КГБ = Клуб на Готините Баби - 226

• 25 180
  • 722
  •   1
Отговори
# 165
Пипи,защо му е на Кюфте♥️ елха и лампички като си има топъл радиатор 🙂🥰

Аз съм в междучасие.Забравила съм да извадя маслото и сега чакам да омекне ,че да замесвам .

Тану,благодаря за поздрава.
Много добре ми е познат Удо.Той е бивш вокалист на една известна немска рок -банда Аксепт.Изслушах с удоволствие .

А аз си имам наблюдатели от прозореца.
Дремят си там и чакат някой да отвори вратата,че току виж им се даде някое лакомство🥰🥰

# 166

Рапортувам,  изчистено и украсено. Имах си помощник за киченето на елхата, най-голямото постижение е, че не счупихме нищо. Всички играчки са само от стъкло, та си е приключение. Вече сме спокойни,  дядо Колед има къде да остави подаръците. Навън е зимна приказка, топла и уютна вечер ви желая!

# 167
Еее, как да не ви завиди човек Simple Smile Wink .
При всички / почти всички е снежна приказка, у наше село кьорава снежинка не е паднала, а толкова много искам Simple Smile , като никога Simple Smile .
Час по час ходя до прозореца да гледам,  даже през нощта ставах да проверявам, че те снежинките са малко срамежливи и до сега все по тъмното падат, но  нема и нема Simple Smile .
А, пускайте ги тези снежинки и при нас да дойдат Simple Smile , и тук хора има ( и животни Simple Smile ) и ние да им се порадваме, значи Simple Smile Simple Smile Simple Smile .
Само сега ги искам, до Нова година, после си ги дръжте при вас и до март ако искате Simple Smile;

# 168
  • София
Клечи, как няма сняг по вашия квартал?
При нас вече натрупа по тротоарите - за мое съжаление.
За концерта на монголците знам. Но билетите свършиха още първия ден до обяд. Сега ги препродават по групите.
Намери ли си книги в групите.
А сигурно знаеш, че да ги четеш на телефон/таблет/ трябва да имаш инсталиранна програма. Аз съм доволна от ReadEra - тегли се от Гугъл магазина.

# 169
Айша, тепърва ще разглеждам читателските групи. Малко съм неумела с фейсбук сърфирането, та по-полека ще е.

Нощната снимка е буквално от секунди, другата е от следобяд.
Бяхме на вън, приятно е, не е студено

# 170
  • София
Значи наистина вашата част на София е по-топла.
Снимах и при нас в момента

# 171
  • Вила Великула
И при нас само ни залъга, че ще вали. Слаба работа - до утре няма да има и следа от снега.

# 172
  • София
Нагостих си внучетата и хукнаха да се видят с приятелчета.
Взехме важни решения за менюто на Коледа. Изненадващо решиха, че ще бъдат на капама, като нас. Това много ме облекчава, че няма да готвя 101 манджи.
Цял час се занимавам да изпиша електронна рецепта за Бисептол на една съученичка. Хем не е съвсем АБ, хем не го дават без електронна рецепта. Поредната тъпотия. Най-после успях.
Утре Сладичка ще украсява елхата и ще правим балеринките.
От фоторепортажите виждам, че наше село държи първенството. След обяд ходих с колата на пазар, та се наложи да я разривам с метлата - поне 3 - 4 см. сняг имаше. Красиво е, но на шофьорите не им е до романтика.

# 173
А при нас няма никакъв сняг и никакви изгледи да завали. Та моля, ако може пратете малко и за нас. Искам бяла Коледа Simple Smile
Фло, значи след Коледа къщата ти пак ще е пълна. Ех, че е хубаво!
Аз днес една супа топчета и мусака от тиквички. За утре ще го мислим. Исках да правя малко сладки, но не стигнах до тях. Тая вечер децата са при нас, мама и тати са на коледно парти. Утре искам да чистя по основно и дано ми остане време за някакви сладки. Няма да правя много. Малката снаха направи много вкусни и красиви меденки. Иска тази вечер след вечеря, като се разкарат всички да пече медени блатове за торта. Аз й казах, че съм правила едно време, но вече вземам от Берьозка. Не ми се занимава, но младото си е младо, иска то да си направи. Ами, няма проблем, да прави. Аз доволен Simple Smile Та затова не мисля да правя. Минали години ставаше направо сладкарски цех, като почнех от меденките - два вида, та ванилови кравайчета, рафаелки, напукани сладки, мини еклерчета, маслени сладки, локумки, но тая година, давам отбой.

# 174
Енисса, много хубава елха сте накичили! Дядо КОЛЕД ще е доволен.
Клечи, не се кОси! И тук няма сняг.  Вали слабо, доста застудя, та може сутринта  да ни изненада с бяла премяна.
Пипи,  Гъбка, много са ви хубави котките.  Нашата черно-бяла котана,намерена изхвърлена на улицата съсем скоро след раждането си и прибрана от внучката, няма достъп до вътре. Живее на двора и  спи в гаража. Иначе е "Роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет". Попаднала на  състрададелната ми любителка на кучета и котки внучка . Хранят я с консерви, водят я на ветеринар. Живее с двете кучета в пълно разбирателство.  
Фло, изненада ме с бисептола. Мислех, че вече не се продава. Навремето моят М ме лекуваше с него и много бързо ми минаваше. Да не би да има еквивалент с друго име?
Иначе си пак любима баба. Без внуци не оставаш. Моят хубавец хич и не се сеща да ме заобиколи. Вчера следобед си дойде и се видяхме навън точно за 5 секунди, че хукна да гони кучетата, които изпуснал от двора.  След малко ще ида да видя дали е тук, защото другите не са вкъщи.
Аз днес не съм свършила работа  и за 5 стотинки. Ходих за мляко, отбих се в един магазин за козметика да си купя  боя за коса, купих си и кремче, че ми свършва настоящото. Цял ден само еж и леж.
Скрит текст:
За кремовете. Бях си купила един за 50 лв. с натурално розово масло от тукашни собственици на розови градини  и дестиларна. Рекламата е за чудеса по кожата. Ами не забелязах да съм станала по-красотна от него. Затова днес един за 11 лв. с екстракт от охлюв. И друг път съм го ползвала. Никак не е лош.  

Хайде  лека вечер и до скоро със здраве!

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 20:31 от К.А.Г.

# 175
  • Кубрат/ Пишурка
Чудна работа тази година. Обикновено в нашия край вали първи сняг, а сега София държи първенството! Ние кога ли ще видим?!
И УРАааа, Криско ще дойде с мама си и тати си. Нямал ангажименти в следващите 2 - 3 дена и обеща да дойде! Толкова много ме зарадва!

# 176
  • на чист въздух
Добра вечер красавици. От известно време само надничам на бърз, но от работа,  задачи и времето все не ми стига. Виждам мислите за софрите, аз май само капама, питка и салатки ще подготвя.  Да видим,  че ще почивам само на Коледа.
При нас сутринта сняг на парцали, но после го обърна на дъжд, иначе на Пампорово има доста. Трябваше да взема внучето, но се отложи заради времето.
Виждам много хубави коледни украси. И аз спретнах елхата и подаръците за дечко, но да видим кога ще дойде.
Котката любопитно обикаля край елхата,  но за сега не я закача.
Гъбке,  Пипи много са Ви сладки котаците. Яд ме е, че не мога да качвам снимки. Моят в момента се е излегнал до мен и ми бута ръката да го галя, доста  настоятелно и ми пречи да пиша. Хайде лека нощ, утре пак ще намина

# 177
  • Вила Великула
Добро утро скъпи дами!

Познахте ли се на снимката?

Ще отменя Нинка, като ви запозная и днес какъв ден е.
Днес е 22 декември - св. Мъченица Анастасия. По времето днес хората са гадаели какво ще е времето през следващите дни и за Нова година. Вярва се, че ако на този ден е слънчево, времето ще е добро за Нова година, а ако е облачно – очаква се снежна буря.
На църковния празник 22 декември църквата осъжда сквернословието и псувните, мързела, клюките, завистта и отмъстителността. Също така не трябва да се отказва помощ на нуждаещите се. Рождественските пости продължават – на масата се слагат традиционни постни ястия. Света Анастасия се почита като застъпница и помощница на жените, особено на бременните, а също и като лечителка. На православния празник на 22 декември към светицата се отправят молитви с молби за облекчаване на страха от бъдещето, за помощ на бременните при раждане, за защита на родилките и бебетата от болести, а на семейството от беди. Света Анастасия се смята и за покровителка на затворниците.
На 22 декември имен ден празнуват Анастасия и Анастас.
Честит имен ден на празнуващите и дано днес деня да е слънчев.

# 178
Здравейте.
Пипи, благодаря за информацията и за фотото. Познах се,  и вие ме познахте, нали  - правата дама с тъмната коса Simple Smile . Припомнете къде бяхме на тази среща, че нещо не си спомням Simple Smile  Wink ?

Ако имаме празнуващи, да са честити.
Вече загубих очакване за бяла Коледа.
Пълно разочарование - топло е и слънце изгря.

Вчерашния ден го измързелувах, днес трябва да се организирам и да свърша малко работа  че поне яденето да си заслужа Simple Smile , а аз ям много Simple Smile ( но пък за сметка на това - работя малко Simple Smile ) .

# 179
Таман си изпих кафето,  нищо не ми се прави за сега, ако ми се доработи, може да  легна да ми мине. Вие сте млади , бачкайте, сега ви е времето.

Общи условия

Активация на акаунт