КГБ = Клуб на Готините Баби - 226

• 27 615
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
Щом диетата на Пипи е индивидуална, спорд мен няма да е много удачна за друг.
За това аз ще се опитам да не ям поне до първи април. Със сигурност няма да изчезна
Днес пробвах водното почистване на фурната. Или аз нещо не съм разбрала или не е ефикасна.  Иска си препарат и търкане. Особено ако е попаднала на такава загоритенджера като мен. И както бях "подпалила" покрай фурната, изтърках загорялата тава, измих коридорите на двата етажа и стълбището, преметох пътечките по двора и толкова - издадох багажа. Добре, че дойде голямата щерка и седнахме на клюки, та ме пусна "слушката". Сега ми се полагат поне два дни релакс. Ако не загоря пак нещо
По тоя повод - песничка.

Касс, хвърли едно парче през мрежата. Ужасно вкусно изглежда!
Бронте, добре си дошла!

# 571
Фло, моля те, пусни тук "завистта".
Всички твои материали са интересни и предизвикват размисъл.

# 572
Беше ми любимо това парче,  бях дете кажи речи като го слушах.
Бронте, добре дошла.  Даже и виц не ти трябва, но чувството за хумор е задължително!!! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 573
  • в сърцата на любимите ми хора
Бронте, добре си ни дошла. На хубав ден идваш. Напиши виц, но и разкажи нещо за себе си.
ФЛО, и аз искам за "завистта". Трябва да организираш някакви лекции за Кгб-то. Мисля, че ще има желаещи.
Късничко е, но мисля и аз да си сипна една чашка, че да ми е сладък сънят. Може пък и на мен да ми се присъни нещо подобно като на Красива Белла
😜.

# 574
  • Вила Великула
Е не така, Кассс - потекаха ми лигите. Колко обичам тесто, а как не трябва да го ям.....
Бронте, нищо че още не си станала баба, щом ти е уютно при нас-добре си дошла. Момичетата са казали вече за членския внос - един виц. Тук обичаме да се шегуваме и затова е задължителен.
Както е написала Мамси - разкажи нищо повече за себе си.
Тану, ти днес биеш всички по работливост.

# 575
  • София
БРОНТЕ, добре си ни дошла, момиче! Радвам се, че си се решила. Червения килим сме го дали на химическо, но ние и без него те посрещаме. Плащай членския внос и ставаш една от нас.  Hug
А баба ще станеш, не се и съмнявам, щом си отгледала щерка. Времето лети толкова бързо. Сама няма да усетиш, кога ще ни се похвалиш, но нека всичко да си върви по реда.
Разкажи ни нещо за себе си, от къде си, с какво се занимаваш, имаш ли хоби. Очакваме с нетърпение. И утре сутрин ела на кафе. Grinning
Дружки, средната ни възраст продължава да пада. Подмладяваме се, ей. Еле па я. Stuck Out Tongue Winking Eye
ТАНУ, е на това му казвам неспасяем ентусиаст. Приказка мога да напиша за теб Stuck Out Tongue Winking Eye- Имало едно време една загори тенджера, но приятелките й я наричали с много обич ТАНУ.И всичко започнало от една загоряла фурна... Та тази ТАНУ се сдобила с нова печка, че старата била наследство от прабаба й и сдала багажа, от ежедневна зверска употреба. Естествено не минавал ден, да не изкипи нещо и да облее новата печка. И да ви пошушна под секрет, един ден нашата дружка загорила  цЕла тенджера с изворна вода Девин. Това обикновено се случва, когато ТАНУ-то седне на раздумка и клюки с други такива загори тенджери и тигани, от една много секретна група. Живо пиле не може да пре'фръкне там, а още по-малко нЕкой да надникне през кепенците на "ижата" ( къщата). Но днес работната ТАНУ се загледала в ТВ-то. Не знам по коя програма, но видЕла реклама - за водно почистване на фурна. А била се издокарАла - нова кошуля,(риза) сърмен литак, тъкана опрешка (престилка) и паралента ( кърпа за глава) завръзала. И опЪнци модни турИла. Мислила да оди на бал у дворецът. Ама като чула рекламата стурила (свалила) све и навлекла дрипавите дреи, запретнала рукавЕте и почела да търля. Ама загорелякът се не дава. И така се увлекла у рабОтата, че покрай фурната изтъркАла де що й се изпречИло на пЪтът. Добре, че щерка вой( щерка й - трънски падеж, западно  нафречие) дошла на каВе по икиндия,( след обяд) па седнАли, та покудили ( одумали)сви оаляци,( алтави) завутляци,( заплеси) джангази( келяви, некъсветни)  и скърчави човеци ( скрънзи, стиснати) у селОто. И те така... Приказката се свършИ!
Нищо лично. Всички случки и герои са случайни, барабар с авторът на приказката  Сестра Грим - баш завутляк!
Обещавам ви утре да ви разкажа за завистта.
Докато се замлатуем ( занасям) масленицата на КАССС свърши. Confused
Лека нощ и спокойни сънища.
ПИПИ ме изпревари, ама здраве да е! Grinning
Гушкам ви. Вече с една повече - БРОНТЕ! Hug

# 576
Добра вечер !

Борянчице,радвам се за решението ти 🥰🥰

Каси,чудесна баница си спретнала🌸
Значи вече си графата -Здрави!

И аз днес готвих,изпращах в кутии и т.н.
Обаче на мен пържени филийки са ми в главата🤭😀Ами изпържих.Хапнах си със сирене ,вишнево сладко и мирясах🙆😀🙄

Добре дошла Бронте 🌸🌼

И нещо  забавно 😀😀

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 23:52 от Gabkata

# 577
Ха здравейте.
Малко е раншко за добро утро , че е 4.30 часа, ама утро е .
Снощи рано се катурнах по гръб и вече съм наспана. Дано не ме усети другарчето ми и прииска да излизаме на разходка.

Нова дружка ли си имаме -
Добре дошла Бронте!
Позната си ми като ник, някъде сме се засичали през годините. Има- няма  вече двайсетина години ,та да не са и повече, се подвизавам из БГ Мамските теми.
Моля разкажи за себе си - от къде си  с какво се занимаваш, а ако си от София заповядай на следващата ни среща.

Всъщност влязох да ви видя и да кажа -
Честит Йордановден!
Ако имаме празнуващи и близки на празнуващи да са честити!

Налегна ме прозявка.
Ще поспя още.
Хайде, до през деня.

# 578
  • на чист въздух
Добро утрооо, хайде поспаланки ставайте. Тук добре си хортувате / говорите/. Изтървах ви
Честит Йорданов ден. Аз се стягам да взема унучето,  че мамка му пак ми върти номера, а дядо Коледа още го чака. После ще ходим да гледаме хвърлянето на кръста и ще чакаме момците да минат по къщята да благославят
 де що видят.
Айде, по живо по здраво до по късно, то да ви и дочета.
 Фло много си сладкодумна,

# 579
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Добро утро, девойки. Благодаря за топлия прием.Heart Понеже съм законопослушен гражданин, първо да се отчета с членския внос.
Купува си един бизнесмен BMW 11-та серия. Всичко е автоматизирано и перфектно, Но на другият ден се връща в магазина с оплакване:
– Виж, ся кво! Радиото не бачка! Ръчкам, тикам копчилъците – и нъцки!
– Господине, радиото е напълно автоматично! Просто кажете на висок глас какво искате да слушате и то ще започне..
Учудил се бизнесмена, но решил да пробва:
– КУИН!
И радиото пуска съответната станция с песента на Куин „It’s a kind of magic“.
– Я! Бачка! ЛЕПА БРЕНА!
И радиото пак сменя на някаква сръбска станция с Лепа Брена…
Тръгва бизнесмена. Още на първият светофар го засича някаква таратайка и той:
– ПЕДЕР*СИИИ!!!
А по радиото се чува:
– Включваме се пряко от Народното събрание…
Сега малко инфо за мен: филолог и юрист съм по образование. Навремето вадех хляба си с филология- десетина години бях репортер, редактор и водещ в местната кабелна тв. После, заради един репортаж за нашия кмет ме поканиха любезно да напусна. Напуснах и повече никога не проявих желание да работя в медия.  След половингодишно отсъствие от България се върнах, на 31 години се подготвих за изпити, приеха ме да уча право във ВТУ; докато учех, родих дъщеря си. Дипломирах се и ми останаха да премина стаж и да се явя на изпит за правоспособност; в тоя период ме поканиха да работя първоначално като правен сътрудник, а после - като юрисконсулт в една новостартираща фирма. Дъщеря ми беше тогава на година и половина. Сега е на почти 16; а аз още съм си във фирмата, слава Богу.
Освен моето момиче, си имам мъж и осиновено от бебе куче, което намерихме до един контейнер  и което сега е 40 килограмова, кротка  и добричка кучка. Имахме и морско свинче, също женско, което обаче се спомина.  Като цяло, у дома сме женско събрание с мъжки председател.Grinning
Хобита- от година и половина ходя на народни танци; плета шалове за кеф и подарявам на който ми падне на мушката; цар съм на облепване на мебели с фолио -умение, което развих в бедните ни години, когато дъщеря ни беше бебе и нямахме пари за свестен ремонт, понеже имахме ипотека и малки доходи.
И след целия този чаршаф, отчет дотук: станах в 6.30, пих две глътки кафе, разходих кучето, пуснах пералнята, закарах госпожицата на училище; сега пия спокойно кафе във вашата компания и се каня да скачам в тръстиката/работя от вкъщи/. Това е накратко. Пожелавам ви успешен и освежаващ ден!
П.С Важна клечка, нищо чудно да сме се  засичали. Някога бях доста наперена и активна в ДС. С КАГ даже сме преплитали шпаги в темата за свекървите. И с Боряна сме се засичали там.Kissing Heart

# 580
Не исках да издавам, но те знам. Само едно ме мъчи, ти ли беше, дето преди много време писа с какво те дразни свекървата - че диша. Това не го забравих, само не знам кой е авторът. Спокойно, тук забравяме ,че сме свекърви.
 Честит Йордановден  и като ръшнах - днес има празник телеграфът- на който му се чете.
Скрит текст:
Най-нови от Човекът
Общ изглед на корабокрушението03/01/2025
Руско корабокрушение в Иран разкрива вековен товар от Каспийско море
викингски кораб в морето02/01/2025
Нови открития за миграциите в Европа през първото хилядолетие
На 6 януари 1838 г. телеграфната система на Самюел Морз е демонстрирана за първи път в железопътния завод Спийдуел в Мористаун, Ню Джърси.

Телеграфът - устройство, което използва електрически импулси за предаване на кодирани съобщения по проводник - революционизира комуникацията на дълги разстояния, достигайки пика на популярността си през 20-те и 30-те години на 20-ти век.

Самюел Финли Бриз Морз е роден на 27 април 1791 г. в Чарлстаун, Масачузетс. Той посещава Йейлския университет, където се интересува от изкуство, както и от електричество, все още в зародиш по онова време. След колежа Морз става художник. През 1832 г., плавайки обратно към дома от Европа, той чува за новооткрития електромагнит и измисля идея за електрически телеграф. Той няма представа, че други изобретатели вече работят по концепцията.

Морз прекарва следващите няколко години в разработването на прототип и наема двама партньори - Леонард Гейл (Leonard Gale) и Алфред Вейл (Alfred Vail), за да му помогнат. През 1838 г. той демонстрира своето изобретение, използвайки азбуката, разработена от него, в която точки и тирета представляват букви и цифри. През 1843 г. Морз най-накрая убеждава скептичния конгрес да финансира изграждането на първата телеграфна линия в САЩ, от Вашингтон, окръг Колумбия, до Балтимор. През май 1844 г. Морз изпраща първата официална телеграма по линията, със съобщението: „Ето какво стори Бог!“

През следващите няколко години частни компании, използвайки патента на Морз, създават телеграфни линии около североизточната част на САЩ. През 1851 г. е основана печатарската телеграфна компания в Ню Йорк и Мисисипи Вали, която по-късно променя името си на Уестърн Юниън. През 1861 г. Уестърн Юниън завършва първата трансконтинентална линия през Съединените щати. Пет години по-късно е построена първата успешна постоянна линия през Атлантическия океан и до края на века телеграфните системи вече са в Африка, Азия и Австралия.

Тъй като телеграфните компании обикновено таксуват на думата, телеграмите стават известни със своята лаконична проза - независимо дали съдържат щастлива или тъжна новина. Думата „стоп“, която е безплатна, е използвана вместо точка, за която има такса. През 1933 г. Уестърн Юниън въвежда пеещи телеграми. По време на Втората световна война американците се страхуват когато видят куриерите от Уестърн Юниън, защото военните използват телеграми, за да информират семействата за смъртта на войниците.

С течение на времето през 20-ти век телеграфните съобщения до голяма степен бяха заменени от евтини телефонни услуги на дълги разстояния, факсове и електронна поща. Уестърн Юниън изпраща последната си телеграма през януари 2006 г.

Самюел Морс умира богат и известен в Ню Йорк на 2 април 1872 г. на 80-годишна възраст.

# 581
  • Вила Великула
Добро утро, момичета!
Честит Йордановден. Ако има празнуващи - да са живи и здрави.
Допивам кафето и отлитам на тръстиката. Днес ще ходя в офиса. Никак не ми се ходи, но се налага. Не съм стъпвала там от 17 декември. Днес имам и доста задачи в София, трябва да мина и да видя майка ми, да се видя с приятелката ми преди да си е заминала за Африка. Утре пак в офиса, а вечерта сме на Ивановден. За мен започва натоварения период, но както и всяка година и тази ще се справя, само здраве да име.
Бронте, готин ти е вица. Посмях се сама. Приета си окончателно. само да се сещаш да пишеш.

# 582
Добро празнично утро! Честито на всички именици! Да са здрави и късметлии!
Имаме ли именици в нашата къщичка? 🤔
Добре дошла на Бронте 🌹 При нас е уютно и приятно, надявам се да ти хареса. Ако не е тайна, от къде си?
Аз си допивам кафето и се каня да прибера украсата, но ще видим като се раздвижа как ще е положението. С всичките тези лекарства които пия, днес се събуждам отново леко гъгнеща. Аман вече!
Хубав ден момичета и до скоро 🤗

# 583
Добро утро , девойки!
             Честит Йорданов ден и ако имаме именици да са живи и здрави!
             Добре дошла на Бронте! И на мен ми е познат този ник, но не се сещам точно от къде.
             Аз съм от групата на четящите, но непишещите. Все не ми остава време, а и нищо ново при нас. Още съм примък-отмък и  почти съм на ръба на отчаянието.
             Девойката ни се върна от Брюксел вчера през нощта или по-точно днес в ранните часове. Самолетчето закъсня и още не съм я видяла. Чакам да се събуди и да скокна до тях. Размина се с Париж, защото точно деня преди пътуването им се разболя. Разхождали се из Брюксел и хапнали в някакъв ресторант и ...хранително отравяне. Та и на лекар са я завели изплашени за нея. Та се замислих за култура, хигиена и т.н. на различните нации. Европа явно изостава в това отношение.
            Касс, и аз днес ще прибирам украсата. Не ми се искаше да я пипам докато се върне детето.
            Борянка, поздрави за решението и чакаме книжката.
            Фло, и ти май трябва да издадеш трудовете си. Май се събраха доста интересни теми.
            Спокоен ден и ... отивам да видя дали са се събудили.

# 584
Честит празник Да сте живи и здрави,
Здравейте и от мен с малко закъснение . Тези дни бяха почивка за някой , за мен май не че всички бяха вкъщи Шетане, готвене, градина и почти не съм сядала на телефона. Предните дни докато пия кафето ви хвърлям по едно око и пиша ,обаче последните дни спя до колкото мога и снавам в последния момент 😃Явно ми е свършила енергията и сега със спането я наваксвам
❄️Aisha- И аз така правя баницата като тебе обаче вместо във фурната я слагам в незалепващ тиган с капак и после я обръщам и става като  омлет като отдоло и от горе слагам по един лист да я завия Викам и баница на тиган. Сутрин набързо я правя от 1дни  кори искарвам 3 баници ако сме много хора ако не правя по една при нужда 😊
❄️Подавам си  СВ-но  за групата луд омора няма
❄️Ениса за гърлото си правя по една лъжичка , мед ,ракия и зехтин равни части и като се сетя 4,5 пъти на ден взимам по 1 лъжичка поне 3 дена и мее успокоява ,правя го и като ще усетя че ще ме забили
❄️КАГ - за режима ми е интересно да пробвам от части ,че има доста неща който не трябва да ям/правих си тест за непоносимост и съм доволна като не ям от определени неща  може да ми го пратиш където ти е удобно.
🌀Спирам да ви чета до тука ,че да не стане много дълго Имам още 5 страници и пак ще пиша 😁

Общи условия

Активация на акаунт