, който може да ти говори за традиционализъм, ама нали така е прието. Само дето, когато съм правила питка съм си я правила с яйца, мляко и масло, ама и сармите , и боба си ги обичаме постни a  за нещата, с които прегрешаваме лекинко си затваряне очите и така.
За мен смисъла е събиране на семейството на една маса, другото са подробности.

Публикувам, че ми звънят по телефона.
Пак ще дойда Simple Smile

# 187
  • в сърцата на любимите ми хора
Да надзърна и аз, да не ми пишете отсъствие.
Имах една поръчка от ТЕМУ, днес щерката ми я взе. Разни дребни неща за евентуални бъдещи брошки. Ще имам занимавка тия дни.
Утре ще съм гледачка на Еми, че е в отпуска от градината. Краката все така, но стискам зАби и напред.
ЕНИСА, учителката май не е добре, ами ако утре замери децата с твърд предмет?! Не може така. А децата се впечатляват от такива действия.
БОРЯНКА, май ще имаш изненади за празниците. Дядо Колед ще ти донесе подарък. Стягай се.
ЯНЕ, права си за постното. Повечето хора го правят само, защото е традиция. Иначе си хапваме мръвки и салами на корем.
ФЛО, с този подарък Ромео май ще се пресели на село. Със сигурност ще се зарадва.
На мен пък не ми липсва снегът. Като си представя каква мръсна лапавица настава по-късно... Лошото е, че няма да има вода. Така че по-скоро да завалява!
Толкова от мен, гушкам ви

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 18:03 от Мамси

# 188
Хоп, троп, ето ме и мен!
Направих сладки, обаче само два вида. Фло, ама разбира се че с Маги ги правих. Обадих й се да слезе и като я питам иска ли, та тя като се въодушеви и бързо бързо ги направихме. Искаше и още да правим, но времето напредна, а имах други задачи и за сега толкова. Снахата(на брат ми жената) ще донесе баклава, у нас меденки два вида сладки и малката снаха снощи не знам до колко часа пече медени блатове за торта. Е, мисля, че няма нужда от повече сладко. Ще има и плодове и шоколад, тъй че толкоз.
БОРЯНКА, изненадата е ясна. Стягай се, запретвай ръкави и вади тенджерите.
Янче, не се коси за тиквата и без нея ще минете. Що касае за постното, напълно те подкрепям, както и Клечицата. Важното е да се съберем около трапезата. Поне за нас е така и няма да крия имаме и мръвки в късните часове на Бъдни вечер, макар че почти не стигаме до тях, защото сме се наяли със салатките и сърмичките, а те остават за другия ден. По важното е, че всички очакват тази вечер, много ни е хубаво. Приказки, спомени и накрая играем различни игри.  Мале, улях се да се обяснявам 😬 Прескачайте, ако ви е скучно.
Мамси, нищо не каза за празника и танца 🤔
При нас сняг няма и изгледи за сняг също, а ей го къде е Кубрат.... Каквото дойде.

# 189
Току що казаха ,че тази година остават в къщи , ако не се промени нещо. За Новата са някъде навън.
Минаха у нас онези времена на навалица.

# 190
  • в сърцата на любимите ми хора
Веднага рапортувам: танцът е разкошен. Татковците се справиха доста добре. Имам видео, но нещо не успявам да го кача. Пак ще се пробвам.

# 191
  • Варна
Не обичам зимата изобщо, но за снега ви завиждам! Във Варна от години не сме виждали сняг!  Nature Snowman
На снимката съм дамата с очилата, в бежово, седнала на "един бут" най в дясно!  Satisfied

И аз днес съм от излежаващите се. Вечер нещо не мога да спя, но през деня си го наваксвам!
Станах към 9.30ч. и започнах с хапчетата преди храна, след храна, заредих съдомиялната, изкомандорих Изаура да изпере, направих си картофи на фурна за обяд и вечеря и това е.
От утре спирам диетата, нали показателите са ми добри, да видим какво ще стане след двумесечната ми строга диета и добрите изследвания. Пък и празници идват, няма да ги карам на "Бяла диета", я!
След празниците малката щерка ще говори с ревмокардиоложката да дойде да ме прегледа в къщи, да видим какво ще каже. След като с тези скъпи лекарства, при тази диета показателите са се подобрили, а отоците и болките не отминават, си мисля да не би от алергията да се е получила някаква реакция, ама нали не съм медичка, не знам!   Ambulance

И у нас е украсено, не съм сложила всички играчки на елхата, а те са много, че после искат и прибиране, явно не ми се шета както преди години, пък и внуците като ги няма, на нас с ДС и това ни стига.   Christmas Tree
Утре ДС ще отиде да пазари, но от сега мърмори, че списъкът бил много дълъг, та сигурно и утре ще има мрън-мрън.....
Аз обичам празниците, още от преди две седмици съм си "натаманила" менюто от 7 или 9 постни манджички.....
За Бъдни вечер нищо сложно няма да е, ще сваря боб, ще направя тиквеник и ще пусна един хляб на хлебопекарната, сърмите постни лозови и зелеви ще са от топлата витрина на БИЛЛА, че нито зеле сложи тази есен ДС, нито лозови листа!
Остаряваме бавно, остаряваме бавно.......
Менюто за Коледа още не съм го доизмислила, ДС заради беззъбието си направи наденици, а аз си мисля за джоланче, че да приключа с тази "Бяла диета" най-после!  Утре ще го измисля, че няма време!

Лека вечер!  Nerd  

# 192
  • София
Момичета,имам си гостенка-котка.Собствениците и отидоха на концерт и сега сме само двете.От два часа спи непробудно.На пода има котешка тоалетна,паничка с някаква специална храна и шадраванче с течаща вода.Помпа върти една вода в един цилиндричен съд. Точно 50г не допусках животно в къщи,но заради внуците сега котката Дара се изтяга на дивана.
    На снимката ме няма,защото аз ви снимах.Не помните ли?!

# 193
И у наше село ЙОК сняг. Мислех си снощи, че ще осъмнем в бяло. Нищо подобно! Още от сутринта блесна слънце, без вятър, сякаш е краят на април.
Танче,  а тази бяла диета подходяща ли е за сваляне на килограмчета? Имам належаща нужда да се отърва от десетина.
Мамси,  стискай зъби! Все някога ще мине. Аз спрях лекарства и мазилки и не обръщам внимание на бодежите в бедрото. Някой път така силно се активират, друг път никакви ги няма.
Фло, честит подарък на твоя  мъж! Да го ползва със здраве, ама май често ще ходите на село.
Браво, Касс! Много сте направили!  Ние с внучката утре ще майсторим само тиквеник и зелник- с един пакет кори две баници. Ако тя пожелае, може да ѝ дам сама да майстори някакви сладки. Скоро прави лунички и станаха  много сполучливи. Аз приготвям продуктите и казвам кое след кое да бърка.  
Бо_ряна, нищо не се знае.  Може да е изненада в последния ден.  Знам, че ще ти е чоглаво, но ако не сега, все ще наминат и тогава ще е празникът.  
Клечи, гледай да не взимаш пример от мен, че мързелът е сериозна  болест.  
Аз от петък насам съм във ваканция.  Два дни мързелувах, а днес се разработих. Подредих си някои  неща из гардероба и под матрака на спалнята в старческия дом, прах, по-точно простирах, смених си килима в дневната, другите минах с прахосмукачката.  Минах с нея  и 1-ви етаж в Белия дом. Стопанинът беше в столицата да посрещне и докара брат му от далечния изток. После готвих нещо като винен кебап. Боядисах си косата  и така денят мина неусетно.
Скрит текст:
Син 1 идва  преди малко. Разказа, че и там има  светлинни украси, нищо, че нямат Коледа. Специално във Виетнам нямало  силно  религиозно влияние. По-голямата част от населението били атеисти. Украсата била много бляскава. Показа ми снимки, но и там всичко е с цел търговия и комерс. В Манила, столицата на Филипините е успял да разглежда само  половин ден. Във Виетнам е ходил многократно и всеки път там забелязва голям напредък на страната.  Важното е, че е свършил деловата работа и се върна жив и здрав.
Друго няма какво да разкажа.
До утре, живот и здраве!

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 22:46 от К.А.Г.

# 194
  • София
Да се обадя - сдадохме мрънчоците живи и здрави.
Днес трудно ядоха, нямаха апетит. А  менюто беше по тяхна поръчка. Дядо Пл. се поизнерви от това. Готви, храни, уговаря, старае се.
Клечи, какво приятно и  топло време, къде ги видя? В квартала - студ, влага и 1 ч. слънце следобяд. Днес хич не излязох навън, само на балкона се освежавах. Май не сме в един град с тебе.
Яжке, защо за 1 концерт да дондуриш  котката? Те не са ли я оставяли сама за часове? Дано не си маркира територия, че после само с изхвърляне се отмирисва. Горчив опит имах с котка на съседи и изхвърлени  ботуши преди години.
Чета колко видове сладки правите и се чудя - аз ли нещо съм сбъркана. По празниците като си нарежем салати и  мезета другото ядене остава. 3 дни го премятаме докато замине всичко в кофата. А уж малко купуваме и приготвяме.
На предни страници някой/май Красивата Бела/ спомена, че в Лидл нямало тиквеник тази година. Има, но от фурната, изпечена баница. Аз просто моля да ми дадат една сурова и я мятам във фризера докато и дойде реда.

Общи условия

Активация на акаунт