Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 28 618
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Общо взето с миризмата на омекотителя ще трябва да се простите. За другото - отворете сайтове на търговци, разгледайте, набележете и ще помогнем.
Ако се ползва правилно сушилнята не мачка и не смалява.

# 556
А каква е причината да изчезва миризмата на омекотителя?

За мен сушилнята също е нов уред и все още имам неясноти и въпроси - трябва ли да съхранявам контейнерът, в който се събира водата извън сушилнята, за да не мухлясва? Колко често се почистват филтрите и светва ли някакъв индикатор, когато са за почистване? AEG серия 8000 е нашата.

# 557
Здравейте! Може ли да ми помогнете с 2 въпроса, които имам?
Сушилнята ми е кондензационна с термопомпа ( това различно ли е сушилня с термопомпа )?
И какви градуси горе-долу трябва да е на сушенето? Понеже от известно време ми смалява дрехите реших да къпя термометър и й следя градусите, затова, ако може запознатитв да помогнат. Нямам бутон за нагласяне на температурата.
Предварително благодаря!

# 558

За мен сушилнята също е нов уред и все още имам неясноти и въпроси - трябва ли да съхранявам контейнерът, в който се събира водата извън сушилнята, за да не мухлясва? Колко често се почистват филтрите и светва ли някакъв индикатор, когато са за почистване? AEG серия 8000 е нашата.

Миризмата изчезва, защото през дрехите преминава въздух, същото като да минава вятър, но тъй като не са на балкон, не се вмирисват на други неща.

Здравейте! Може ли да ми помогнете с 2 въпроса, които имам?
Сушилнята ми е кондензационна с термопомпа ( това различно ли е сушилня с термопомпа )?
И какви градуси горе-долу трябва да е на сушенето? Понеже от известно време ми смалява дрехите реших да къпя термометър и й следя градусите, затова, ако може запознатитв да помогнат. Нямам бутон за нагласяне на температурата.
Предварително благодаря!

Не е различно, всички сушилни с термопомпа са кондензационни. Това с темометъра не го разбрах много. На каква програма сушите и какви дрехи?

# 559
Аз откакто ползвам сушилня не ползвам омекотител - един харч по- малко. Дрехите си излизат екстра пухкави и меки.
Още повече за бебе е добре да сведете възможните алергени до минимум, аромат също не е за препоръчване. Бебешки прах за пране е напълно достатъчен + допълнително изплакване като превантивна мярка, за да няма остатъци от праха.. Всеки ден ползвам различен парфюм и предпочитам прането да е неутрално без аромати.

Какъв бутон за температура?! Това не е печка... Всяка програма е със заложени градуси на сушене. Къде слагате термометъра и как мерите градуси, че ми стана интересно / не, ами направо смешно/.
Прочетете си упътването и изберете правилната програма според вида на дрехите.

Мястото на контейнера за водя е в сушилнята. Ако го изпразвате след всяко сушене няма да мухляса.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 22:52 от •mimoza•

# 560
Mimoza, може ли да споделите Вашия модел сушилня? Знам, че има сушилни, които им се задават градуси ( така съм чувала ). Относно термометъра, такъв, който се използва за сушилни, за да проверя какви са градусите на програмите и се оказва, че всички програми сушат на 54-57°, което не мисля, че е нормално. На снимката съм пуснала програма Cool, която по принцип не е за сушене, а освежаване

# 561

"Изфирясва" Simple Smile Нали дрехите постоянно се обдухват с топъл въздух. В моите упътвания пише да не се слага омекотител, защото няма да остане миризма и защото е мазен и спомага за полепване на повече мъх по кондензатора. Това пречи на топлообмена.
И за другите неща всичко си е написано в упътването. Отделете време и се запознайте, защото за АЕГ съм сигурна какво пише в упътванията.

# 562
Лейди, с Miele TWD260WP съм,

Да, омекотителя е мазен и освен, че пречи на сушилнята, затлачва и пералнята. При нас твърдостта на водата е в максималните граници и преди използвах омекотител, но съм сушила на простор / никога повече няма да си го причиня, независимо от сезона/.

# 563
Няма ли сушилня, при която омекотителят не е проблем? Аз без омекотител не мога, много е твърда водата. Имам бебешки омекотител. Казвали да ми, че има сушилни, от които прането излиза с аромата на препарата и нямат проблеми.

# 564
Завиждам Ви на ентусиазма 😂
Няма.
Има такива с опция за ароматизиране по време на сушене.

# 565
Понеже ме уверяваха, че дрехите миришат страхотно на аромата на праха за пране, но така и не помня с каква сушилня бяха и не мога да намеря чата, че беше отдавна. Явно има сушилни, които запазват хубавия аромат или просто са използвали някаква кратка програма, идея си нямам, но и не виждам причина да ме лъжат 😅 Знам, че продават вълнени топки напоени с етерични масла.

# 566
Самата сушилня омекотява дрехите и няма нужда от омекотител, независимо колко твърда е водата. Ако търсиш ароматизиране, е друг въпрос - има различни форми, а най-после има и ароматизатори за гардероб. 

# 567
Няма ли сушилня, при която омекотителят не е проблем? Аз без омекотител не мога, много е твърда водата. Имам бебешки омекотител. Казвали да ми, че има сушилни, от които прането излиза с аромата на препарата и нямат проблеми.

На мен също ми изчезва миризмата на омекотителя, затова в сушилнята слагам топка на dr. Becmann с препарат за сушилни от ДМ, миришат хубаво и са мекички. Слагам и кърпичка Ленор, мисля от нея също се омекотяват. На мен и на слънцето ми изчезва миризмата на омекотител.

# 568

На мен също ми изчезва миризмата на омекотителя, затова в сушилнята слагам топка на dr. Becmann с препарат за сушилни от ДМ, миришат хубаво и са мекички. Слагам и кърпичка Ленор, мисля от нея също се омекотяват. На мен и на слънцето ми изчезва миризмата на омекотител.
Нищо подобно. Не се омекотяват от разните му кърпички и ароматизатори.
Самото топло сушене прави това.

Как така слагате на бебешките дрехи омекотител? Независимо дали е нарисувано бебе на опаковката или не, това е жесток алерген. Попитайте дерматолог, за да не развиват децата ви алергии заради някаква си миризма.

# 569

Нищо подобно. Не се омекотяват от разните му кърпички и ароматизатори.
Самото топло сушене прави това.

Как така слагате на бебешките дрехи омекотител? Независимо дали е нарисувано бебе на опаковката или не, това е жесток алерген. Попитайте дерматолог, за да не развиват децата ви алергии заради някаква си миризма.

Ами без кърпичка и аромат не излизат чак толкова меки. Разбирам, че сте специалист, но оставете и другите хора да имат мнение!

Общи условия

Активация на акаунт