Термин Март 2025 Тема 3

• 31 348
  • 800
  •   1
Отговори
# 645
Аз вече почти изхабих една туба прах за пране 😅 Всичко бебешко изпрах. Вчера заредих от ДМ още няколко туби. Пера с този и съм доволна, не е ароматизиран.
Скрит текст:

Обаче взех и една туба Тео бебе алое - дано няма силна миризма
Иначе ми остават почти 2м до термин, но откакто tennis coach роди, а Krisito32 е в болница (и двете с близнаци от мартенските термини), нещо се паникьосах и за седмица набавих почти всичко необходимо. Остана да поръчам матраците и протектори. И да ми дадат списък от болницата какво да нося като багаж. Нощници не съм купувала, нямам и вкъщи, защото са ми супер неудобни, та ако трябват за болницата ще купувам последния момент. Памперси взех един пакет 2ка колкото да се намират на първо време.

# 646
Marmoleta аз също не нося нощници, имам 2-3 нощнички, които са като дълги тениски.
Но за болницата задължително искат нощница, даже от онези бабешките. Добре е да е с копчета горе. Особено, ако си секцио,че и нормално няма как да си с пижама и долу да си гола. Трябват ти поне 2, защото тази от раждането най-вероятно ще я изцапаш. После и на визитациире ни искаха с нощници. Освен , ако във вашите болници не ви дават нещо за обличане. И 2-ката памперси са големи според мен, освен ако близнаците не са по-големи. Иначе може да протекат, според мен си вземи поне 1 пакет 1-ца.
Този списък ми дадоха на мен:

Скрит текст:

Аз също съм готова с нещата, само ми трябват още 1-2 дни да доизпера дрехите и да ги подредя. Както и да сложа всичко в багажа. Днес купих протектор за матрак и това е засега. Вана за къпане и матрак ще вземе мъжа ми, като родя, защото сгъваемата ни кошара стои в кутиите още и не сме я отворили. А и има някакъв малък шанс да се изместим в новата къща до раждането на бебето. Започват да правят кухнята и обещаха за края на февруари. Затова не бързаме още да сглобяеаме кошарата , а и има цял месец. Пък матраци има налични в магазина и работят всеки ден.

# 647
Аз вече почти изхабих една туба прах за пране 😅 Всичко бебешко изпрах. Вчера заредих от ДМ още няколко туби. Пера с този и съм доволна, не е ароматизиран.
Скрит текст:

Иначе ми остават почти 2м до термин, но откакто tennis coach роди, а Krisito32 е в болница (и двете с близнаци от мартенските термини), нещо се паникьосах и за седмица набавих почти всичко необходимо. Остана да поръчам матраците и протектори. И да ми дадат списък от болницата какво да нося като багаж. Нощници не съм купувала, нямам и вкъщи, защото са ми супер неудобни, та ако трябват за болницата ще купувам последния момент. Памперси взех един пакет 2ка колкото да се намират на първо време.
Здравейте! Включвам се от февруарската тема
Аз бях взела Тео бебе алое Вера,обаче миризмата му е много силна ,чак на мен ми дразни.За това вчера купихме този препарат на Frosh от ДМ.Доволна ли сте от него?

# 648
В болницата, където ще раждам май всичко осигуряват. Преди няколко години там ми правиха гинекологична операция и нощниците бяха техни, не даваха собствени да се ползват.

# 649
Скрит текст:

Здравейте! Включвам се от февруарската тема
Аз бях взела Тео бебе алое Вера,обаче миризмата му е много силна ,чак на мен ми дразни.За това вчера купихме този препарат на Frosh от ДМ.Доволна ли сте от него?

И аз взех този препарат. Харесва ми че не е ароматизиран. Още не се знае дали съм доволна, понеже за сега пера чисто нови неща. Но по принцип харесвам тази марка. Ползвала съм веро и препарати за почистване. Всъщност и шампоанчето и верото и почистващият препарат за бебето са ми на Фрош.

# 650
"Мами, здравейте!
В 33-та гестационна седмица сьм и получавам бодежи ниско долу. Ходих на лекар миналата седмица, и той каза, че всичко е наред. Бебето се движи и се върти вътре. Досега бременността мина много спокойно, дори не усетих как минаха дните и месеците. Правя си разходки, но не всеки ден. Сега, през последните дни, усещам тези бодежи ниско долу и се чудя какво означават?

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 18:16 от Yanitsaaa

# 651
Мисля, че с предната бременност и аз имах някакви такива бодежи, нормални са.
Днес нещо ме наболява около пъпа и като че ли още повече е изпъкнал, та започнах да се притеснявам. Често клякам, заради малката да я обувам, обличам, а то май не е много добре.

# 652
Здравейте и от мен! Включвам се и аз в темата - термин 23.03, пол момиче 💕

# 653
Тези бодежи и аз ги имах с предните бременности. Появат се, когато бебето слезе в малкият таз в позиция преди раждането , някъде около 9-ти месец  Сега имам бодежи понякога, но не се постоянни, както с миналите бременности. Мисля си обаче, че е слязло надолу, защото киселините ми изведнъж изчезнаха и нямам вече болки горе в ребрата.

# 654
Тези бодежи и аз ги имах с предните бременности. Появат се, когато бебето слезе в малкият таз в позиция преди раждането , някъде около 9-ти месец  Сега имам бодежи понякога, но не се постоянни, както с миналите бременности. Мисля си обаче, че е слязло надолу, защото киселините ми изведнъж изчезнаха и нямам вече болки горе в ребрата.
Аз от вчера имам нещо подобно,но не мога да го опиша точно като бодеж,а по-скоро като разтягане на нерв.Трае няколко секунди и като пих но-шпа ми мина.Точно ниско долу,около пикочния мехур.Днес пак получих такова разтягане,но само като усетя движенията на бебето

# 655
И аз получавам такива внезапни бодежи, бебето ни натиска около пикочния мехур, от това е. А с предните бременности беше друго. Главата му , като слезе в малкия таз и се усеща почти постоянно напрежение ниско долу, сякаш срамната кост боли.

Rimonna аз 2-3 пъти съм с такива болки точно в пъпа, даже беше доста болезнено. Не ми се е случвало преди и този път не съм вдигала тежко, с втората бременност вдигах баткото. Четох, че е пъпна херния,но минава. И наистина след 2 дни минава при мен.

# 656
Аз вчера имах точно това усещане на тежест и напрежение ниско долу. Тази седмица 3 дни разпръснати имах това усещане и минаваше като седна и почивам. Днес нямам болежки и напрежение, все едно се е качило нагоре пак.

# 657
Аз вчера имах точно това усещане на тежест и напрежение ниско долу. Тази седмица 3 дни разпръснати имах това усещане и минаваше като седна и почивам. Днес нямам болежки и напрежение, все едно се е качило нагоре пак.
Да и аз имам такива дни,в които ми е супер добре и никъде не ме боли,обаче има и такива като днес дето се чувствам като парцал и всичко ме боли,чак и дивана ми е неудобен 😀

# 658
Да, и аз усещам бодежи, но са в горния край на корема, почти два спръста над пъпа... Преди дни ми се появи, и първият момент помислих че е от дреха или друг външен дразнител. Даже накарах ММ да ме съблече по спешност, но бодежът продължи...
Колкото до киселините продължават но по-леко... Усещам и все повече движенията на бебчето, но не мога да  се ориентирам нито къде е, нито какво точно прави...
Много добра идея е да подаря на малкия подарък, когато дойде на свиждането в болницата или на изписването... Трябва само да видя какво ще му купя...
Днес измислих къде ще сложа дрешките на бебчо. Уж на пръв поглед нямах място, но май ще намеря... 😃 Ще направя малко размествания и ще гледам органайзери да купя тези седмици за улесняване на разместването...
Освен това създадох и няколко списъка за приготвянето си на багажа за болница, за първи вещи за бебе.
Страх ме е да приготвям отсега вещите, така, че ще ги оставя за началото на март.
Ще направя списък за чанта принадлежности за малкия, ако се случи като предната бременност да викам линейка по никое време, съответно ще се окажа сама с малкият, да мога да го оставя с неговите неща на баба му... Памперси, мляко, шишета, любими играчки, няколко комплекта дрешки и бельо, одеало и възглавничка, лекарства за спешни случаи, хигиенни принадлежности - все неща, които биха м стигнали поне за 24 часа, защото ММ от няколко месеца вече пътува по командировки и не се знае какво ще е положението около термина... Всъщност с удоволствие бих оставила свекърва ми у дома, но тя също има свои ангажименти, така че ще ѝ е по-удобно да вземе малкия у дома си...
Взех си и други добри идеи от предните коментари, за свещичките и кремчетата. Явно моя АГ не е толкова добър, колкото го мислих 🤔 Ще се консултирам направо с личната...
Между другото един съвет за всяка, която си мисли, че след като изтекат водите ще може бързо да си приготви чантата за болницата - вярно е, че всеки организъм е различен, но аз лично нямах грам сила в този момент. Вярно е, и че се случи близо 2 седмици по-рано, но бях като парцал и едва намерих сили да се изкъпя докато дойде линейката...

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 00:32 от Vicky_P

# 659
Сега се връщам от преглед 2.800кг е, но каза, че водите са по-малко, като я питах дали е притеснително уж каза не и че плацентата е 2ра степен и да следя движенията на бебето. Аз се напрегнах малко, пък мъжа ми двойно повече. С предната бременност корема ми беше по-голям и вероятно и водите са били повечко, та сега се чудя има ли начин да ги увелича?

Общи условия

Активация на акаунт