Термин Март 2025 Тема 3

• 30 968
  • 800
  •   1
Отговори
# 30
И при мен подуването във втората половина на деня е ужасно. Чудя се какво да ям вече за да ми е по-леко, а не мога да пропускам вечерята заради лекарствата. Вчера ядох малко супа и салата и имах чувството, че бебето ще излезе през корема 😁
Значи не съм единствена.Smile Точно към края на деня ужасно се подувам и от няколко дни вечер съм само на супа, изобщо не мога да поема друга храна. Но дори и след нея ми е тежко и веднага гледам да полегна.
После пък през ноща се пробуждам и ми стърже корема от глад. То нито да хапнеш, нито да не хапнеш и аз се чудя вече какво да ям.
[/quotе]

И аз след супата докато легна си ми престъргва от глад. Общо взето няма угодия и все по-зле ще става 😁

Аз да попитам относно стерилизаторите. Приятелка ми даде нейния. Знам, че помпите за кърма не е хубаво да се предават, заради спори от млякото, които може да са опасни за друго дете. Чудя се дали това важи и за стерилизаторите? На теория точно тях би следвало да премахва стерилизирането, но като се замисля и частите на помпата също се стерилизират и не би следвало и с тях да има проблем. Rolling Eyes

# 31
Аз лично биберони, помпа за кърма и матраче не бих взела втора употреба. Просто би ми било некомфортно, че чужди секрети са се изливали там, не толкова от страх отбактерии. А от стерилизатора се очаква да е стерилен. Не виждам как би могло да е проблем. Пък и в него се поставят шишета и биби след измиване.

# 32
Момичета, тъкмо щях да редактирам поста в старата тема, но я заключиха. Моля да ми пишете освен термин и пол на бебето/бебетата.

Термин 30 март - момиченце.

Като ви чета, ви съчувствам.
Нямам проблеми и всички изследвания са ми отлични. Кръвното го меря всеки ден, ниско е - днес беше 86/64 с пулс 70. Пия едно кафе с мляко и  до 3 литра топла, почти гореща вода. По лъжица сусам за калций (за зъбките), кисело мляко - естествен пробиотик, разходки всеки ден за раздвижване на кръвта, краката нагоре, за да не се подуят, хладки душове и изписаните витамини.
Задължително пресен зеленчук - цвекло всеки ден и варени яйца през ден.
Пуснаха ми изследвания за токсоплазма от домашни любимци и сега в петък ще види АГ резултати.
Стерилизатор ми подариха, взели сме всичко за бебка, всичко стерилизирано, изпрано и изгладено. Чанта за болницата готова. Само януари ще вземем и памперси и воала. Почивка до заветния финал.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 20:12 от B_vas

# 33
Здравейте и от мен!
Термин 08.03.2025 момиченце.
А някой с болки в подребрието и по-конкретно вдясно?

# 34
Здравейте мами, термин 23.03- момиче💗

Мами дали някоя от вас е с диагноза гестационен диабет, днес ми я съобщиха и съм меко казано уплашена и депресирана.

# 35
Здравейте и от мен!
Термин 08.03.2025 момиченце.
А някой с болки в подребрието и по-конкретно вдясно?

Имах над месец сега са почнали да отшумяват. От разместванетона органите е.
Иначе и аз съм с термин 08.03. само че момче 💙

# 36
И аз съм с термин 08.03.25 с момченце. Също имам болки в подребрието само че вляво. Когато седя по-дълго време седнала, тъй като още работя, болката става доста натрапчива. Иначе почивните дни като съм си вкъщи нямам тази болка. Даже се чудя дали да не посетя личната да видя какво ще ми каже...Thinking

# 37
Здравейте мами, термин 23.03- момиче💗

Мами дали някоя от вас е с диагноза гестационен диабет, днес ми я съобщиха и съм меко казано уплашена и депресирана.
Аз съм с доста завишени стойности на 60 и 120 минута след обременяване с глюкоза и съм меко казано в шок.От месец съм на режим,тренировки и много ходене пеша,без никакви волности в храненето+ имам глюкомер и меря по 6 пъти на ден.Днес имам час при ендокринолог и не знам повече какво мога да направя,отчаяна съм.
Във Варна се оказа мисия почти невъзможна,да намериш свободен час за ендокринолог в близкия месец.В последния момент се освободи такъв😞

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 06:39 от Nikolaeva.Iliyana

# 38
Тази болка в ребрата я имам поне от месец. Така беше и с предните бременности в крайните месеци. АГ каза, че бебето притиска органите, жлъчката, а от нея идват киселините. Моите ребра вдясно ме болят , сякаш са натъртени. Но не очаквам да мине скоро, защото бебето ще продължава да расте и да притиска. Като родим ще изчезнат всички болки Grinning

Тъкмо ми излезе една забавна картинка по този повод 😀

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 07:03 от Bibi85

# 39
Точно като Bibi85 и моите ребра си ме болят. Мястото е болезнено като натъртено и киселините си ме преследват денонощно, както и задъхване на моменти. Но това всичко е от растежа на бебетата и изместването и притискането на всички органи.

# 40
Аз в петък ще правя второ обременяване, имам едно в 18 г.с., и тогава ендокриноложка от Майчин дом каза второ пак в 28 г.с., първото беше ок, оттогава доста се ограничих, но да видим, дали е било достатъчно. Не знам този път как ще ми понесат 2-та часа на едно място, но ще ги изтърпя някак.

# 41
Единствено имах болки отдясно до пъпа и въпреки че се съмнявах за пъпна херния, се успокои, след прием на много вода и повече лежане. Явно разходките от 8 и 5 часа навън са му много на организма, а при такова хубаво време, как се седи у дома?
Но се усещам вече че и на стол не ме свърта и за Нова година отложих гостуване. Половинката е на работа 24 ч, и ще ми  бъде пълна почивка. За сметка на това, родата ще е у нас от 24 до 30 и ще бъде малка лудница, защото сме общо 16 човека.
Хубавото е че, синът ми  20 годишен е студент, синът на моя мъж е 8 годишен и всеки ден ме гушка в нетърпеливо очакване за бебка.
Аз продължавам с посещение на зъболекар - сега отивам за 3-ти кариес (последно ходих септември и зъбите ми бяха здрави), останалите ще ги довършим януари - общо 5 но появили се за толкова кратко време. 😭 Затова наблегнах и на сусама.
Вашите зъбки как са?

# 42
Някой с притеснения относно раждането? С паник атаки съм и не пия медикаменти заради бебчо и колкото повече наближава деня на термина все повече се притеснявам. Мисля какви ли не глупости макар че бременността върви по учебник. Бият ли успокоителни като влезеш да раждаш поне да мине всичко на филм да не го мисли човек.

Писах ви на лично съобщение.

# 43
Да ви се оплача 😄 такова отичане на краката имам...не знам как ще изкарам по празниците на маса. Още след 1-1ч30мин , вече ми е дискомфортно от отичането на краката. За НГ сме планирали вкъщи да сме. Нямам парти настроение, а и с тези отичащи крака..сигурно ще изкарам на дивана повече време.
Да си призная нямам търпение да дойде м.Януари и да започнем с покупките. Силно се надявам до средата на февруари всичко да е готово. По принцип искам секцио, много ме е страх от естественото раждане. Казах това на лекарката си на предния преглед и тя така се изненада 😀
Термина ми не знам кога е - по нейното картонче на последния преглед показваше, че съм в 27г.с., и ми каза термин 14.03. Добре ама...прибирам се вкъщи, броя на календара и излиза 40г.с. - 07.03.
Та...някъде там съм Simple Smile

# 44
А, вдигаш ли краката на високо като лежиш, за отичането?

Секцио и аз искам да раждам, тъй като  с първата бременност имаше усложнения и макар че бях с 9 см разкритие,  месец по рано от термина, сега с моя син живеем втори живот. Спинална упойка била по лека, но ще се оставя в ръцете на доктора, който ме следи.

Общи условия

Активация на акаунт