От коя марка съдомиялни сте доволни - тема 6

• 18 606
  • 396
  •   1
Отговори
# 180
На мен ли ми се струва, че въпросната СМ от Емаг е разопакована или е така наистина? Добре е да се проучи. Аз не бих я взела при това положение. Загледах се обаче и в снимката към описанието - вижда се програма за чаши, но ако е разопакована, бих казала, че е все тая.

# 181
Здравейте Simple Smile Един такъв въпрос:
По какъв начин най - лесно се почистват водачите на кошниците, на съдомиялната? Пускам редовно програма за само почистване на машината, когато си я поиска. Но онзи ден случайно забелязах, при разпънати водачи, че има натрупана мръсотия в тях. Явно, като са прибрани кошниците и са свити водачите, не може да се измие там а само се замърсява 😁

# 182
На мен ли ми се струва, че въпросната СМ от Емаг е разопакована или е така наистина? Добре е да се проучи. Аз не бих я взела при това положение. Загледах се обаче и в снимката към описанието - вижда се програма за чаши, но ако е разопакована, бих казала, че е все тая.
Да, видях, че има следи от употреба и деформация по страничните панели и се отказах.
Сега видях тази в Технополис, като че ли не е точно същата:
https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnostoyashti-sadomiyalni/Sado … ab=descriptionTab

# 183
monii, отваряй да четеш упътванията, не се ориентирай само по написаното в сайтовете на търговците, че не винаги е коректно и пълно. Чети и си избирай модел според възможностите и програмите, които ти трябват - всяко домакинство си има особеностите и нуждите. Пак ще кажа - откъм качество и надеждност на Бош не мисля, че имаш повод за притеснения, оттам нататък - каквото си избереш.

# 184
Аз вече съм се спряла на тази: BOSCH-SPS4EMW28E.
Чета упътването внимателно, но пак не видях програма за чаши. Някой писа , че щом има Home Connect, може да изтеглите още допълнителни програми, не знам как става...
Сега пък я нямало в наличност, и в Зора и в Технополис.

# 185
Чета упътването внимателно, но пак не видях програма за чаши. Някой писа , че щом има Home Connect, може да изтеглите още допълнителни програми, не знам как става...

Програмата за чаши има в Home Connect , инсталирането и стартирането елементарно.Няма как да се сбърка нещо.

# 186
В Емаг има разопакована с дефекти за 889,99 лв. и нова на цена 979,00 лв.

# 187
Здравейте! Изчетох доста от коментарите, но виждам, че основно се коментира по-високия ценови клас съдомиялни. Та питането ми е следното. Възможно ли е да си намеря сносна съдомиялна до 750 лв. Търся 45 см за вграждане. Двама души сме и няма да се ползва много често. Основно като имаме гости. Благодаря!

# 188
Здравейте! Изчетох доста от коментарите, но виждам, че основно се коментира по-високия ценови клас съдомиялни. Та питането ми е следното. Възможно ли е да си намеря сносна съдомиялна до 750 лв. Търся 45 см за вграждане. Двама души сме и няма да се ползва много често. Основно като имаме гости. Благодаря!
Вижте някой Уърлпул.

# 189
  • София

Коментирали сме и бюджетни марки и модели. Повечето са не много надеждни, което е особено неприятно за вградени уреди - евентуалните ремонти или замяната на вградена съдомиялна не са така лесни, както на свободностояща.

В момента има модел Бош за 839 лв, което не е много над вашия бюджет и според мен си заслужава да обмислите:
https://techmart.bg/sydomiqlna-mashina-za-vgrazhdane-bosch-spv2ikx10e
https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … V2IKX10E/p/683716

Иначе, сред по-евтините марки, съдомиялните Whirlpool са сносни, но не е ясно докога, защото вече са под контрола на Beko. Макар че все още продават съдомиялни, базирани на старите модели Индезит, които са проектирани в Италия и се произвеждат в Полша, това не се знае докога ще продължи.

Вижте например тези:
https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … C-3M27-C/p/683200
https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … SIC-3M27/p/653786

Доколкото се ориентирам, разликата им е само в наличието на приставка за прибори, така че по-евтината е добър вариант, с който може да се спестят 80 лв.

Все пак, бих препоръчала да вземете Бош. Независимо колко рядко или често ще я ползвате, тя върши по-добра работа и създава по-малко рискове за съдовете. Ползвам съдомиялни и на двата производителя и виждам разликата.

# 190
  • София
Точно показания модел на уърпул взех преди няколко месеца,когато се наложи да сменя миялна за вграждане заради изгорял мотор.Търсех бюджетен модел с голяма гаранция Майсторът препоръча няколко марки ,сред които уърпул.Избрах я заради 10 годишната гаранция на мотора и 5 на останалото.Усътийва ме.Няма безброй програми ,но са предостатъчно.Няма трето чекмедже за прибори,на което бях свикнала и което донякъде ми липсва като удобство.Тук има кошница ,но има и вариант подвижна поставка подобна на чекмеджето.Нея ползвам.Мие добре.Доволна съм.

# 191
Не мога да дам мнение за марка и модел. Само искам да коментирам рядкото ползване на съдомиялната. Ползваме съдомиялна от година и не мога да си представя вече, че ще я имам в къщи и няма да я ползвам. Дори и двама души - съдове се трупат. Малката дори и за деня да не се напълни, със сигурност на следващия ден ще е препълнена. А при едно готвене, дори и за двама души със сигурност ще се напълни за деня.

# 192
Аз вече съм горд собственик на тази съдомиялна Бош!
Изключително много съм доволна и не съжалявам изобщо за покупката...

# 193
  • София
Аз вече съм горд собственик на тази съдомиялна Бош!
Изключително много съм доволна и не съжалявам изобщо за покупката...

Честито! Това е незаменим помощник, дано да ѝ се радвате дълго!

# 194
Здравейте, обмислям да закупя съдомиялна. Някой може ли да каже каква е разликата между тези две, при положение, че и цената е почти еднаква?
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/dishwashers/built-in-dish … width/smv6zcx06e/
и
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/dishwashers/built-in-dish … width/smv6ycx02e/

Общи условия

Активация на акаунт