Египет /Тема 17/

• 49 715
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Някой има ли представа къде обичайно настаняват за нощувки в Кайро?  Близо до пирамидите в Гиза,  Центъра, някъде в покрайнините? Ако някой е бил по програмите на Абакс, нека сподели и за конкретни хотели. Благодаря!

Миналата година бяха ни настанили в хотел Мьовенпик Кайро Хотел  , не съм сигурна дали е цялото име. Беше близо до мол, но изобщо не беше близо до Пирамидите, доста пътувахме за да стигнем до там. Тръгнахме в 7 часа сутрин и около 8 и половина пристигнахме там.

# 166
Здравейте! Някой отсядал ли е в хотел "Sierra Sharm El Sheikh" ? Имате ли впечатления от мястото?

# 167
Ще пътувам за Шарм ел шейх началото на март.  Запазили сме хотел с отличен рейтинг в Ел хадаб мисля беше. Чудя се дали до го сменя с друг в района на залива Наама или Shark bay? Защото ако е много ветровито и не става за плаж поне да излезем някъде.

# 168
Здравейте! Две двойки искаме да отидем в Египет, но имаме различни интереси - приятелите ни искат основно почивка с гмуркане и сафари, а ние искаме екскурзия с обикаляне на пирамидите и храмовете. Може ли някой да сподели някакъв тип комбинирана екскурзия, от която е доволен? Вариантите, които гледах, са основно почивки в Хургада с два дни обикаляне на пирамидите и Долината на царете, а ми се иска да видя и другите забележителности с по-малко време за плицикане.

# 169
Много забележителности + почивка си е направо за две седмици престой Grinning
Иначе има круизи по Нил, които обхващат интересни места. Но те обикновено са по 5 дни и малко трудно ще се съвместят и с почивка за гмуркане.
Най-вероятно е възможно, ама ще трябва да се допитате до някоя агенция.
Както и да го направите - все си заслужава!

# 170
Запазете си различни екскурзии към почивката.
Все пак не е задължително навсякъде да сте заедно.
[/i]
Здравейте! Две двойки искаме да отидем в Египет, но имаме различни интереси - приятелите ни искат основно почивка с гмуркане и сафари, а ние искаме екскурзия с обикаляне на пирамидите и храмовете. Може ли някой да сподели някакъв тип комбинирана екскурзия, от която е доволен? Вариантите, които гледах, са основно почивки в Хургада с два дни обикаляне на пирамидите и Долината на царете, а ми се иска да видя и другите забележителности с по-малко време за плицикане.

# 171
Здравейте, някои ползвал ли е Роуминг на наш оператор за Египет вместо закупена от тях карта, моля за мнение?

# 172
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, някои ползвал ли е Роуминг на наш оператор за Египет вместо закупена от тях карта, моля за мнение?
Аз. На А1, предплатен пакет. 20 лв. на ден. Изходящите разговори са ми 2 лв. на минута, 500 МВ интернет за 24 часа. Има смисъл ако трябва да сте на линия на телефон.

# 173
Здравейте , може ли препоръки за тези хотели jaz belvedere, coral sea waterword, coral sea holidey. Нямам претенции за друго , интересува ме само  да има риф и възможност за шнорхелинг.

# 174
  • Beyond the Frontiers
Здравейте , може ли препоръки за тези хотели jaz belvedere, coral sea waterword, coral sea holidey. Нямам претенции за друго , интересува ме само  да има риф и възможност за шнорхелинг.
Това са хотели известни с добро ниво и чудесни пясъчни плажове.
Не точно с рифове

# 175
Здравейте!За първи път се решавам да се запътя към региона!Чета с интерес всички теми!Ще се радвам на знаещите да ми помогнат в избора за хотел в Хургада-Gravity,Desert rose или Bellagio?Благодаря!

# 176
Въпрос към пътувалите скоро - каква валута обменяте? Планирам посещение април в Шарм Ел Шейх. Били сме 2018г. и тогава бяхме обменили само долари, не са ни трябвали други. Препоръка от първо лице търся Simple Smile

# 177
Здравейте!За първи път се решавам да се запътя към региона!Чета с интерес всички теми!Ще се радвам на знаещите да ми помогнат в избора за хотел в Хургада-Gravity,Desert rose или Bellagio?Благодаря!
На Беладжио морското дъно е тиня.

# 178
Въпрос към пътувалите скоро - каква валута обменяте? Планирам посещение април в Шарм Ел Шейх. Били сме 2018г. и тогава бяхме обменили само долари, не са ни трябвали други. Препоръка от първо лице търся Simple Smile
Ако сте от София, на няколко места има опции да си обмените левове за египетски паундове (лири), Никар на Графа, Никар 2005 на Витошка, Тавекс (в 4 от моловете). Няколко града на страната също има Тавекс (София, Пловдив, Варна, Бургас).  И на място в Шарм плащате предимно с карта. Уличните търговийки кеш с египетски лири. Двойната обмяна лев-евро/долар, после евро/долар-лири аз не я разбирам, но.. както си решите.
Иначе по 1 долар или 1 евро за бакшиши, да.
На Беладжио морското дъно е тиня.
Лека вметка: Беладжо, няма "и".  На италиански gio, giа, giu се чете  джо, джа, джу

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 14:57 от diziler

# 179
  • Sofia
Ти – с тези постоянни забележки за правопис из всички теми – дето в някои случаи даже не са баш на място. Simple Smile

Няма никакъв проблем да се напише "Беладжио", при положение че на английски точно така се произнася. Не виждам казус тук, че чак да се правят забележки. Абсолютно вярно си е написано.

Общи условия

Активация на акаунт