Египет /Тема 17/

• 49 656
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
anbro 13 , ходихме в Хургада точно с Емералд. Страхотна организация, много сме доволни. Няма никакъв проблем с екскурзията на децата в пустинята и бедуинското селище, дори на малките много им харесва. Бъгита и атв карате сами, това е включено в програмата. Иначе пътуването през пустинята не е некомфортно, а и хората се съобразяват, ако има малки деца.
Допълнителните екскурзии с агенцията (в нашия случай Емералд) и Аладин или друга фирма на място е в пъти по- ниска в полза на вторите.

Благодаря, а в кой хотел бяхте? Иначе си поиграх да сметна колко ще излязат екскурзиите, които харесахме през Емералд и Аладин, разликата в цената наистина е значителна (около 1000 евро) в полза на Аладин, които за повечет екскурзии май не таксуват 5 годишните. Явно тях ще ползваме...

Относно хотелите, много ми е трудно да избера - тамън харесам някой и се окаже далеч от Хургада, а аз искам да  сме по-близо до града, за да не ни взимат първи/оставят последни при транспортите. От това, което четох, предимно хвалените за Хургада хотели в темата са следните 5. Търсим хубава храна, пясъчен плаж и собствен риф...Кой от тях бихте препоръчали? Благодаря Simple Smile
Hurghada Long Beach Resort
Seagull Beach Resort
Jaz Aquamarine Resort
Gravity Hotel & Aqua Park Hurghada
Desert Rose

# 76
.

Относно хотелите, много ми е трудно да избера - тамън харесам някой и се окаже далеч от Хургада, а аз искам да  сме по-близо до града, за да не ни взимат първи/оставят последни при транспортите.

Това, честно казано, е тотално без значение. Дали ще се возите в автобуса от/до летището 20-30 минути повече или по-малко, не оказва никакво влияние върху изкарването на една седмица в избран хотел.
Гледайте хотела, а не трансфера.

# 77
ambro13, ние бяхме отседнали в Pickalbatros beach albatros resort , защото искахме хотел на първа линия, пясъчен плаж, собствен риф и аквапарк за децата. Хотелът много ни хареса, всичко беше на ниво- чистотата много ни впечатли, храната е хубава, базата е запазена, има къде да се разходиш, оценките за хотела са високи и коментарите отразяват действителността. Аз обаче в друг хотел не съм била и нямам база за сравнение.

# 78
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, някой ходил ли е в Кайро и Хургада през май? Колко топло е тогава? Повечето агенции имат дата в началото на май и след това няма или пише stop sale. Знаете ли дали се пускат по- късно дати за май или въобще не се предлагат?
Към средата на май спират програмите с Кайро. Те като цяло и въобще за Египет...

Ambro13, няма как да го съобразите точно това. Екскурзиите са в различни посоки. Освен това обикновено се групират в един автобус няколко хотела от една зона.

# 79
Здравейте!
Бих искала мнение за програма 6+1 от Варна, кацане в Хургада и полет от Кайро накрая. Знам, че обратният вариант с кацане в Кайро е по-добър и все пак ...Има ли хора, които са пътували по вариант с кацане в Хургада и доволни ли са? Обмислям и програма със седем нощувки в Хургада и допълнителна екскурзия до Кайро. В голямо чудене съм кое е по-добър и оптимален вариант.
Предварително благодаря за споделените мнения!

# 80
На мен ми предстои за първи път комбинирина Кайро + Хургада. От Варна има полети на броени дати.  Избрах този вариант, защото очаквам единия ден да прекараме в път между Кайро и Хургада, и така ще можем след това да си починем. Май при варианта Хургада + Кайро се става през нощта, посещават се пирамидите и после е полета наобратно.
Планирам Луксор с местна агенция, което пак си е един ден път и емоции. Разколебах се за почивка в Хургада с опция еднодневна до Кайро, за да спестя пътуването в едната посока...

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 17:16 от djovana2

# 81
Здравейте!
Бих искала мнение за програма 6+1 от Варна, кацане в Хургада и полет от Кайро накрая. Знам, че обратният вариант с кацане в Кайро е по-добър и все пак ...Има ли хора, които са пътували по вариант с кацане в Хургада и доволни ли са? Обмислям и програма със седем нощувки в Хургада и допълнителна екскурзия до Кайро. В голямо чудене съм кое е по-добър и оптимален вариант.
Здравейте! Аз бях по тази програма на Абакс от 27.12 - 03.01.2025г. Кацане в Хургада, следват 6 нощувки и след това една в Кайро. Всъщност въобще не става предварително ясно, че тръгването от Хургада е в 2 часа посред нощ /това ни беше съобщено при пристигането в Хургада/. Пътувахме около 8 часа и в 10ч. бяхме на пирамидите в Кайро. Следва посещение във фабрика за папируси, обяд и след това музея. За музея имахме 1 час, защото в 16,30ч. затваря и ни изгониха . Към 17.30 - 18 ч. ни настаниха в хотела в Кайро. На следващия ден в 9.30 ч. ни взеха от хотела за летището. Летището не е международното летище на Кайро, а едно новопостроено летище Сфинкс. Честно казано беше много уморително след като 8 часа през нощта си пътувал с автобус, след това веднага да те юркат да обикаляш по обекти.

# 82
Здравейте!
Здравейте! Аз бях по тази програма на Абакс от 27.12 - 03.01.2025г. Кацане в Хургада, следват 6 нощувки и след това една в Кайро. Всъщност въобще не става предварително ясно, че тръгването от Хургада е в 2 часа посред нощ /това ни беше съобщено при пристигането в Хургада/. Пътувахме около 8 часа и в 10ч. бяхме на пирамидите в Кайро. Следва посещение във фабрика за папируси, обяд и след това музея. За музея имахме 1 час, защото в 16,30ч. затваря и ни изгониха . Към 17.30 - 18 ч. ни настаниха в хотела в Кайро. На следващия ден в 9.30 ч. ни взеха от хотела за летището. Летището не е международното летище на Кайро, а едно новопостроено летище Сфинкс. Честно казано беше много уморително след като 8 часа през нощта си пътувал с автобус, след това веднага да те юркат да обикаляш по обекти.

Много Ви благодаря за споделеното мнение и подробностите. Сега определено ще трябва да си помисля сериозно дали да се спра на тази програма.

# 83
Здравейте!

Много Ви благодаря за споделеното мнение и подробностите. Сега определено ще трябва да си помисля сериозно дали да се спра на тази програма.
Да добавя още нещо - има вътрешни полети Хургада - Кайро за около 100 лв. еднопосочни. Не знам защо от Абакс не предлагат такъв вариант за тези, които не искат да пътуват толкова време с автобус. При нас 7 човека от групата се бяха отцепили самосиндикално и заминали със самолет - ако знаех, че има и други и аз щях да направя така.
Другата подробност е, че новопостроения музей, който се очаква скоро да заработи е до пирамидите. Ние бяхме в стария - той е в центъра на Кайро и се губи доста време в трафика за придвижване от пирамидите до центъра.

# 84
  • На планетата Земя
Новопостроеният музей все още не функционира пълноценно и посещението му не знам дали може да замени това в стария.

# 85
  • Beyond the Frontiers
Абакс обявиха, че вече ще се ходи в новия. В програмите им също е той.
Бохемия мисля, че също по част от програмите са в него.
Онекс ми казаха, че проучват въпроса.

# 86
  • На планетата Земя
Ясно.... явно така им е по-лесно. Ама дали е по-добре за туристите не съм убедена.

# 87
  • София
Някой има ли опит с New Waves Holidays и може ли да ми каже на кой туроператор са програмите?

# 88
Здравейте!
Здравейте! Ние бяхме с Абакс по тази програма в края на м. април 2024 г. - кацане в Хургада с 6 нощувки, 1 нощувка в Кайро и излитане от там. Почивката и организацията от страна на Абакс беше страхотна. Излетяхме от Варна около 9-10 ч сутринта. На обяд кацнахме в Хургада, трансфер до хотела, настаняване-веднага, обяд и на аквапарка. Отпътуването за Кайро беше в 14 ч, като в 20 ч ни настаниха в хотела там (пътят е около 6 часа с една почивка от 30 мин). Бърза вечеря в хотела и последен шопинг в близкия мол, който оказа се работи до 23 ч. Сутринта в 7.30 ч тръгнахме за пирамидите, след тях фабриките за парфюми и папируси, обяд, и ранния следобед в Египетския музей. Полетът ни за Варна беше около 21 ч.

# 89
Здравейте!
Здравейте! Ние бяхме с Абакс по тази програма в края на м. април 2024 г. - кацане в Хургада с 6 нощувки, 1 нощувка в Кайро и излитане от там. Почивката и организацията от страна на Абакс беше страхотна. Излетяхме от Варна около 9-10 ч сутринта. На обяд кацнахме в Хургада, трансфер до хотела, настаняване-веднага, обяд и на аквапарка. Отпътуването за Кайро беше в 14 ч, като в 20 ч ни настаниха в хотела там (пътят е около 6 часа с една почивка от 30 мин). Бърза вечеря в хотела и последен шопинг в близкия мол, който оказа се работи до 23 ч. Сутринта в 7.30 ч тръгнахме за пирамидите, след тях фабриките за парфюми и папируси, обяд, и ранния следобед в Египетския музей. Полетът ни за Варна беше около 21 ч.

Благодаря и на Вас за споделеното!
Явно има разлики в програмите.
Мен по-скоро ме притеснява и спира донякъде това, че най-вероятно се тръгва в 2ч през нощта за Кайро, спи се в автобуса и после цял ден се обикаля.

Общи условия

Активация на акаунт