Лаптоп - почистване на клавиатура, залепяне на клавиши

• 1 859
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Няма проблем ,радвам се ако мога да помогна .  Погледни и това видео https://www.youtube.com/watch?v=izGOgJqS43M

# 16
С лупата открих проблема - счупили са се едни съвсем миниатюрни частици от закопчалката на капачето. Тя е двойна и вътрешните са се счупили. Явно материалът е стар вече.
Не се вижда добре на снимката, но с червените линии показвам от  къде са  се отчупили, а със сини - горната част, които са здрави. Открих миниатюрните парченца под бялата пластинка.

Скрит текст:

Какво мога да направя при това положение?
Хрумва ми с все пак да лепна капачето с фино двойно лепящо тиксо. Какво ще кажеш?

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 00:42 от Diorela

# 17
Първият ми съвет е,ако държите на лаптопа си да потърсите техник който да го почисти основно .
Вторият ми съвет е не знам по България дали ги има като флакон дезодорант изглежда но с много тънко и извито пръскало .Самият флакон е пълен с компресиран въздух и може да пъхнеш флакона между клавишите.
Също така има едно нещо не знам как напиша български изглежда като желе но се разтяга като дъвка и обира мръсотията около клавишите.
Не пробвайте да чистите сама клавиатурата.
Лепилото може да повреди платките под клавиатурата.

# 18
Благодаря! Издухаха я с компресор, нищо не направиха. Мъхчетата са станали по-едри от дупките, през които могат да излязат с издухване. Предполагам затова не успяха с компресора. Аз с пинсетката успях да поизчистя някои клавиши и работата им се подобри. Ще опитам и с USB прахосмукачка, може и тя да помогне.
Плета до лаптопа и вероятно при плетенето се разлитат фини власинки, от там да е станало това задръстване с мъхчета. Не го бях забелязала, докато не почна проблемът с трудно работене на бутоните. Отгоре я забърсвам, но те са се напъхали отдолу под клавишите и не се виждат.
А нова клавиатура в емаг е 100 лева, доста е.

# 19
Благодаря! Издухаха я с компресор, нищо не направиха. Мъхчетата са станали по-едри от дупките, през които могат да излязат с издухване. Предполагам затова не успяха с компресора. Аз с пинсетката успях да поизчистя някои клавиши и работата им се подобри. Ще опитам и с USB прахосмукачка, може и тя да помогне.
Плета до лаптопа и вероятно при плетенето се разлитат фини власинки, от там да е станало това задръстване с мъхчета. Не го бях забелязала, докато не почна проблемът с трудно работене на бутоните. Отгоре я забърсвам, но те са се напъхали отдолу под клавишите и не се виждат.
А нова клавиатура в емаг е 100 лева, доста е.
Не знам дали ще помогна но аз като работя ползвам това.Дано не ме бамнат но този комплекти съм си ги поръчвала онлайн.

# 20
Явно материалът е стар вече.
Не е от материала, а от некадърното откопчаване. Нищо не можеш да направиш. Търсиш в сервиз такава капачка за бутон, заедно с повдигащ механизъм и даваш на някой който разбира какво прави да ти го смени

# 21
Щом с компресир не се е получило, дали ще стане с USB прахосмукачка? Не е ли слаба? А и при толкова натрупан мъх, май пак трябва да повдигам клавишите, за да изтегли мъхчетата. Май може само с отлепяне на клавишите. Друг достъп отдолу няма. Затова уточних модела на лаптопа.
Има си накрайник и леко помагам с четка . доста по-финна работа е от колкото с компресор.

LionKing, много благодаря за идеята за USB прахосмукачка! Вчера си купих. В Джъмбо нямаха, но намерих в друг магазин по-различна, с няколко накрайника. Има за прахосмучене и за издухвахване. Много съм доволна, върши работа, успява да изтегли мъхчетата под клавишите!

Не можах да намеря капаче за клавиша, но не съм се отказала да търся.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 15:13 от Diorela

# 22
както си пазарувах днес и ми попадна това https://bazar.bg/obiava-44687659/klaviatura-za-dell-latitude-e5540-15-5000

# 23
Много благодря!
Честита Коледа!

# 24
Весела Коледа !
Радвам се ако съм помогнал.

Общи условия

Активация на акаунт