От коя марка съдомиялни сте доволни - тема 6

• 10 343
  • 240
  •   1
Отговори
# 15
Машината събира остатъците, след което ги смиля и изхвърля
Още не е измислена.

# 16
Близки бяха споменали за такава. Някой да знае повече по темата?

# 17
Здравейте, планираме закупуване на свободностояща съдомиялна. В началото щеше да е 45 см., но след събиране на мнения, вкл. и тук, ще поразместим и ще напъхаме 60 см. По-вероятно ще е Bosch за до 1000 - 1100 лв.
Не е спешно, така че ще изчакаме някоя промоция.
Искаше ми се да са с енергиен клас В и максимално тиха.
Загледах се в тези двете. Едната я има на много малко места, а пък и двете заедно - никъде.
Bosch SMS4EMW06E https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/dishwashers/free-standi … -width/SMS4EMW06Eи Bosch SMS4EMW08E https://zora.bg/product/sms4evw08e

Моля за мнение за плюсове, минуси, излишни екстри и маркетингови трикове.
Благодаря! 🍀

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 09:08 от Sirmaa

# 18
Бях няколко години с Бош, от няколко месеца минах на Gorenje GV673C60 и се родих! Няма нужда от предварително изплакване или допълнително такова. Вади съдовете сухи и като нови!

# 19
Аз в момента съм с два модела на Бош (на 5 и 2 години) и винаги съм вадила безупречно чисти съдове, в зависимост от програмата - и напълно сухи. Отбелязвам, че тази със зеолит все пак суши по-добре. Не знам по-старите модели как са, но специално към моите нямам никакви забележки.
Нито изплаквам предварително, освен някакви залепнали остатъци от лук и подправки, които ми е по-лесно да изплакна, отколкото да обера със салфетка, нито след миене допълнително (това последното и не го разбрах какво ще рече).

# 20
И при моята Бош всичко е чисто и сухо, остават мокри само пластмасови неща и тенджерите, при които се събира вода в дръжките. Не плакна предварително, махам едрите остатъци само.

# 21
  • София
Здравейте, планираме закупуване на свободностояща съдомиялна. В началото щеше да е 45 см., но след събиране на мнения, вкл. и тук, ще поразместим и ще напъхаме 60 см. По-вероятно ще е Bosch за до 1000 - 1100 лв.
Не е спешно, така че ще изчакаме някоя промоция.
Искаше ми се да са с енергиен клас В и максимално тиха.
Загледах се в тези двете. Едната я има на много малко места, а пък и двете заедно - никъде.
Bosch SMS4EMW06E https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/dishwashers/free-standi … -width/SMS4EMW06Eи Bosch SMS4EMW08E https://zora.bg/product/sms4evw08e

Моля за мнение за плюсове, минуси, излишни екстри и маркетингови трикове.
Благодаря! 🍀

Двете машини общо взето са еднакви, с едни и същи програми и опции и едно и също вътрешно разпределение и оборудване.

Основните разлики са в това, че SMS4EVW08E е с пластмасово дъно и с малко по-дълга икономична програма - 3:55 ч. с/у 3:35 ч. при SMS4EMW06E.

Има и минимални разлики в начина на работа на останалите програми, при които SMS4EVW08E използва малко по-малко вода и малко повече електроенергия, за да постигне по-високи температури с цел по-добра хигиенизация. Благодарение на това, машината е отличена от авторитетен германски институт с два етикета за качество на хигиената:

Според изследванията на Института за интегративна хигиена и вирусология (Institute for Integrative Hygiene and Virology) вирусите като корона и грип се унищожават напълно при пране с програма Eco 50°C (етикет за хигиенично почистване ниво 1). Значително по-високи нива на хигиена се постигат при програмите за изпиране на по-високи температури, които се справят успешно с по-устойчивите вируси, в това число вируси със и без мембранна обвивка. Изследванията потвърдиха тези резултати при програмата за интензивно пране Intensive 70°C и цикъла за самопочистване Machine Care (етикет за хигиенично почистване ниво 3).

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 14:53 от Vilemina

# 22
Много ти благодаря, Vilemina!

# 23
Здравейте!

Ще трябва да си купим нова миялна, но имаме проблем с мястото където ще седи. Слагаме я под един плот и трябва да е с височина максимум 80 см. Реално нито е за вграждане, нито е свободно стояща. Не  е вариант да се махне плота. Намерих единични модели на марки, които не съм чувала и се чудя, дали да вземем за вграждане или свободно стояща на неизвестна марка ?

# 24
Здравейте!

Ще трябва да си купим нова миялна, но имаме проблем с мястото където ще седи. Слагаме я под един плот и трябва да е с височина максимум 80 см. Реално нито е за вграждане, нито е свободно стояща. Не  е вариант да се махне плота. Намерих единични модели на марки, които не съм чувала и се чудя, дали да вземем за вграждане или свободно стояща на неизвестна марка ?
Според мен, миялната трябва да е здрава, надеждна и да си върши качествено работата. Поради тази причина бих взела уред за вграждане.

# 25
  • София
Здравейте!

Не съм срещала такива модели, но самият факт, че са редки, означава, че в бъдеще, ако се наложи да я сменяте, може и да не намерите такъв нестандартен размер.

По-добре би било да приспособите мястото за вградена съдомиялна и да си вземете си хубава такава. Така дори и някога да се наложи замяна, няма да имате проблем с избора на модел, както и с монтажа.

# 26
  • София
Никакъв проблем не е да сложите съдомиялната под плот. Която и да е свободностояща, която влиза.

# 27
Никакъв проблем не е да сложите съдомиялната под плот. Която и да е свободностояща, която влиза.
Проблем не е- и сега е там, но жената пита друго.

# 28
  • Варна - Черна гора
Скрит текст:
Здравейте!

Според мен, миялната трябва да е здрава, надеждна и да си върши качествено работата. Поради тази причина бих взела уред за вграждане.
Нали, не казвате, че свободно стоящите не са здрави и надеждни?
Ползвам две БОШ 60 см и АЕГ 45 и двете са фурии ✌️

# 29
  • София
Здравейте!

Ще трябва да си купим нова миялна, но имаме проблем с мястото където ще седи. Слагаме я под един плот и трябва да е с височина максимум 80 см. Реално нито е за вграждане, нито е свободно стояща. Не  е вариант да се махне плота. Намерих  и се чудя, дали да вземем за вграждане или свободно стояща на неизвестна марка ?

Нали, не казвате, че свободно стоящите не са здрави и надеждни?
Ползвам две БОШ 60 см и АЕГ 45 и двете са фурии ✌️

Въпрос за свободностоящи Бош и АЕГ никой не е поставял. Беше поставен въпрос за избор на уред при определени условия. При тези конкретни условия, правилният отговор е: „за вграждане - да,  на неизвестна марка - не“.

Общи условия

Активация на акаунт