Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 793
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
То май няма какво да се направи, те не се възстановяват. По-голяма е вероятността да е грешка, както казах, защото нямаше особена видимост.
За увеличените знам. И както Кактус е казала, намаляване на въглехидратите, ама като няма накъде...

Четох тук, там, ама повече се обърках. Ще си стоя мирно и кротко до следващия преглед, но ако наистина намаляват, ще се видя по-рано с Дяволов. Плановете ни с него, след последния преглед, бяха да се видим на 11 или 18 март и да насрочим дата, като се "борим" за началото на април.
В крайна сметка вече се надявам пак да вляза в 36-та. Просто много ми се иска да избегна хоспитализация и наблюдение. Не искам каката да остава дълго без мен и това доста ме разстройва.

# 331
  • Замък сред облаците
Доколкото знам, могат да се възстановят ако проблемът не е изтичане/бактерия. И точно приемът на течности плюс почивка е ключов.

# 332
Re-Born, първо дишай спокойно.
Доста напред си, така че дори и да има някакъв проблем, то не е чак такъв проблем.
Ще се изкажа от позицията на пациент, а не на лекар.
Първо наистина няма какво да се направи, ама само на пръв поглед е така.
За да има съмнения, че са намалели околоплодните води, то трябва специалиста да потърси според мен и причината, защо и как намаляват.
Може да има изпускане на околоплодни води, което ти не усещаш. Има тестове, които се продават в аптеките и може да се направи. Задължително от лекар. Не може в домашни условия. Недостатъка е, че ако е имало изтичане преди време няма да покаже. Ще покаже, ако в момента има.
Може да има дупка в плацентата и оттам да изтичат, което не е много добър вариант, но като цяло ти си наистина накрая. Добре е да се пуснат изследвания, за да се види дали няма някоя бактерия. Мисля кръв и урина се пускаше, но съм забравила.
Другото, което АА е казала вече, задължително много вода, почивка и ако не греша сок от моркови, но разбира се домашно да си го приготвяш и то редовно.
Всъщност, ако не ме лъже паметта има вариант да се възстановят с времето.
Много важно е ако има намалели околоплодни води да се обърне специално  внимание на пикочната система на бебето, дали работи добре.
Пак казвам дишай спокойно, наблюдавай се и задължително след седмица до десет дена отново на преглед.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 16:39 от m-angel

# 333
Олеее, аз чета повишени 🤣 Пиенето на вода няма отношение към количеството на водите. Ефектът ще е 0. Естествено, че е полезно, но няма да помогне. Точно преди 2 дни го обсъдихме с лекаря ми.

Моят съвет е да се чуеш с Дяволов за твое успокоение 🤗❤️ Дано наистина да е грешка 🍀

# 334
  • Замък сред облаците
Всъщност дехидратацията има отражение върху количеството води, а зимата редовно хората ходят дехидратирани, затова бременните трябва да приемат достатъчно течности съобразени с бременността.

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8411261/#:~:text=In%20a … 20oligohydramnios.

# 335
На мен така ми бяха казали лекари. Предполагам идеята с пиенето на водата идва оттам, че бебето като пишка и отделя урина в околоплодната течност. Затова и трябва да се огледа добре дали всичко там е добре.

# 336
При намалели околоплодни води бях чела, че кокосовата вода помага и много течности. Но мисля че 32 г. С. не е повод за притеснение дори и да са намалели.

Аз също се включвам с въпрос и съм ужасно притеснена. Днес на прегледа в 27+1г.с. Се установи че бебето ми изостава. Тежи само 800гр. а според лекарката ми трябваше да е поне 1 кг. Освен това коремчето му изостава с около седмица и повече, защото съответства на 25+5г.с. Според нея причината е недохранване, защото когато човек отслабвал винаги започвало от корем и дупе, а всички други органи му отговарят на седмицата. Аз обаче не мисля че не се храня добре, напротив гледам да ям разнообразно и балансирано. В момента съм +8кг което мисля че е нормално. Следователно започвам да се притеснявам каква може да е причината и дали храната изобщо ще помогне. Изписа ми да пия Прегнако и ми каза да ям яйца за закуска обяд и вечеря и ако трябвало да започна да кудкудякам, но до 2 седмици бебето да е наддало, иначе трябвало да го вадят.

Моля, да споделите мнение, на какво може да се дължи изоставането и 1-2 седмици много голямо изоставане ли се водят. Може ли да е генетичен или хромозомен проблем? Какво друго мога да направя?

Уж за момента кръвотока е нормален и размера на артериите, т. е. не би трябвало плацентата да е проблем.

# 337
Разбира се, че трябва да се приемат повече течности, но те нямат отношение към количеството на околоплодните води.

По-скоро наистина ще е свързано с пикочната система на бебето.

# 338
  • Замък сред облаците
SGC, кога последно си пускала кръвни и урина и как ти е белтъкът/проетина? Ако е нисък, бебето не наддава от това. Точно с прием на протеин трябва да почне да наддава, няма значение ти колко си качила. Ти и 40 кила може да качиш, но ако не приемаш достатъчно протеин бебето няма откъде да трупа мускулна маса - това го давам само като пример де. Друг вариант за прием на протеин е чисто телешко месо (немазно) да ядеш също като добър източник паралелно с яйцата. Протеина на прах също е задължителен.

Също и щитовидните как са ти?

# 339
Може да бъркат в мерките, нормален лекар нали не ФМ. Направо записвай извънредна ФМ.

Аз ползвах този калкулатор да видя в кой процент излиза:
https://srhr.org/fetalgrowthcalculator/#/
Над 10тия процент ли е?

Пусни урина и чернодробни също (дали няма протеин в урината или пък не се образуват ок протеините)

# 340
Днес ми взеха кръвна проба за белтък, досега май не бяха, само от урина, но последно преди месец давах проба и казаха, че всичко е ок. Ще пусна утре и урина.

Щитовидните пък последно декември изследвах, бяха добре и смятах, че повече няма нужда, защото мислех че са важни само първите 3 месеца. Ама може и тея дни да пусна, те какво могат да покажат.

Нямам съмнение в лекарката, тя е единствената сетифицирана по ФМ за района на Варна и е с най-добрата апаратура в града. Работи заедно с Маринов дори. Има повече репутация да плаши пациенти, отколкото да пропуска, та дори съм склонна да предположа, че  може да ме е понаплашила, ама.... Иначе не си взех листчето с мерките, тя ми ги каза по време на прегледа, ама аз от шаш и паника забравих. Каза ми че коремчето е в долната половина на скалата. Показва ми там ама аз като се уплаших и всичко забравих обяснява ми за някакви персентили ама нищо не ми говориха тея неща. Само седмиците запомних.

# 341
+1 за урина и чернодробни
За водата съм толкова категорична, защото точно преди 2 дни ми обясняваше АГ. Като ми заяви, че са повишени и аз казах, че напоследък пия много вода и той се усмихна, а аз веднага се поправих, че пиенето на вода няма никакво отношение/бях го чела някъде/. После ми обясни за повишените и как да процедираме. Ако храната и водата оказаха пряко влияние, трябваше да съм с много намалени води и малко бебе.....а аз не ям много, дори отслабвам, а бебето върви напред близо две седмици и наддава както си трябва, а водите са ми малко в повече. Кръвните ми резултати обаче са добре, като изключим анемията. Много е индивидуално.
Направи си консултация, пусни изследвания и най-много да ти назначат протеин за бременни, а от него доста бързо си наваксват бебчетата 🥰

# 342
  • Замък сред облаците
SGC, пусни и щитовидни да се застраховаш, защото точно в края на втори-началото на трети триместър са ключови за растежа на бебето. Да, то има своя жлеза вече, но ако при теб са се размърдали това ще се отрази на метаболизма ти, а оттам на това какво получава бебето.

Това е един от вариантите само и лесно се отмята поне.

# 343
Включвам се и по двете теми, тъй като за съжаление ги преживях.

Намалените околоплодни общо взето няма от какво да се повишат. По съвет на АГ и за мое успокоение всеки ден пиех фреш от морков и 1 литър кокосова вода. До края на бременността успяхме да ги поддържаме на долна граница, но поне не слязоха под нея. Не знам дали някое от тези неща е помогнало.

Относно изоставането в килограмите - и при мен се движихме 10 дни - 2 седмици назад. Лекарката ми беше изключително предпазлива, правихме много често измервания и ми беше казала, че ако спре да расте, ще я вадим. При мен изоставането се дължеше на плацентарна недостатъчност и въпреки добрия кръвоток, изоставане се наблюдаваше. Пиех протеин, хранене с повече въглехидрати и протеини и се молех бебето да продължи да расте. За щастие изкарахме до 37 г.с. и бебето се роди доста прилични килограми (2.8кг), тъй че смело напред, повече следене и всичко ще е наред Heart

# 344
S.G.C, играх го твоя филм, преди 4 години.
И протеин пих, и се хранех, както ми беше препоръчано...
При мен имаше влошен кръвоток в лява маточна артерия и дори и с вдигане на дозата НМХ, не се оправи.
Избутах до 36 г.с. и извадихме бебето. Беше стигнала "завидните" 1750 грама.

Каквото и да ти пиша, няма да те успокои, знам. При нас всичко приключи благополучно (малко престой в болницата, но слава на Бога, тя е една умна, сладка и мила госпожица).

Прави всичко, което ти препоръчват.

Ейнджълче, лекувах стрептококи, преди няколко седмици, плюс Кандида. Като мина следващия преглед, когато и ще сме сигурни дали наистина има намаляване, ще поискам отново да ми вземат проба. Може и да е забравила АГ-то, че съм имала 🤔

За тестовете за амниотична течност също ще питам.

Ще пиша във вторник какво е станало.

Общи условия

Активация на акаунт