КГБ = Клуб на Готините Баби - 226

• 27 366
  • 722
  •   1
Отговори
# 675
  • Вила Великула
Здравейте момичета. При мен лудницата е в пълна сила и съд до под кривата круша с работата. Затова и пиша кратко и по-рядко.
Борянка, много красива торта. Какъв е повода?
Фло, да не те отчайвам, но опит ти казва - оглеждай се за нова Пена. ММ така се беше заинатил за миалната и накрая след като се измъчих близо месец, купихме нова.
Янчето се класира преди мен.
Аз също бях приготвила да сготвя нещо в промеждутъците между работата, но съседката се обади, че е приготвила мусака и зелена салатка и ни покани, така че довечера сме на гости. Много обичам така, когато някой ме отмени в задачките.

# 676
Няма повод, пипа, да ви подсладя, не се пълнее от моите торти, а тази  отразява времето. Нещо го мисля.
Душата ми
10 януари 2025 г. в 12:02 ч.
Не я употребявах. Тъй се случи.
С бездушни хора скитах по света.
Какво забрави и какво научи -
не я попитах. Нейната мечта
е може би различна част от мене.
Тя никога не беше ми проблем.
Дочувах я понякога да стене.
Смеха и чувах недалеч от мен.
Душата ми изгуби се по пътя.
Навярно срещна твоята душа.
Коя от двете леко ще отстъпи
не мисля да залагам. Ще сгреша.
И моята душа без употреба,
останала като в едно дете
към бъдещето странно някак гледа.
Ти може би ще приютиш и двете.

Старая се да зарязвам всичко като ми дойде идея.
 Първата стихосбирка е осигурена, да помисля за втора ,може да ми се услади.
 То докато се отприщи.

# 677
Ето съм и аз!
            Четейки между контролни прегледи и всякакви хапове все време не ми остгава да пиша.
            На двете стипендиантки да получават стипендиите си много години. Ще останете ли на работа след пенсионирането или ще "мързелувате" у дома? Аз работих 12 години и съжалявам за това. Не бях в полза на децата си , а сега те вече пораснаха и се оправят сами. Все по-рядко имат нужда от баба си.
           Фло, за Пена и аз съм на принципа на Пипи - каквото се повреди купувам ново. Миалната , когато се повреди сама я отворих и видях проблема. ММ я оправи и след година пак същото. Изкара близо 30 години и малката щерка рече - изхвърляй я и ми купи нова. Пералнята същото. Нея дори не погледнахме какво и стана , а я подменихме. Оказа се ,че има скъсан ремък и лесно се поправя , но видя боклука.
          Борянка, ти с тортата се погрижи и за културното ни обогатяване. Радвам се , че се нави за стихосбирка.
          Много ми се искаше да съм с вас на постановките, но няма как да си оставя гаджето само. В неделя е на Неда концерта на ЦМИ и се чудя дали да ида. Тя обикновено пее последна и ще трябва да липсвам 3-4 часа.

# 678
  • София
Привет, красавици!
Е днес се наработих яко. САдих, вАдих, от ранни зори, та до обяд. Прибрах се и майстора победоносно заяви, че Пена ще я бъде. А тя милата, що пране е изпрала за тези 10 и малко отгоре години, само да излезе това пране, най-високия връх у нас - мусаКа, на дребно хълмче ще прилича. Изведнъж се сетих, как преди много години, изпитваме Кати дали е запомнила кой е най-високия връх в Рила. Тя се замисли и ние подсказваме - Му - са... Малката внучка довърши - Му- са Каааа. Голям смях беше. И като съм започнала със смешките, та да продължа. Гледам едно клипче на малката ( на 4 - 5 години)- обяснява защо не обича риба. ЗаСтото е пърЗена Зивотинка. Питаме я, а какво обичаш?- Сницелиии... Joy
Нямаше никакъв проблем да сменим старата Пена с млада, но колегата на Ромео се заинати и затова вече три дни се занимава със старухата. Предполагам, че скоро ще ви се похваля с нова придобивка. Grinning Колкото толкова и когато тогава.Grinning
ДИДИА, нека да се оправи твоето другарче, пък Музикалния няма да се премести.
БОРЯНЧИЦЕ, много философска торта. Да ни напомня, че времето няма начало и край, че то подрежда събитията едно след друго, покзава колко продължително е траело дадено събитие . За мен най-важното му качество е това, че то "върви" винаги напред. Задна скорост няма...
ПИПИ, добри съседи си имате. Съседът е по-ценен от роднината, стига да е човечен, да сте настроени на една вълнА.
ЯНЧЕ, каза ли на Тони за програмата, за лечение на псориазиса?
МАМСИ, добре, че можем да мигрираме от група в група. Днес в едната, утре в другата. Grinning
За сега толкова.

# 679
Хе, хее, аз днес съм като някой скокльо от група в група Simple Smile
До 14.00 часа бях в групата на ,,бързи, смели, сръчни"" Изритах другаря да го водя на разходка още в 6.00 . Докато това- онова и стана време за среща с дружка в 8.30 - пихме кафенце и си бъбаричкахме, колкото време имаше.

На прибиране минах през Билла та понапазарувах. Докато се прибера и оправя покупките, стана време да водя Чарли на контролен преглед. В началото уж беше позабравил къде се ходи в онази посока и подрипваше, но като влязохме в клиниката, като ми се вкопчи в рамото, като заскимтя ... Имаше защо, пак му вземаха кръв от вена за изследване - всичко е шест - ЦРП - то ( к'вото и да значи това)  вече му е в норма, а в началото на лечението беше шест пъти над референтната стойност.

Вече сме от групата на мързеливите -!и двамата сме по гръб ( буквално) натъпкали тумбаците като преяли змии.
Мислих да поспя, но за сега се мотам из нета.

Довечера съм към групата на забавляващите се - отивам на концерт на Т. Димитрова.  На тези концерти все едни и същи муцуни са гости на основния изпълнител, но каквото - такова.

Браво адашке Фло,
радвам се, че майстора реанимира ваша Пена. Така, така, кат сме стари не сме за изхвърляне. Понякога още хляб има в старчоците.

Диди,
съчувствам ви за това през което минавате. Има ли вече светлина в тунела ?

Борянка,
Пак си в десятката с душата ...
И моята душа за друго мечтаеше, но тъй  е  било отредено е този живот... Вече почти се е примирила и си живуркаме почти в мир и хармония.
За стихосбирката -
Браво!
Поздравления, но този/тази, която те нави да си събереш творчеството и да го предоставиш и други да го четат и му се радват. И най - вече - деца и внуци да се гордеят с теб!

Пипи,
Още от началото на годината ли започва зора при теб?
За съжаление,  бързо се изнизаха празниците...

Янчик,
Пиши нещо ново за внуците, как са?
А Тони, виждаш ли е?
Поздрави я!

Мамсиии,
Представям си те разхождаща се из твоя град !
Има толкова красиви места !
И малките тесни стари улички, и площада с паметника, и водопада ...
Абе, и за там хич не е зле да планираме посещение - що е време, пред нас е...

Красива Бела,
От твоя отбор съм.
Мога да си живея сред стари вещи и демоде мебелировка, но се ужасявам, ако се наложи ремонт, хеле пък, ако трябва да търся майстори - пу, пу, да се не случва.

К.А.Г,
Леле снощи по кое време си хлопнала кепенците...Не ти ли се приспива, бе жена ?

Ян,
Радост те очаква!
Нагушкай си момчето и го поглези с вкусотии които обича и после жив и здрав да отпраши, както казваш, при любимата.

Касс,
Пази се сега след боледуването.
И на работата, и в къщи, не се натоварвай максимално.

Новите момичета - Цветиарт и Бронте,
Как сте, как я карате?
Елате в къщичката ни, споделете нещо.

Оххх, исках да спомена всички ви, или поне за които се сещам в момента, но ми се придрема и ще затворя малко очички. Ще си навия будилник да не проспя забавлението .
Не споменатите, както казва адашката, за вас е чувала с прегръдките.

# 680
Мерси за прегръдките ,вземам си една. Този е ,мъж, да няма съмнение. Мъжете знаят защо.

# 681
  • Вила Великула
Борянка, още една прегръдка от мен. За пореден път, това което си написала е страхотно.

# 682
Така ми казват, дори жената професионалист, с която ме свърза Фло.  почнах да си вярвам.

# 683
Вярвай си, Борянка, вярвай си!
Заслужаваш го!
И като излезе стихосбирката и си я купя, наляво и на дясно ще се хваля, че те познавам, че сме приятелки и сме яли и пили на една маса .

Пришпорвай музата за следващите 50 - тина стихотворения за следваща стихосбирка

# 684
Добър вечер!

Днес до обяд съм в групата  на мързеланките, а след обяда - в групата 'луд умора няма".  Този режим  ме устройва напълно.
Сега си наготвих спаначена супа, като в нея не слагам ориз, а сварен карфиол. Оказа се доста добра хрумка.  Нали ви казах, че трябва да свалям бая килца. За сега удържам режима.  За син 2, който ще си дойде от командировка ще направя "лучено", защото друго не ми се готви. Сега ще попитате какво е лучено. Това е пак  нашенска рецепта за яйца.  Правят се пържени БЪРКАНИ яйца. Заливат се с кисело мляко и счукан чесън и сол. Обърква се и готово. В нашата къща това се яде не по-малко от яйцата по панагюрски. Всъщност обичаме всякакъв вид яйца и това ме спасява, когато се чудя какво да приготвя за вечеря.  
Иначе аз няма с какво да се похваля.
Но ще похваля новото стихотворение на Бо_ряна. Има  смисъл и кара читателят да се вгледа в собствената си душа, така , както се вглежда лирическият герой.  Стихотворните стъпки са  добре, римата също е сполучлива.

Всички сте имали спокоен ден и сте правили нещата, които искате или които трябва.
Ян е най-развълнувана от очакваното посрещане на синчето ѝ. Дали пък няма да е двойно посрещане?!
Диди, много си права. Внуците все по-малко имат нужда от нас. Но ние ще живеем с техните радости и тревоги.
На Фло честитя спестените ( Дано за дълго!) някъде около 800-1000 лв.  
За разлика от Клечи и Красива Белла, аз обичам промените вкъщи. За пролетта съм планирала ремонт и в холокухнята, и в спалнята. Мечтая си и за нова визия на навеса  с камината и дори навих син 1 за  това.
На Пипи успешно отмятане на задачките на трудовия фронт.
Мамси, браво на майка ти! Явно е майстрка! Нека се занимава с нещо, което обича да прави.
Янче, успех и за твоите занимавки!
На Бронте-  хубава вечер!

Нинка, всичко наред ли е? Днес не си се обаждала.

Клечи, аз лягам късно. Често по първи петли. Но пък сутрин спя до по-късно.
Тази вечер може пак да разтуря седЕнката.
Прегръдка за всички!

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 20:40 от К.А.Г.

# 685
  • София
Ето, пак съм аз.
Уви, не трая дълго радостта ми...Направихме тест на Пена - топли водата, върти се програматора и...греда. Има от някъде теч на електричество и майсторът върна всичко в изходна позиция. Сега пак пере със студена вода и  програматорът пак зацикля, но не бие ток. Оставихме на щерката проучвателната дейност и съвсем скоро ще се похваля. Simple Smile Сега се чудя дали да е със сушилня или не. Аз харесвам прането да се суши на вън, особено, когато има слънце. Все едно, че го получавам позитивно  заредено от природата. На щерката е със сушилня. Ще го помисля, но не се отказвам и от вашето мнение. Ценя го.
От сутринта бях в групата на героите на труда, а следобед - в групата на Полегнала е Тодора. Имах големи планове за готвене, но ме размързя. Обрахме хладилника и вече сме се хоризонтирали.
 След два часа пристига зетко, та ще отидем с децата до летището. Помолиха ме. Е как да им откажа? А  и нали ни е близо, на един разкрач разстояние е.
БОРЯНЧИЦЕ, оставам безмълвна, за да не се развали магията! Само ще кажа, че много се радвам за това, което предстои. Е, не успях да те проагитирам, а си мислех, че съм добра в сектор агитация и пропаганда, но това е без значение. Поне искам да помогна с каквото мога. Вземи си една прегръдка и от мен. Hug
Съседите ме викат на гости, Ромео заспа, аз се измъквам по пантофи.
По-късно, ако се заформи седянка, при вас съм. Бройте ме. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 686
Фло, мъжете имат тренинг, от малки се учат как да ни агитират, да им дадем,  или да издадем книга. За сега само за книгата успяват, като опитат друго ...ще си замълча, може пък да успеят и там.
 Няма да се хваля обаче като за книгата.
 Клечи ,докато си дойде докторът ,кучо оздравя ,сори.

# 687
Днес четох една сентенция без претенция: "Нищо не украсява жената така, както правилно подбраните приятелки"
Веднагически се оцених като отлично "украсена" жена от КГБ.
Боряна, записвам се за стихосбирка и тайничко се надявам да е с автограф
Фло, вземи си "Пена" със сушилня и я ползвай само когато се налага.
Клечи, СРП е показател за инфекция.
Пипи, малко са такива съседи като вас.

Я кажете, някоя готвила ли е див заек? Четох разни рецепти, но е добре да чуя подробности от първа ръка.
Не обичам заешко месо, но ще се постарая да го сготвя.

# 688
Фло, мнението на специалистите за Пената е, че е най-добре да е отделна пералня и отделна сушилня. Когато е 2 в 1 по-бързо се разваля.
            Тану, аз преди години редовно готвех диви зайци. Първият беше пълен провал. Дадоха ми акъл да го накисна в айран най-малко за 24 часа. Така няма характерната миризма и става по-крехък. Изрязвам внимателно и тлъстинките на зайчето, защото точно те придават особен вкус, който не се харесва у нас. Накисвам в айрян и овче месо. Става по-добро от агнешко.

# 689
  • Вила Великула
Фло, за пералнята със сушилня - наистина ако искаш сушилня заложи на хубава. Аз купих комбинирана за вилата, защото няма къде да сложа отделни уреди. Използвам я от време на време, но много повече ми намачква дрехите от сушилнята в апартамента.
Борянка, искам моля те книгата с автограф и послание. Ще я показвам с гордост на приатели. Като гледам първия тираж вече сме го изкупили.
КАГ, и аз обичам да променям интериора. Затова имам купища украски, сервизи, покривки и т.н. и вечно имам идея за някой друг ремонт.

Дописвам, защото никой не е писал след мен. Излезе ми реклама на bosiobuvki.bg.
Не знам дали някой е пробвал, но много ги хвалят при проблеми с краката.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 23:52 от pipilota6

Общи условия

Активация на акаунт