КГБ = Клуб на Готините Баби - 226

• 27 581
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Боряна, много съм роптала срещу свекърва ми, но точно на този цитат, за дишането, не съм аз авторът. Последно съм се оплаквала от нея през 2014- та година, когато прекъснах всякакви мои контакти. Тогава ти ми писа и на лични, за да изразиш подкрепа, та оттам те запомних.
Kass, от Южна България съм. Няма да посочвам град тук, защото доста неща съм споделяла във форума, а групата  е публична.
Пропуснах да честитя на всички именници днес- да сте здрави, спокойни и обичани!

# 586
Добър ден!
Честит празник Йордановден!  
Бронте, добре дошла в темата!  Веднага се сетих, че  те знам от оная тема. Аз там пиша все по-рядко. Продължавам да смятам, че между снаха и свекърва може да има разбирателство и дори топли отношения при двустранно желание. Тук има и други свекърви, които могат да го потвърдят.
 Както и да е, в тази тема си споделяме   други неща.

Днес  Клечи е най-ранобудна, а аз най - късно станалата - в 10 ч. 15 мин. До обяд ще  съм активен член на  групата на мързеланите. Поканиха ме приятелка и съпругът ѝ да излезем и да гледаме ритуала за хвърляне на кръста, а после разходка. Отказах, защото не ми се излиза. Още съм по пижама и си ви чета тук на тишина и спококойствие. След 2 часа започвам работа.

На всички хубав ден!

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 21:21 от К.А.Г.

# 587
Живяла съм в заблуда. То няма добра свекърва, ако питаш снахите. И за мен нямаше.  различни поколения имат различия, но се търпим някак.
 Тук се четкаме, току избухнем, минава ни, софиянки се виждат на живо,  провинциалистките - завиждаме.
 Не мога да пътувам, но ако стигнем до книга ще се наложи. Ден напред да се належа и възстановя и илачи да се стабилизирам.  добре съм си в пашкула, ще се наложи ад изляза  и да видя хора,  а хората да видят маймуна селска.

Импулсивна съм на моменти, не Фло ме убеди, друг е. Нави ме дет се вика без думи. По тънка струна игра. Сега няма назад.
 Ще мине много време да стане. Като стане - ще говорим.
 Оправили са банкомата,  от преди новата не работеше ,някой преди това, пак не работеше, е набутал 2 стотинки ,може ад е пак той. Писна им да го оправят. като сме умни и съзнателни. Подстригах се, утре пак имам излизане , после ще видим.
 Сега може да се нивелирам и  да отнеса плувката,  че не спах нощес като човек.
 Аре,  кой каквото прави ,да му върви.

# 588
Хе, хее, то добър ден станА,  докато  пак вляза в къщичката ни.
Хубаво ми е тук, радвам се, че
и  момичетата, които скоро се присъединиха продължават да се обаждат - значи и на тях им харесва/ни харесват Simple Smile .
Малко е трудно в началото общуването докато се поопознаем, поне при мен беше така, после с времето става навик, а след още време - дори необходимост . Да влезеш тук, да видиш какво споделят    приятелките, да споделиш твоя радост или тревога.

Като казах тревога, да споделя - имам проблем, не ми се щеше да ви занимавам, но сигурно си личи, че не ми е всичко на шест  Simple Smile . Усмихвам се, но ми е притеснено - кучето ми е болно.
Същата история като лятото - този път беше/е  дори по- тежко, три дни го оставях на стационар в клиника и му вливаха системи, давам му една шепа лекарства в къщи,  килима дадох на пране, а всичко, което може изпрах на висока температура и непрекъснато, всичко друго дезинфекцирам.

Чета и задавам въпроси в две ветеринарно - медицински групи във фейсбук. Има добри хора, научих доста неща, не им е лесно на докторите на животните Simple Smile .
Запознах се с братче на Чарли Simple Smile . Познах го - изглежда също, като него Simple Smile .
Писахме си със собственичката му - от една и съща жена са купени двете кученца, но братчето на Чарли е две години по- голямо.  И то е било болно - явно майка им е заразена с този паразит  който лекуваме и ражда болни кученца. От там идват всичките проблеми на моето животно с не храненето и стомашните проблеми.

Знам, че сте много далече от тревогите ми, но сърцето ми се къса, като гледам доброто ми куче, че е зле.
Лечението продължава, следобяд пак ще го водя на проверка. Този път, дори и да кажат, че трябва, няма да го оставя в клиниката без мен - ужасно е стресиран, а той е такава плаха, мила душичка Simple Smile .

Та това исках да споделя.
Притеснението и мъката ми.
Може и да ми се присмеете, но за мен отношението ми към кучето ми е като  към човек и ми е мъчно, че страда.

Борянка, публикува преди мен.
Прегръщам те и благодаря за откровеността.
Така е - човек на човека помага, но малко останаха човеците....

Ако не е нахално - може ли да питаш  сина ти, той от своя опит,  какво мисли за лечение на гиардия при кучетата . При Чарли рецидивира, след шест месеца отново е с положителен тест.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 12:12 от Важна клечка

# 589
Е, Клечи, как така ще ти се присмиваме... 🤔 Знам какво е домашен любимец. Той си става част от семейството и винаги боли и всички са тревожни когато не е добре. Казвала съм ви, че си имахме куче, малко, много голям сладур. На двора го гледахме, а зимата имаше обособено място в гаража, но той денем не искаше да стои там, а все вънка. После или го откраднаха или го убиха, като се има предвид, че не излизаше на улицата. Просто с ММ отишли до свекървите и тогава някой е направил това. Толкова го търсихме, снимки разлепихме из квартала, няма... Като ходех по улиците все кученцата гледах. Даже веднъж като ми се стори, че е той. Тръгнах след него, влезе в един двор и се скри. После водих чак ММ и децата, те категорично казаха, че не е той ...  Големият син има котка, вече е на почти 10 г., тя пък е къщна котка. Много е красива и за нея треперим когато не е добре. Та, разбирам те. Дано Чарли се оправи бързо! ГУШ 😘

БОРЯНКА, то си е стара приказка, че добра свекърва, както и добра снаха няма. Трудно си е, защото сме различни поколения, но мисля, че при желание и възпитание от двете страни могат да се поддържат едни нормални, даже сърдечни отношения.
Айде, че се олях са философствам.
До после 🤗

# 590
Клечи, съжалявам миличка! Разбирам те напълно, 11 години гледах доберман. Накрая му се отревах и отказвам вече да гледам такива
 животни. Мисля, че ще го оправят, но трябва профилактика. Периодично се пускат тестове, дори когато е здрав. Успокой се и успех!

# 591
  • София
Привет, дрЪжки! Утрото си замина, наред е обяда.
Снощи след като се халосвах бая време ( ама ми беше пИратно), реших посред нощите да се правя на красива - разни маски насам, натам, коса, деколте и шия, абе пълна промяна. А защо изключих ранното лягане? Достатъчния сън ни разхубавява. Знаете рецептата на София Лорен, да не я казвам пак. Та си легнах бая късно или може би - рано. Не съм си сложила алармата и сутринта Ромео е завел внучката на училище.
Чакаме нашия приятел да дойде и да диагностицира Пена. Да видим ще я бъде ли или да. Grinning
Момичета, тези от вас, които са приятелки с нашата ЯН във ФБ видяхте ли каква красота са сътворили златните й ръце. ЯН, възхищавам ти се, миличка! Hug
Няма да ви коментирам, че времто ми е разчетено.
Майсторът дойде, сне анамнезата и сега действат с Ромео.
КЛЕЧИЦЕ, защо си мислиш, че няма да срещнеш разбиране тук? Всички знаем колко си привързана към Чарли. Много ми се иска да те накарам да се усмихнеш. Ще започна с една мисъл на Джордж Бърнард Шоу - " Колкото повечче опознавам хората, толкова повече обиквам животните" Ще добавя и една притча:
Скрит текст:
Предпочитан гост
Един мъж планирал лятната си отпуска. Избрал малък семеен хотел, в известен курорт.Написал мейл, за да провери дали ще го приемат с домашния му любимец, като описал кучето - чисто, възпитано и много дружелюбно. Получил отговор: От много години поддържам този хотел и съм посрещал какви ли не туристи.Смея да заявя, че единствените гости, които никога не са ми създавали проблеми, са кучетата. Не съм имал случай куче да открадне нещо от стаята или от ресторанта или да избяга, без да си плати сметката. Не ми се е налагало да гоня куче през нощта, защото се е напило и нарушава реда. Така че Вашето куче е добре дошло в хотела ми. И ако то може да гарантира за вас, Вие също сте добре дошъл!"

Обещах ви лекцията за Завистта. Помислих да я съкратя, но се отказах. После ще се занимавам с нея, че сега трябва да тръгвам за внучката.

# 592
Едно ми е ревливо ...
Чета ви и роня сълзи ...
След малко тръгваме към ветеринарите.
До тук за четири дни лечението на Чарли ми струва почти една пенсия, правя всичко, което преценят докторите, че е необходимо,  редовно ежемесечно е на профилактика, има всички ваксини, доверявам им се, но не знам те до колко си могат ...
Ако не пиша, да знаете, че ми е криво и затова не пиша....
Пък ако много пиша, моля, простете ми, но имам нужда от морална подкрепа Simple Smile.

# 593
Добър ден!
Честитите да са имениците!

Клечи♥️, ще се оправи Чарльока🍀🍀.
Младо животинче е .Ще преодолее и това.

След двете кавказки овчарки майка и син Меца и Макс съм забранила куче у дома.
По задължение гледахме три години кучето на свекър ми.Свекървата каза ,че ще я изхвърли,след като свекър ми почина.Е,ние си я гледахме до това лято.
Беше на достолепните почти 13 години.
Та така.

Днес прахосмукачка,парцал и т.н.
Трябва до магазин да отида за хляб.
После ме макат шкафове с подправки и всичко,което ви дойде на ума в тях.

Клечи ,гушкам те

# 594
  • София
Ха добър ден и честито Богоявление!
Добре дошла на новата ни дружка, и аз някъде съм я срещала, но не помня къде.
Моля мен ме сложете в групата луд умора няма. Лошото е, че съм го предала това и на дъщеря ми. Сега през коледната ваканция вместо да си почива, а имаше голяяяяма нужда направи ремонт на почти целия апартамент, разглоби старата секция и сглоби новата. Участието на мъжа й беше да пробие 20 дупки в стената. Другото сама. Естествено това се случи благодарение на нашето участие с ММ в гледането на децата и пазаруването и пренасянето на новата секция.
Болничките дано докладват скоро, че са здрави, а клечка, която пише едновременно с мен, че Чарли е добре!

# 595
Почвам от 36-та страница☺️
tetka_the_best - И аз бях като тебе преди все да помогна да си предлагам услугите Сега се опитвам да не го оправя че ти като свикнат и ми стават задължение
Тану съгласната съм и аз за менкане на групите че поне един път или два пъти  хвърлям всичко и не правя нищо Сега в Неделя вчера Всъщност го направих четири часа като му легнах  и после Ядене и спане
Aisha - това за водата не бях го чувала Много е интересно прочетох го
Борянка радвам се че ще издават книга ,нещо и аз ако мога да помогна. Пиши повече за книгата че явно е било по назад и не съм видяла Simple Smile
 kasss красавицата ти е Супер изглежда много вкусно
Бронте здравей и от мен 😊
тану- за фурната ползвам един препарат ще пусна снимка
Важна клечка - и аз ще питам за кучето и ще пиша какво са ми писали 
В момента имам 4 котки и куче ,без да броя на комшиите те май са 4

# 596
  • Вила Великула
Клечи, набързо се включвам само да те прегърна и да ти кажа, че не досаждаш на никой. Мисля си, че всички ние се привързахме към малкия красавец Чарли. Дано бързо да мине този проблем и да не се появява повече.

# 597
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник на имениците! Започват януарските трапези! Оставете диетите за февруари!
Клечи, прегръдка и от мен! Дано добичето се оправи, че наистина и ние го приехме като наше!
Последното ни куче беше каракачанин. Но ни дадоха изтърсачето - не можеше през прага да мине. Порасна малко, опада му козината. Хайде лекарства и бани! Стана на година - някой се опита да го убие с нож. Едва го спасихме. А с какви очи само ни гледаше! Доживя 14 години. Отиде си от старост, но всички плакахме, особено децата.
И накрая добре дошла на новата дружка! Вицът е трепач, смях се на глас.

# 598
  • София
Прибрах се, нахраних Ромео и майстора. Може и да заработи наша Пена. Ще й трябват някой и друг чарк, за да затресе отново снага в мокрото. Имаме я повече от 10 години и до тук нямам сериозни оплаквания. Добра машина се случи. Сега пък да не решите, че не се перем, а я пазим като мебел. Stuck Out Tongue Winking Eye От две години и половина й разказахме играта. Grinning
Ето ви сега четиво за размисъл. Предполагам, че може да ви е полезно, да преработите някои отрицателни нагласи, да превърнете негативното в позитивно. Опитайте. За завистта казват, че е отрова, която изпиваме, а чакаме да навреди на друг.

Скрит текст:
ЗАВИСТТА КАТО ФАКТОР В ЧОВЕШКИТЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

ПРИТЧА ЗА ДВАМАТА БРАТЯ И ДЪРВОТО

В едно малко селце живеели двама братя, които наследили плодородна земя от баща си. По средата на нивата расло старо ябълково дърво, което раждало най-вкусните плодове.
Един ден по-големият брат решил, че дървото трябва да бъде само негово. Завистта го подтикнала да предложи на по-малкия брат да разделят нивата така, че дървото да остане в неговата половина. По-малкият брат се съгласил, макар че също обичал плодовете му, но той за разлика от брат си не бил алчен и завистлив.
Скоро след това дървото започнало да дава по-малко плодове. По-големият брат се ядосал и дори започнал да обвинява брат си, че е "откраднал" добрата енергия на дървото.
Една нощ, докато спал, сънувал баща си, който му казал:
– Синко, дървото дава плод само когато се грижат за него с любов. Завистта ти го суши, както суши и душата ти.
На следващия ден братът помолил своя по-малък брат за прошка и предложил, да забравят завистта и отново да се грижат за дървото заедно. Дървото разцъфтяло отново, а братята разбрали, че семейството е най-ценният плод от всички. А завистта е огън, който може да го изпепели.

Въведение
Завистта е сложна емоция, която често съпътства човешките взаимоотношения. Тя може да бъде описана като болезнено усещане, провокирано от успеха, качествата или притежанията на друг човек. Завистта е емоция, която всеки човек изпитва в даден момент. Тя възниква, когато желаем нещо, което другите притежават – било то успех, материални блага, таланти или взаимоотношения. Въпреки, че често е възприемана като негативна, завистта има потенциала да ни насърчи да постигнем повече и да развием себе си. Завистта е универсално човешко преживяване, което не признава граници на възраст, пол или културни различия. Макар и често възприемана като негативна емоция, завистта има потенциала да служи като мощен катализатор за личностно развитие, ако бъде правилно разбирана и управлявана.
В тази тема ще разгледаме:
1.Корените и причините за завистта и нейните проявления в човешките взаимоотношения.
2.Възможностите за справяне с нея и превръщането ѝ в положителна сила.
3.Практични съвети за справяне с тази емоция и използването ѝ като стимул за растеж.
Корени на завистта
Завистта има дълбоки психологически и социални корени:
Еволюционни  основи. Завистта може да бъде разглеждана като еволюционен механизъм за оцеляване. В древността, тя е помагала на хората да разпознават и се стремят към ресурсите, необходими за тяхното благополучие, като храна, партньори или статус.
Психологически причини
Завистта често възниква от вътрешни емоционални нужди и неразрешени конфликти:
-Страх от недостатъчност: Възприемането, че това, което имаме (ресурси, внимание, признание), е недостатъчно или недостатъчно добро, предизвиква завист.
-Нереалистични очаквания: Ако човек вярва, че трябва да има всичко или да бъде идеален, всяка несъответстваща реалност може да предизвика завист.
-Чувство за несигурност и ниско самочувствие: Хората с ниска самооценка често изпитват завист, тъй като виждат успеха на другите като заплаха за собствената си стойност.
-Неудовлетвореност: Липсата на постижения или усещането, че човек изостава спрямо другите, може да провокира завист.
Пример: Анна е талантлива пианистка, но когато вижда своята колежка да печели престижна награда, започва да се чувства недостатъчна. Причината е, че успехът на другата пианистка подчертава нейните собствени несигурности.
Социални и културни фактори
-Сравнение с другите: Съвременният свят, особено чрез социалните медии, засилва тенденцията да се сравняваме с другите. Тези сравнения често са нереалистични и подхранват завистта.
-Материалистична култура: Обществото насърчава идеята, че стойността на човек се измерва чрез притежанията на материални ценности и постиженията му, което може да подхранва завистта у околните..
-Влияние на социалните мрежи
В днешно време социалните медии подхранват завистта, като показват "идеалния" живот на другите, често без да отразяват реалността.
Пример: Иван редовно разглежда профилите на приятели, които пътуват по екзотични дестинации, докато той работи усилено. Тези нереалистични представи засилват усещането му за завист и неудовлетворение.
Проявления на завистта в човешките взаимоотношения
Завистта може да влияе както на близките отношения, така и на професионалните и социалните връзки.
1. Разрушителни ефекти
-Междуличностни конфликти: Завистта може да създаде напрежение и дори разриви в отношенията между приятели, семейство или колеги. Например, приятел, който завижда на успеха на друг, може да проявява дистанцираност или да отправя критики.
-Подкопаване на доверието: Завистта често води до ревност и недоверие, които разрушават връзките.
-Пасивно-агресивно поведение: Човек, който завижда, може да демонстрира пасивно-агресивни реакции, като сарказъм, критика или бездействие, което саботира отношенията.
1. В приятелствата
Пример: Мария и Петя са близки приятелки, но когато Петя получава мечтана работа, Мария започва да избягва контакт с нея. Тя усеща завист, която й пречи да се зарадва за успеха на приятелката си.
Практически съвет: Вместо да се отдръпва, Мария може да сподели чувствата си искрено: „Толкова се радвам за теб! Признавам, че ми е трудно да не се чувствам малко завистлива, но ти си истинско вдъхновение.“ Това укрепва връзката и намалява негативните емоции.
2. В семейните отношения
Родителска завист: Понякога родители завиждат на успехите или възможностите на децата си, особено ако те са постигнали неща, които родителите са искали за себе си.
Завист между братя и сестри: Сравненията, направени от родителите, могат да провокират завист между децата и да разрушат взаимоотношенията им.
Пример: Братята Иван и Георги често се сравняват. Иван, който е по-успешен в професионален план, неволно провокира завист у Георги, който чувства, че не е толкова ценен от родителите.
Практически съвет: Родителите могат да избягнат сравненията и вместо това да подчертават уникалните качества и постижения на всеки син: „Георги, твоят талант в изкуството е вдъхновяващ. Иване, твоите лидерски умения също ни карат да се гордеем.“
3. Завист между партньори.
Семейството е място за споделена радост, за любов и подкрепа, а не за състезание. Завистта е тази, която може да разруши доверието и да погуби обичта. Постарай се да се радваш истински на постиженията на партньора си, да почувстваш, че сте едно цяло.
4.На работното място
На работното място завистта може да доведе до токсична среда:
Съперничество: Колеги могат да се конкурират по нездравословен начин.
Подценяване на чуждите успехи: Завистливият човек може да омаловажи постиженията на другите, за да се почувства по-добре.
Пример: Елена завижда на своя колега Виктор, който получава повишение. Вместо да го поздрави, тя започва да го избягва и да критикува работата му пред другите, да злослови по негов адрес.
Практически съвет: Елена може да използва завистта като мотивация, за да подобри уменията си: „Какви качества помогнаха на Виктор да се издигне? Как мога да работя върху себе си, за да заслужа подобно признание?
Практични съвети за справяне със завистта
1. Разпознаване и приемане

Първата стъпка е да признаем, че изпитваме завист, без да се осъждаме. Да приемем, че ние изпиваме отровата на завистта, а очакваме другите да пострадат.
Практика: Води си дневник, в който да описваш моментите, когато си изпитвал завист. Задай си въпроси като: „Какво точно искам? Защо ми липсва това?“
2. Превръщане на завистта в мотивация
Завистта може да бъде индикатор за нашите желания и цели.
Пример: Ако завиждаш на някой, който е физически активен, можеш да започнеш с малки крачки като редовни разходки или записване на курс по спорт.
3. Благодарност за собствените постижения
Фокусът върху това, което имаш, намалява усещането за липса.
Практика: Всяка вечер записвай три неща, за които си благодарен. Например: „Имам здраво семейство, добра работа и възможност за развитие.“
4. Поощряване на чуждите успехи
Пример: Когато колега или приятел постигне нещо значимо, направи усилие да го поздравиш искрено. Това не само подобрява взаимоотношенията, но и намалява вътрешното напрежение.
5. Ограничаване на социалните сравнения
Сравненията с другите често са изкривени и вредни.
Практика: Вместо да се сравняваш, определи лични цели, които са важни за теб, и работи за тяхното постигане.
6. Работа върху самооценката
Ниската самооценка често е в основата на завистта.
Практика: Инвестирай време в дейности, които ти носят радост и удовлетворение – хоби, спорт или творчески занимания.
Как да се справим със завистта?
Завистта е естествена емоция, но може да бъде управлявана чрез осъзнаване и работа върху себе си.
1. Саморефлексия и осъзнаване
Разпознаването на завистта е първата стъпка. Нужно е да се запитаме: „Защо изпитвам тази емоция?“ и „Какво ми липсва?“
Анализирането на корените на завистта ни помага да разберем, че често тя не е свързана с другите, а с нашето вътрешно усещане за недостатъчност.
2. Култивиране на благодарност
Фокусирайте се върху благодарността: Помнете, че социалните контакти  са подарък. Вместо да завиждате, благодарете за присъствието на тези хора в живота ви.
Ежедневно записване на нещата, за които сме благодарни, помага да се насочим към позитивите в живота ни.
Благодарността намалява усещането за липса и насърчава удовлетворението.
3. Избягване на социални сравнения
Вместо да се сравняваме с другите, можем да се съсредоточим върху личните си цели и постижения.
Вместо да завиждаме за щастието на другите, по-добре е да се опитаме ние да бъдем щастливи
Позитивните ролеви модели са полезни, когато ни вдъхновяват, а не когато ни карат да се чувстваме недостатъчни.
4. Използване на завистта като мотивация
Завистта може да бъде трансформирана в стимул за растеж. Ако завиждаме на нечий успех, можем да използваме тази енергия, за да поставим нови цели пред себе си.
Например, ако завиждаме на успешен колега, можем да се запитаме: „Какво мога да направя, за да подобря и аз уменията си?“
5. Промяна в перспективата
Разбирането, че успехът на другите не намалява нашата стойност, е ключово! Има достатъчно възможности за всички, и чуждият успех може да бъде вдъхновение, а не заплаха за нас.

Заключение

Завистта е двуостър меч в човешките взаимоотношения. Тя може да разруши доверието и хармонията между хората, но също така може да се използва като двигател за самоусъвършенстване и растеж. Разбирането и управлението на тази емоция са ключови за изграждането на здрави и продуктивни взаимоотношения.
Завистта е част от човешката природа и неизбежно възниква в социалния ни живот. Въпреки разрушителния си потенциал, тя може да бъде разбрана и трансформирана в положителна сила. Като се учим да разпознаваме и управляваме завистта, можем да изграждаме по-здрави, по-дълбоки и по-истински взаимоотношения. В крайна сметка, завистта не е враг, а урок – тя ни показва какво ценим и към какво искаме да се стремим.
Завистта е естествена емоция, която може да бъде разрушителна, ако не бъде осъзната и управлявана. Вместо да се борим с нея, можем да я използваме като инструмент за разбиране на собствените си желания и за личностно развитие. Чрез практики като благодарност, фокус върху собствените цели и подкрепа за чуждите успехи, можем да превърнем завистта в положителна сила, която укрепва нашите взаимоотношения и ни помага да растем като личности.

ЗАВИСТ
Завиждам ти! Защо на теб е лесно и всичко дето правиш се харесва?
Усмихваш се, и всичко е чудесно.Съдба, късмет ли нейде се намесва?
Защо не мога аз да щракна с пръсти и всичко като фокус да се случи?
 Дълбая като някакъв апостол, дано харесат ме, дано да  се получи!
Завиждам ти, не може да успяваш с тази лекота във всяка сфера.
Аз даже и насън да полудявам, че път напред на мога да намеря.
Завиждам ти. И чувам нейде в мрака врата да се отваря и гласът ти :
Насила то не става. И меракът не стига нещо твое да се сбъдне.
И зад усмивката ми, тъй лежерна, стоят години труд и мъка черна.
Завиждай, завистта ти ще се върне, накрая с чувство тебе да прегърне.
15.12.2024
Гинка Гарева

# 599
Клечи, сега виждам въпроса, няма го доктора ,ще го питам.
А днес забравихме Ботев.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 16:13 от Бор_яна

Общи условия

Активация на акаунт