Термин Март 2025 Тема 3

• 31 032
  • 800
  •   1
Отговори
# 750
  • Варна
Момичета, в началото на 8 месец нормално ли е да имам менструални болки и леки в кръста.
Вчера не се чувствах никак добре, пулса ми беше доста учестен и късно вечерта започнаха такива болки.
През ноща спах спокойно, но откакто станах сутринта пак ги имам, като болки в яйчниците от двете страни на корема. Увеличих магнерота от вчера, а сега сутринта пих и две но шпа и мисля да лежа цял ден. Утре съм на лекар.

# 751
Според мен не е нормално. Така, както го описваш, ми се струват направо контракции, явно по-силни от обичайните, които са подготвителни и само корема ти се стяга. На прегледа АГ ще ти каже най-добре.

# 752
Момичета, в началото на 8 месец нормално ли е да имам менструални болки и леки в кръста.
Вчера не се чувствах никак добре, пулса ми беше доста учестен и късно вечерта започнаха такива болки.
През ноща спах спокойно, но откакто станах сутринта пак ги имам, като болки в яйчниците от двете страни на корема. Увеличих магнерота от вчера, а сега сутринта пих и две но шпа и мисля да лежа цял ден. Утре съм на лекар.

Аз съм с такива болки от седми месец, вече съм в началото на 8ми и си продължават. Промяна засега няма... Миналата бременност беше същата и родих в края на 35та седмица. Затова е хубаво да те прегледат. Сега отново се надявам да стигна поне до края на 35та седмица.

# 753
  • Варна
Малко намаляха болките, усещам само леко тъпо напрежение като в ячниците и аз не мога да го определя точно.
Прегледа ми е чак утре вечерта, чудя се да не е късно да изчакам дотогава.
Нещо ми се върти, че но шпато май не го препоръчваха последния триместър или греша?

# 754
Аз дето бях с проблеми в началото си имах баш менструални болки и си лежах, точно 6-7 месец изчезнаха и до снощи не бях имала. Та тази нощ си имах такива и се притесних, че още не съм стегнала багажа, но отминаха сами, а тепърва ще влизам в 9 месец.
Вики и аз разсъждавах като теб, но реших, че е по-добре да съм ги подготвила от рано, пък ако трябва после пак ще ги перем.
Изпрах тапицерията на кошчето за кола и смятам точно в голям плик да го прибера да не прашлясва, но на нас ни го дадоха, ако беше ново може би само щях да го завърша.
Ергономичната раница също я изпрах, а като дойде време за нея само ще я изгладя.
Шишетата вече ги стерилизирах, после дали пак ще го направя нз, но поне сега съм спокойна.
Тея дни стягам багажа и това е.
Аз слушам книгата на Хедра в Storytel, обаче се разсейвам и май трябва поне 2 пъти, а е дълга.

# 755
Малко намаляха болките, усещам само леко тъпо напрежение като в ячниците и аз не мога да го определя точно.
Прегледа ми е чак утре вечерта, чудя се да не е късно да изчакам дотогава.
Нещо ми се върти, че но шпато май не го препоръчваха последния триместър или греша?
За но-шпа няма проблем да го пиеш.Даже при нужда 3х1.Повлиява добре и отпуска мускулатурата.Моята схема е такава,пия го само като се появят тези подготвителни контракции

# 756
И аз бих пила но-шпа и Магнерот при нужда.

Аз пак се притесних, бебето почна да хълца и за моя изненада я усещам да хълца горе. Направо съм убедена, че се е обърнала, а ще влизам в 36г.с. От два месеца си беше надолу с главата, даже уж беше слезнала надолу, как сега ще се обърне Sad На някой случвало ли му се е, дали пак ще се обърне надолу? Мислех, че накрая им е доста трудно да се въртят.

# 757
И аз бих пила но-шпа и Магнерот при нужда.

Аз пак се притесних, бебето почна да хълца и за моя изненада я усещам да хълца горе. Направо съм убедена, че се е обърнала, а ще влизам в 36г.с. От два месеца си беше надолу с главата, даже уж беше слезнала надолу, как сега ще се обърне Sad На някой случвало ли му се е, дали пак ще се обърне надолу? Мислех, че накрая им е доста трудно да се въртят.
От тази седмица ,вече им е трудно да се обръщат,защото растат много бързо и мястото им намалява.Така ми каза моята Аг.Но аз моята бебка я усещам понякога да хълца ниско долу към яйчниците,пък на прегледа не се е обърнала и си е още седалищна.Възможно е просто да я усещаш на различни места Simple Smile

# 758
Ами дано, но някак.. винаги я усещах долу при яйчниците да хълца и си беше там, а днес ме шокира...ех..

# 759
Ами дано, но някак.. винаги я усещах долу при яйчниците да хълца и си беше там, а днес ме шокира...ех..
Ако си е променила позицията на главата,пак може да я усещаш на различни места.Моята често го прави Simple Smile

# 760
Моя през цялата бременност беше разположен главично изцяло от лявата страна, а аз го усещах само долу ниско в дясно. Двама доктори ми обясняваха, че не е възможно да го усещам там, защото няма нищо там. Еми да ама ме побутваше точно и само там😁 така че не е гаранция. Може леко да се е разместила. Аз в момента го усещам навсякъде общо взето, само високо в ляво няма никой, защото май е по диагонал на корема, или поне главата му напипвам в дясно под ребрата.

# 761
Ще я дебна днес...може и на преглед да отида в следващите дни, въпреки че то няма какво да се направи...💐
M.Steff значи вие трябва да имате вече дата за секцио или чакате още?
Sun.Shine това никога не съм питала и не знам реално, но то като цяло се усеща/вижда коя страна е по-издута, пък дали е там.. при вас сигурно в дясно усещате ръчичките като ги движи❤️

# 762
Ще я дебна днес...може и на преглед да отида в следващите дни, въпреки че то няма какво да се направи...💐
M.Steff значи вие трябва да имате вече дата за секцио или чакате още?
Sun.Shine това никога не съм питала и не знам реално, но то като цяло се усеща/вижда коя страна е по-издута, пък дали е там.. при вас сигурно в дясно усещате ръчичките като ги движи❤️
Имаме.На 12.02 ще е.Единствената индикация е,че е седалищно прилежание,иначе друго няма.Тя всъщност от самото начало на прегледите си е разположена седалищно,само един път мисля в средата на 7 месец се беше обърнала главично,но след това отново беше седалищна.Главата и е на пъпа ми,а гърба и под черния ми дроб,така каза Аг на последния преглед.
Като си премести главата и корема ми се изкривява на страната ,на която е главата.По това я познавам Simple Smile

# 763
Как различавате кое е глава,крак, ръка? Аз освен,че е издуто друго не виждам Simple Smile При мен е ту надолу, ту нагоре. Като е нагоре ми е по-комфортно. Надолу ли е..то ми е трудно да вървя, да клекна..кошмар отвсякъде.
M.Steff, не останало Simple Smile вълнуваш ли се? Нетърпелива ли си?

# 764
Как различавате кое е глава,крак, ръка? Аз освен,че е издуто друго не виждам Simple Smile При мен е ту надолу, ту нагоре. Като е нагоре ми е по-комфортно. Надолу ли е..то ми е трудно да вървя, да клекна..кошмар отвсякъде.
M.Steff, не останало Simple Smile вълнуваш ли се? Нетърпелива ли си?
Ами то няма как,ама си го представям,че примерно там и е главата,защото като пипна издутото и веднага се размърдва и реагира 😃
Като цяло да,вече я чакам с нетърпение,но и малко страх дали ще се справя като майка ,но в крайна сметка ще се уча в движение Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 12:39 от M.Steff

Общи условия

Активация на акаунт