Термин Март 2025 Тема 3

• 35 073
  • 800
  •   1
Отговори
# 240
  • София
+1 за люлеещ се механизъм.

Толкова много дни и нощи ни е спасявал, че не знам как щяхме да оцелеем без него. Той може и да се заключи, след годинка е малко досаден, защото децата се усещат и започват сами да се люлеят ( клатейки се) и е доста шумно занимание.

Относно покупките за бебето, аз съм бетон - казах и отрязах, че до 01.01.25 нищичко няма да купя, и магически, или на шопски инат издържах. И точно на 01.01 започнах да поръчвам Wink

Момичета, шийката колко често се мери? Моята на последната ФМ я измериха, заради стягане на корема доста редовно и продължително, и казаха, че е уж ок.

Но от тази сутрин усещам бебешките движения буквално на ръба на срамната кост. Не съм си представяла, че толкова ниско може да се усети в 30 г.с.

quote author=Rimmona link=topic=1718392.msg49096100#msg49096100 date=1735993395]
Нашето креватче е от Айко и помня с първото бебе, че точно люлеещият механизъм ме спасяваше, понеже много лесно я приспивах с няколко залюлявания и пускане на музикална играчка и веднага си заспиваше. Сега с второто пак нея ще си ползваме, като аз дори и не съм я местила до кревата ни си е. Нивото се променя, сега сме го вдигнали, а след 6м се сваля надолу. Много съм доволна от това креватче, също събра и всички дрехи, като доскоро още бяха там, но сега ги изместих и вече ще редя тези за бебе 2. 😀
Тази е нашата само че чисто бяла:
Скрит текст:
[/quote]

# 241
Айко определено е най-добрият избор!!!

Ние взехме 2 шапки и 2 ръкавички за бебетата, отделно лигавници 2 бр, одеалца имаме 4 бр и ританки 2 бр като те са размер 1-2 м, но ми изглеждат абсурдно малки, даже не знам как на кукла ще станат. Иначе сега в понеделник ще ми дойдат и нещата от Шейн, които са 14 ромпъра, 5бр бодита с дълъг и 6бр с къс ръкав, 2 хавлийки за баня, 1бр гъба за баня, 4 бр пелени/портбебе/ за повиване.

Отделно легълцата ги сглобихме, едното е с чекмедже отдолу, другото не е, но мисля като за начало да са в едно легло бебетата до когато позволява размерът им, след това всяко в неговото си креватче. Изпрали сме всичко. От нещата за леглата имаме 4бр непромокаеми протектори за матраците, 1 бр обиколник, 2бр свирещи въртележки за леглата и 3бр нормални чаршафи.

За болницата нещата, които съм взела за мен и бебетата са следните като ще раждам в Софиямед частна болница при Д-р Кръстев:
1. нощница за кърмене 2бр + халат + халат /по-дебел за из стаята ако ми е студено/
2. хавлии за баня /за коса и тяло/
3. чехли 2бр /за баня и за ходене из коридорите и стаята/
4. козметика /шампоан, душ гел, четка за зъби, паста за зъби, тоалетна хартия, Цикатридина спрей, термометър, самобръсначка, мокри кърпи 2бр,  крем против стрии, масажно олио, чай за кърмачки, чаша, вилица, нож, лъжица,
5. превръзки за след родилното, многократни гащи 3бр, долно бельо 3бр за стягане на корема
6. помпа за изцеждане, 4бр шишета за бебетата, +2бр биберони + 1бр биберон за мерена на температурата им, сутиен за кърмачки 1бр, памперс малък пакет 1 и 2 размер, еднократни чаршафи 10бр/ще взема 3-4бр/, силиконови зърна за кърмене, крем за разранени зърна Ланолин, подплънки за кърмачки 60бр, възглавница за кърмене, капки витамин Д, комплект за новородени за грижа на нокти, нос и уши, физиологичен разтвор, спирт и пудра за пъпче, крем против подсичане и мляко за тяло за бебетата.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 15:26 от tennis_coach

# 242
Аз съм се спряла на кошари на Чиполино. От тези преносимите. Изглеждат стабилни. На първото ниво като се сложи и матрак 10тина см става идеална височина. Харесала съм 2-3 модела, още не съм избрала кой точно.

# 243
И двете деца бяха със сгъваема кошара с хубав матрак. Искаше ми се този път да взема дървена, защото са по-красиви,  но се отказах. Доста често чета, че децата, като започнат да се изправят си удрят главата в решетката на леглото. Сгъваемите са стабилни, могат да се ползват дълго, а след това ще минем директно на детско легло.

# 244
Ние поръчахме на 2ри това легълце и дойде вчера (на 3ти). Гледах, че е препоръчвано, иначе доста се чудехме какво точно да е... към него поръчахме матрак, протектор и чаршафи. Взех и дрешка от h&m, в next също харесах, но още не мога да преценя дебелина и размер, най-вече за връхните. Взех и едни памперси Pampers premium care 1, бяха намалени в Лили.
https://www.baby.bg/product/lorelli-dream-60-120/

# 245
Sehy, ние изкарахме с това легълце първото дете и сега предстои да го сглобим за второто. Доста е удобно и практично, матрачето се мести на две нива, според възрастта, а като поотрасне малко може да се махат пръчки от решетката, за да излиза детето само.
Люлеещия механизъм може да се ползва, а може и да не се ползва. Чекмеджето отдолу е удобно за чаршафи, хавлии, пелени, одеала.
Ползвахме го 4 годишна възраст.

# 246
Супер☺️ вярвам, че и на нас ще ни послужи добре:) иначе аз исках с чекмедже, че и без това няма място за нищо😁
Биби, сайтове за спално бельо не знам, ние поръчахме единични бройки към леглото, пак на Lorelli. Чувалчета чета, че много поръчват от Angel baby, една приятелка и от Лидл взима. Аз се чудя за дебело одеяло от къде да купя, за изписването и количката, иначе за вкъщи мисля с чувалче. Иначе постоянно ми излизат реклами и на Gush, но са скъпички.

# 247
Тези от вас, на които се е наложило да ходят на зъболекар, сложиха ли ви упойка. АГ каза, че няма проблем с упойката само да съобщя че съм бременна, но все пак ми се иска да знам и про други как е протичал прегледа. Счупи ми се зъб, не ме боли, но мен лично много ме е страх от зъболекари и винаги искам упойка независимо от интервенцията...

# 248
И аз не мога да харесам дебело одеало за изписването и за количката впоследствие.
Днес ходихме във Вис Виталис и Рая тойс с идеята да купим всичко нужно. Е ами не успяхме, много неща не успях да си харесам. Псобено в Раята ми се стори доста бедвн избора. И забелязвам, че нещата са в двете крайности - или прекашено евтини и некачествени или ужасно скъпи. Средно положение почти няма. Говпря основно за текстил - одеала, чаршафи, пелени и т.н.

# 249
При мен от опит любимите ми и най-изгодни и удобни сайтове са озон и гален . Почти всичко мисля да си поръчам от там.
От озон (кошара next to me, матрак, протектори, спален комплект за количка, за кошара, муселинови пелени, хавлия за баня, играчки и какво ли още не😃)
Купих 2 одеала от текстура сега има намаление 30-40% и ми харесаха десените. Иначе в озон си харесах също одеалца.
Козметика, памперси и мед. принадлежности както и шишета, биберони и разни други дребни неща дори превръзки за мен - от гален. Направила съм си списък с любими и като наближи само ще ги поръчам всичко наведнъж. От опит в гален е най-изгодно всичко, както и в озон почти винаги. За дрехи - от некст и ХМ основно ще поръчам.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 18:20 от LaLa Land

# 250
Поразрових се и си харесах сгъваема кошара от Вис Виталис. Има две нива, органайзери отстрани и отпред, повивалник, има функция да се трансформира в люлка, музикална играчка, цип отстрани. Има и голям избор на сладки модели на чаршафи с ластик и спално бельо ,българско производство и цените не са високи.

# 251
Аз купих само количка.
Столче за кола - избрано, трябва само да го вземе.
Обаче кошарата...не мислих, че това ще е труден избор. Приемам предложения Simple Smile не искам чекмеджета отдолу, стандартен размер 60/120, по възможност горното ниво да е максимално високо (видях, че на някои стига до средата), не искам и люлеещ механизъм. Мъжът ми е казал откъдето и да е, само да не е Виденов-изобщо не ги харесва.

Аз днес бях в Икеа да разгледам леглата, че в една вайбър група са доооста хвалени. Честно казано си харесах мнооого едно - SUNDVIC (около 240лв беше), може да хвърлите едно око. Няма люлеещ механизъм, което мен ме отказа от леглото, но на живо изглежда наистина сто пъти по-добре от тези с люлеещ механизъм, които аз гледам в ценовия клас до към 400лв. За 600+ лв с люлеещ механизъм сигурно има и по-качествени, но на този етап не бих инвестирала такава сума.

# 252
Според мен започнете с next to me и след това преценете спрямо бебчето дали и каква кошара да си вземете. В началото толкова често трябва да ставаш и ако кошарата е далеч от леглото направо не си заслужава да лягаш😀 С next to me може без да ставаш да провериш детето, да подадеш биба или да придърпаш за кърмене. Дъщеря ми се оказа залепена за мен и категорично отказа да спи в дървената си кошара и сега спим заедно. За това - не бързайте, за кошарите има време😀

# 253
Зависи от детето. Първото ни дете беше неспящо и ревящо цяла вечер , а второто още от първата седмица спеше цяла вечер от 00 до 6ч. Но така или иначе съм се подготвила, че няма как да спя спокойно и да не ми се налага да ставам. Аз съм по-практичен човек и предпочитам да взема нещо, което ще се ползва дълго, с повече функции. Отделно спалнята ни е малка и кошарата ни ще бъде на 1м. от леглото. Next to me са ми много сладки, но се ползват малко и след 6 месеца трябва пак да купуваме друга.

# 254
Зависи от детето. Първото ни дете беше неспящо и ревящо цяла вечер , а второто още от първата седмица спеше цяла вечер от 00 до 6ч. Но така или иначе съм се подготвила, че няма как да спя спокойно и да не ми се налага да ставам. Аз съм по-практичен човек и предпочитам да взема нещо, което ще се ползва дълго, с повече функции. Отделно спалнята ни е малка и кошарата ни ще бъде на 1м. от леглото. Next to me са ми много сладки, но се ползват малко и след 6 месеца трябва пак да купуваме друга.

И аз поради същите съображения ще заложа директно на кошара. Опитвам се да не се затрупвам с ненужни вещи, които да трябва да разчиствам след няколко месечно ползване.... ще видим дали ще ми се получи 😂 по същата причина мисля да не вземам и люлеещ шезлонг, и кошница за кола за новородено (а стол от 0г). Пък да видим сметките дали няма да ми излязат криви като се бояви детето 😅

Общи условия

Активация на акаунт