Термин Март 2025 Тема 3

• 34 791
  • 800
  •   1
Отговори
# 630
Пиеш ли магнезий? Помага за изтръпването на ръцете и краката.

# 631
Мда пия диаспорал 300 и тея дни ще го спирам даже... ще питам и док в понеделник ама четох, че е нормално, просто имам чувството, че идва и от кг

# 632
Колко кг си качила чак толкова, че мислиш да е от тях? Аз не мисля, че от кг би се появил такъв симптом.

# 633
При мен китките болят особено сутрините...и аз се чувствам много тромава вече, всичко ми тежи, около 8-9кг съм нагоре, но има дни, в които буквално не мога да се надигна от леглото. Нямам представа какво се случва, но  краят му се вижда Grinning

# 634
Честно казано и аз приемам магнерот, но хич не съм редовна. Едната вечер се събудих от яко изтръпване на единият крак. Диаспорала ми беше по-лек и имах повече изтръпване и контракции, докато го пиех.
Ще мине, от бременността е и от липсата на магнезий, не е от килограмите.

# 635
Аз също съм с изтръпнали ръце от 2 седмици, но имам и сериозни отоци, като положението става все по-зле. АГ каза, че е от задържането на вода, надявам се да не се задълбочи проблема, следя се редовно.

# 636
Хмм нямам отоци, не изглеждам и подута, затова се чудех ...иначе кг са 17 вече, но явно и при доста по-малко го има.. абе вижда му се края и в същото време има време:) покрай мен естествено раждалите всичките преносват

# 637
Особено, ако е първо раждане или преносват или раждат на термин. Второто раждане в повечето случаи е преди термина. Само аз съм изключение и двете ми раждания са след термин, но и термина ми не беше точен, защото засякох късна овулация почти на 20-ти ден, а АГ изчисляваше термина на 14 дни овулация. Този път овулацията ми беше на 14-ти ден, сякаш ми се иска да не пренося трети път, че това чакане накрая е ужасно.

Вчера сглобихме един шкаф за дрехите на бебето и днес най-накрая започнах с прането на одеялца, завивки, чаршафи, хавлийки, моята хавлия и нощници за родилното. Следващите дни ще изпера и дрехите на бебето. Имам 43 дни до термин, така че нищо не се знае. Макар, че болезнените контракции, които имах и ме стреснаха да започна да подготвям нещата изведнъж изчезнаха, въпреки че не съм много редовна с магнезия.

# 638
Аз с първото преносих, ама само с ден, понеже исках вече да го предизвикат, че ме беше страх, че върви голямо. Мисля, че и второто ще пренося, даже с повече, понеже уж ще чакам да тръгне само до някакво време.
Иначе, от вчера пера бебешки дрехи вече, че ми се иска да си ги подредя и да ми мирише на бебе. 😀

# 639
Чета ви...ии аз съм на никъде. Планирам другата или по-другата да почна да пера. Чакам да определеним датата за секцио и тогава ще се паникьосам сигурно, осъзнавайки, че остава малко 😆

# 640
Аз онзи ден изпрах и изгладих първата пералня, днес ще гладя втората и финална уж трета може би тея дни. Повечето неща са накупени вече, следващите дни ще измия стерилизатора, че ми го дадоха и мисля да стерилизирам шишета, биберони. Тази седмица съм решила да си подготвя и багажа. Остава да сглобим легълцето и да намерим педиатър...и да си изхвърля част от  моите вещи да освободя повече място за бебето. На мен ми остават 39 до термин:) активно слушам лекции във фб, отделно слушам книгата на Хедра за кърменето ама нещо тегаво ми върви😄

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 10:23 от Sehy

# 641
  • София
Привет, момичета!

По въпроса в прането какъв препарат ползвате и сте доволни?

Аз предният път ползвах Sano Maxima, но не бях впечатлена. Искам да го сменя този път, но изборът е голям...

# 642
На мен ми изтръпват краката, особено сутрин, все едно стъпвам в игли, отдавам го на подуването и килограмите около 18 до момента. Педиатър си харесахме, всичко купихме за седмица, остават, козметика, памперси. Стимулирахте ме вие, защото до преди седмица нямахме нищо и се стреснах, че няма време 😃

# 643
Maze girl, аз купих на Ариел, но тепърва ще го ползвам и не знам как е. Вкъщи от години сме на Ариел и съм доволна, надявам се и детския да оправдае очакванията ми.
Следващи в списъка са ми Тео бебе и Само максима.

# 644
Със Сано Максима -лилавия изпрах днес нещата. Има много лек и приятен аромат. Метнах днес завивиките, одеялата и хавлийките на сушилник и цялата къща ухае на бебе Blush Напомня ми за бебе, защото само тогава съм ползвала този прах.
Тео бебе е доста ароматизиран за новородено бебе. Иначе и него съм ползвала с децата , но някъде след годинката.

Общи условия

Активация на акаунт