Термин Март 2025 Тема 3

• 35 069
  • 800
  •   1
Отговори
# 225
YanchiM, стискам палци всичко да е наред.

Аз на 30.12 бях на преглед и ми увеличиха магнезия. 2 прахчета по 400 мг диаспорал. И стяганията сякаш намаляха донякъде. Ама преди това месец почти само си лежах през втората половина от деня.

Аз съм чак на 15.01 на трета фетална, трябва да съм някъде тогава 32 + 2 -3 дни, от предишната фетална не ми е мерена шийката, като и тогава беше само с коремен. Къса ли е, дълга ли е, не знам. Всеки път питам АГ, но нямам мерене. Добро общо състояние и това е. Не знам защо се неглижира така, и кога става наложително наистина да се премери. :/

# 226
Здравейте,
Като попрегледах стари коментари, сякаш мнозинството от бебетата вървят по-големи. Моето момче не изостава на грамажи, но обиколката на корема и дължината на бедрената и раменна кост са по-къси, отколкото се очаква за дадената гестационна седмица (28с+3д) , макар и пропорционални една спрямо друга.
Изключили сме (доколкото е възможно) с НИПТ тест вероятността за Даун и другите често срещани симптоми. Вчера ме успокоиха, че всичко върви нормално, просто се касае за по-малко бебе, което не  е толкова учудващо при положение, че аз съм 1.60. Но все пак се притеснявам. Чудя се дали да ходя на още една фетална по-рано.
Почнах да си мисля, че и аз съм допринесла за изоставането, понеже не ям много протеини. Почнах да пия извара на шейк в промишлени количества преди седмица.
Знам, че не трябва да се сравняваме и всяко дете си има индивидуален темп на растеж, но знаете колко е тррудно човек да не се притеснява. Някой имал ли е подобен опит с тази или предходна бременност? Знам, че децата в първата бременност обикновено са по-малки.
На мен ми е първа и затова всичо ми е ново.

# 227
Здравейте,
Като попрегледах стари коментари, сякаш мнозинството от бебетата вървят по-големи. Моето момче не изостава на грамажи, но обиколката на корема и дължината на бедрената и раменна кост са по-къси, отколкото се очаква за дадената гестационна седмица (28с+3д) , макар и пропорционални една спрямо друга.
Изключили сме (доколкото е възможно) с НИПТ тест вероятността за Даун и другите често срещани симптоми. Вчера ме успокоиха, че всичко върви нормално, просто се касае за по-малко бебе, което не  е толкова учудващо при положение, че аз съм 1.60. Но все пак се притеснявам. Чудя се дали да ходя на още една фетална по-рано.
Почнах да си мисля, че и аз съм допринесла за изоставането, понеже не ям много протеини. Почнах да пия извара на шейк в промишлени количества преди седмица.
Знам, че не трябва да се сравняваме и всяко дете си има индивидуален темп на растеж, но знаете колко е тррудно човек да не се притеснява. Някой имал ли е подобен опит с тази или предходна бременност? Знам, че децата в първата бременност обикновено са по-малки.
На мен ми е първа и затова всичо ми е ново.
Здравей, при мен при първата бременност в 40 та седмица бебчо беше под 2кг, лежах на системи 10дена и успяхме да го докараме до 2400 секцио, защото нямах контракции и се роди 2400 47 см, сега е вече тийн и върви по-висок в сравнение с връстниците си и аз съм 1.60 таткото не беше много по-висок. При мен тогава проблемът беше, че нямах никакъв апетит и просто не ядях, бях смъкнала доста кг за цялата бременност. В момента съм в 31ва седмица и си върви в седмиците. Пак нямам много апетит но съм +6кг от началото на бременността. Всяка бременност е индивидуална, не се шашкай, трябва да си много спокойна, ако все пак наддава няма проблем. Изоставането може да е в следствие на тромбофилия, нека огледат плацентата, ако тя е добре, няма от какво да се притесняваш. АГ ми каза, че когато има изоставане в повечето случай е заради тромбофилия и цялата планета светела на точици на ехографа и в тези случаи прилагали фракси или друго кръворазрездащо, за да може да се спре този процес и да може да се износи максимално дълго бебчето. при съмнение за нещо, потърси второ мнение за да си по-спокойно. Успех, остава още мъничко Hug

# 228
Има протеин за бременни - Прегнако се казва, пробвайте го, ако мислите, че не приемате достатъчно протеини.

# 229
YanchiM , всичко ще е наред! Важното е, че са взели бързи мерки и сега си под наблюдение.
Имаше ли симптоми, нещо което да подсказва за шийката?

# 230
Според мен на тези, които не ви измерват дължината на шийката - искайте си. Ако не са съгласни, кажете че нещо ви боли. 😃
При мен преди месец и половина измервахме, понеже имах леки менструални болки, тогава беше в норма и болките спряха. Сега имам според мен нормални подготвителни контракции, може би станаха малко по - интензивни в последно време, но други симптоми нямах.
Не очаквах да има скъсяване, на феталната ми предложиха да я измерят и беше 1,54см. Доколкото разбирам норма е от 2,5 до 3см. Не съм питала подробно. Следящият АГ я измери 2,19см и според него не е чак толкова драматично, но е рано да се успокояваме и трябва да вземем мерки.

Обясниха ми, че най - честите причини за скъсяването са неидентифицирани инфекции в организма от каквото и да е естество и затова ми направиха всякакви изследвания. Не било нужно да има и симптоми. За сега няма нищо открито, дано и да няма и да се задържи до поне 37-38ма седмица малкия човек.

Нещо не се чувствам притеснена. Дано всичко е на ред за всички ни!

# 231
Онзи ден дясното ми ухо заглъхна за няколко минути. Предните дни през нощта спя на тази страна явно повече и имах доста болки в ухото при смяна на позата, помислих че съм го прегърнала и затова. Но вчера сутринта пак заглъхна още бях в просъница и оттогава си е така. Прозявах се на сила, дъвках дъвка, какво ли още не, за да се отпуши ама не и не.Някой с подобни болежки Neutral Face
Обещах да пиша след прегледа при УНГ. Оказа се, че ухото е чисто, няма възпаление. Както си и мислех, това заглъхване се дължи на свиване на евстахиевата тръба предизвикано от бремеността и постоянните секрети от носа. Изписа ми някакви капки за нос, които да си слагам 5 дни, междувременно да запушвам носа и да изпуквам ушите, също да дъвча дъвка.

# 232
Честита нова година и от мен, момичета! Аз тъкмо се връщам от трета фетална в 30г.с +5 дни. Бебето е 1500 грама, не изостава, но и е по-скоро към долната граница на графиката за растеж, което ме изненадва, защото и аз и таткото сме високи, а и аз си похапвам 😀 Според лекарката няма нищо притеснително и всичко изглежда наред. Обърнало се е вече с главата надолу, та се надавам така да си остане вече. Стискам палци на всички на спокоен остатък от бременността!

# 233
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед за второ мнение (31+5 г.с.) тъй като на последния преглед при проследяващия ме АГ споделих за зачестилите стягания и тогава ми се навикаха, че трябва да лежа, защото може да се роди по-рано бебчо. Не се обосноваха защо. Нито са ми измервали дължина на шийката, нито тонове. Оказа се, че действително имам контракции, по-силни от подготвителните. За 35 минути на тоновете се засече само една, аз си я усетих.  Сега, освен Магнерот 3х2, ще взимам и Диаспорал. Шийката доста се е поскъсила заради контракциите. Бебо е ниско долу. Ще трябва да лежа.

# 234
Постоянно лежене ли? Малко остава, ще го избутате🍀 и аз имам стягания, но до предния преглед нямаше отражение на шийката, надявам се и сега да е така ❤️
Момичета, за изписването 50 или 56 размер взимате?

# 235
56-ти размер взех. 50-ти размер ми се струват много малки.
Какви одеяла, завивки, спално бельо ще взимате? Препоръчайте ми някой сайт, че в нашият град избора не е голям.

# 236
Аз си пазарувам от Вис виталис, също така ако не държите на ново - има сайтове като Nold и Малки Съкровища където имат всичко.

# 237
Аз взех 56 размер за изписването. После взех да се чудя дали пък няма да е голямо. Основно съм напазарувала дрешки 56, 62 размер.
Започнах леко и аз с покупките. Вече съм в 31 г. с и до миналата седмица нямах нищо. Сега по Коледа имаше разни намаления по сайтовете и поръчах малко дрешки, козметика и дребни неща.
Още не съм си харесала количка ... общо взето го карам лежерно, а то не остана.

Аз съм с някакви ужасни киселини, а от снощи се появиха и някакви спазми горе високо в корема. Появяват се след хранене и си мисля, че доста съгреших по празниците с храната. Отделно изкарах и кофти вируса с повръщане след Бъдни вечер...

Сега в понеделник съм на преглед и ще видя док какво ще каже

# 238
Аз купих само количка.
Столче за кола - избрано, трябва само да го вземе.
Обаче кошарата...не мислих, че това ще е труден избор. Приемам предложения Simple Smile не искам чекмеджета отдолу, стандартен размер 60/120, по възможност горното ниво да е максимално високо (видях, че на някои стига до средата), не искам и люлеещ механизъм. Мъжът ми е казал откъдето и да е, само да не е Виденов-изобщо не ги харесва.

# 239
Нашето креватче е от Айко и помня с първото бебе, че точно люлеещият механизъм ме спасяваше, понеже много лесно я приспивах с няколко залюлявания и пускане на музикална играчка и веднага си заспиваше. Сега с второто пак нея ще си ползваме, като аз дори и не съм я местила до кревата ни си е. Нивото се променя, сега сме го вдигнали, а след 6м се сваля надолу. Много съм доволна от това креватче, също събра и всички дрехи, като доскоро още бяха там, но сега ги изместих и вече ще редя тези за бебе 2. 😀
Тази е нашата само че чисто бяла:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт