КГБ = Клуб на Готините Баби - 226

• 25 157
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
Важна клечка - говорих с моя познат на кучето каза че не е много запознат  с тази  болест, нямал е такива случай ,но била много коварна трябва да се смени храната всичко да се махне по добре ново  място и големи дезинфекции и лекарства

# 601
  • в сърцата на любимите ми хора
Не сме го забравили. Бях днес в Калофер. Велик българин, но, за съжаление, не е бил подкрепен, от тези, заради които загива. Поклон!

# 602
  • София
Онзи ден не споменахме годишнината от освобождението на София от турско робство. На 4.01.1878 г. в града влизат войските на генерал Гурко, генерал Веляминов  и на генерал Раух. В катедралния храм Св. Крал, днешна Св. Наделя, в центъра на Столицата ни е отслужен тържествен молебен. Населението посреща освободителите с хляб и сол, с песни. Дипломати от Австро Унгария,  Италия и Франция спасяват София от изпепеляване. И днес в София има улици наречени на тях - Позитано и Лавеле.

На днешния ден в страната ни се отбелязва 177 годишнина от рождението на революционера, публициста и велик поет Христо Петков Ботев. Остава в Пантеона на безсмъртните завинаги на 28. "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира."
Дали е мит или истина, така и не разбрах. Било ли е изписано четиристишието на Ботев със златни букви върху една от колоните в Сорбоната и ако това е факт, кой и кога е премахнал този надпис? Къде е изчезнал? За мен това няма значение. От сърцето ми никой не може да изтръгне стиховете на великия поет. Просълзявам се и днес, когато деца и възрастни цитират незабравимото четиристишие:
" Настане вечер- месец изгрее,
  звезди обсипят сводът небесен;
  гора зашуми- вятър повее,
  Балканът пее хайдушка песен!
Никой не е забравен, нищо не е забравено...Поклон!

# 603
  • Варна
ЧЕСТИТ  ЙОРДАНОВДЕН! ДА СА ЖИВИ-ЗДРАВИ ПРАЗНУВАЩИТЕ!  Wine Glass

Бронте, добре дошла!  Nerd

Мен още ме държат емоциите от вчерашния ден! Посрещнахме си децата, внуците и сестра ми, напълни ни се къщата, напълни ни се и душата! Миша е в Мексико, Бори с приятелката в Холандия, на сестра ми сина работи от в къщи, другия в  Германия.....те отсъстваха, но се видяхме по телефона.
Лесни гости! Донесоха две фамилни пици, че на никой не му се ядат пържоли и сърми, донесоха торта "червено кадифе", че на никой не му се ядат баници и тиквеник, напитки, ДС извади ракия, уиски, вино, но нали младите са шофьори и имали вечерта излизане, пък по-големите сме на лекарства, никой не посегна към алкохола.
Яли ли сте пица с "набучени късмети", ние ядохме!!! На мен се падна "Раницата грабвай и за път се стягай!", доволна съм, на ДС "През цялата година- ще работиш за двамина!" На работните- работа се пада, на мързеливите екскурзии!!! Затвърдих си мястото при мързеливите, няма съмнение!  Stuck Out Tongue
Преди да си тръгнат заредиха съдомиялната, единия внук пусна прахосмукачка, а бе, гости МЕЧТА!   Nerd

Утре пак празник, да стягат почерпката Ивановците! Ние имаме двама с име Иван, един Ивайло, една Йовка и една Иванка! Бол! Да са живи и здрави!  Wine Glass

Лека празнична вечер, девойки!  Champagne

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 22:21 от tanitatania

# 604
  • София
Честит Йордановден и Богоявление! Честито на празнуващите имени дни!
 Добре дошла Бронте! Цветиарт повлече крак-да ни върви така през цялата година!Всяка седмица- ново попълнение!
  Много сте писали.Всичко прочетох и на всяка имаше какво да кажа,но не си записввах и сега нищо не помня.
  Утре ще посетя ЛЛ.Нещо не съм добре.Много спя,кръвното високо,пръстите на краката надути...Като добавя и болките в крака от миналия месец и утре ще пусна една ПКК.
  Боряна,знам,че имаш голям виртуален набор от заглавия.Търся Една и съща река.Дали  няма да я имаш и нея? Много ще съм благодарна.

# 605
Хайде преди лягане пак да се обадя.
И да се похваля. Днес ми дойде официалното разпореждане от НОИ и вече съм редови пенсионер 😁 Даже пари са ми превели от м.11. За сега ще получавам минималната и като сметнат колко съм заслужила тогава вече ще е окончателната. Каквото такова и колкото толкова, дай Боже да я вземам много години.
Яжке, няма да се даваш момиче! Гуш и дано всичко бързо премине ❤️

# 606
  • София
Честито на празнуващите днес!
Да са живи и здрави.
Клечи, споделяй за кучо - не ни отегчаваш. Животинката си става член на семейството и все да го мислим. Но имай 1 на ум, заведи го за второ мнение на друг вет. Нали и за хората така постъпваме.

# 607
  • Кубрат/ Пишурка
Касии, чудесна новина! Колкото и да е дано дъъълго да я получаваш!!! Пък тя всеки юли ще се увеличава по малко.

# 608
  • на чист въздух
Кааас, чудесна новина. Да си жива и здрава много години пенсия да взимаш.
Клечи, съчуствам ти за кучо, дано да се оправи. Стискам палци. Аз днес цял ден гоних котката от детето, че го хъкаше, а то горкото така напористо искаше да я гушка.
Бронте добре дошла. Сега ме зайнтригувахте с темата за свекървата, но няма да ходя там, че ми е много чувствителна. Нали виждам двете крайности и лошата и добрата, но в крайна сметка всичко е до възпитание.
Яжке дано и при теб всички бележки се оправят . Стискам палци.
Тану ти си цял интернационал. Гушкам те и теб. Да се разтъжите а и такива хубави гости, как да не им се радваш, а не да губиш време в шетане:heart:
Ставам ,че имам още задачи за вършене, ама не мога да се стърпя а и как да не се се похвалиш.
Новата кандидат момата е страхотна, много добро и възпитано дете. Очарована съм.
Големия синковец се обади, на 11 си пристига за ден и от там при момата.в Германско. Любов какво да правиш, ама да са живи и здрави и щастливи.
Сега трябва да прибирам играчки,  че днес цял ден с внучето купон. Игри на воля. Баба и дядо са отдадени само на него. Игри и само игри и сега геройте са уморени

# 609
  • София
Преди лека нощ, да ви нагледам.
КАССС, чудесна новина! Колкото и да е, твоя си е пенсията. Много дълго време да я получаваш, да разориш пенсионното! Hug
ЯН, винаги се радвам на добри новини. Дано младите много да се обичат, а вас да ви уважават. Браво на малечко - безстрашен, ама писанката да не го одраска. Пазете го.
ГРАДСКО ЯЖКЕ, зимата кръвното е малко по-високо, заради студовете - свиват се кръвоносните съдове, ама не леж на това ухо. Иди да те видят.
Утре и аз ще се разходя до ортопеда, за направление за физиотерапия. Много разчитам на нея. Изпих Милгамата, сега пия Остеомуув, кога се мажа, кога не, писнА ми вече.
ТАНИТКА, накара ме да се усмихна с твоя коментар - на работните - работа, на мързеливите - екскурзии. За всеки влак си има пътници...Stuck Out Tongue Winking Eye
За неспоменатите - чувал с прегръдки! Hug
Лека и спокойна нощ!

# 610
Фло, големо тенкю за приказката!:heart: Чак се възгордех, че съм муза
Тенкю, баби, и за лекцията. Точно и ясно!
Клечи, споделяй, нали за това сме тук - за добро, за лошо, за смешно, за тъжно....Дори и да не можем да си помогнем, споделянето облекчава.
Бронте, аз също обичам да плета и да подарявам творенията си /терлици/ насам-натам.
Цветиарт, ползвала съм и този препарат. Изобщо, през годините, каквото излезе съм пробвала.
Яге, бързо да се оправяш!
Касс, честито официално пенсиониране!
Ян, тази ми щерка не я броя за гост, защото ми е съседка.

Ето ви още една песен от нечия младост или детство....

# 611
Тану, благодаря за хубавата песен!
 Фло, на теб за интересната и полезна лекция!
Касс, честито! Със здраве да харчиш стипендията  все за хубави неща!
На всички прегръдка за лека нощ от мен!

# 612
Добро утро , хубав и усмихнат ден от мен , ако ми остане време днеска може пак да ви проверя Simple Smile

# 613
  • Вила Великула
Добро утро, момичета. След като снощи се почувствах доста изтощена, чак не ми се ядеше, легнах рано-рано, но естествено само придремвах, не успях да заспя дълбоко. Днес станах в 6.30 и се стягам да отлитам към офиса.
Нещо се опитва да ме хваща хрема, но пия в момента тайлол хот. Няма да и де дам.
Прегръщам ви и спорен ден.

# 614
  • Кубрат/ Пишурка
Честит Ивановден! Честити да са имениците в семействата ви! Желая им най вече здраве! От кал да си, Иван да си!

Общи условия

Активация на акаунт