Термин Март 2025 Тема 3

• 32 469
  • 800
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Благодаря ти за напомнянето Pinky94, прочетох го точно преди да вляза на късна ФМ, и си поисках измерване днес.

Благодарение на теб, ще имам няколко дни спокойствие, че всичко е нормално, преди следващия ми преглед за ЖК.

Аз съм привърженик на ранното пазарувате за бебето. Ние сме от малък град и не мога да разчитам, че ще намеря каквото ми потрябва в магазините тук. Предния път си напазарувах сама всичко, което смятах за необходимо в началото, а за погачата и други подаръци оставих нещата, които ще потрябват за напред (гимнастика, дрехи за 3-6м, залъгалки, комплекти за захранване и тн). Сега имам доста неща от дъщеря ми, но си пазарувам по време на намаленията. Дали ще го купя сега или другия месец разликата е единствено в цената, която ще платя. Купих си комплектчета от намаленията в хм и Зара, гнездо от cotton hug на черния им петък, шишета и още дреболии. Всичко беше изгодно и съм доволна от пазара.

Имам голямо скъсяване на шийката( както се случи и с предходната бременност) та от онзи ден съм с песеар. Трябва да лежа и да си стискам палци отново да износя близо до термин. Напомням ви и аз да си искате мерене на шийката, при мен от 44 стигна 24 за месец и малко.

# 196
Аз съм за чекмедже/чекмеджета под кошарата. Прав е мъжът на Бовари, едва ли ще се навеждаме всеки ден за да вадим неща от там. Т.е. е едно използваните няма да седят там. Н със сигурност пространството ще се използва практично - една приятелка си държеше резервното дюшече в такова чекмедже, друга- спалното бельо, трета - дрешките с по-голям размер,които ще потрябват след месец примерно или просто резервни памперси.
YanchiM, попита за възможна причина за болка на реброто - аз от моя опит мога да споделя за предната, успешна бременност - от  края на 2-ри месец имах ужасни болки в левите ребра и всички от ЛЛ до АГ подозираха, че имам невралгия, за която ми предписваха само витамин В и всичко останало оставяха след раждането. Тук една СФ ми писа, че е възможно да е от притискането на плода към ребрата. Това Никой АГ не можа да ми го потвърди. Болката беше всяка вечер, с изключение на дните когато ходих на фитнес. Тогава не ме болеше - използвах пътеката за бягане и вдигане на тежести съобразно моята възможност, качване по стълба и в края на деня нямах никакви болежки. От деня на раждането болката престана - оказа се, че нямам невралгия и бебенцето е притискало ребрата през цялото време... Та това е една възможна причина за болката. Но все пак се консултирай с твоите лекари. 🍀

# 197
Трета бременност и трето бебе ме притиска в ребрата. Този път е по-болезнено от предните пъти. Даже днес за първи път го усетих да ме рита горе до ребрата. Иначе и при мен болката изчезна в момента, в който родих. Но ще изтърпя още 2 месеца Blush

# 198
Биби, ти беше с честити БХ без отражение на шийката и раждане на термин, нали? А колко чести са били и пила ли си магнезий? Днес ме почнаха следобед и са при всяко ставане, отделно като лежа пак.... нещо се притесних, толкова много май не съм имала, а вече изпих 6 магнерота без ефект...

# 199
Да, имах доста чести БХ и с двете бременности. Даже ги имах от 5-ти месец и двата пъти. Беше ми изписан магнезий, но в един момент не го пиех редовно. Нямах скъсяване на шийка и двата пъти родих 5 дни след термин.
Този път ме почнаха от 7-ми месец, уж не бяха чести. Но миналата седмица имах доста БХ за 2-3 дни. Дори единият ден в спокойно състояние усетих за 1 час поне 5-6. Вечерта болки в кръста и корема със стягане. Взех но шпа 2 таблетки и магнезий и се успокоиха сякаш. Ще видим какво е положението, на 6.01 съм на ЖК, на 07.01 на фетална. Засега не ме притесняват.
Иначе пиеш ли вода? При дехидратиране се увеличават. Можеш да изпиеш 2 хапчета но шпа.

# 200
Sehy, и при мен има чести стягания - казаха ми в дните, в които усещам повечко да приемам Папаверин. Като имам повечко и по-начесто, приемам наведнъж 2 от него и ме успокоява. В следващите дни го приемам 2х1 или 3х1 заедно с Магнерота. Не съм питала защо него вместо Но-шпа, но предполагам са сходни.

# 201
💐 Пия вода да, но днес не съм следила колко, редих се на опашка половин час и май след това се почнаха ..и аз ги имам от 5-6 месец засега без проблеми, но в спокойно състояние спираха за разлика от днес. Ще пия допълнително Магнерот (принципно пия 3х2) и но шпа, благодаря за препоръките, за жалост нямам Папаверин fearless, но знам, че или него, или но шпа изписват. Аз съм на ЖК на 10.01 и мисля да си пия повече магнезий дотогава, най-вероятно ще си купя Алеракт ама ще видим де. Дано изкараме спокойни дни до прегледите💐

# 202
Стискам палци! При мен стяганията често се случват и ако съм се стискала да пишкам 😅 и моооже би потенциално от кафе, но не съм 100% сигурна, май е съвпадение (силно се надявам). Така че добавям и това от моя опит, не знам дали и при теб може някое от двете да е тригър.

Аз съм на ЖК на 03.01 и после трета ФМ на 14.01. Аз пак се съмнявам къде да раждам, по последни данни се бях насочила към Токуда, сега пак ми е някакво неопределено такова. Явно съм си влязла във Везни mode on 😂 чакам скорпиона в мен да се събуди и да го реши.

# 203
Аз пия безкофеиново напоследък, преди това даже бях спряла кафето, че в началото бях с кървене и менструални болки и също ми се струваше, че то допринася за тях.
Иначе аз съм си пациентка на Надежда и там съм решила, като цяло съм доволна от болницата, но не съм решила как искам да раждам, не сме и коментирали с док. Ако не си си избрала специалист то може би избери болница, която ти вдъхва доверие някак си.

# 204
При мен се появяват и когато се натоваря  физически, ако вървя повече, чистя вкъщи и т.н. Щом си чакала на опашка може и от това да е. Гледам , че и ти си в началото на март и си в 8-ми месец. Според мен е нормално да имаме вече такива подготвителни контракции, но не означава, че ще родим скоро.
Аз пък днес, докато вървях усетих 2-3 пъти кратки пробождания ниско долу. Което ме подсеща , че с предните бременности, като слезе бебето в малкия таз усещах една пронизваща болка ниско. Може би започваше от 9-ти месец и продължи до раждането.
За раждането и аз не съм решила още. Доволна съм от следящата ме АГ, но изражда в друг град и масово казват, че тя извършва само секцио. А и искам да родя в нашия град,за да идват по-лесно мъжа ми и децата.

# 205
Онзи ден дясното ми ухо заглъхна за няколко минути. Предните дни през нощта спя на тази страна явно повече и имах доста болки в ухото при смяна на позата, помислих че съм го прегърнала и затова. Но вчера сутринта пак заглъхна още бях в просъница и оттогава си е така. Прозявах се на сила, дъвках дъвка, какво ли още не, за да се отпуши ама не и не.Някой с подобни болежки Neutral Face

# 206
Пробвай с памук напоен в спирт, за да се затопли ухото. На мен това ми помага

# 207
Вместо спирт удачно ли е с ракия?

# 208
Да, всякакъв високо градусов алкохол става. Ракия, водка, уиски Joy каквото имаш под ръка
Вместо спирт удачно ли е с ракия?

# 209
Момичета, Честита Нова Година!
Нека за всички ни да е щастлива, мирна и успешна, да ни зарадва с нашите мъничета, които да са здрави и спокойни бебенца🙏 Вярвам в Бог и ни пожелавам да ни закриля в  майчинството!

Общи условия

Активация на акаунт