От коя марка съдомиялни сте доволни - тема 6

• 18 454
  • 396
  •   1
Отговори
# 330
  • Melmak
Здравейте, включвам се и в тази тема. Ще правим цялостен ремонт на кухнята, старата си заминава. Още съм в мислене на проект кое и как. В сегашната кухня няма съдомиялна, живеем с мм в ергенското му жилище и такова животно не е имал. Иска ми се да я вградим и сега се чудя 45 или 60 см. Вероятно 60 см е по-добре за съдомиялната, а 45 см ще е по-добре за мен като се има предвид малкото ни жилище и ограниченото пространство.
Преди 2 г взехме пералня Бош, миналата година готварска печка Бош и съм много доволна. За сега се ориентирам и към съдомиялна Бош, а и не знам каква друга.

Бях на гости на приятелка, имаше съдомиялна Бош и я ползвах, допадна ми.

# 331
Няма да се разочароваш от Бош или Нефф, само трябва да си избереш модел според твоите предпочитания и нужди - аз бих взела със зеолит, горно чекмедже за прибори (не кошница) и евентуално с Wi-fi заради възможността да си изтегля още програми. 
Кой знае колко няма да се спести с малката (аз съм с такава в градското жилище, защото буквално ставаше дума за милиметри, когато трябваше да наместя на същия ред фурна, мивка и вградена пералня със сушилня. Ако има макар и малка възможност за 60 см, предпочети я. Чинии се събират във всяка, но една-две тенджери и големи купи, тава, тиган и подобни вече могат да се конкурират за място в долната кошница и може да не ти стига - зависи колко и какво се готви.

# 332
  • Melmak
Благодаря ти! Като цяло не сме направили още проекта и обмислям, гледам цени и сравнявам. Аз съм ок за Бош, иначе си права, мисля, че на приятелката ми е 45 см и не знам как ще влезне голям съд за готвене. Ние не готвихме като бяхме в тях. Аз у нас готвя, предстои да станем трима и изобщо не искам вече да мия на ръка!
Към момента няма и извод за съдомиялна, ще трябва да правим. Ще говоря и със свекър ми, който ще изработва шкафовете и с него ще правим проекта заедно, защото в момента положението е зле!

# 333
Имам съдомиялна Бош, купена преди една година. Тази вечер, като я пуснах, започна да пълни вода, но не мие и чекмеджето с препарата не се отвори. В гаранция е, но не мога да намеря касовата бележка и фактурата. Каква може да е причината да не работи? Има вода вътре, но се чува шум, все едно пълни непрекъснато вода?

# 334
Благодаря ти! Като цяло не сме направили още проекта и обмислям, гледам цени и сравнявам. Аз съм ок за Бош, иначе си права, мисля, че на приятелката ми е 45 см и не знам как ще влезне голям съд за готвене. Ние не готвихме като бяхме в тях. Аз у нас готвя, предстои да станем трима и изобщо не искам вече да мия на ръка!
Към момента няма и извод за съдомиялна, ще трябва да правим. Ще говоря и със свекър ми, който ще изработва шкафовете и с него ще правим проекта заедно, защото в момента положението е зле!
В 45 см влизат и големи съдове - тигани, тенджери, тави, включително на фурната (последните - под наклон), но заемат почти цялото място за други съдове и при по-интензивно готвене ще ти остават съдове за следващо зареждане. В селската къща СМ е 60 см и отчитам съществена разлика - но там пък повече готвя и ползвам съответно повече съдове. В градското жилище не закусваме и не обядваме в къщи и в делниците не е чак съществен проблем, но в почивните дни редовно пускам поне по 2 машини, а понякога и 3. Дори и в делниците, ако се приготвят напр. супа, основно и десерт + съдовете от хранене, пак може да не ми стигне мястото. Та, прецени си според мястото и кулинарните навици на домакинството.

# 335
Здравейте! Прочетох последните страници, но не намирам това, което търся аз
Търся съдомиялна, 45 см., свободностояща, с възможност за 1/2 зареждане. Бюджета ми е около 1000 лв. Благодаря ви предварително за отделеното внимание 🙂

# 336
  • София
Търся съдомиялна, 45 см., свободностояща, с възможност за 1/2 зареждане. Бюджета ми е около 1000 лв. Благодаря ви предварително за отделеното внимание 🙂

Вече всички съдомиялни имат възможност за половин зареждане, затова имат и автоматична програма, при която машината сама определя интензивността.

Ето един добър модел, който има всичко необходимо:
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/p/sps4hmw49e/ - бяла
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/p/sps4hmi49e/ - иноксова

# 337
  • София
Беко. Моя приятелка наскоро си купи и е много доволна от нея.

# 338
Няма лошо, ама думата "наскоро" ме притеснява силно. Те всички работят добре в началото...

# 339
И аз съм Беко.В началото нямах никакви забележки.Сега вече се моля да се развали и да си купя нова.Пет годишна е.

# 340
  • София
Няма лошо, ама думата "наскоро" ме притеснява силно. Те всички работят добре в началото...

Наскоро ми обяснява как моята 10-годишна беко работела добре, защото била стара...
Пу-пу, никога не ми е създавала проблеми.

# 341
Именно, защото твоята е стара. Дано продължава да си работи добре машинката.

# 342
Здравейте! Да помоля за съвет - след прочетеното тук, се спрях на два модела Бош. Програмите им са еднакви, имат разлика в допълнителните функции - при едната има допълнително сушене, половин зареждане и speed perfect+, при другата - отваряне на врата, Hygiene+ и отново speed perfect+. Въпросът ми е за сушенето - на мен ми се струва, че това допълнително сушене би било по-ефективно, но пък ми харесва хигиенизиращата програма. Вие кой начин на сушене бихте избрали? Благодаря на всеки, който се включи със съвет.
И един друг въпрос - може ли мнение за Хотпойнт Аристон? 15 години съм с такава, но съм наясно, че сега нещата са различни. Покрай черен петък ми попадна много добра цена, на явно изтеглен от пазара модел и се чудих, дали си заслужава като марка. На много малко места виждам, че се продават.

# 343
Здравейте! Да помоля за съвет - след прочетеното тук, се спрях на два модела Бош. Програмите им са еднакви, имат разлика в допълнителните функции - при едната има допълнително сушене, половин зареждане и speed perfect+, при другата - отваряне на врата, Hygiene+ и отново speed perfect+. Въпросът ми е за сушенето - на мен ми се струва, че това допълнително сушене би било по-ефективно, но пък ми харесва хигиенизиращата програма. Вие кой начин на сушене бихте избрали? Благодаря на всеки, който се включи със съвет.
И един друг въпрос - може ли мнение за Хотпойнт Аристон? 15 години съм с такава, но съм наясно, че сега нещата са различни. Покрай черен петък ми попадна много добра цена, на явно изтеглен от пазара модел и се чудих, дали си заслужава като марка. На много малко места виждам, че се продават.
Хигиенизиращата програма би се ползвала много рядко (бебешка посуда, която едно време изварявахме), някоя трудно почистваща се тенджера/тава или тиган...останалите съдове в конкретно зареждане може да не издържат и да не са подходящи за такава програма и ще трябва да се съобразява това.
От друга страна виж първия модел дали има 70 градуса температура (моите и двете имат, на Бош са) - тя предполагам, че върши същата работа, освен ако хигиенизиращата програма не е с по-висока температура - това трябва да го видиш в описанието в магазина или упътването.   
За сушенето - и на двете ми има допълнително сушене, даже си мислех, че на всички модели на Бош е така (означено е със знака за сушене и "+"). Аз във връзка със сушенето бих предпочела да е и със зеолит - сушат се перфектно и още при отваряне могат да се вадят съдовете. Едната ми СМ е без зеолит (по-стар модел е) и при нея изчаквам известно време след отваряне, някои съдове имат капчици, други са влажни. При тази със зеолит нито капки, нито влага има, само парят, та тогава поизчаквам, ако се наложи, ама не защото не са напълно сухи.

# 344
Коя съдомиялна да избера? Ако имате препоръки за друга в диапазона 800-1000лв моля споделете.

BOSCH SPV4HMX10E https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … V4HMX10E/p/652104
ELECTROLUX  EEM43200L - https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-electrolux-eem43200l
ELECTROLUX EEM63301L - https://www.topmall.bg/s-domijalna-za-vgrazhdane-electrolux-eem63301l-21777
AEG FSE72517P - https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-aeg-fse72517p

Общи условия

Активация на акаунт