КГБ = Клуб на Готините Баби - 226

• 25 118
  • 722
  •   1
Отговори
# 690
Като стигнем до печат, ще се похваля. Бавно и славно ще  е.

# 691
  • в сърцата на любимите ми хора
Борянка, и аз искам книжка с автограф. Дори две, моля.
Днес беше истинска пролет при нас. Ходихме с мама на разходка да видим свят, а и той нас да види. Утре температурите падат с десетина градуса и ще е по-неприятно да обикаляме улиците. Едва ли,обаче, ще има сняг. Не че ми е притрябвал, но все пак зима е.
ФЛО, вкъщи сме с комбиниран уред и съм много доволна. Вече пета година я експлоатираме почти ежедневно. Сушилнята ползваме само през студените месеци. Дрехите не излизат намачкани, явно зависи от марката и модела.
ТАНУ, готвила съм един-единствен път див заек. Киснах го като Дидиа, но при мен не се получи - остана си жилав. Оттогава не съм повтаряла. Май не бях много полезна Thinking ?

# 692
  • Вила Великула
Мамси, каква марка е твоя уред. Моята комбинирана пералня със сушилня е Беко и може би защото сравнявам как работи сушилнята в апартамента, не съм доволна. Там сушилнята е на Miele и наистина дрехите излизат като изгладени, а при тази на Беко, ако ги пусна на програма памучни дрехи, са все едно крава ги е дъвкала. Ако ги пусна на синтетика, излизат полувлажни. Може би аз да не правя нещо както трябва - не знам.

# 693
  • София
Да се разпиша с днешна дата.Утре ще съм си у дома цял ден и ще пиша повече.
    Хубаво е да разполага човек със сушилня и да я ползва в лошо време.Ако дрехите не се извадят веднага след края на програмата на сушилнята излизат намачкани.Когато бях при Жоро,съм ползвала сушилня.Но аз харесвам сушене на слънце.Няма по-свеж аромат на пране,което е замръзвало и изсъхнало .Лошото е,че вече въздуха е много мръсен и мирише на дим.
   Боряна,аз също ще си купя твоята стихосбирка.Ако е с автограф,ще съм много щастлива.

# 694
Добра вечер !

Тану,давам реЦепка за див заек.
Първо заекът се изкисва в марината от вода и оцет ,леко да киселее.Нарязва се и  лук.
Поне 7-8 часа да кисне.
Сготвила съм мноогоо зайци.То иначе как при либе ловджия.😃

Та,заекът се нарязва на порции,слага се в тенджера,налива се вода,олио,много лук нарязан на едри луни,3-4 глави чесън,бахар,1-2 листа дафинов лист и се готви до готовност.
20-30 мин.преди да изключим котлона се налива чаша хубаво червено вино.
Добре е течността да не е много.
И дано заекът да е млад😃
На това ястие по нашия край му казват капама.
Има си особения мирис на диво.,което никога не ми се е нравело.
Сетих се,че ММ изрязваше някакви месца,които са около задните крака и дупето на заека

Фло, и моя майстор казва отделни Пени😃,т.е пералня и сушилня .
Аз съм доволна от сушилнята,не мачка,суши нормално,но и аз ползвам само,когато е влажно и мъгливо навън.

Борянчице,и аз се нареждам на опашката за книжка,че и с автограф я искам .Колко съм нахална 🤭🤔
А за днешната ти творба ♥️

Днес яко пазаруване,че да заредим хладилник и фризер.Купих си един стек брашно,от което харесвам,че беше на прИмоция,та се сетих ,че баба ми казваше-като има брАшно,не е страшно.
Ще има да меся,точа и т.н.
Тия дни малката щерка има РД.
Отдавна съм замислила еклерова торта.
И по никое време забърках еклерите,изпекох,напълних с крем.Утре живи здрави,блатовете и сглобяване.
Ако стане ще се пУхваля😁😃

Яге,изпревари ме 🥰
И ти си нощна птица .

Няма да гася лампите още

# 695
Днес по-рано затварям  клуба!   Лека нощ!   Е, малко ще почета в леглото, докато ми се доспи.
До утре, живот и здраве!

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 00:00 от К.А.Г.

# 696
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Не съм ви забравила и чета всичко което пишете и съм в течение на случващото се с вас. Радвам се когато пишете, че болестите са преминали и проблемите решени. Поздравявам ви като "лайквам" написаното от вас.
А сега кафето, което е :
На 11.01.2024 г. отбелязваме Световния ден на думата “Благодаря“. 
Идеята на този ден е насочена към хората, които заслужават да им кажем „Благодаря!“ Денят е един прекрасен повод  да изразим благодарността си към всеки, който ни е направил добро. „Благодаря“ е една от най-хубавите думи в българския език. Тя означава „дарявам благо, добрина и добро“ и е ценен дар за този, който я изрича, и за този, към когото е отправена. Ето какво казва Петър Дънов " От първия до последния слънчев лъч, благодарете за всичко, което ви е дадено, Това значи да намерите щастието, което търсите. "
Благодаря ви приятелки, че ви има. Всичко добро и бъдете здрави.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 09:03 от Nina NN

# 697
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро!
Събуди ме трополенето на дъжда. Вали си кротичко от снощи. За сега няма сняг, доста е "меко" времето. За днес нямам никакви планове. Ще почивам.
ПИПИ, моята пералня със сушилня е Whirlpool с някаква технология "седмо чувство". Купихме я, защото работи с най-голям обем пране - 9кг. След сушилнята рядко гладим дрехи, дори да ги извадя по-късно.
ГЪБЧЕ, може ли да споделиш какво е брашното? Ти си майсторица и щом си го харесала, значи си заслужава.
Хубав ден от мен. По-късно пак ще ви навестя.

# 698
  • София
Добро утро, дружки.
Рано се събудих, по навик, но не бързах да ставам. Почетох, пописах, приятно ми е това занимание, а и научавам нови неща. При нас нощес е валял сняг.
Благодаря ви за това, че се отзовахте на питането ми за сушилнята. Място за две отделни машини нямам. Разбрах, че това е по-добрия вариант. Ще го помисля още малко. За сега Пена ще поработи още малко, че дрехите са на привършване. Stuck Out Tongue Winking Eye
МАМСИ, стана ми смешно, че твоята сушилня има "седмо чувство" . Ти да видиш. Joy Братовчедка е на наша Пена и тя е от фамилия Whirlpool.
БОРЯНЧИЦЕ, даааа, добри агитатори са някои мъжОве. Особено, когато те навиват за някои неща. Напр, да издадеш книга. Stuck Out Tongue Winking Eye И защо да не се похвалиш, ако получиш още агитации? Grinning
Ромео ме кани на кафе. Отказва ли се на такава покана? Ето, нави ме да стана от топлото легло. Отивам. Grinning
После ще правя за закуска пържени филийки, по желание на малкото чаве. Каката замина на Олимпиада по Английски.
Хайде, хубав ден.

# 699
Добро утро и от мен!
Добро утро, Мамси, добро утро  Нина НН, добро утро, адашке  Фло!

Пък ние си имаме сняг!
Най - много от всички пъти до сега, навсякъде е бяло. Не е студено и добре се разходихме, даже Кучо си поигра с  едни други кучета на една полянка . Ама то милото, нали е бабино другарче не знае как се играе с други себеподобни - повечето време все до мен си седеше.

Докато пиша и адашката се появи.
Не мога да помогна с питането за сушилня, но като говорим за чувства, та макар и седми , и при мен си изживя живота една Пена със седмо чувство, докато накрая се скапа някакъв лагер  на барабана и си нямате идея какъв шум издаваше, все едно самолет излита. Направо се притеснявах да не ме навикат съседите ( изключително тихи съседи имам, от никъде звук не се чува) и я смених с един Беко двойно по -  евтин.

Какви ви са творческите планове за днес? Споделете, ако желаете?

Аз плюс всекидневните разходки мисля да си сготвя една зеленчукова супичка  и едно изостанало прясно мляко имам,  него не знам на какво да го правя, хем да е за по дълготрайно ползване, хем да е по- нискокалорично.
Малко на спорт ми се ще да отида по някое време, и в Мола, в който ми е залата  ми се ще да се мотна,  че от години ходя там, но никога не съм разглеждала всички магазини - направо във фитнеса и обратно в къщи. Все бързам, че имам и други планове.
И програмата на кината ще прегледам, да си резервирам за някоя вечер филм.

Хайде, оставям ви.
Спокоен и хубав да ви е деня!

П.п Проклета Моторола !
Все трябва да я проконтролирам, че аз едно пиша, тя друго публикува .
Аман от нея!

# 700
  • Вила Великула
Добро утро!
Нинка, БЛАГОДАРЯ!
БЛАГОДАРЯ и на вас момичета, че ви има. Чувствам се на уютно и топло местенце сред вас.
Фло, защо не помислите за двата уреда един върху друг?
Клечи, и аз купих Беко за вилата, заради цената. Но определено има разлика във вида на дрехите между Беко и Miele. Момичета, на каква програма сушите, че да не се мачкат?
При нас е побеляло и сега вали дребен снежец.
Ще сготва една супа топчета, че миналата седмица направих по поръчка на децата и се омете веднага. ММ после търсеше отново да хапне и каза, че била много вкусна.
В четвъртък правих една по-различна супа - език с манатарки. Не намерих телешки език и я направих от свинки и стана пак много добре. Ако на някой му е интересно ще кажа как я приготвих.

# 701
  • София
КЛЕЧИЦЕ, творческите ми планове до обяд са, да сътворя някой и друг кулинарен шедьовър. Stuck Out Tongue Winking Eye Изпържих филийките, съседите дойдоха и ги отмъкнаха, да си закусват у тях. У нас заради ремонта кухнята все още е на вили и могили. Направих грах с месце, готова е за печене една мусаЛа. Simple Smile. След малко ще изпържа и наденица с праз ( био, произведен от Ромео в горите тилилейски). За довечера съм обещала да експериментирам една погача със сирене. Хич ме няма по експериментите, но това ми се струва, че ще се хареса. И за финал ще замеся онова тесто, което трябва да пренощува в хладилника, за сутрешните мекици.
След обяд ще се посветя на интелектуално мероприятие. Ще отида на презентацията на една книга по Психология. Авторът е млад човек и искам да видя какво е сътворил. Събитието е с вход свободен, в центъра на града, на Лъвов мост, на Кирил и Методий 47. Ако има желаещи...
ПИПИ, над пералната Ромео е наредил шкафове, пълни с препарати и инструменти. Докато ги сваля, се страхувам да не тръгнат и плочките и ще стане мазало. Май ще си карам по старому.
Свърши ми междучасието. Simple Smile

# 702
Добър ден, Нинка! Добър ден, Клечи! Добър ден, Фло! Добър ден, Пипи!  ( Взаимствам поздрава от Клечи.)
Как може да станете толкова рано, даже да се разходите, да сготвите?!  Направо ви се възхищавам!
Аз станах в 11, 10. Събуждах  се по едно време и гледах ТВ от 8,30 - 9,30  и пак съм замъркала, макар и не с дълбок сън. Сложих в кукъра да ври кървавица и после ще я сготвя с висменка и кисело зеле. Направих закускообяд с малко домашна луканка и лимецова филийка. Днес ми се полага месо.
Така! Сега да почна подред.
Нинка, благодаря за инфото за думата благодаря! Като си замислих на кой първо да благодаря, в съзнанието ми излезе името на син 1. Може би, че е най- грижовен, че ме е дарил с внучета, че най-бързо се отзовава при нужда, че е свестен баща и съпруг. След него се нарежда другата част от семейството, че са най- съществената част от живота ми.
Разбира се, благодаря и на вас, приятелки, че с вас споделям радости и проблеми!
Клечи, моля сподели твоята зеленчукова супа, че утре ми е зеленчуково-плодов ден! А аз бих ти споделила моята рецепта.
Фло, може ли твоята рецепта за праз с наденица? Отговаря на диетата ми за месните дни.
Пипи, може ли рецептата за език с манатарка? И тя отговаря на сегашния ми режим.
Както казах, за днес аз готвя зеле с кървавица по технология  "ала колене на прасе".
Тук вали много слаб дъждец. По едно време прехвърчаше сняг, но беше за съвсем кратко. Явно ние сме друга България.
Ще си седя на диванаТа и ще си мързелувам с книга, с ТВ, с лаптоп.
Да ви кажа, че тази седмица изпълнявам призива на Урсуз Лайнянова за пестене на енергия. (Как ли пък не!? Хич не я любя тази нацистка!)  Спя в неотоплена спалня. Имам климатик, но ми  шуми и ми става топло. Установих, че на хладно спя много добре. То и времето не беше студено. Ще видим, ако стегне студ.  Но сега в холокухнята на топличко ми е добре.
И на вас приятен обяд и лежерен следобяд!

# 703
  • София
Добър ден и благодаря на всички за всичко.
Не съм се обаждала няколко дни, но то няма и какво. Кашлям си кротко, сменям сиропите и така. Сутринта ни връчиха болни мрънчоци след 1 седмица градина. Тя е много отпусната, само лежи, баткото мърда за сега. Даваме лекарства, не искат да ядат. Тя си пожела от дежурните "акепи"/спагети карбонара/. Като видя дядо с купичката се обърна на другата страна и се скри под одеалото.
За сушилня - не знам, само чета. И у нас няма място за 2 уреда. Като е топло времето суша на балкона, ако е като сега - под климатичо.
Габката, аз също питам за брашното.
Фло, покажи после новата питка.
Свински език си купувам от Фантастико и си го хапвам само сварен, посолен и напиперен. Пл. в този момент ме гледа с презрение. Трябвало да е от младо теле за да хапне. То може, но пък е поне 3 пъти по-скъпо. А накрая все в канал банк заминава.

# 704
Айша, добър ден! Ами пожелавам ти бързо да оздравеят децата!
 И моята внучка много кашля, температура, сополи. Цяла седмица не беше на училище. Температурата започва да спада полека-лека. Този път майка ѝ е вкъщи и дава лекарства. Аз отговарям само за ученето.
Една от ученичките ми и тя така, та не идва на уроци. Болно време!

Общи условия

Активация на акаунт