За дамите с къси прически :)

• 6 463
  • 119
  •   1
Отговори
# 60
Имам читава фризьорка, но много често зачезва и не се знае кога ще се върне. Последно я "хванах" през септември. Вчера ме подстрига друга фризьорка, която също работи не зле, но не е това, което искам. При късата коса  има един майсторлък, който не всяка фризьорка умее. Това го казвам след много, ама много дългогодишен опит.
Само да вметна, не съм супер претенциозна клиентка. Искам винаги едно и също, обяснявам в прав текст и накрая  излизам като г@з в главата от салона. Ами...

# 61
  • Далечният изток
Мда, и аз така миналата седмица. Нищо общо с това, което поисках. Даже точно обратното. Казах, че искам отгоре да не се пипа и да расте, докато се изравни с долните пластове, ами не - подстрига ми ги.  Искам обемът ми да е отгоре, а не долу, долу да е изтънено и филирано, тц - обем долу, отгоре нямам... Аз ли не мога да обясня, не знам...

# 62
Оги М, само свирни, и ти препоръчвам  моята на мига! Не е ултра-мега-гига-супер-дупер утвърдено  име, обаче работи като змей! Но, само предупреждавам, че ако искаш нещо, което не е подходящо за твоя тип коса и лице, и кожа, няма да го направи само, за да ти вземе парите.

# 63
Именно защото работата с фризьорите е толкова тегава, пуснах дълга коса. Confused
Живея в чужбина и никак не ми се рискува, докато намеря моя човек.
Сравнително често си ходя од Бг, на не достатъчно за къса прическа, която си иска редовна поддръжка.

Оги М, само свирни, и ти препоръчвам  моята на мига! Не е ултра-мега-гига-супер-дупер утвърдено  име, обаче работи като змей! Но, само предупреждавам, че ако искаш нещо, което не е подходящо за твоя тип коса и лице, и кожа, няма да го направи само, за да ти вземе парите.

Това е чудесно!
Може ли координати- винаги е хубаво човек да има план Б.

# 64
  • Телиш/Плевен
Ейййй, много сме, силни сме! Винаги съм си мислела, че българката масово предпочита дългата коса пред късата, а то се оказа, че греша. И това е голяма радост! И в късата коса има женственост!
Аз не просто го мислех, а бях твърдо убедена, гледайки повечето жени наоколо. За капак около мен няма и един човек, който да харесва къси коси и винаги като съм била с такава, съм слушала коментари от сорта защо съм си направила МЪЖКА прическа. Joy Само да бях по-слаба, цял живот щях да съм с "мъжка" прическа! Grinning
Толкова ме радва тази тема! Heart

# 65
Ужасно ми е досадно да се обяснявам защо съм с къса коса и съм с такава почти цял живот. Подстригах се в 7-ми клас и оттогава съм имала само година или 2 с по-дълга коса под раменете. Ходя си с коса около брадичката, с вариации. В момента съм с по-къса.
Косата ми е кофти. Пада, къса се и е тънка. Ако я пусна - стои като проскубана. Предпочитам къса, но що-годе здрава, отколкото дълга, но пършива. Точка.
Нооо… не съм чула мъж да ми казва, че ме харесва така, всъщност - казвали са ми, че ме харесват ВЪПРЕКИ това, че съм с къса коса.
Мои приятелки също са пуфтяли защо пак съм се подстригала…
Отказвам да се съобразявам с чуждо мнение. Ако имах гъста, буйна грива, щях да си пусна коса до кръста. С това, което имам - си седя така. Пък в крайна сметка, който ме харесва, ще ме хареса и с тази ми коса. Който не - прав му път 😄.

# 66
Не ме интересува дали някой ме харесва или не. Важното ми е 1. Да съм добре подстригана късо.
Харесвам разбира се, и жени с гриви до кръста, и с боб и със всякакви прически. Стига да са добре поддържани и им отиват.
Мен много често са ме питали защо не си пусна дълга коса, много ми отивало. Ми, щото не искам. Харесвам се със супер къса коса.
Само не знаех какво да кажа на мъжа ми, когато ме молеше поне като бременна да си оставя косата по-дълга. Ама, преживя го, де. Дори когато пуснах дълга коса често ме питаше защо пак не се подстрижа като преди.

# 67
Много благодаря, Без цел!
Винаги е добре да има план Б.
Моята е Мария от Арлен в Бургас, много е готина и пипа много сръчно.
И тя е луд фен на късите коси, обаче нейният не ѝ дава да се подстригва. Сега е с по-дълго каре, много сладка, а като я видял НМ - "много си смешна!" За убиване Simple Smile
Аз заради първото си гадже в първи курс се накъдрих студено, уж при една прехвалена в София. Такава тотал щета бях, заради мъжки прищевки!
По-късно, малко след избухването на Шиниъд О'Конър, възлюбеният ме подстрига като нея, та всички ме подиграваха въшки ли съм хванала в Сливенския затвор. Ама бях на 22 и не ми пукаше Simple Smile
Сега съм с дължината на д-р Емилова / Кристина Патрашкова / любимката Лилия Рах и ми е супер.

# 68
  • По света и у нас
Аида, познавам ти болката до Болка!!! И аз така обяснявам но все тоя горен обем липсва, все някаква къщичка се получава отзад на тила.
Но има надежда - или аз кръцвам както искам вкъщи и после отивам да ме пооправят. Или намирам фризьорка добра в слушането. Но тези дето слушат и не са експерти трябва цялата операция да им я обясниш от до. Иначе няма д се получи.

Ето този салон имаше сумати къси прически в ревютата и аз отидох там.
Страшно доволна останах. Фантастичен фризьор, и много техничен. Взе ми 70 лв да ми оформи боба но си струваше, защото до направи точно както исках и после не беше нужно да ходя за корекция.

И ей този човек ме подстрига, не помня името му помня само че беше зодия скорпион.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 03:52 от PriMadonna

# 69
По повод дългите коси - години, години наред имах мания да ми е дълга косата. Женска енергия, скрита сила, нашите баби и прочее дивотии. 80 % от времето носех косата си вързана, защото ми пречеше. Вързана, ама дълга да е. Миенето и сушенето бяха цял ритуал, за да я вържа на опашка след това. Преди две години когато ме почнаха вълните от предменопаузата и за секунди косата ми ставаше мокра, се подстригах до раменете. Не съжалявам изобщо и повече не искам да имам дълга коса. Родих се от както я подстригах.

# 70
  • Велико Търново
Мира, страхотна си! и с къса и с дълга коса хубавото си е хубаво!
п.с. с къса прическа наистина мисля че ти стои по-добре Simple Smile

# 71
Мекичка, същата работа беше и при мен, когато пуснах дълга коса. Миене, сушене, после връзване. И вечер ме болеше главата от опъването на косата. Чат-пат ходех на фризьор да я издухат и оформят. В един момент много ми писна и рекох - баста.

# 72
  • София
И при мен беше същото с дългата коса - за протокола, до университета бях с коса до кръста, после започнах да я скъсявам, защото не можех да издържа на миенето и сушенето, за да я вържа 10 минути след като я изсушах. Отделно, косата ми е гъста, въпреки че е с тънък косъм, и коса дори и до раменете, тежеше и губеше обем сравнително бързо. Аз самата харесвам и дълги, хубави коси, но масово виждам жени с изтощени и проскубани коси до кръста, които не знам защо държат да имат - нито стоят добре, нито са здрави, нито растат бързо.

# 73
Оги М,  твоят пост ми припомни, как аз години наред ходех с дълга (и черна!) почти до кръста коса заради тогавашното ми гадже. Не можела жената да е с къса коса, не може и червена или руса, защото така ходели само к---вите. Сега като се сетя каква мъка ми беше миенето и сушенето, както са казали и някои други преди мен, направо яд ме хваща каква съм била шматка да не му плюя на прищевките. Първата ми работа след като го зарязах беше да отида и да се подстрижа късо. Спомням си, че тогавашната ми фризьорка дълго ме увещаваше да не го правя, защото съм щяла да съжалявам. Нито веднъж не съжалих! После същата фризьорка ми прави прическата за сватбата, и като се сетя как сама се израдва на работата си, и колко възклицава как дори и с къса коса може да стане красива прическа... Laughing
И моята дължина е същата като твоята, но всеки път ми коства спор с фризьорката. Тя все се опитва да ме накара да я оставя по-дълга. Нищо, че прави страхотни къси прически, не е фен.
Ако  искаш, ще ти пусна на лични координатите й.

Дописвам, че се сетих за едни семейни приятели. Та, мъжът категорично и сериозно е заявил на жена си, че ако се подстриже, ще се разведат. Пък тя косата й  като метла изпършавяла...
Съпругът ми съм го питала, чисто информативно, как ме харесва повече, и той ми е казвал, че с къса коса. Имаме уговорка с него, че ако иска да си пусна дълга коса, той трябва да си остави "катинарче". Много му отива, но иска сериозна поддръжка, и той за това не иска.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 12:35 от Без цел

# 74
Здравейте Дами и Весела Коледа!

Супер, че сме толкова мног Simple Smile !

С всеки ден се харесвам все повече и повече с тази къса косица HeartbeatHeartbeatHeartbeat

И идвам с въпрос. Сутрин или след душ, я оформям просто като я навляжня леко и дооформя с гребена. Хубавото е, че моят бретон си е заел формата настрани както си искам от доста години, просто дооформям останалите къси части.

Но в по-задната част от едната страна на главата , седи нещо странно. Взех да мисля, че не съм подстригана като хората.
Но осъзнах, че просто част от косата се прехвърля от горната страна на пътя на косата ми, към другата страна. Затова се получава това снеприятно за окото.
 *пример на сниката, че нямам моя.
Още повече, моята коса е още по-къса от показаният пример долу, и това прехвърляне на част от косата от горе на долу става още по-лесно.

Значи, до колкото разбирам, за да си стои косата на мястото, трябва да използвам някакъв тип вакса?
Това което по назад беше препоръчано имате ли отзиви? Simple Smile

Хареса ми цената, масово другите които проверих ме стреснаха. Ако имате и други препоръки за продукт, който помага за този тип проблеми, споделете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт