Египет /Тема 17/

• 49 726
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
2018г. се радваха като видеха долари, никъде не ни трябваха египетски лири, по пазари и малки сувенирни магазини плащахме с долари. Сега с лири ли се плаща? Не ми се иска да обръщам египетски, които да ми останат и да ги обръщам отново.
 Имахме и евро тогава, но повече харесваха долари. (така и не разбрах защо...курсът на долара беше по-нисък, а сега е почти изравнен с еврото).
Май ще обърна пак долари, ако се наложи нещо, на място ще взема лири.
Благодаря все пак!

# 181
2018г. се радваха като видеха долари, никъде не ни трябваха египетски лири, по пазари и малки сувенирни магазини плащахме с долари. Сега с лири ли се плаща? Не ми се иска да обръщам египетски, които да ми останат и да ги обръщам отново.
 Имахме и евро тогава, но повече харесваха долари. (така и не разбрах защо...курсът на долара беше по-нисък, а сега е почти изравнен с еврото).
Май ще обърна пак долари, ако се наложи нещо, на място ще взема лири.
Благодаря все пак!

Ние края на 2024 плащахме изцяло с долари навсякъде.

# 182
Здравейте, след седмица ще пътувам живот и здраве, за Шарм. Въпросът ми е може ли да се ползват понтоните на други хотели до външния риф? За район Набк става дума. Свободно ли става, със заплащане ли става или като ти видят гривната изобщо не става? И как точно да процедирам. Ако нашият хотел имаше изход до външния риф, нямаше да ми се налага да мисля варианти, но не съм избирала аз този хотел, а отивам главно заради коралите.

# 183
2018г. се радваха като видеха долари, никъде не ни трябваха египетски лири, по пазари и малки сувенирни магазини плащахме с долари.
То може с всичко, по принцип. На много места може и с карта. Аз лично не обичам да правя двоен чейндж.. лев-долар, после долар-лира. И това плащане с долари е предимно по курорти. В Александрия или Кайро пробвай с долар. На много места не може. Официалната валута е EGP.  Иначе те се радват, защото има инфлация и доларът се качва. Но важното е да не е неизгодно за вас.
Няма никакъв проблем да се напише "Беладжио", при положение че на английски точно така се произнася.
"Точно така", ама друг път. И "на английски", само дето думата е италианска, хаха. Аргументацията куца.

# 184
2018г. се радваха като видеха долари, никъде не ни трябваха египетски лири, по пазари и малки сувенирни магазини плащахме с долари.
То може с всичко, по принцип. На много места може и с карта. Аз лично не обичам да правя двоен чейндж.. лев-долар, после долар-лира. И това плащане с долари е предимно по курорти. В Александрия или Кайро пробвай с долар. На много места не може. Официалната валута е EGP.  Иначе те се радват, защото има инфлация и доларът се качва. Но важното е да не е неизгодно за вас.
Явно не ми разбрахте първоначалния въпрос - за Шарм става въпрос и не питам кой как предпочита, а как процедират с плащанията сега.
Да не разводняваме темата, както и да е, ще взема долари. Но да ви кажа, че в Кайро даже и с левове платих за една керамична фигурка.

# 185
Здравейте!За първи път се решавам да се запътя към региона!Чета с интерес всички теми!Ще се радвам на знаещите да ми помогнат в избора за хотел в Хургада-Gravity,Desert rose или Bellagio?Благодаря!

Bellagio - не!!!
Не, че имам опит с хотелите в Хургада, ама този - НЕ!
Едва ли ще останете гладни и ненаспали се там, като хотелска база е приличен, но: плаж има, море - не; хигиената  по скалта от 1 до 6 е някъде около минус 2.
Та при възможност за избор точно Bellagio го пропуснете.

Sly, местна валута можете да изтеглите от банкомат в самия хотел - в Шарм май всеки хотел има поне един банкомат, въпреки, че не е необходимо. Вземете си долари, като дори не се притеснявайте, ако са едри копюри - със сигурност ще ви ги развалят.

# 186
Здравейте,
Плануваме средата на Март да ходим в Шарм, с дете на 3г сме.
Всякакви съвети и препоръки са ми добре дошли.
Достатъчно топло ли е през март, ок ли е с толкова малко дете да се ходи в Египет, за какво трябва да внимаваме по отношение стомашни вируси и т.н.
Колебая се между 2 хотела, ще се радвам, ако и там може да ми дадете съвети за избора.
Jaz Belvedere
Jaz Mirabel Resort

Благодаря

# 187
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
От тази сутрин, около десет, на балкона ни беше така.
В Ню Кайро е по-студено от курортите на червено море. Wink термометърът е в Целзий, не Фаренхайт.

Вечер е по-хладно Simple Smile

# 188
  • София
От тази сутрин, около десет, на балкона ни беше така.
В Ню Кайро е по-студено от курортите на червено море. Wink термометърът е в Целзий, не Фаренхайт.

Вечер е по-хладно Simple Smile
Супер! В сравнение със студа в София. Дори и термометърът да е бил на слънце.... Интересно колко е реалната температура днес? В сайтовете я дават за Хургада / там следя, че в Хургада ще почиваме/ около 20 градуса /разбира се тя се измерва на сянка, а не на слънце/... А на водата около 22 градуса. Ама като гледам как стремглаво расте през следващата седмица и я дават над 25-26 градуса направо си я лято!
Е как да не му се прииска на човек да тръгне още сега за Червено море, а не след 3-4 месеца.
За завиждане сте!!!
За наше успокоение тук пак ще вали сняг следващата седмица....
Еххх: -10 срещу +30... няма правда на този свят.....

# 189
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
От 1 март започват рамаданските пости. Това най-вероятно няма да се отрази на изхранването в хотелите, но го имайте предвид.
Не ядат и не пият даже вода от изгрев до залез. Понякога имам чувството, че карат  колите на автопилот.

Пълнолуние е.

# 190
Еххх: -10 срещу +30... няма правда на този свят.....
Определено +30 не е моето, а жива мъка. Тамън идвам от Северна Финландия, та от  минус 23 на минус 5, приемливо е в София Wink
Иначе да, термометърът е бил на слънце.  И януари и февруари са си идеалните месеци за египетските курорти. Миналия март бях в Александрия и беше яко жега, а какво остава за курортите на юг.

# 191
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
Достатъчно топло ли е през март, ок ли е с толкова малко дете да се ходи в Египет, за какво трябва да внимаваме по отношение стомашни вируси и т.н.
Колебая се между 2 хотела, ще се радвам, ако и там може да ми дадете съвети за избора.
Jaz Belvedere
Jaz Mirabel Resort

Благодаря

Belvedere заради пясъчния плаж.

# 192
  • Пловдив
Ayy в Десерт Роуз какви ремонти са направили на хотела направо да им се чудиш от къде наемат интериорни дизайнери?
https://www.facebook.com/share/r/15tizAbaXj/
https://www.facebook.com/share/r/19HQY3Y2Qq/

# 193
В Мирабел е каменист ли?
Дали март става за къпане в морето?
Здравейте,
Jaz Belvedere
Jaz Mirabel Resort

Благодаря

Belvedere заради пясъчния плаж.

# 194
  • Beyond the Frontiers
Ayy в Десерт Роуз какви ремонти са направили на хотела направо да им се чудиш от къде наемат интериорни дизайнери?
https://www.facebook.com/share/r/15tizAbaXj/
https://www.facebook.com/share/r/19HQY3Y2Qq/

Те доста неща му пипнаха ...и цените фръкнаха съответно.

Общи условия

Активация на акаунт