За дамите с къси прически :)

• 6 463
  • 119
  •   1
Отговори
# 45
Eй, много интересна тема. В последните години определено предпочитам късата коса. Люшкам се от средна дължина боб до къс боб лятото. Определено намирам тази прическа за много практична за заети хора, на които не им се налага да отделят много време сутрин за да си правят косата Smiley

# 46
Мен много ме плашеха, че късите прически искали повече оформяне, много грижа, продукти... личният ми опит показва, че изобщо не е вярно, стига подстрижката да е добра.

Идвам и с малко вдъхновения:

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 16:12 от La Chimere

# 47
  • По света и у нас
Примадона, много обичам точно такива рошави карета. Моята коса е тежка и гъста, макар и с фин косъм, и трябва да стилизирам триста часа, за да го постигна. Страхотна си Simple Smile)
Мерси,  
Изрусените ми кичури помагат косата да застане сама така, защото те са по сухи и се закачат. Нормалната ми коса не би позволила. Сега ще видим като израстне русото на какво ще ми заприлича боба. 🧐
Като бях с много къса коса ползвах една кремообразна вакса, за да направя текстурата, и да си разделя баритона на отделни кичури.
На АниНе ми се струва че косата и е чисто права и няма чупливост.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 17:53 от PriMadonna

# 48
  • Варна
Ето малко вариации на моята къса коса и една с голямата опашка Simple Smile

В двора съм на работа още и не видях как да ги сложа скрити, да не става 3 метра пост Simple Smile

# 49
Оооооо, с къса ти е сто пъти по-добре!

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 18:48 от Без цел

# 50
  • По света и у нас
И трите ми харесват.

# 51
И аз се вдъхнових за късо 😁
Мисля така да опитам следващия път

Само че дължината на врата ще искам да е по - дълга, защото нямам толкова  стройна шия.
На мен втората прическа на Мира Иванова най много ми допада.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 20:12 от мекичка*

# 52
  • Варна
Благодаря за хубавите думи, момичета Simple Smile
Дългата коса носех вързана, а после варианта с бретон настрани не продължих защото не трая нищо по лицето, втората прическа ми беше проба в този смисъл. Затова и сега обръщам всичко назад, да не ми пречи Simple Smile

# 53
Мира Иванова, тръгнах да редактирам одеве, за да ти кажа, че когато е прибрана косата ти е по-добре, поне според мен. Обаче явно и ти се чувстваш по този начин по-добре.
Мекичка*, давай смело, само се посъветвай с фризьорката за твоя тип коса, дали няма  да е по-добре да си остане по-късо отзад, че не се знае, ако е по-дълго как ще застане след сън примерно.

Ейййй, много сме, силни сме! Винаги съм си мислела, че българката масово предпочита дългата коса пред късата, а то се оказа, че греша. И това е голяма радост! И в късата коса има женственост!

# 54
Хубави са късите прически, но за абсолютно права коса наистина са трудоемки. В смисъл права като праз, без вълничка, без поне да се завият краищата в някаква посока. Като е къса стърчи безразборно и трябва да се оформя всеки ден.

# 55
Ако прическата е правилно избрана, и косата е добре подстригана, това не е вярно, Phloxx.
За съжаление, трудно се намира фризьорка, която да умее добре късото подстригване. А пък в барбер шоп често отказват да подстригват жени.

# 56
Да, аз говоря за стандартна подстрижка при стандартен фризьор. Досега за цял живот съм срещала само един фризьор, който наистина умееше да подстригва добре моята коса. Но моя приятелка пък не беше доволна от него, много е субективно това. В последните години спрях и да търся, омръзна ми от експерименти.

# 57
  • Далечният изток
Същата съм.
Просто не мога да си намеря читав фризьор... За съжаление!

# 58
Аз, поради тази причина, ходя при една и съща вече 16 години.
Третото й майчинство ми се стори като век! През което се наложи да си ходя неподстригана, след един-два неуспешни опити при други фризьорки. И тогава за кратко имах дълга коса. Дълга, според моите разбирания.

# 59
Аа, това с фризьорите си е драма! Докато Вили и Маури бяха в Бургас, беше яко, макар и скъпо, защото Маури е магьосник с ножиците. И с боите. После се влачих с някаква безформена клечеста козина до раменете, плесках едни комбинации от къна и други билки и си беше ежемесечен кошмар. Накрая - машинката и до бяло. Почти 11 години оттогава, но се почна смяната на фризьори. Първата отиде в чужбина, и след нея попаднах на един много умел момък. Той пък не изпипва - линията супер, обаче след него трябваше да се дооформям сама. Няколко случайни, уж прехвалени, ами не могат. От година и половина съм при последната ми, е тя наистина обича да прави къси прически и се старае, има и дълъг стаж. Берберниците са си мъжки клубове, един по изключение ме направи в края на работното време.

Общи условия

Активация на акаунт