Термин Март 2025 Тема 3

• 34 981
  • 800
  •   1
Отговори
# 570
Sunshine и аз не съм се подстригвала, откакто съм бременна, но не заради суеверия. Бях решила да я пусна малко по-дълга, а и моята коса с месеци да не я подстригвам , не цъфти и изглежда добре. За боята още от 3-ти месец лекарката ми каза, че мога да се боядисвам.
Няма да допусна грешката с първото дете. Така и не се подстригах, 1 път май се боядисах в средата на бременността и след много дълго и мъчително раждане изглеждах плашещо на снимките от изписването GrinningGrinningGrinning
Сега косата ми започна малко да се заплита и съм решила тези дни задължително да я поскъся и освежа, че после не се знае кога и да се боядисам в началото на февруари.

Иначе с второто дете се бях подстригала, нищо не му е отрязано според суеверието, момче е. Grinning Че с първото свекито ме убеждаваше да не се подстригвам.

# 571
И аз бях така с първото. Нито подстрижка, нито боя. Бях заприличала на чучало. На снимките от изписването съм потресаваща, освен че от самата операция си бях бледа и някак стресирана от престоя в болницата, а и тази коса в допълнение с цялата картинка.
Дано този път да успея да изглеждам по - нормално. Grinning

# 572
Аз си ходя на фризьор на всеки 20 дни. Руса съм, правят ме с безвредна боя на Kevin Murphy от години. Подстригвала съм си се.

Аз вчера бях на преглед 33+5 г.с. Бебка според доктора трябва да е 2400 г. Избрахме дата за секциото. Пада се 7 дни преди термин. Стискам палци да си я дочака. Каза ми да спра лекарствата след 34 седмица - аз пия само магнезий к биозин мама. Пусна ми секрет, кръв и ми даде документите, с които се постъпвало в болницата. От следващата седмица започвам с тонове всяка сдмица и така до края.

Минах да видя и на живо няколко колички, които ми бяха грабнали окото и май се спирам на Easywalker Harvey 5 Premium. Сега ще изчакам да стане февруари, за да видя дали няма да изкочи някъде на промоция.

# 573
И аз вчера бях на преглед 31+2. Пуснаха ми и тонове (може би защото са близнаци). За магнезия, желязото и витамините каза да продължавам да си ги пия, като не уточни дали и кога да ги спирам. Иска да ми насрочи секциото 3 седмици преди термина. На мен ми се видя много рано и така не уточнихме дата. Следващия път продължаваме с пазарлъците Joy
Почти харесах вече кошарки и количка. Още не съм избрала матраци - чудя се дали само полиуретанова пяна или в комбинация с кокосови влакна.
Колкото до подстригване - по принцип рядко го правя, косата ми е дълга и къдрава и не цъфти, а и вързана на кок ми е най удобно да я държа. Така че не съм я подстригвала откакто забременях. За боядисването се каня сама да го направя началото на февруари. В салона няма да издържа на стола час и нещо, а и от миризмите ще ми прилошее.

# 574
Момичета, специално влязох днес да прочета красивите ви пожелания! Не знаете колко ме зарадвахте, че сте се сетили за мен и ме поздравявате от сърце! Heart Много сили ви пожелавам по време на тези бременности, понеже се изисква изключителна мощ,която живее във всяка една от нас, за да създаде това прекрасно нещо наречено ЖИВОТ!

Пускам снимка на двете ми бебчета, за да ги видите и вие как са двуячни близнаци и колко много си приличат.
Йоана/първи близнак/
Мелани /Втори близнак/

Даже им взехме гривнички с имената им за да ги различаваме когато ги изпишат. В болницата след операцията ме качиха 2 часа след това на 7ми етаж, аз искам там понеже бебетата ги взимат на всеки 3 часа за да ги хранят майките в стаята им. Става въпрос за Майчин дом болницата ако някоя чете сега и не е чела стари коментари. Исках да съм в двойна стая - платена, за да не съм с циганките където не си плащат, но ми казаха че нямали свободни и ме сложиха в тройна стая, но за мое щастие момичетата бяха българки. Моите понеже са в кувиоз и имах визитация всеки ден от 13ч и от 16ч за 30 минутки. Иначе всяка сутрин ни викаха в 6ч в един кабинет на етажа да ми бият антибиотик през абоката, но на 2рия ден сутринта помолих акушерката да ми го махне, понеже ми беше станала синя ръката от него. Той е доста гъст и сладък и се събира само в ръката отпред и беше ужасно болезнено когато ми го изсипваха там. Тя се съгласи и ми каза да си го взема от аптеката и да го пия орално, за което съм и изключително благодарна на жената. Имате храна 3 пъти дневно. Сутринта в 8:30ч и 9:30ч влизат на визитация доктори за да проверят шевовете и натискат корема за да видят дали има огромно изтичане на кръв от там и ти казват как да се възстановяваш като ти изписват различни лекарства. Първите 2 дена те карат да хапваш шоколад фин млечен и хляб сух за да вдигнеш глюкозата, понеже бях супер замаяна. На 3тия ден все едно не бях раждала, толкова свежа и енергична и доктора каза утре те изписваме директно. Вече съм си вкъщи, а там последния ден отидох за да ми покаже консултант по кърмене как да ми тръгне кърмата. Сега си се цедя с единичната помпа на Филипс Авент и съм много доволна, защото имам коластра и мога да си я съхранявам в нас във фризера когато изпишат бебчетатата. По 35мл и по 60мл на изтисване имам, което е перфектно за мен. Не пия нищо още като чайове и прочие. Отделно както си мислех при раждането където ме оставиха с контракции и 5см разкритие без упойка, понеже съм нямала контракции, а аз се превивах пред тях зверски, след 30 минути сутринта на 18.01 бях с 10см разкритие и то беше вече свършило шанса да имам каквато и да е упойка, точно в този момент си мислех да звънна на бърза помощ и да ме откара до Софиямед да раждам и да избягам от това ужасно място където никой не познавам и никой не ме поглеждаше. Исках да си дам всичките пари за раждане в друга болница само и само да ми обърне някой внимание, но не се случи. Нямаше на изписването дори една стотинка да платя понеже бях без упойка и без избор на екип. Затова разбирам колко е важно да не тръгнат рано и да си имаш спокойствието в цената, която плащаш за тези услуги, а не да гниеш при непознати хора и да те държат по свое усмотрение без да ти казват какво ти е състоянието. Парите винаги си струва за раждане да ги дадеш и да си спокоен, но при моя случай това не се случи. Има БОГ и така е трябвало да стане в крайна сметка.

Пожелавам ви на всички смелост, вяра, борбеност и никога да не се оставяте да ви мачкат в родилното както направиха с мен! Казваха ми, че не мисля за децата си като искам да ме срежат с моментално секцио и да не ги оставя още 2-3 дена в мен. Че съм егоист и не мисля за тях и не ме интересуват. А те бяха прилично развити за да се родят както ще видите и от снимките. Просто хората са жестоки и надменни и не са за тази работа да работят акушери в болница. Аз като треньор по тенис, съм изключително отдадена на професията си и никога не съм си позволила под каквато и да е форма да нараня чувствата и достойнствата на моите клиенти колкото и да са нямали двигателни и физически качества и да са си мислели, че не стават изобщо за този спорт, какво остана да работя и в болница където имам да спасявам човешки живот. Винаги съм ги подкрепяла и винаги ще го правя, но това си е до човек и до ценностни системи. Благодаря отново на Господ, че ме закриляше до края на тази бременност! Вярвайте и вие, че всичко ще бъде наред и с вас и с бебетата и бъдете уверени в себе си, с гордо вдигната глава и пред никой не се унижавайте и не давайте да ви мачкат!!! Heart Heart Heart

# 575
tennis coach, изглеждат прекрасно! За мен са като 2 капки вода! Пу пу да са ви здрави и да ви слушат! И скоро вкъщи да се гушкате всички заедно!

За боядисването аз не съм спряла от положителния тест до сега, вкъщи с безамонячна боя (на лореал). Дори се и подстригах Simple Smile беше станала доста дълга и ме дразнеше вече, а и като си дадох сметка, че след като родя не знам кога ще успея да отида..реших да действам докато мога.
лекарствата само фолиевата ми казаха да я спра в понеделник. За сега вървя към секцио. Дата каза аг, че на следващия преглед ще уточним, надявам се да устискам максимално много.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 10:38 от MmeBovari

# 576
Поздравления, tennis coach, прекрасни са 🥰 бъдете здрави и много щастливи💐 героиня си, щом и без упойка си издържала, а за Майчин дом за жалост доста жени разказват подобни истории...
Момичета, аз нещо взех да се втелясвам, мислех да почвам днес с прането и гладенето, но реално ако си родя след 1-2 месеца, то ще има ли спомен от това гладене🤔 и багажа за родилното, например бебешките неща, в торби ли слагате в куфара? Имам чувството, че всичко изгладено и стерилизирано ще "изветрее" до март🤣

# 577
  • София
tennis_coach ти си герой!
Много ми е мъчно за теб и всичко, през което си минала в МД. Ти си човешко същество, не може такова отношение, още повече от медицински лица, камо ли пък жени.

Знам, че сред лекарите там има много съвестни и свестни, но останалият персонал явно наистина куца. И явно си е така от години, и на ръководството не му пука грам Sad

На теб при изписването направиха ли ти някакви изследвания, дадоха ли ти терапия? Или разчитат сама да се оправяш, да си отидеш в твоята си болница и там да ти пуснат всичко и да дадат терапия, ако е нужно?

# 578
Tennis_coach, близнаците ти имат специални целувки от моя сладур - показах му снимките и той се ухили и започна да праща въздушни целувки 😃🤩😍 Много са сладки 😘😘😘😘😘

Аз като раждах предния път ме заведоха в Св.Георги, хирургиите, Пловдив. Там с някои дребни изключения ми хареса. Получих хубави грижи, беше топло, бях заобиколена от специалисти, които гледаха внимателно бебчо за всички възможни усложнения. За хирургиите да си знаете, че посещението на таткото по време на раждането е 200 лв, а ВИП стаята е точно тройна, за разлика от обикновената - тя е с две легла и ако всичко е наред с бебенцето, то също си е при майка си в стаята. Да, има циганки родилки, но поне в онзи момент преди две години се съобразяваха и си ги настаняваха заедно, т.е. аз  не бях с такава родилка... Единственото което най-не ми хареса беше че не позволиха да ставам от момента на изтичане на водите до раждането. Изкарах едни 15 часа на легло, а после като се прибрах чух една лекция, че е по-лесно раждането ако сме прави и се разхождаме...
Ако има и други от Пловдив, с вече едно раждане зад гърба си, и са имали по-приятен опит от това да лежат непосредствено преди ест.раждане, моля да споделят къде е било 🙏
Иначе до прането и гладенето на бебешки дрешки отсега - за мен има смисъл, защото аз бях оставила това за последния месец, който обаче даже не се оказа пълен месец и се наложи да го правя с помощ след раждането. Та сега смятам, стане ли края на февруари да започвам с тези подготовки...

# 579
Tennis_coach, малките са прекрасни Heart Heart Много неприятни се е получило в МД. Такова отношение от медицински персонал....да стресират родилката допълнително, все едно не си била достатъчно уплашена ... Много много са сладки принцесите - пу пу... Скоро и трите вкъщи да се гушкате.
П.С. това с гривните и аз съм го решила, че иначе като нищо ще ги бъркам, независимо че не са еднояйчни близнаци. Ти къде ги поръча? До сега намерих само една фирма, която прави със закопчалка каквато искам.

# 580
Maze_Girl Направиха ми ПКК ден преди изписването/бяха супер резултатите/. Понеже нямах никакви други проблеми ми казаха само да си слагам на мястото долу/понеже съм естествено раждала/ стерилизиращи марлички 4бр с риванол напоени ако започне да ме сърби или опъва.

Vicky_P Оооо благодарим искрено! Целувки и на него :*
Аз реално нямах избор да не се разхождам понеже така ми се ходеше по малка нужда на всеки 30 мин или час бях до тоалетна, но едвам се връщах до стаята след това.

Marmoleta Пращам ти сайта, ние взехме с червен конец и целите им имена на златна плоча като бебешко краче направена.
https://laserboutique.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1 … D0%B0%D0%BD%D0%B5

# 581
Първото ми дете беше лятно и сега избирам дрехи за изписването. Няма да вземам от тези готови комплекти, гледам такъв плюшен гащеризон - дали според вас ще е ок + боди с дълъг ръкав отдолу и шапчица? И одеало с което да го завия в коша за кола. Вие какво сте избрали за изписването, нещо ми е голям зор не знам защо.

# 582
За тези които вече пазарувате.Някои има ли мнение за сгерилизатора на Kikaboo,защото цената е на половина в сравнение с Авент.

# 583
tennis_coach Честито, прекрасни са! Дано времето и до тяхното изписване мине бързо.

LaLa Land, и моят план е точно същият. Избрали сме плюшено гащеризонче - мече, като отдолу мисля да е точно както го описваш. Единствено се чудя, понеже живеем на пешеходно разстояние от болницата, 3-4 мин, дали таткото да дойде само с кошчето или направо с количката. Варианта за кола ми се струва абсурден, освен ако не случим на ужасно време.
Първото ми дете беше лятно и сега избирам дрехи за изписването. Няма да вземам от тези готови комплекти, гледам такъв плюшен гащеризон - дали според вас ще е ок + боди с дълъг ръкав отдолу и шапчица? И одеало с което да го завия в коша за кола. Вие какво сте избрали за изписването, нещо ми е голям зор не знам защо.

# 584
  • София
Привет, момичета!

Днес бях на контролен преглед и попитах за магнезия - аз приемам 2*1 Магнерот. Моят АГ каза, че няма проблем да си го пия до края, дозата е малка и ще ме пази от крампи.

Попитах и за раждането, предното ми беше преди 10 години. Успокои ме, че следващото ще е подобно или по-бързо, защото каналът е “проходен”, организмът има памет и не е проблем, че е минало толкова време.

Тонове започвам от 34-та седмица, веднъж седмично, а следващият контролен е чак 36-та седмица. Днес съм 31+5.

Общи условия

Активация на акаунт