Яне, и аз не знаех. Случайно го видях в Нета и го копирах да ви го постна за майтап.
Танитка, моето меню за Бъдни вечер е стар фасул по рецепта на един попски син и жена му , които ми бяха колеги. Може би и няколко пълнени чушки с ориз, гъби, доматки и подправки. Баниците са тиквеник и зелник, но от един пакет кори за двете. Ще има и питка, но аз я правя с мая, масло, мляко и яйца. Децата не обичат содена. Все пак за традицията може да направя и такава. Прибавям туршия, плодове и стават 7 неща.
На Коледа за обяд ще е канапе от кисело зеле, отгоре пълнено пиле с ориз и кайма, около него ребърца, увити в зелев лист и пак всичко завито с кисело зеле, метнато във фурната на бавно печене.
За Нова година, по -точно за 1-ви, когато идва домочадието, ще го мисля допълнително, но обикновено правя традиционната руска салата, пържоли и торта. На 31-ви съм сама и не готвя. Ям, каквото има останало от предните дни.
Лека нощ!

.
След обяд ще дойдат.

