Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 26 291
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Все още разучавам,  моята сушка вчера за първи път пуснах бебешки дрехи на програмата, за време за 1 час но бяха влажни.Въпроса ми е мога ли да пусна отново за още време да се досушат или не.

Моята сегашна (Беко) свива ужасно много бебешките дрехи на “памук”. И други дрехи, но бебешките много.

# 61
  • Велики Преслав
Я дайте точен модел на тази сушилня Беко

# 62
Много хора се оплакват от свити бебешки дрехи. Според мен е някаква особеност на материята.

# 63
  • Варна
Изникна ми още един въпрос относно - разликата между easy cleaning и auto cleaning .

Освен че се самопочиства , дали ако избера сушилня с функиция- easy cleaning , ако няма проблем за мен да си го почиствам сам, пак идва някакъв светъл момент във времето  за почистване на радиатора на кондензатора и трябва пак да се вика  техник да профилактика , както ако избера сушилня с функция  self-cleaning.

# 64
  • България
Все още разучавам,  моята сушка вчера за първи път пуснах бебешки дрехи на програмата, за време за 1 час но бяха влажни.Въпроса ми е мога ли да пусна отново за още време да се досушат или не.

Моята сегашна (Беко) свива ужасно много бебешките дрехи на “памук”. И други дрехи, но бебешките много.

Суша за пръв път бебешки дрешки и ги пуснах на Baby care програмата ми. С Финлукс съм и като цяло не са свити.

# 65
  • до най-прекрасния мъж
Дали ще се свие много една дреха, зависи изцяло от материята й. Купувала съм дрехи на дъщеря ми, които буквално не можа да облече нито веднъж, свиха се много. Други все едно не са сушени в сушилня, не мърдат, трети се свиват по малко. Аз суша всичко на памук.
За чаршафите си ползвам Bed linen, най-добре изсушени ми излизат на нея, на памук все влажнеят. За якета Outdoor.
Аз съм с АЕГ пералня и сушилня. Пералнята е 9 кг, сушилнята е 8. Така или иначе, едва ли събирам 9 кг пране, аз исках да е с голям барабан заради олекотените завивки и няколко обемни, но леки одеяла, които имам, не толкова заради теглото. Така че, изобщо не е проблем, че пералнята има капацитет с 1 кг повече, а сушилнята не. Така или иначе, барабаните на сушилните са чувствително по-големи.

# 66
Аз взех вчера едно АЕГ,но няма програма outdoor.
На коя тогава да суша якетата?

# 67
  • София
Изникна ми още един въпрос относно - разликата между easy cleaning и auto cleaning .

Освен че се самопочиства , дали ако избера сушилня с функиция- easy cleaning , ако няма проблем за мен да си го почиствам сам, пак идва някакъв светъл момент във времето  за почистване на радиатора на кондензатора и трябва пак да се вика  техник да профилактика , както ако избера сушилня с функция  self-cleaning.

Няма такова нещо, че самопочистващата сушилня задължително се запушва. Всяка сушилня може да се запуши при неправилна експлоатация и всяка сушилня може да работи безпроблемно години наред, при правилна експлоатация, независимо дали е със или без самопочистване.

Освен това, при задръстен кондензатор викането на техник вкъщи не помага, защото машината трябва да се закара в сервиз и там да се почисти (обикновено - с водоструйка).

Някога, преди 10-15 години, в зората на самопочистването, първите машини, разполагащи с такова, са имали проблем с не достатъчно ефективно самопочистване и се е налагало 1-2 пъти в живота на машината да ходят в сервиз. Оттогава технологията е развита и подобрена, така че сегашните машини със самопочистване на кондензатора са много по-надеждни. Това означава, че ходенето в сервиз е сведено от 1-2 пъти до може би 0 пъти в живота на машината.

Самопочистването на кондензатора е полезна екстра, защото отпада грижата за филтъра, който освен че трябва да се пере, трябва и да се подменя на определено време, а понякога въпреки тези грижи, машината дава грешна индикация за този филтър и не иска да заработи. Т.е. машините без самопочистване не са без проблеми.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 14:43 от Vilemina

# 68
Аз взех вчера едно АЕГ,но няма програма outdoor.
На коя тогава да суша якетата?

На Duvet

# 69
  Не съм сигурна за Duvet, но някога не съм имала пералня с толкова програми и не е било проблем. Дали на синтетика, дали на деликатни все ще стане. Но ако якетата са с мембрана трябва температурата да е 30 градуса и центрофугата да не е много силна.

# 70
  • Велики Преслав
Да кажа за ЛГ-то. Днеска я хванах да си мие кондензатора. Светва един символ на дисплея. Беше на програма памук. Оставаше 1 час до края. Може би тогава е най-шумна. Извадих маркучето да изхвърли в леген и изхвърли доста мъх.

# 71
Якета с пух/пера и силиконов пълнеж /вата на Duvet!

# 72
Благодаря 😊
А вълнени пуловери?

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 17:24 от FBID1400338511

# 73
Привет! Предстои ни обзавеждане на нов дом и търсим препоръки за пералня и сушилня. Ще се ползва от 3 членно семейство и ще се перат предимно дрехи, чаршафи и плюшени играчки 😀. Общият бюджет за двата уреда е 2000 лева 😊

# 74
  • София
Привет! Предстои ни обзавеждане на нов дом и търсим препоръки за пералня и сушилня. Ще се ползва от 3 членно семейство и ще се перат предимно дрехи, чаршафи и плюшени играчки 😀. Общият бюджет за двата уреда е 2000 лева 😊

При този вид уреди, малка разлика в цената може да отговаря на голяма разлика в техническо отношение. Според мен, по-добре е да дадете малко повече за уреди от доказан производител, макар и с по-малко екстри, отколкото да вземете уреди от евтина марка с каквито и екстри да са.

Само за 78 лева над бюджета можете да купите хубава пералня и сушилня Бош, и двете с 8 кг капацитет:

https://techmart.bg/Перална машина Bosch WAN24066BY

https://techmart.bg/Сушилня Bosch WTH85206BY

Общи условия

Активация на акаунт