Египет /Тема 17/

• 49 728
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, имам питане през месец април става ли за къпане в морето и за шнорхелинг? Благодаря!

# 196
Да става за около половин час , после ти става студено. Особено ако е ветровит ден. Най добре си вземене неопреон, да си плувате на спокойствие. Аз минала година ходих на шнорхелинг в дахаб, страхотен риф на 5 метра от брега, пувахме около 40 минути непомня точно , но сме се движили постоянно. Аз бях само с жилетка защото имаше голямо вълнение и много силен вятър , флаг червен при тях, и изтинах жестоко.quote author=Сънче83 link=topic=1720754.msg49303083#msg49303083 date=1739377478]
Здравейте, имам питане през месец април става ли за къпане в морето и за шнорхелинг? Благодаря!
[/quote]

# 197
Здравейте,
От кой терминал се лети, програмата е на Емералд?

# 198
  • На планетата Земя
Мисля, че всички чартъри са от терминал 1.

# 199
  • София
По принцип чартърите наистина са от терминал 1, но родителите ми летят с чартър на BH Air от терминал 2 този април, така че си проверете с агенцията. Предполагам, че те така или иначе ще Ви изпратят подробна информация малко преди самото пътуване.

# 200
И аз съм летял от Т2 с чартър до Кайро, но отдавна.

# 201
  • Beyond the Frontiers
От поне година всички чартъри са от ТЕРМИНАЛ 2.

От 1 летят само Wizz air програмите.

# 202
  • София
Здравейте на 1 март заминаваме за Кайро с 1 нощувка +6 Хургада с Онекс ,но не можах да разбера в каква валута се плаща Входните такси за гробницата на Тутанкамон и за Хеопсовата пирамида,даже те са дали една цена а прочетох ,че от тази година пирамидите са 1500 лири а Тутанкамон -700 л.От фирмата казват,че може с Долари,но на много места пише че е са само с лири.

# 203
  • Sofia
За пирамидите нямам спомен, но за платените гробници си спомням, че беше в местна валута. Даваш парите на местния гид, той купува билетите или поне при нас (септември 2023) беше така.

# 204
Ние плащахме само в долари и за пирамидите, и за гробниците през ноември 2024.

# 205
Бяхме преди около 1,5 в Египет, с Онекс, изключително разочаровани останахме от тях, но нямахме и опита.
На първата ни екскурзия бяхме на дайвинг, дойде да ни вземе някакъв египтянин, с кола, която имаше черни пердета отзад, приличаше на катафалка😀, човекът грам не говореше английски, колата се развали по средата на пътя😀, след което ни взеха с друга.
Хотелът /Кинг Тут/беше 4 звезди, но страшно мизерен,хубавото беше, е че се намирахме на плажната ивица и гледката беше страхотна, както и плажът,  бяхме в гадната част на Хургада, в нещо като гето. Храната беше ужасна!Но пак казвам нямахме опит, иначе се насладихме на всяко изживяване, кораловите рифове бяха прекрасни, дайвингът много ни хареса!
Различно изживяване, съчетано за нас с културен шок❤

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 20:48 от Анонимен

# 206
  • София
Да ви кажа вече разбрах,че то май не е до фирмата а кой представител ще ти се падне.На 1 март мин година пътувахме с др фирма до Мадрид ,на една от разходките бяхме 12 човека и 2 жени се бяха изгубили,чак след 30 мин от групата видяха че ги няма а екскурзоводката въобще не се обръщаше ,а минавахме по мн тесни улички с много хора.В Хърватия пък например екскурзоводката говореше на  измислен руски ,мн хора не я чувахме а имаше и доста деца който не разбраха нищо...та вече не очаквам кой знае какво като пътувам за някъде ,но поне да ми кажат каква валута  да подготва ,а не аз случайно даже да разбера,че и входовете да увеличени двойно..

# 207
В Египет на пирамидите плащахме и в лева, също сме плащали в долари,евро и египетска лира, почти на всякъде вървят тези валути. Имам спомен , че не приемаха някаква емисия долари, но не помня от коя година точно.
Останах очарована, когато бяхме в пустинята , при бедуините, там ни извадиха и терминал😀
Продаваха всякакви техни мазила и билки.

# 208
Здравейте на 1 март заминаваме за Кайро с 1 нощувка +6 Хургада с Онекс ,но не можах да разбера в каква валута се плаща Входните такси за гробницата на Тутанкамон и за Хеопсовата пирамида,даже те са дали една цена а прочетох ,че от тази година пирамидите са 1500 лири а Тутанкамон -700 л.От фирмата казват,че може с Долари,но на много места пише че е са само с лири.
[/quote

Ние бяхме с Бохемия,но предполагам принципът на работа е еднакъв. Те имат предварително закупени билети и вие ги плащате на тях като за предпочитане е в долари,но приемаха и евро и левове. Силно ви препоръчвам гробницата на Сети | ,най-скъпа е,но си струва много повече от тази на Тутанкамон.

# 209
  • София
[/quote

Ние бяхме с Бохемия,но предполагам принципът на работа е еднакъв. Те имат предварително закупени билети и вие ги плащате на тях като за предпочитане е в долари,но приемаха и евро и левове. Силно ви препоръчвам гробницата на Сети | ,най-скъпа е,но си струва много повече от тази на Тутанкамон.

На нас екскурзията до Кайро ни влиза в цената и пише само,че е с доплащане Хеопсовата пирамида и гробницата на Тутанкамон.

Общи условия

Активация на акаунт