От коя марка съдомиялни сте доволни - тема 6

• 21 808
  • 451
  •   1
Отговори
# 435
Купувала съм преди 5-6 години сушилня от bros.bg. Там я намерих тогава на най-ниска цена.Нямаше проблем с доставката, а после си я регистрирах в сайта на производителя за удължена гаранция.От technika.bg лятото купихме кафе машина и също не е имало проблем.От technomix си поръчах миялната  Бош, преди два месеца. Там беше с около 300 лв. по- ниска цената от тази на сайта на официалния вносител. Нямах проблеми с доставката. После си я регистрирахме на сайта на Бош за гаранцията 2+3, която даваха до края на 2025г.

# 436
Пак съм аз! Innocent
Последно се спрях на модела със зеолит: Bosch SMS6ZCI10E
Обаче искам да ви попитам кой от следните магазини е най-надежден,(ако сте пазарували от там)? В тях я намерих на най-ниска цена:

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/dishwashers/free-standing … width/sms6zci10e/
Само на този имам пълно доверие.

# 437
  • София
Technomix са супер точни. Те са си вносители и цените им често са по-ниски, дори от официалния сайт.

# 438
Здравейте Simple Smile Оплакване и въпрос 😁 Съдомиялната е Бош SMV6ZCX03E. Ползваме я от 2 г. Онзи ден забелязах това:

Малко странно ми се струва за уред от този клас, толкова бързо да се появи такъв проблем. Може и ние при ползването да сме го наранили по някакъв начин. Но пак ми се струва неприемливо толкова лесно да се повреди покритието. Все пак внимателно ползваме уреда. Те това ми е оплакването 😁
Въпросът е, дали тези разделители са отделно и могат да се сменят, съответно дали се продават? Или ако искам смяна - трябва да се смени цялата кошница? Ще си я ползваме и така, но предполагам, че ръждата ще се увеличи а в упътването пишеше май, че не е добре за съдомиялната да се мият неща с ръжда в нея или пък беше, че не трябва да се мият неща, които ръждясват 🤔 А ако се увеличи много ще ме и дразни Simple Smile

# 439
Има и на още едно място-3 елемента по-назад. По-скоро от удари да се е отронило покритието.
Имаше един спрей, но в момента не се сещам как се казваше. Първо се чисти ръждата и после спреят, който запечатва. Питай в някоя железария.

Ако ти се играе, можеш да закърпиш положението:
https://www.hobby.store.bg/p124424/prozrachna-techna-guma-bison- … rubber-50-ml.html

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 00:31 от petiaivanov

# 440
Да, видял съм ги другите места. Уж съм внимателен. За жена ми не знам 😁 Предимно аз се занимавам със съдомиялната. И аз си помислих за почистването на мястото със спрей против ръжда. Но не знам с какво може да се запечата после 🤔
От линка в горния пост ми излиза някакво червило и други неща, които не ми се струва, че ще свършат работа 😁
Пък и остава въпроса, има ли го като консуматив имот къде?

# 441
  • На брега на реката
https://www.emag.bg/zashtitni-kapaci-za-sydomijalna-mashina-mmgo … 911/pd/DJBJC1YBM/

Ето това може да стане за шиповете, но за другото нараняване, ако има как да се сложи термошлаовка, би било добре.

# 442
Здравейте!

Харесала съм си този модел съдомиялна:
https://zora.bg/product/sps6ymi14e-10-komplekta-b
Моля, някой, ако има мнение, да сподели!
И като цяло, доволни ли сте от тези съдомиялни?
Нещо, което не ви харесва и проблеми?
Благодаря на всички предварително!

# 443
Ходих да си заглеждам машината, че чак се стреснах от поста на Писаров - ами, 6-та година кара, работи ежедневно, много често я пускам и по 2 пъти на ден, а в почивни дни и при гости се случва и по 3, засега нищо обезпокоително. Двегодишната и тя е така. Даже си мислех, че не може да се случи.
На мен ми се вижда много странно за толкова кратка експлоатация. Бих се обърнала и към Бош за коментар и съвет. Тук съм чела постове на потребители с над 10-годишни машини Бош, които не са показали такъв дефект...айде, да приемем, че по-новото производство и при тях е с известни компромиси, ама чак това?!

# 444
Да, видял съм ги другите места. Уж съм внимателен. За жена ми не знам 😁 Предимно аз се занимавам със съдомиялната. И аз си помислих за почистването на мястото със спрей против ръжда. Но не знам с какво може да се запечата после 🤔
От линка в горния пост ми излиза някакво червило и други неща, които не ми се струва, че ще свършат работа 😁
Пък и остава въпроса, има ли го като консуматив имот къде?
Не знам защо линкът излиза така. Беше малко флаконче с течна гума на Bison. Идържа до 120 градуса. Ако можеш с нея да запечетаташ.
https://www.home-max.bg/techna-guma-podmetka-bison-tuba-50-ml/

# 445
  • София
Здравейте Simple Smile Оплакване и въпрос 😁 Съдомиялната е Бош SMV6ZCX03E. Ползваме я от 2 г. Онзи ден забелязах това:
Скрит текст:

Малко странно ми се струва за уред от този клас, толкова бързо да се появи такъв проблем. Може и ние при ползването да сме го наранили по някакъв начин. Но пак ми се струва неприемливо толкова лесно да се повреди покритието. Все пак внимателно ползваме уреда. Те това ми е оплакването 😁
Въпросът е, дали тези разделители са отделно и могат да се сменят, съответно дали се продават? Или ако искам смяна - трябва да се смени цялата кошница? Ще си я ползваме и така, но предполагам, че ръждата ще се увеличи а в упътването пишеше май, че не е добре за съдомиялната да се мият неща с ръжда в нея или пък беше, че не трябва да се мият неща, които ръждясват 🤔 А ако се увеличи много ще ме и дразни Simple Smile

Според мен, гаранцията би трябвало да го покрива. Самите елементи се продават отделно - едно от умните решения в тези машини.

Официалният сервиз доставя оригинални части по поръчка, а в Амазон се продават и неоригинални (aftermarket): https://www.amazon.de/stores/page/B68B5765-3986-457E-B6F4-4AAA971D94BB.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 02:55 от Vilemina

# 446
  • Melmak
Как да разбера дали дадени стъклени чаши могат да се мият в съдомиялна? Не им пазя кутията, тънкостенни, от стъкло. Малко се притеснявам, че ще се счупят.

Също чинии luminaric могат ли да се мият в съдомиялна?

# 447
  • Пазарджик
Как да разбера дали дадени стъклени чаши могат да се мият в съдомиялна? Не им пазя кутията, тънкостенни, от стъкло. Малко се притеснявам, че ще се счупят.

Чиниите със сигурност могат, а за чашите не мога да кажа.

# 448
Ако са за вино, имат си стойка вътре в чекмеджето. Да се счупят не вярвам, но е възможно да се надраскат ако не са за миялна.

# 449

Прежалваш една и пробваш.
Освен това, миялните имат програма за чаши/стъкло.

Общи условия

Активация на акаунт