👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 5

• 13 088
  • 190
  •   1
Отговори
# 15
За много години на всички. Ние пък сме с вируса с повръщането и разстройството. Направо ще се побъркам. Почети няма апетит и не знам какво да я правя.
За имунитета ме бяха посъветвали да давам Дефендил. За другите не мога да споделя мнение.
Ние направихме Ноември един курс от месец на солна стая. За друго не знам, но ми повлия много добре дерматитът. Всички петна изчезнаха и за щастие не са се появили повече.

# 16
Мами, вашите деца страдат ли от атопичен дерматит? Как се справяте ? Каква козметика използвате? Ограничавате ли детето в определени храни?

# 17
Здравейте, момичета!
Не знам дали някой ме помни от предишните теми от 2023 г., когато бяхме бременни, в които бях по-активна и пишех редовно. Не съм се включвала оттогава. Много се радвам, че все още пишете във форума и че ви намерих!
Бих искала отново да се присъединя към вас. Ще следя новите теми. Simple Smile

# 18
Мами, вашите деца страдат ли от атопичен дерматит? Как се справяте ? Каква козметика използвате? Ограничавате ли детето в определени храни?
И аз се канех да пиша по същия въпрос. И моят е с атопична кожа. Лошото е, че дерматолозите си нямат идея как се лекува и как се поддържа. Водих го при 2 различни, едната каза , че било от жегата(беше още лятото). Другата каза, че е бактериално. Изписа някакъв кортокостероид , който помага, но след спирането, петната пак излизат. От скоро има все повече петна. Никой не каза нищо за диета. Дори прахта за пране не била причина. Една приятелка сподели, че на нейното дете се е махнал като го маже по 3 путо на ден с лосион за аточична кожа на Авен. Започнах и аз, но ефект за сега няма. Не знам как да му помогна, когато и лекарите дори не знаят.

# 19
За атопична кожа на една приятелка децата й им помогнаха продуктите серията на а-дерма на екзомега.

# 20
И аз се канех да пиша по същия въпрос. И моят е с атопична кожа. Лошото е, че дерматолозите си нямат идея как се лекува и как се поддържа. Водих го при 2 различни, едната каза , че било от жегата(беше още лятото). Другата каза, че е бактериално. Изписа някакъв кортокостероид , който помага, но след спирането, петната пак излизат. От скоро има все повече петна. Никой не каза нищо за диета. Дори прахта за пране не била причина. Една приятелка сподели, че на нейното дете се е махнал като го маже по 3 путо на ден с лосион за аточична кожа на Авен. Започнах и аз, но ефект за сега няма. Не знам как да му помогна, когато и лекарите дори не знаят.

На нас също ни казват, че петната по бузите от жегата / студа . Изписаха Елоком. Обаче освен бузите има петна и над устата, под мишниците , по ръцете и краката. И така ми се вижда твърде голяма площ, за да мажа с Елоком. Екзомега на а-дерма не помага за петната при нас. Може би като превантивно средство е добре.
За диетата никой нищо не казва и се чудя, дали има смисъл да я ограничавам, при положение , че и без това е избирателна и яде определени храни само.

# 21
  • Варна
И моят син има атопичен дерматит..сега зимата се задълбочи още повече, по сгъвките на краката е най-зле.
Ползваме козметика на А-дерма Екзомега, и бяхме овладяли положението, но сега е ужас.
Другата седмица сме на пореден дерматолог, ще споделя какво са ми казали.
За ограничаване към някои храни до сега никой не ме е насочил, а има логика...
Той си хапва доста сирене, дали може да е от него според вас?

# 22
И моят син има атопичен дерматит..сега зимата се задълбочи още повече, по сгъвките на краката е най-зле.
Ползваме козметика на А-дерма Екзомега, и бяхме овладяли положението, но сега е ужас.
Другата седмица сме на пореден дерматолог, ще споделя какво са ми казали.
За ограничаване към някои храни до сега никой не ме е насочил, а има логика...
Той си хапва доста сирене, дали може да е от него според вас?

Lotus* , възможно е да е от сиренето. Намерих този списък с храни, които често се смятат за влошаващи състоянието при АД:
   1.   Млечни продукти: краве мляко, сирене, кисело мляко, масло.
   2.   Ядки: фъстъци, орехи, бадеми, кашу.
   3.   Морски дарове: скариди, миди, раци, както и някои видове риба (като сьомга и риба тон).
   4.   Яйца: особено белтъка.
   5.   Глутенови храни: пшеница, ръж, ечемик.
   6.   Цитрусови плодове: портокали, лимони, грейпфрут.
   7.   Шоколад и какао.
   8.   Храни с изкуствени оцветители и консерванти: пакетирани сокове, газирани напитки, чипс и др.
   9.   Мед и други сладки храни: прекалената консумация на захар може да влоши състоянието.
   10.   Подправки: люто, черен пипер, чесън.

На друго място четох, че е най- добре да се направи тест за алергии и да се приложи индивидуална диета .

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 07:24 от -Noli-

# 23

Да, но вижте какво пише тук. Че са разрешени домашни млечни продукти, а не купени заради консервантите.  Аз го храня с домашно мляко, подквасвам му кисело.
Като изключим, че всеки ден му давам ядки, останалите неща не ги консумира, нито газирано, нито сладки боклуци., нито салами и кренвирши. Ще спра и ядките пък да видим.

# 24
Здравейте,момичета! Да ви попитам как върви проговарянето при вашите дечица? Моя разбира всичко, изпълнява всичко,но не иска и не иска да каже друго освен как прави патето, и от време на време вика бати. Вече взех да се притеснявам с това говорене и изоставане с думичките

# 25
Не върви Grinning Казва само "айде" и "ало". Успокояват ме, че щом разбира, не е проблем, че не говори все още. През последните 2-3 седмици се разбърбори повечко на бебешки.

# 26
Подобно и при нас. И аз се успокоявам, че разбира, ще проговорят. За притеснение с реч всеки ми каза над 3г.

# 27
За разбиране - разбира. Прави ми впечатление, че си припява мелодии, явно ще е музикален тип. Брат му не беше така.
Казва думи, ама на бебешки. Например на бисквитка казва "бика". На биберона си "биби". Покрай брат си заобича цифрите и буквите. Общи взето брои така: "ино,дее,тии,четии,пее"..до тука може
Но на неговата възраст дечицата са така горе-долу, само едно познавам, което прави прости изречения, но то още на годинка си плещеше много разбираеми думи (и в тяхното семейство дечицата рано-рано проговарят, та си е ген)

# 28
При моето момче също няма отчетливи думи, освен мама, тати, баба, деди, нени (че някой спи), пис (като пиша в гърнето), ам, казва и "аз", ако иска да прсви нещо сам или пък се види на снимка, знае как правят доста животни, някои превозни средства - кола, линейка, влак (за това доста помогна една игра, която получи за Коледа с карти и четец).
От около седмица, като че повече се заслушва и заглежда в устата като говорим и се опитва да повтаря някои думи, които мъ кажем да повтори, но успява донякъде, повече го докарва откъм интонация.
Като цяло не се притеснявам, няма екранно време,  гледаме книжки, разбира всичко, изпълнява "команди", понякога няколко наведнъж, например "Отиди в спалнята к остави мечето в леглото си". Казаха ми, че на тази възраст обикновено изпълняват команда за 1 действие, така че за това конкретно покрива и отгоре 🤣.

# 29
Това, което мога да споделя като опит с атопичния дерматит е, че кортикостероидните кремове, не се спират от раз. Това ни беше казала дерматоложка на нас. Мажеш колкото са ти казали като време, после през ден, през два, три. Това се правило с цел да не се повтори.
Приятели се довериха на хомеопатия. Детето им е с много тежък дерматит и в момента от почети три месеца бавно и славно затихва.  Ако имате отзиви за добър хомеопат, може да се пробва и тази алтернатива. В момента мажат само със сериите козметика за атопична кожа.
Аз бях писала по-горе, че на нас ни се отразиха добре солните терапии. Ходихме месец през ден за по 20 мин. Направих месец почивка и сега ходя 3-4 пъти в месеца.
Появяват се леки петна, но само с а-дерма успявам засега да ги овладея.
Дано съм била полезна. Simple Smile.
За говоренето -бращолеви много, но бебешки неща. Единични думи казва, особено като е на зор. От първите дни на Април ще я давам на ясла, та се надявам покрай децата да се отприщи.
Разбира всичко, прави си каквото иска, току само крещя не и тн. Веселба е при нас. Много е музикална, та се замислям и за нещо по-активно в тази насока, въпреки че са много малки още.

Общи условия

Активация на акаунт