Термин Март 2025 Тема 3

• 34 918
  • 800
  •   1
Отговори
# 585
Maze_Girl благодаря, че сподели. Моето второ раждане също беше преди 10 години. Обаче лекарят на феталната ме наплаши, че щом е минало толкова време ще ми е , като първо раждане, а то беше доста дълго. Бих се радвала да е, като второто ми раждане. От включването на системите до раждането минаха 2 часа, като болките бяха само час. Дори, като почнаха напъните и им извиках, че бебето идва ми казаха да не бързам, че било рано още Grinning

Аз от обяд имам някакви чести подготвителни контракции на 20 мин. Отделно бебето беше много активно.Пих  махнезий, но шпа, почивам си и уж минаха малко. Чета из другите теми за други майки, които родиха в 35 г.с. Аз съм в 33 г.с.+ 2 дни, рано е, но май трябва да се заема вече с прането на дрешките. Иначе си купих абсолютно всичко за багажа за болницата само трябва да го оправя.

# 586
Аз от онзи ден постоянно съм с подготвителни контракции. Такова чудо досега не е било. Мисля да си увелича магнезия, че коремът ми постоянно е твърд и стегнат. Лошото е, че уикенда ще боядисват вкъщи и не се очертава да почивам кой знае колко. В 33г.с. съм и се надявам да не бърза бебчето, че дрехи му накупих, но багаж за болницата нямам никакъв все още 😬

# 587
  • София
Bibi85, може да е от промяната на температурата. Днес, ако си излизала в по-топлата част на деня, може да е от това. Или ако си се преуморила днес и си свършила повечко неща.

Почивай си, ако има как, и ако можеш не яж сладко. То ги превъзбужда и стават много активни. Моят лекар по ФМ ме предупреди за портокаловият сок (в кутия, не прясно изцеден). Всеки път щом изпия една чаша е все едно съм изяла 2 шоколада - бебето организира нещо средно между dance party и боксов мач Grinning

Maze_Girl благодаря, че сподели. Моето второ раждане също беше преди 10 години. Обаче лекарят на феталната ме наплаши, че щом е минало толкова време ще ми е , като първо раждане, а то беше доста дълго. Бих се радвала да е, като второто ми раждане. От включването на системите до раждането минаха 2 часа, като болките бяха само час. Дори, като почнаха напъните и им извиках, че бебето идва ми казаха да не бързам, че било рано още Grinning

Аз от обяд имам някакви чести подготвителни контракции на 20 мин. Отделно бебето беше много активно.Пих  махнезий, но шпа, почивам си и уж минаха малко. Чета из другите теми за други майки, които родиха в 35 г.с. Аз съм в 33 г.с.+ 2 дни, рано е, но май трябва да се заема вече с прането на дрешките. Иначе си купих абсолютно всичко за багажа за болницата само трябва да го оправя.

# 588
Явно в 33г.с, всяка е заета с майстори 🤭
Днес сменяха вкъщи интериорни врати, уж свекъра ми вкъщи да ги наглежда и помага с кучетата, че голяма аларма вдигат - нищо общо. И сама си чистих след тях, и с кучетата си вдигнах нервите...
А трябваше да лежа/седя седнала...но уви.
И от време на време получавах нещо болка за цикъл, ама и корема ми не спря да се движи, та не съм сигурна болката от неговата хипер активност ли беше или не.
Изчистих, пия си магнезия, лежа сега, и май й но-шпа ще пия, че да съм спокойна.

Още чакам доставки и съм с половин готови неща за болницата, та не ми се иска да излиза рано рано.
За капак на всичко мъжът ми е в командировка за 3 седмици 😭

Оплаках ви се Sad ама днес нервите ми едва не изпушиха Sad

# 589
Момичета, ще купувате ли АМ по 1 кутия за всеки случай? И какво друго ни трябва, не съм правила и клипчета не съм гледала (ако има).. шише, вода за бебе или преварена, млякото на прах и евентуално термометър за температура на водата, това ли е 😃?
И тези от вас, които сте раждали есетествено преди...ако не ви изтечат водите, чакате ли наистина контракциите и болките да зачестят (някъде май на 15 мин ли беше), за да тръгнете към болницата... или веднага газ Simple Smile трябва да прочета май темите на януарчетата и февруарчетата🤔😃

# 590
Няма да купувам предварително АМ. В болницата даваха АМ на майките, които нямат кърма. Ако се случи да нямам кърма ще кажа на мъжа ми да ми донесе.

Имам 2 нормални раждания, но и двата пъти преносвах и ме приеха в болницата за наблюдение. И двата пъти започнаха вечерта да ми изтичат водите по малко. Но пак си бях под наблюдение там.
Идеята ми беше, че не бях вкъщи и двата пъти, предизвикаха ми раждането и бях под наблюдение. Но знам, че при изтичане на водите трябва да отидем към болницата. Иначе питах лекаря на феталната, той преди израждаше,  но вече не. На колко минути трябва да са контракциите, за да тръгна към болницата. Каза на 5 минути. Хич не ми се иска да е пак предизвикано и може би ще постоя вкъщи, ако са само контракции без изтичане на води.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 22:25 от Bibi85

# 591
И аз мисля да поседя вкъщи този път. Предното раждане влязох един ден след термина, понеже АГ каза може утре или другиден да родиш и аз предпочетох да съм там. На сутринта го предизвикаха и сравнително бързо родих за 1-2 часа някъде, като самото предизвикване траеше по-дълго, после ми изтекоха водите и си започна почти веднага раждане.
Този път ми се ще естествено да тръгне, обаче все по-малко се движа и се съмнявам да се случи, но предстои да разберем. 😀

# 592
Мога ли да пия “но шпа” за болки и контракции в 31г.с. съм? Благодаря на отзовалите се!

# 593
Да можеш да пиеш но шпа + магнезий.

# 594
Мале.. 5 мин ми се струва много начесто вече ама и в сайта на Надежда пише на толкова време... за вече раждалите интервалът може и по-дълъг да е.

# 595
Sehy намерих такава тема.  Blush

https://bg-mam.ma/t/463218

# 596
момичета вас боля ли ли са ви зъби и какви мерки взех те?

# 597
Аз имам малко страничен въпрос, най - вече към майките на които това детенце ще е трето.
Когато раждахте второто как обяснихте на малките деца, че няма да ви има следващите 4-5 дни. В смисъл как подготвихте децата емоционално и психически. Много ми е мъчно, че ще изчезна за 5 дни и тази мисъл тези дни ми скапва цялото настроение. Просто нашия батко не е отделян, нямаме баби дядовци и е ужасно привързан към дома, в частност към мен и съм сигурна че това ще му е кофти преживяване. Искам да го подготвя по някакъв начин с най - правилните думи.
Знам че ще говорим и ще се виждаме по тел, но все пак не е същото.

# 598
По тази тема не мога да се включа, но както една приятелка каза - хубаво е, ако по-голямото дете получи подарък от бебето, по случай идването му Simple Smile

# 599
Здравейте, момичета. Днес за малко да не ме пуснат в болничен 45 дни преди раждане заради въведени противоепидемични мерки в града ни. Нали са забранени консултациите за бременни, а точно от днес трябва да е болничния , но в крайна сметка звъннаха няколко телефона и ми го пуснаха.
Пуснаха ми направление за раждане, дадоха ми списък за багажа за болницата, но трябва да ми дадат още документи на 7-ми, като отида на преглед. Тогава ще съм почти в 36-та г.с. Ще пуснем микробиология, трябва да мина и през личната лекарка за кардиограма.
Лекарката ме пита дали си подготвям гърдите, казах не. Даде ми брошура и каза да прочета за Гармастан. Щяла да ми изпише някакъв крем следващият път за мазане долу, за да не се получават разкъсвания.  Отделно ми каза, че ще ми изпише свещички Цикатридина за 7 дни в 9-ти месец, защото спомага за хидратиране и бързо изглаждане на шийката. Питах я дали , като е минало толкова време след второто раждане ще е трудно раждане, като първото, каза , че не е вярно. И че съм в добра физическа форма и най-вероятно пак ще родя леко, като второто.
Попитах я също кога да тръгна за болницата. Обясни ми, че трябва да тръгна, когато болките станат на 10 минути за час, час и нещо, но да са си постоянно на 10 минути. Дори да ми изтекат водите мога да се приготвя за 1 час вкъщи, защото няма да родя веднага. Спешно трябва да тръгна единствено ако имам кървене с ярка кръв, но не и ако е тапата, която е слузеста с леко кървав цвят. И ако водите са зелени.

Да ви се похваля, дойде ми сгъваемата кошара, днес ще вземем един шкаф, който поръчах за дрехите на бебето и събота и неделя започвам с прането им. Имам всичко, освен матрак и столче за кола. Количка може и след раждането да взема.

rozi4ka222 Когато родих второто дете баткото беше на 2 години и 1 месец. Гледала съм го почти само аз, защото мъжа ми беше през деня на работа. Свекърите бяха на долния етаж и слизахме при тях, но не сме го оставяли. Като родих обаче колкото и да ми беше тежко и мъчно реших да не го водят на свиждане, защото щеше много да се разстрои и да бъде тежка раздялата ни. Но беше малък и сякаш не осъзнаваше какво става. Още помня погледът му на изписването преди 11 години, когато ме видя след 5 дни в болницата, защото бях 2 дни за преносване и 3 за раждането. Сега са големи. Вторият батко скоро ще стане на 11г. и все ме пита колко време ще стоя в болницата. Казах около 3 и ми каза: "Ами мамо, ние как ще живеем без теб 3 дни" GrinningGrinningGrinning

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 12:45 от Bibi85

Общи условия

Активация на акаунт