Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 728
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
На нас ни каза след 40 ден.

# 316
На първия месец ни каза на нас. И да е малко по-късно няма да е проблем.

# 317
sun, честито бебче! Да е здрав,  щастлив и да расте безгрижен Blue Heart

Ние заведохме малкия при д-р Маринов на 20 дни, но бяхме насочени от педиатър.

# 318
Др. Маринов казва кога да се води бебето в зависимост от случая. Ние бяхме с указания директно след изписване да му заведем близначките и реално бяха на дни още. Сега на всеки преглед си ни казва кога е следващият.

# 319
Аз така и не отидох при Маринов, но ни стигаше пътуването за ФМ по 400км в посока. Иначе съм питала Чучумишев, но той каза, че всичко е наред и няма нужда да ходя на ФЕК, последния път много подробно гледа сърчицето. Надявам се всичко да е наред 🙏

# 320
Сигридов, който (твърди че) има и специалност кардиология, също ми каза, че сърцето на моето дете е здраво, а то не беше. Няма фетален специалист, за който да не съм чела че поне веднъж не е пропуснал сърдечен дефект. Ехокардиографията винаги можеше да си я съчетаеш в един ден с някой от прегледите при Чучумишев, така че това с километрите не знам защо го споменаваш. Сигурна съм, че всичко ще е наред, но ти от самото начало каза че ще я пропуснеш и сега това включване звучи единствено и само като оправдание.

# 321
Благодаря ви за отговорите. На феталната ехокардиография ми беше казал само след раждането, затова се чудя дали сега не е рано, но ако трябва пак ще идем на втория месец. При нас прегледът ще е без реален проблем, просто профилактично.

На мен също ми каза, че не е необходимо да се ходи специално при него ако не си в София. Стига да има добър специалист, който да огледа сърцето на бебето. Аз го бях питала заради сестра ми, защото и тя е бременна, но живее в Пловдив.

# 322
Аз не препоръчвам специалистите в Пловдив, поне не съм чула за някой толкова добър. Смятах като водим живот и здраве бебенцето, да прегледаме и дъщеря ми, която е 7. Преглежда ли и деца? Имаше съмнения за шум в сърцето миналата година и ходихме при един дядо, нищо не разбрах - има ли, няма ли... Каза да я заведем след година и ми се искаше при някой като доктор Маринов, поне да разбера наистина дали има проблем или не.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 16:11 от Gery666_

# 323
Напротив, нещо не си разбрала. Още от самото начало исках да я направя, но на втората ФМ ми казаха, че няма смисъл, също и на третата. Няма смисъл от излишен стрес точно сега. 😁 Дори аз насочих доста бременни към него. 🤗
Пък и ми е забранено вече пътуването и вървенето, трябва да пазя леглото.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 16:17 от Kactus

# 324
Гери, д-р Маринов преглежда и деца, не само бебета. Аз сега съм записала час за двамата в болница Надежда. Но хич не знам баткото как ще го прегледа, на 2г и 5м хич не е по докторите, ще има да ореве света там.

# 325
S.G.C. Ако не бързаш, средата на май има хубави намаления по всички детски сайтове (вкл. Рая тойс, Хиполенд, Комсед, baby.bg).

# 326
  • Замък сред облаците
Рая тойс често пускат и някоя намалена бройка - я върната, я нарушена опаковка. Но трябва да се следи.

# 327
Момичета, моята АГ не можа да прецени колко точно води имам. Предполагаме, че всичко е наред, но заради разположението на бебето + много стегната матка (съответно пространство в нея е по-малко), не можа да прецени. Ще пия сега Магнеб6 и се надяваме да се отпусне, за да види добре.
Въпросът ми е, дали при някоя са намалявали от 32 г.с.
Реално съм спокойна, но понякога ми изникват тревожни мисли и ми се иска да съм подготвена.

Единствено се успокоявам, че този път нямаме проблеми с кръвотока и бебето си върви чудесно. Вече е минала килограмите, при раждането на каката (в 36 г.с.), ама сега с тия води ..... 😕

# 328
Не се притеснявай, моите води също са малко в повече....мааалко над горна граница. Бебчо е доста голям, казаха да огранича въглехидратите, но няма да си променям режима, защото ям прекалено малко 😅  то няма какво да ограничавам.

# 329
  • Замък сред облаците
Re-born пита за намалели.

При мен намаляха в 40 седмица точно като карах ковид, та съответно покрай боледуване знам че може да е фактор. Обаче аз съответно бях доста по-напред и 41+0 пристъпихме към предизвикване с окситоцин.
Освен да пиеш много вода (2.5-3л) не мога да дам полезен съвет.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 15:34 от АА

Общи условия

Активация на акаунт