Египет /Тема 17/

• 49 688
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
За Великден /17,04/ ще става ли за плаж и плуване в Шарм?
Маналата година е било така: температура на въздуха от 22 до 33,34 градуса. На водата около 23,24 градуса.

# 121
Благодаря! Дано и тази година да е така!

# 122
  • Варна
Някой да е бил случайно в този хотел AMC ROYAL HOTEL & SPA?

# 123
  • Пловдив
Моля, препоръчайте хотел в Шарм за почивка, от който сте доволни - ще бъдем само възрастни - т.е. интересува ни хубав плаж, добра и разнообразна храна Simple Smile

Гледах веригите Reef  Jaz  - всякакви насоки ще са от полза

Вярно ли е, че в Шарм трябва да избираме хотел в залив, защото много духало,  и съответно кои са такива

# 124
Мисля че това за залив и вятър се отнасяше за Хургада. Ние сме били в Шарм есента и не усетих особено много вятър.

# 125
Здравейте.
Имам няколко въпроса относно почивка, съчетана с екскурзии в Хургада. Ние сме семейство с две деца на 7 г. и на 9 г. Първо - тъй като септември месец ще имаме първолак мислим да посетим Хургада в началото на септември за 7 дни. В началото на септември жегите поносими ли са в Хургада. Прегледах миналите години е около 33-34 градуса, което за нас е поносимо. След като проучих две оферти от агенции и за началото на септември няма дати. За това започнах да гледам самолетни билети през Истанбул, тъй като ще пътуваме от Сливен и пътят не ни е много, а и винаги можем да разгледаме за 1 ден малка част от Истанбул. Разгледах и цените на хотелите, като съответни цената директно през сайта на хотела е много добра. В сравнение с цената на агенцията и цената без агенция е около 2000 лева. Въпросът ми е някой дали си е организирал пътуването и хотела в Хургада и дали трябва да има нещо което да ме притеснява? Знам за визите, хотела предлага трансфер от летището. Разбира се съм избрал и египетска агенция за екскурзиите.
Моля за съвети от хората които сами си организират полета и хотела дали нещо не пропускам.

# 126
  • Beyond the Frontiers
Няма какво да ви притеснява. Медицинската застраховка не забравяйте само.
Иначе полети има през септември и в началото.

# 127
  • София
Ivan Todorov, с коя авиокомпания гледате за през Истанбул?

# 128
Ivan Todorov, с коя авиокомпания гледате за през Истанбул?
Аз съм се спрял на две компании Тюркиш Еърлайнс и Пегасус (пак са турски), но часовете им са супер неудобни. След като се решим ние да си запазваме хотела и полета ще разговарям с хотела поне да си оставим багажа при тях докато станат часовете за настаняване.

# 129
Някой да е бил случайно в този хотел AMC ROYAL HOTEL & SPA?
Аз съм била през април 2024 по програма Круиз по Нил.  Какво ви интересува?

# 130
След като проучих две оферти от агенции и за началото на септември няма дати. За това започнах да гледам самолетни билети през Истанбул, тъй като ще пътуваме от Сливен и пътят не ни е много, а и винаги можем да разгледаме за 1 ден малка част от Истанбул. Разгледах и цените на хотелите, като съответни цената директно през сайта на хотела е много добра. В сравнение с цената на агенцията и цената без агенция е около 2000 лева.
Началото на м. Септември има оферти само Емералд, ако са останали места. Тръгване на 06.09. Имайте предвид, че офертите на агенцията са с включено самолетни билети, трансфер и застраховки, докато от сайта на хотела цената е само за нощувки. Т.е. в 2000 лв трябва да се вложите със самолетни билети, трансфер до Турция, евентуални нощувки преди и след полет, застраховки. Това са само финансовите измерения. Отделно е ангажимента и напрежението кое къде и как ще се случи. Успех!

# 131
Дами, кой хотел е подходящ я Хургада за първо посещение? Да има хубав пясъчен  плаж, хубава разнообразна храна и зелена територия. Спряла съм се на тези, като бюджета ни е около 3000 лв за двама през октомври. Ще съм благодарна и на други препоръки, ако имате

PICKALBATROS AQUA BLU RESOR
TTITANIC PALACE RESORT & AQUAPARK
GRAVITY SAHL HASHEESH
ALBATROS AQUA VISTA RESORT
GRAVITY HOTEL & AQUAPARK HURGHADA

# 132
След като проучих две оферти от агенции и за началото на септември няма дати. За това започнах да гледам самолетни билети през Истанбул, тъй като ще пътуваме от Сливен и пътят не ни е много, а и винаги можем да разгледаме за 1 ден малка част от Истанбул. Разгледах и цените на хотелите, като съответни цената директно през сайта на хотела е много добра. В сравнение с цената на агенцията и цената без агенция е около 2000 лева.
Началото на м. Септември има оферти само Емералд, ако са останали места. Тръгване на 06.09. Имайте предвид, че офертите на агенцията са с включено самолетни билети, трансфер и застраховки, докато от сайта на хотела цената е само за нощувки. Т.е. в 2000 лв трябва да се вложите със самолетни билети, трансфер до Турция, евентуални нощувки преди и след полет, застраховки. Това са само финансовите измерения. Отделно е ангажимента и напрежението кое къде и как ще се случи. Успех!
Здравейте,
Определено напрежението за кое, кога, как и къде ще го има. Но аз лично съм избрал хотел Dessert roses и цената на агенцията с вкл. полети, хотел и застраховки е между 5 800 лв. и 6150 лв. А в сайта на хотела нощувките са 1220 USD + 20 USD за трансфер от летището до хотел в двете посоки (предлага се от самият хотел) и отделно 2000 лева са билетите от Истанбул до Хургада. Дали ще пътуваме Сливен -София или Сливен - Истанбул не е толкова голям разхода. И на двете летища ще трябва да оставя колата на паркинг на летището. Цените които съм написал са за 2 възрастни и 2 деца (7,9 г). За застраховките наистина не съм питал, но за Турция миналата година ни бяха около 50 лева.

# 133
  • София...........
Относно медицинските застраховки, когато пътувате с БГ агенция си проверете условията!!!
Когато бяхме миналата година в Египет с Онекс ни предупредиха, че застраховките са пакетни и не важат ако сме извън хотела и не сме с тях. Не знам доколко е вярно или е трик да се откажат туристите от местните агенции? Ние рискувахме с Аладин Wink
За Дубай за седмица за 4 членно семейство ни струваха около 50 лв, като ги направих по-високото ниво, а не най-ниското ниво, което правят агенциите. За Турция сега за НГ ни бяха 13-15 лв. за 4-мата за 3 дни.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 17:38 от divna_

# 134
Здравейте,
За пътуване в Хургада - добър вариант ли е организиране на вътрешни екскурзии в Аладин https://aladdin-travels.com/bg/у-дома/екскурзии-от-шарм-ел-шейх-2/екскурзии-от-хургада-2/ или е по-добре чрез българската туристическа агенция да се планират и резервират?
Кога е добре да се направят резервации - на място при установяване в Египет или още от България? Интересува ме има ли пътували с Аладин от Хургада до Кайро - организиран самолетен полет?
Чрез страницата ли се правят резервациите?
Ще съм благодарна за всяка полезна информация, касаеща допълнителните екскурзии Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт