🌴 Островът на 100-те гривни България - Между два сезона

• 76 142
  • 983
  •   1
Отговори
# 705
  • До морето
И аз съм на мнение, че закопаха Фермата защото някой реши да прави подобие на Игри на волята, а не щото имало интриги.

За Сървайвър ме боли сърцето. Сезонът с Йо, Бо и Зоран беше брилянтен, но БТВ сами се простреляха в крака с никаквата си реклама. Половината зрители дори не знаеха, че почва Сървайвър.Те редовно наливат милиони в нещо и после го сбутват някъде и минава незабележимо. Докато Нова точно обратното - имат умението да правят от пр#дня боя, дет се вика. Със смешен бюджет и още по-смешен реквизит от 6 варела и 20 дъски направиха най- гледането риалити последните 10 години. Да не говарим, че вече и кучетата знаят, че всичко е по сценарий, но пак се гледа. То не са автореклами, официални подкастове, неофициални подкастове, нова плей, инстаграм лайфове на участници, тик тоци - всичко каквото може е включено.
БТВ-то дремят.

# 706
  • Разпиляна във въображението
Питам се дали проблемът със Сървайвър не е, че тук просто не се харесва стратегията, подмолната игра и т.н. Или го бием "на чест" или се гледат тотални простотии /Като две капки вода, Хелс китчън/ и нагласени игри /Игри на волята/. Нареждам и Ергенът.

# 707
Простотии се гледат, категорично. За сегашният по-обран сезон на Ергенът, в темата все някой мрънка как му било скучно и нямало сеири и драми.

# 708
Със сигурност част от проблема е лошият каст. И не че няма хора, които могат да играят играта, просто или те рядко биват избирани, или остават малцинство след като се запълни квотата за известни, миски, нацепени батки и скандалджии.
Затова гледаме някакви недомислици, които бръщолевят за чест и достойнство, пък стратегия е мръсна дума, а тези, които предпочитат да си ползват мозъка вместо мускулите, все биват обявени за мишки.
Един Ваня, например, изигра чудесна игра, направи стабилен съюз още от първия ден, разходи пешките по шахматната дъска и закономерно спечели, но отнесе сума ти хейт, докато пияната мутра Агонцев се кичи с образа на уж легендарен играч.

Миналата седмица прехвърлях 47 сезон на американския формат. Ами майсторка е Рейчъл, такъв идол изигра, че въобще не видяха откъде им дойде. Първокласен, хладнокръвен ход, от намирането, през нощното разузнаване на противника и театралната постановка на съкрушената, нарочена за гонене жертва. По нашите ширини масовият зрител щеше да я обяви за жалка, отровна змия, която пълзи в храстите да подслушва.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 14:21 от Дидичка

# 709
  • София
Питам се дали проблемът със Сървайвър не е, че тук просто не се харесва стратегията, подмолната игра и т.н. Или го бием "на чест" или се гледат тотални простотии /Като две капки вода, Хелс китчън/ и нагласени игри /Игри на волята/. Нареждам и Ергенът.

Ами явно не, по-скоро въпрос на маркетинг. Как ще си продадеш продукта.
Игри на волята сезон 6 си беше яко стратегически, от-до, обаче беше с добър рейтинг, въпреки че качеството беше ниско.
Няма проблем със стратегиите. Ще изядат хейта стратезите (ама ако са добри в това ще станат популярни и уважавани като Живка, Бо, Зоран и т.н.) ама ще се гледа ако има: 1) Добър каст, а не туристи и 2) добър маркетинг.

# 710
  • София
Ами явно не, по-скоро въпрос на маркетинг. Как ще си продадеш продукта.
Игри на волята сезон 6 си беше яко стратегически, от-до, обаче беше с добър рейтинг, въпреки че качеството беше ниско.
В много отношения си прав, но и не съвсем Grinning
Относно "Survivor" нещата според мен са малко по-сложни. Просто с появата на ИВ, оригиналният формат фокусиран основно върху оцеляване в даден момент просто стана недостатъчен в специфичния Български контекст където вместо 1 седмичен епизод ни заливат с десетки часове седмично (обяснимо защото само така могат да си избият разходите от реклама). И както и да го погледнем просто няма друг начин как да извадиш достатъчно контент за цяла седмица освен ако не добавиш "грандиозни" игри и/или сеир под всички възможно форми. Това си стана запазена марка на Игрите и "Survivor" просто си стана жертва на успеха на конкурента. Смея да твърдя, че какъвто и велик маркетинг да се приложи, просто винаги губиш по точки освен ако не промениш формата си, добавяйки нещо допълнително/уникално което да грабне вниманието на вече преситените зрители в България. Все пак, ако в даден епизод запълниш 30 минути (вместо 1) в които разни гладни хора ровят с пръчки в пясъка и обсъждат кого на номинират: еми няма как да очакваш да биеш конкурента.
Един от най-добрите анализи на първия сезон на Острова точно това заключава: освен набързо скалъпения ужасно слаб каст, другият голям фактор за слабия рейтинг беше липсата на достатъчно завладяващ контент: и ако вместо 4 дни по 3 часа, имахме да кажем 3 епизода по 2 часа седмично, то ситуацията можеше да бъде доста различна и тогава да Нова щеше да им припари много здраво там където слънце не огрява.

И още с едно нещо няма да се съглася: това е относно последния сезон на Игрите: говорил съм с немалко хора в сферата и всички са на мнение, че  по-скоро занижените оценки на голямата маса зрители се повлияха от факта, че не харесаха победителите което променя общото мнение относно качеството като цяло. Все пак винаги ще има доза субективност, в което няма лошо, но при друг победител, вероятно болшинството хора биха дали по-висока оценка (да кажем в сравнение с пети, който поне за мен си е по-слаб от шестия)

Завършвам със лека препратка към по-стария слух относно втори сезон.
Първо ясно е на всички, че всяко нещо в БТВ е пред-последно, но засега няма никакви индикации, че няма да има втори сезон. Да, всичко е в застой, но скоро (до месец) би трябвало да има някакви новини относно кастингите. Аз имам "кончета" в надпреварата, които редовно подпитват и последната прясна информация достигнала до тях е била съвет да наблегнат на физическа подготовка, което аз поне го тълкувам, че за следващия сезон да не очакваме такива които не могат да минат и първото препятствие Joy
В крайна сметка ще почакаме и ще видим

# 711
БТВ като цяло напоследък все реагират в последния момент, надявам се скоро да се усетят, че е по-добре да продължат с Островът, отколкото да вкарват пари в съвсем ново предаване, което тепърва да се подготвя.

# 712
Простотии се гледат, категорично. За сегашният по-обран сезон на Ергенът, в темата все някой мрънка как му било скучно и нямало сеири и драми.

Не знам колко е обран, за мен базовата идея на Ергена е същата като на пазара за циганки на Тодоровден.
Колкото и да обличат идеята в префинена обвивка и да снимат на другия край на света.

# 713
Ясна е концепцията на Ергенът. Друго имах предвид.

# 714
  • София
Малко новини от кухнята, официално не е потвърдено разбира се, но може да се вярва...

Тази есен няма да има Остров на 100-те гривни.
От bTV не са доволни от рейтингите (епизод 1234, бла бла) и отново ще сменят екипа. Няма Ники Николов да прави шоуто, нито неговия екип от хора. Не се знае кои ще са, нищо чудно изцяло вътрешна продукция.
Но сезон 2 ще има, поне се планират кастинги и локация. Само че заради размотаването (епизод 12345) от bTV ще снимат през септември, а самият сезон ще се излъчи през пролетта. Отказват се да борят Игри на волята през есента.
Всъщност ще ги борят, но с новия Ерген: Любов в рая на Тушев. От bTV изцяло залагат на него да бие сезон 7 на ИВ.
Никакъв шанс, хахаха. Но блажени са вярващите.

Яд ме е, защото усещам отново как ще се правят някакви промени на парче, пак несигурност, никакво постоянство, нищо в тази телевизия.
Но, това си е традиция при bTV относно приключенските формати. Нямат добра политика. Много бързо се отказват. Не се работи по маркетинга и каста както трябва и се очакват чудеса като рейтинг. Ама как бе хора? То не става така. Магиите са в Хогуортс. Трябва яко бачкане и надграждане, малко смелост и малко нерви.

# 715
Много,много лоша новина. Толкова го харесах този формат,а НН мисля ,че сърцато си върши работата.Не съм голям фен на евтините панаири на Тушев ...Уффф,жалко.

# 716
5 дни в седмицата само ерген, без друго предаване? Радо Тушев ще се развихри със сеира, по друг начин не знам как ще запълни толкова епизоди Grinning

# 717
Май в комбо с "България търси талант" ще се пробват, но без шанс. Но много странно, навсякъде гордо се разправяше, че едва ли не са горе-долу наравно с Игрите, даже в началото водели, но изведнъж БТВ не са доволни от рейтинга 😉. Сега се говори и същото за "Ергеня", че водел на Хелс Китчън, ама май е същата работа и там. Белким Н. Н. еволюира малко от динозавърската концепция на "Фермата" с проповядване на фалшив морал и ценности от разни кретени и "фамилните" кастинги, и да спре да загробва по 2-3 риалитита на година...

# 718
  • София
В темата за спамочата редовно публикувах рейтингите, за съжаление ИВ си ги биеше всяка седмица и то доволно, за което ме беше яд, ама какво да направя...
Между другото рейтингите на последния девети сезон на Фермата с цар Петър бяха по-добри от първия сезон на Гривните, но от bTV пак бяха недоволни и тогава.
То тази телевизия доволна ли е някога от нещо???
Те и Ергенът го бяха загробили след провала на финала на сезон 3 и до последно не се знаеше дали ще има нов сезон и бам в последния момент го артисаха пак на НН с изцяло нова концепция. И той пак си напълни сезона с туристи на ваканция.
Като гледам и там рейтинга с всяка изминала седмица е по-слаб от предната, докато Хелс Кичън си държи едно ниво. Същото е и с Игри на волята.

Повече реклама, повече автентични участници, които да се оставят да 'творят' по-малко фалшив морал да ни залива и най-вече, по-добър каст. Ето бърза рецепта за успешно предаване.
Игри на волята сезон 1, също не беше с кой знае какъв рейтинг. Фермата беше лидер тогава, ама от НОВА какво направиха? Скръцнаха със зъби и продължиха. И започнаха да надграждат с всеки сезон. И още от сезон 3 завладяха ефира.
bTV искат на секундата, веднага. Правят нещо и то убива рейтингите.
Е, не става така.

# 719
  • България
Гривните беше хубаво риалити, но с Ергенът Ники яко се изложи. И аз не бих го пуснала да прави втори Ерген.

Общи условия

Активация на акаунт