За дамите с къси прически :)

• 6 625
  • 119
  •   1
Отговори
# 30
pepa57 и моята любима. Много ти отива.

# 31
  • Варна
И аз тук при късите коси, почти 10 години вече. Преди това беше руно до кръста, тежеше ми много на финала и те така съм сега:

Отзад е вдигната, с машинка я оформя фризьорката. Същата е, която отряза опашката, но мърмори бая време:)))

# 32
Мира Иванова, и моята мърмори, ама съм й казала, че ако много се съпротивлява, ще се ударя с машинката у нас, и с нея  ще се виждаме само на улицата. И тя, понеже знае, че съм способна да го направя, слуша внимателно какво й говоря и не се съпротивлява. Laughing

# 33
Момичета,прекрасна тема.И аз от години съм с къса коса.Права и тънка.Според мен късото придава повече обем,ако я остава става едно проскубана. Оформям с пяна за обем от корените и четка сешоар.Всеки месец при фризьорката за оформяне. С годините ми е станало навик и не ми е досадно.

# 34
  • София
Аз реших доста спонтанно да отрежа косата (не беше особено дълга, малко под раменете), след като видях една много готина мацка в Инстаграм с къса, платинено руса коса, на сини, зелени, лилави кичури -  вече имах така или иначе записан час за фризьор за боя. Фризьорката ми също около 15 пъти ме пита дали съм сигурна - сигурна бях. Всеки, който ме видеше след това винаги ми казваше "ау, колко си се подмладила" Grinning A тогава дори нямах 30 Grinning  За оформянето - аз от години (още бях с по-дълга коса) ползвам четка с горещ въздух - сегашната ми е на Rowenta и се родих с нея - за буквално 5 минути суша и оформям косата, придава обем, който се задържа. Като единствен минус мога да кажа, че четките са големи и ако косата е по-къса, не се получава добре, защото щръква. Като продукти, ползвам винаги термозащита (каквато имам, сега съм с някаква на Балеа, но като цяло, редувам и купувам това, което не съм пробвала), както и някакъв стилизиращ продукт след сушене - най-любимият ми е един текстуриращ спрей на Label M, но не мога да го намеря вече, така че ползвам лак за коса със средна фиксация. Фриьорката ми ми пръска и спрей за обем в корените, но аз не мога да намеря подходящият за мен - сега ползвам някакъв на Philip Kinglsley, който не мисля, че прави нещо особено, но пръскам, нали пари съм дала за него Grinning Като го свърша, ще взема друг, така че ако някоя от вас ползва, ще съм благодарна да сподели. Моята коса е тънка, но гъста, и сравнително бързо омазняваща се - мия я на 3 дни, понякога и по-често.

# 35
В редките случаи, когато ползвам нещо за стилизиране на косата, то е ето това
Скрит текст:
Взимам го от фризьорката ми, но то толкова рядко го ползвам, че до сега съм взимала само веднъж.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 21:33 от Без цел

# 36
Вече сте го казали, но и аз да се изкажа - не всеки фризьор умее да подстригва късо.

# 37
Раче Осмокраче,аз ползвам пяната за обем на Label M.Обаче й смениха опаковката,вдигнаха цената , а и ми се струва ,че я развалиха от към качество.Каквото и друго да ползвам все не ми харесва.Това е пяната:

Сега заглеждам  този спрей,ако сте го пробвали споделете мнение:

# 38
  • По света и у нас
Днес бритона ми най-накрая стана достатъчно дълъг да го харесам.
За първи път имам омбре боб, имам и много кичури, към които все клоня а фризьорите полудяват, защото боб не трябва да има етажите. Но според мен те са ми нужни хем за текстура, хем да не става много тежка косата ми. Задържа вода, а аз обичам да я мия всеки ден. Ето снимки:

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 05:52 от PriMadonna

# 39
Примадона, много обичам точно такива рошави карета. Моята коса е тежка и гъста, макар и с фин косъм, и трябва да стилизирам триста часа, за да го постигна. Страхотна си Simple Smile)

# 40
Раче Осмокраче,аз ползвам пяната за обем на Label M.Обаче й смениха опаковката,вдигнаха цената , а и ми се струва ,че я развалиха от към качество.Каквото и друго да ползвам все не ми харесва.Това е пяната:
Скрит текст:

Тези пяни за обем, за какъв тип прическа се използват? Пример като на PriMadonna (която им много привлекателни къдрици/вълни Wink ) тип по-дълги или може и по-къси като моята за създаване на още обем или аз не съм сигурна как да се изразя Simple Smile
И освен за обем, за нещо друго може ли да се използват при късите коси?

*това отзад не е обем а още изпъкнало от старата коса, което трябва да слегне още.

# 41
  • Варна
Аз я обръщам назад с вакса, от черната съм по-доволна, после лак за коса.

# 42
Ей, че хубава тема!!!
Обожавам жени с къси (наистина къси) коси и прически. Масово под "късо" се разбира до раменете. Joy
Аз дамата 10+ години ходих с голо вратле, после ту пусках коса, ту стрижех смело, последно преди 2 години бях с къс боб, от тогава я пускам... уж. Но се усещам, че съм на ръба да я кръцна отново, а тук какви вдъхновения видях!!! HeartHeartHeart

# 43
Скрит текст:

Тези пяни за обем, за какъв тип прическа се използват? Пример като на PriMadonna (която им много привлекателни къдрици/вълни Wink ) тип по-дълги или може и по-къси като моята за създаване на още обем или аз не съм сигурна как да се изразя Simple Smile
И освен за обем, за нещо друго може ли да се използват при късите коси?

*това отзад не е обем а още изпъкнало от старата коса, което трябва да слегне още.
Моята дължина е като вашата,но съвсем права и тънка,рядка Пяната има фиксация и я ползвам за още обем , който постигам като я оформям и суша с четка с горещ въздух, след като съм я напръскала с пяната .Ако не сложа пяна и не оформя ми седи сплескана по скалпа и абсурд да изляза така.Мия я през ден.

# 44
  • София
Цялата си младост изкарах с къса коса. Включително две-три най-пънкарски години, в които бях с почти гола глава, 4 мм с машинката (на дипломата за средно съм досущ редник Джейн). Любимата ми прическа беше точно тази на Одре Тоту от 1 страница, както и също нейната коса от Амели Пулен - с много, ама много къс бретон. Такъв отива на 1% от населението сигурно, на мен ми беше супер, нооо годините минават, лице се сбръчква, гуша увисва, в момента ще приличам на пълен идиот ако тръгна така... Та отгледах някаква коса до под раменете, косата ми си е хубава впрочем, но нямам ищах за прически или да полагам някаква специална грижа. В общи линии стои там и се чудя какво да я правя, у нас съм все защипана или с ластик. Много хубаво ми беше с машинката, ама свърши, не всеки го подмладява късата прическа, мен определено не.

Общи условия

Активация на акаунт