Египет /Тема 17/

• 48 568
  • 753
  •   2
Отговори
# 735
С коя агенция сте?

# 736
# 737
  • На планетата Земя
Да, пресичането е малко като Мисията невъзможна. Тръгват и не спират, Аллах ги пази. Ето тук едно кръстовище, нищо,че прилича на площад, не се знае коли ли минават, пешеходци ли, щендери за стока ли се разполагат, място за срещи ... кой каквото си хареса.

# 738
Да, и въпреки всичко видях хора, които спокойно си ядяха сладолед, докато пресичат най-спокойно. Обаче аз и светофари не видях, просто платна и постоянно спираш посредата, гледаш и някога успяваш. Дали имат чести инциденти?
Пак да кажа, че хотелът ми харесва много, да, доста по-малко избор на храна от Тунис, но тук всеки ден зареждат душ гел и боди лосион, няма нужда да си ги мъкнеш отвкъщи. Дават по една водичка, има шапка за баня, шампоан всеки ден нов. В Тунис не беше така, дори тоалетна хартия не даваха всеки ден, а им слагахме по 2 долара на ден. Тук нищо не давам допълнително, сервират диня и коктейли на басейна, който се напълни към обяд с испанци, пускат арабски техно хитове, много ми харесва 🥰, не ми се тръгва. Испанците без шапки, без чадър, директно така, има и модерни араби, които пият алкохол, ние си поръчахме дайкирита и им казахме да ни махнат алкохола, че се усеща като 40 градуса и въпреки много слънцезащита, ленена риза, шапка...сега ме боли от водата като вземам душ. Обичам слънцето, то то мен май не толкова. Басейнът беше много чист и имаше степени дълбочина, идеален за хора, които не плуват като мен, имаше водни шузлонги, бар вътре във водата.
Довечера сме на круиз по Нил. Има тв в стаята, хванахме техен музикален канал с арабски хитове 🥰.

# 739
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да, пресичането е малко като Мисията невъзможна. Тръгват и не спират, Аллах ги пази. Ето тук едно кръстовище, нищо,че прилича на площад, не се знае коли ли минават, пешеходци ли, щендери за стока ли се разполагат, място за срещи ... кой каквото си хареса.

Точно там е автогара. Joy а на автогари, жп гари и изобщо, обществени места спонтанно се заформят пазари.
И там е най-лесно да се пресече. вЕрвайте ми.

Риба в Александрия -  най-вероятно ще е  близо до фара. Хубаво ресторантче е. Чисто и всички прозорци гледат към морето.
Забавлявайте се.
Питайте дали могат да ви заведат в музея на бижутата. Wink
Ходили сме в Александрия три или четири пъти и историческият музей все беше в ремонт. Този, който наричат гръцкия.
В библиотеката е интересно, ако нямате резервация няма да можете да влезете в самата библиотека, но ще можете да разгледате другите експозиции - залата на Садат, временните изложби в коридорите...
Може би ще ви заведат и до палата на краля. В красив залив, с красива градина около него. И той дълго време се реновираше, не знам дали сега е отворил врати.
И на гръко-римските руини в интересно. Има гробница, кладенчов тип, като тази в село Гърло.
Много е интересно, но ще замълча засега. Можем да го обсъдим, когато се върнете.
Не пропускайте да проверите акустиката в амфитеатъра. Невероятно е как са успявали да го постигнат в онези стари времена, но където и да седнете на седалките, ще чувате гласа на човека от сцената.
Има много красиво декорирана джамия. Не ми се вярва да ви заведат, но ако все пак включат джамии, предвидете си шал за главата и да не сте по къси гащи и потници. И ще се наложи да се събуете при влизане.
Интересно е как за три-четири години нещата се промениха много.
В алабастровата джамия преди имаше червен килим, събувахме се задължително и шалът беше задължителен. Тази година махнаха килима, продават найлонови терлици пред джамията и може да не се събуваш, и шал никой не изисква.

# 740
Искам да разбера с коя агенция са дошли испанците, защото правят страхотно парти все още край басейна.
Някой знае ли как се казва този десерт? Снощи имаше много хубава баклава със шамфъстък.

# 741
Simple Smile ей сега ме разби!
сладко не ям, но точно такива май не съм виждала.
ако са маслени и имат пълнеж от маджун от фурми - значи са "мамул"
ако са маслени, но по-крехки, имат чертички или дупчици с вилица, а отгоре са поръсени с пудра - значи са кахк.
тези на снимката най-много ми приличат на гръцките меломакарони.
ще проверя в сладкарницата утре дали мат нещо подобно и как се казва Simple Smile Simple Smile

# 742
Моля за отзиви за ,,Simba club-Cleopatra Luxury Resort ,,в Шарм ел Шейх.Пише,че е част от Simba Club,което не знам какво означава.

Simba club са хотели от портфолиото на Абакс, които са с представител на място в дадения хотел на български, кът с бг кухня и детска анимация на български, ако не се лъжа. Иначе Cleopatra Luxury Resort е много хубав хотел, бяхме в него преди няколко години и като цяло останахме много доволни, плажът е пясъчен без корали на влизане, храна и чистота на много високо ниво.

# 743
Simple Smile ей сега ме разби!
сладко не ям, но точно такива май не съм виждала.
ако са маслени и имат пълнеж от маджун от фурми - значи са "мамул"
ако са маслени, но по-крехки, имат чертички или дупчици с вилица, а отгоре са поръсени с пудра - значи са кахк.
тези на снимката най-много ми приличат на гръцките меломакарони.
ще проверя в сладкарницата утре дали мат нещо подобно и как се казва Simple Smile Simple Smile
Не са мамул, тях ги знам, сигурно са кахк. Мм ги описа като смачкана баклава, но по-мазна. 😅
Бохемия не са предвидили време за сън изобщо... не съм доволна от круиза по Нил, блъсканица и лудница с миниатюрна палуба, и гигантски опашки за храна. Предпочитам да си бях останала на басейна и да легна навреме предвид, че днес сме на Александрия и се тръгва рано. Повече няма да записвам никакви допълнителни екскурзии, още по-малко предварително. Не ми е нормално да не спиш 5 дни нито веднъж нормално, а последната вечер нито час няма да имаме. И накрая танцьорката проговори на български. 😅
Пробвахме тяхната бира

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 07:01 от Tanya Valcheva

# 744
Тяхната бира е Сахара или естрела.
Бирел не е ли безалкохолна бира?

На сбирката преди два дена се запознахме с представителя на Хайнекен за Египет Joy българин е.

# 745
Моля за отзиви за ,,Simba club-Cleopatra Luxury Resort ,,в Шарм ел Шейх.Пише,че е част от Simba Club,което не знам какво означава.

Simba club са хотели от портфолиото на Абакс, които са с представител на място в дадения хотел на български, кът с бг кухня и детска анимация на български, ако не се лъжа. Иначе Cleopatra Luxury Resort е много хубав хотел, бяхме в него преди няколко години и като цяло останахме много доволни, плажът е пясъчен без корали на влизане, храна и чистота на много високо ниво.
Много благодаря за отзива !
Възползвахме се от добрата цена ,която беше за септември и направихме резервация.В офертата пишеше,че е включена и безплатна екскурзия.

# 746
Здравейте. Интересувам се от почивка в Египет, по-конкретно Хургада. Има буквално множество сайтове (десетки), които реално са агенти, а до колкото разбирам туроператорите, които организират самите почивки са 3-4. Кои са тези туроператори, за да си спестя време и да гледам директно в техните сайтове, защото в Гугъл има море от оферти. Отделно ми прави впечатление, че за един и същи хотел, и период, има съществена разлика в цените.

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 18:59 от БГ турист

# 747
  • Beyond the Frontiers
Ами всъщност на сайт на агент ще намерите всичките оферти на едно място.
И да има разлика в цените и това е нормално. Хотелите имат различни договори с различните туроператори.

# 748
Благодаря за информацията. Аз от години ползвам Съни Турс и Новотон, и ми прави впечатление,  че всеки агент работи само с един отделен туроператор. Но сега забелязвам, че има агенти, които работят с няколко туроператора.

# 749
  • Beyond the Frontiers
Благодаря за информацията. Аз от години ползвам Съни Турс и Новотон, и ми прави впечатление,  че всеки агент работи само с един отделен туроператор. Но сега забелязвам, че има агенти, които работят с няколко туроператора.
Веселин в Съни турс ще ви консултира адекватно. Лично познава много от хотелите в Египет.

Общи условия

Активация на акаунт