Термин Март 2025 Тема 3

• 35 145
  • 800
  •   1
Отговори
# 555
Честито, tennis_coach!  Да са здрави и щастливи момичетата!

Mimi_83 Безсънието е нормално по време на бременността. Аз също онзи ден се събудих в 3 и до 6:30 не можах да заспя. Преместих се в хола и почетох книга. Така най-лесно се успивам отново, но аз и не работя вече и не ме притеснява толкова будуването, че мога да си доспивам след това. Ако става системно и ти е теудно да работиш, може да помислиш за болничен/отпуска, ако ти е вариант

# 556
Аз пия глог, мента и валериан и Алора, но не бих казала, че има някакво wow действие, успокояват поне.

# 557
И аз имах проблем с безсънието докато не спрях да работя 😃 от 2 седмици не работя и си спя супер, събуждам се за тоалетна по 1 път, но после си откъртвам пак

# 558
Знам, че тук коментирахте преди време за ужасните киселини. От два дни не се издържа, тази вечер буквално не мога да си намеря място.
Какво решение намерихте, тези които се оплаквахте от това ужасно положение.
С предишната бременност имах едни таблетки бианацид или нещо от сорта, но не помня колко ми помагаха. Тогава пак имах доста киселини и противно на разпространеното твърдение - бебето се роди гологлаво.

# 559
Талцид, гавискон и също прясно мляко ми помагат на мен.

# 560
Бианацид ми помагат на мен.Взимам по една таблетка само при нужда Simple Smile Даже действат почти веднага Simple Smile

# 561
Момичета ходите ли на фризьор, боядисвате ли се, ако да с каква боя?

# 562
Аз такива киселини имам понякога, че нищо от горните неща не помага. Бианацида изобщо не ми действа, млякото също, талцид средна работа, най-много ми помагат гавискон и ментова дъвка.
Иначе помня, че с второто дете имах киселини и се роди с гъста черна коса. Тогава киселините ми минаваха от няколко глътки прясно мляко. Този път положението е страшно, жлъчката ме боли, имам киселини от почти всичко. Добре, че вече не са всеки ден, няколко дни имам, няколко нямам, но и спрях да ям доста неща.

Sunshine не ми се виси по салоните с часове и от години не боядисвам сама, руса съм. Сега през бременността се боядисвам с безамонячна. Боядисвала съм се 3 пъти. Февруари мисля да се боядисам с амонячна боя, че с другата ми рижавеят корените.

# 563
Момичета ходите ли на фризьор, боядисвате ли се, ако да с каква боя?
Аз се боядисвам( ползвам на Лореал без амонячна боя)
Подстригвам се,че иначе ще стана като кошер в главата.

# 564
За боядисването, аз също не ходя в салона, защото не ми се виси там и съм поверила тази дейност на мъжа ми. В началото пробвах един два пъти с алтернативни бои, но не ми хареса резултата и от доста отдавна се правя с амонячна боя. За щастие не съм получавала алергия или някаква непоносимост. С руса коса съм и аз.
Сега лапнах едно лукче и има временно облекчение, но направо ме е страх да вечерям от тези киселини.

# 565
rozi4ka222 аз бях така цял месец. Цял месец киселини през целият ден. Събуждах се с киселини и така ми гореше сутрин и ми се надигаше, че на няколко пъти щях да повърна. Вечер, като ставах до тоалетна пак усещах киселини. Спях на повдигната възглавница, но не помагаше. Бях се похвалила преди няколко дни, че изчезнаха  и след няколко дни вирус ли ме хвана, от храна ли се задразних зверски киселини пак и повръщане. А никога не съм повръщала. Сега от ден-два понамаляха малко, но ме боли ниско долу и ми се струва, че бебето е слязло по-надолу и не ми натиска жлъчката толкова. Иначе горните неща облекчават временно.

С каква боя се боядисваш? Имах си любима руса боя, но я развалиха и вече не стават хубаво руси корените, а я ползвах 10 години.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 20:46 от Bibi85

# 566
Ами сега от както се правя в къщи, купувам най - обикновена на Лореал. Понякога сменям нюанса,  но гледам да е нещо такова:

Но винаги гледам да е тази екселънс, доста е трайна.

# 567
  • Пловдив

А кога ви е термина?
Johanna___ аз също мисля да разуча предварително, мисля да питам и за епидурална, чувала съм, че слага, ако има свободен анестезиолог.
[/quote]

Термина ми е на 14.03. Днес мина късната фетална морфология и лекарката каза, че плацентата ми била с трета степен на зрялост. Малко ме шашна, в 32+5 седмица съм.
Надявам се да изкарам поне още малко. Бебето е 1850гр. Рано му е.

Иначе и аз така съм чувала за упойките в Св. Георги. Въпроса е дали ще има свободен анестезиолог. Confused

# 568
Благодаря ти, аз се правя с Гарниер амонячната от години, но нещо я поразвалиха. Докато съм бременна пак Гарниер, но безамонячна. Ще пробвам и тази.

# 569
Да и аз сама се боядисвам, но до сега от суеверия не смеех да се подстригвам Persevere
И за боята се чудех дали може да се ползва, дали са безвредни, че направо вече не мога да се търпя с тази коса и без боя и от почти две седмици предимно съм си вкъщи и направо почна да ми идва всичко в повече. Дълго си представях тази бременност и беше много по-приятна Smile

Общи условия

Активация на акаунт