КГБ = Клуб на Готините Баби - 226

• 27 116
  • 722
  •   1
Отговори
# 705
Лелеее, адашке Simple Smile , те т'ва ядене е за месец Simple Smile . Пък ако го сметнем в калории - за два месеца направо Simple Smile .
Аз до тук скромно - готови са шест буркана компотени зеленчукова крем супа сбирщайн , ама направо - пюре- супа. Готова съм за беззъбия бебешки период, който ми предстои Simple Smile - баба Клечка е хитра, гладна няма да остане.
На прясното мляко ( не че не мога да го изпия, ама не ща) му намерих лесното - в четири бурканчета и във фризера. За овкусяване на следващите крем супи Simple Smile.
Сега остана  да си измия съдинките и тръгвам да разхождам хубост Simple Smile .

Но първо си обгрижвам другарчето, че на  крака, където пет дни му беше абоката,  се беше получила гнойна рана от стъпалото до коляното му.
И за да не си ближе форумното мазило от Фло,  съм го гушнала и го къткам да го разсейвам Simple Smile . Звяр проклет е Simple Smile , онзи ден, докато го галих да забрави да се ближе, не само, че не забравя, ами и се опитваше да ми ръмжи и показва зъби, гадинката му с гадинка Simple Smile . Не знае той, че без баба си е за никъде:) и такава баба да го обгрижва,  със свещ да търси няма да намери Simple Smile . Сега е сговорчив, гушнала съм го като бебе в скута, галя го по главичката  и чак от кеф затваря очи.
Още малко и ще го пращам в леглото.

Докато пишех ми изкачваха съобщения за нови отговори, но първо ще публикувам тогава ще чета.
Да не ми изчезнат ,,умните мисли" Simple Smile  Wink. Wink

# 706
  • София
Изключих печката, готово е за обяд. След 5 мин. среща на масата.
КЛЕЧИЦЕ, като се наредят Ромео, зетко и внучките около тавата с мусаЛата и смятай, че е изчезнала за нула време.
Ние с щерката сме почитателки на граха. Наденичката с праз е ей така, помежду другото.
Измивам и нарязвам на ситно няколко стръка праз лук. Слагам малко олио и повече топла вода. Ако трябва, добавям още вода. И това е докато лукът стане мек. Понякога си остава жилав докрая. Когато е готов, добавям нарязаната на кръгчета или на половинки кръгчета, обелена наденица и така се готви  15 мин. Посолявам на вкус, слагам червен и черен пипер. Понякога съм слагала и 2 с.л. доматено пюре. И това е. Ние го харесваме всякак.
АЙША, включих се, за да ти напомня, рецептата на ЯН срещу кашлица. Чай от тънколист живовляк. Писа, че много помага. Защо не опиташ? Ама едва ли имаш такова нещо у дома. Пл. да потърси.
Споменах ЯН и си представям, как лети из кухнята и се приготвя да срещне морското момче. Радвам се заедно с нея! Hug

# 707
Фло, мерси за рецептата. Прилича ми на праз с черен свински дроб.  Аз обичам праз и ще  пробвам твоя вариант. Някъде бях чела, че празът е балсам за стомаха. Може да е вярно.

# 708
Добър ден!
И аз благодаря !Ден му е на благодарято.

Само допълвам към рецептата на Фло ,че понякога слагам малко зелева чорба.И гьозум-джоджен.
И аз пържих филийки.И супа пиле.
Малката щерка още се окашля .Днес голямата ми каза ,че я дразни гърлото .
Май,май този РД ще е разнос по домовете.
Чакам си блатовете да изстинат и да продължавам с тортата за утре .
Вие правили ли сте крем за торта със сол?
Е,аз го направих🤭🤔😁😃🙆🤷
Добре,че навреме се усетих .Щях и блатовете да посоля🤣
Поправих грешката.

Сетих се,че като кашляха щерките ,когато бяха малки им варях чай от подбел.
И варях един сироп от глава лук,четири ореха с черупките,5-6 лукче бонбон и вода.
Подслаждах допълнително с мед.
А да .И черна ряпа се издълбава дупка,слага се мед и това,което потече в купата се пие.
Това го ползваме и до сега .

При нас вали-ръми дъжд.Преди малко заваля ха снежинки,но докато им се зарадвам изчезнаха и пак дъжд.

Ставам да си нахраня котките,да пийна малко кафе и да продължавам с дейности.

# 709
Ура! И при нас заваля сняг!  Само преди 15 -20 мин. беше лек дъжд. Вече започва да побелява!

# 710
Следобед привет от мен 🌹 и едно голямо БЛАГОДАРЯ ❤️
Чета ви и чакам рецептите за които говорите. Всичките са ми интересни. Чакам и книжка от Борянка, и също с автограф, ако може 🥰
Аз все още не съм добре. На приливи и отливи и вече ми писна 😒 Изпих антибиотика и още една торба други илачи и не си отива тая гад и това. Големия син и него го удари вируса. Него в синузита и ухото. Лоша работа, затова се пазете момичета 😘
За довечера съм решила да правя пилешки хапки с ризото. Гледах разни рецепти от нета, ще видим какво ще стане.
Сняг при нас няма и изгледи за такъв също. В момента слънце е напекло, е хапе, но е слънце, а аз искам сняг. Не за друго, Ами да прочисти малко въздуха и да убие вирусите.
За сушилнята - в къщи сме с пералня и сушилня отделно. И двете са на Беко. Доволна съм, не ми мачка дрехите.
Гъбке, аз пък така бях направила торта със солен крем. Но не съм слагала сол. Като бяхме в Москва правя торта за една сбирка послучай годеж на един състудент на ММ. Правя торта "Пламък", обаче отде да знам че руснаците имали солено краве масло и аз съм грабнала такова. Не че беше кой знае колко солена, но ... Иначе се изяде (и  как няма, гладни студенти всичките 😊) . Обаче тортата се помни и до сега, и все казват, че е била много вкусна 😁

# 711
  • Вила Великула
КАГ, споделям рецептата за супата с език. Както казах я направих със свински език, но може и с телешки. Сварен и обелен се нарязва на кубчета. Нарязвам на същата големина кубчета и 5-6 печурки. Всъщност в съотношение с езика да са наполовината от него. В тенджерка разтопявам масло с много малко олио за да не загори, добавям печурките, като поомекнат и нарязания език и няколко парчета сушена манатарка. .Ще стане и с пресна, но сега не и е сезона. Добавям сол и червен пипер, малко гореща вода и прясно мляко, като за щембе чорба. В общи линии кой както си прави щекмбе чорбата, но в случая с език и гъби.
После се слага пак лютичко и оцет с чесън и става много вкусна.
Между другото като съм заговорила за манатарки - много е вкусно и боб с манатарка.

# 712
Еее, скрихте ми шапката  с тия гурме - манджи Simple Smile .
Да изтипосам и моята бабешка крем - супа Simple Smile , да не кажете, че се спотайвам Simple Smile .
Нищо особено - сварих до омекване квото имах - червена ряпа,  черна ряпа, броколи, моркови, няколко глави кромид лук и няколко картофа.  Пасирах и сложих около 200 мл. пълномаслено прясно мляко .
Това е -
може с масло, може със сметана, нооо....с тях кг. не се свалят Simple Smile .

Айша,
съжалявам, че още се не оправяш, а и се налага болни мрънчовци да обгрижваш.  Знам, че всичко ще направиш за тях, но ми е много жал да гледам болнички малки душички.

Кассс
съчувствия и за теб и болното ти момче.

Гъбка,
и на  твоето момиче, да му минава скоро.

Пипи,
пък ти търси майстори  да подготвят новата ни къщичка Simple Smile . Че т'ва е отговорна работа, не е току -така,  всеки да може, ,,къща" да прави Simple Smile .Че к'вито сме бързописци  да не останем без ,къщичка" : ) на зелена поляна Simple Smile . Пък е студенко, я к'ъв сняг бръска вън Simple Smile  Wink .

Като казах сняг, та да пиша, какво си мислих по някое време днес .
Радвам му се на снега, ама що не валя когато го чаках - около Коледа и Нова година. А сега е като закъснял подарък  -  добре, че го има, ама не ме радва, чак толкова, и без него можех, щом не е когато го очаквах. Я колко хубаво си ни беше предишните дни - слънчице, топличко,  сухо, чисто - направо ако не знам, че е началото на януари ще помисля, че пролетта чука на портата Simple Smile .

Та тъй.
Във вашата компания до сега карам велоергометър във фитнеса Simple Smile . Друго си е с компания, да си бърбарикаш с някой.
Вече изкарах 10 км,  още малко и ще си тръгвам, че малчо ще чака на вратата да излиза в снега Simple Smile . До сега не съм се сетила да пиша, докато правя кардиото, а то по - бързо минава времето Simple Smile

Еее, днес не знам вече за кой път си приказвам с вас.
Пращам ви от моето добро настроение, пращам ви здраве, пращам ви усмивки и ви прегръщам Simple Smile .
Не съм ви ви казала  ,,благодаря"", но нямам нужда от специален ден за да ви кажа, че  е голям късмет, че ви срещнах.
Еее, сега казвам -
Благодаря !

на всички, за които КГБ във БГ Мама е място,  където се чувстват у дома си!
Благодаря и на новите дами,
които от време на време ни наобикалят, и приемаме радушно, но по една или друга причина им е трудно да се приобщят.
Ние сме тук и ги чакаме - добре са дошли, кой когато има време, има желание и има необходимост.

Стига за сега.
Тръгвам си.
До довечера или до утре.
Поздрави!

# 713
# 714
Както съм набрала скорост май ще въртя педалите, докато затворят фитнеса, или ... докато ми падне батерията на телефона и ми секне музиката Simple Smile .

Видях нещо в една друга тема и да споделя -.

Спирам.
Обсебих темата Simple Smile и се засрамвам,  ама си знаете, на който  съм му досадна с бърборенето. - засилка и прескок Simple Smile Wink  и е няма Важната Клечка Simple Smile

# 715
Благодаря, че сте тук и че аз съм с вас!

Гъбче, Диди, благодаря за "акъля" за дивия заек. Но ми се размина готвенето. Голямата щерка ще го магери в
кален гювеч. Но ще стане за утре.
Фло, благодаря за идеята за грах. Имам десетина буркана собствено производство, а не се сещам да сготвя.
Сега отивам

# 716
Пипи, благодаря за рецептата! Записах си всички.
Тук сняг валя около час,спря и почти се стопи. Дойде само да ни напомни, че има и такова природно явление, но някъде на други места.

# 717
Здравейте Готини Баби,
една добра душа ме напъти насам, благодаря ти Айша!
Не познавам правилата и реда , сигурно ще се върна да попрочета .
Аз съм готина също,   хахаха, но за съжаление още не съм баба на никого, не щат да раждат засега.
Но пък съм прехвърлила 60-те , значи съм за тук, май?
От скоро реших да ставам самостоятелна.  Да не ме обгрижват децата.
Малко ми е самотно, както се оплаках вече в една тема.
Поработвам все още, но  от вкъщи, с компютър и си казах,  днес,
 защо не се запозная виртуално с нови хора? Една приятелка ми препоръча бгмама и ето ме тук.

# 718
  • Варна
МОМИЧЕТА,  БЛАГОДАРЯ  ВИ  ЗА  ПРИЯТЕЛСТВОТО !   Kissing Heart
БЛАГОДАРЯ  ВИ  ЗА  ТОПЛИНАТА, ЗА  ОБИЧТА,  ЗА  СЪВЕТИТЕ, ЗА  РАЗБИРАНЕТО,  ЗА  ПОДКРЕПАТА,  ЗА  СРЕЩИТЕ,  ЗА ВСИЧКО  КОЕТО  СЪМ  ПОЛУЧИЛА  ОТ  ВАС  СЪРДЕЧНО  БЛАГОДАРЯ ! ОБИЧАМ  ВИ ! Nerd

# 719
  • Вила Великула
Здравей Друм, добре дошла при нас. В нашата къщичка /както наричаме темата/ ще се чувстваш уютно и сред добри хора. Правила няма кой знае какви, освен добрия тон. Не е желателно да говорим по щехотливи теми - политика, религия и т.н. Но има нещо много важно - за да те приемем като пълноправен член на КГБ, трябва да разкажеш един виц - това е членския внос. Разкажи и нещо повече за себе си. Разбрах, че все още нямаш внуци, но разкажи от къде си, с какво се занимаваш, нещо за децата си или каквото сметнеш да добре да споделиш. Групата от София успяваме често да се събираме в някое заведение на по кафе или нещо за хапване. Всяка година си правим и национални срещи и всички, които имат свободно време и възможност се присъединяват към тях. Много се веселим и когато се съберем никога не ни стига времето да се наприказваме. Когато аз дойдох тук, бях една от най-младите, току що ми се беше родила внучката, а сега има доста по-младички от мен и вече имам и внук.
Ако се върнеш малко назад и прочетеш написаното, може да добиеш представа за нас и нашите взаимоотношения. Активни жени сме, всяка с професията, хобито и интересите си.
Танитке, изпревари ме на входа. И аз благодаря за всичко и затова, че ви срещнах.
Скоро ще събирам строителите, че новата тема чука на вратата и ще и трябва нова къщичка.

Общи условия

Активация на акаунт