Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 798
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря за съветите момичета, докторката се обади с резултаите и белтъкът е на долна граница, но уж в норми. Засега оставам на Прегнако 2х2 и няма да има нужда от Nutricomp, че и него ми бяха изписали. Освен да чакам и да тъпча протеин друго май няма какво да се направи, ще пусна още изследвания тези дни и ще се боря с притесненията следващите 2 седмици до прегледа. Че и за капак контракциите от няколко дни се засилиха и шийката се е скъсила на 2.6, ама според докторката не било проблем. Увеличи ми дозата магнезий, дано и на този фронт нещата се оправят, че днес само лоши новини.

# 346
И от мен стиснати палчета, SGC 🤞🍀
Вярвам, че всичко ще е наред ❤️

# 347
SGC, хайде всичко да е наред до термин! ❤🙏♥

# 348
Борнче ❤️, никава 36та, аз съм си поръчала дата на снахата 😁
SGC, съжалявам, че ти се случва всичко това. Моите също изоставаха, що протеин съм изпила... Ама при нас имаше и др проблеми де. Обаче, съветът, който мога да ти дам е да отидеш на още едно мнение. Предполагам при кого си, но въпреки всичко, тя също е човек и може да изпусне нещо. Била съм веднъж по спешност /следях се при друг лекар/ и твърденията й не се оказаха верни, когато отидох в София. Та имай едно наум. И все пак, въпреки моя опит, е помогнала на много мои близки, та не мога да кажа нищо лошо. Успех ти желая! 🍀

# 349
SGC много съжалявам затова, през което минаваш. Нашата бебка от началото беше с нещо назад - я корем, я крак. Много притеснения изкарах. Моят доктор ми казваше от самото начало, че се случва и на всеки преглед ще е различно. Така и стана - сега главата е напред, крачетата са напред, коремчето е на седмицата.
Аз сама си назначих протеин, защото ме е страх, да не се роди пак някоя слабичка госпожица - предната беше 2680 в 38 гс. Уж сега върви добре.
Много бяхме чели тогава с каката - има различни теории, но общо взето се гледа колко сте се родили мъжът ти и ти. Дали сте високи и  колко сте като килограми.
Нашата кака все вървеше много висока, пък доста под нормата за килограми. Сега ще видим и бебката как ще е.
Колкото за колко грама е - имай в предвид, че каката се очакваше над 3, а се роди 2680.
Всеки ехограф мери различно...
Успех и да се похвалиш скоро с добре порснало бебче.

# 350
Heart Благодаря. Аз тази сутрин си пуснах надлежно изследвания, а вчера ми просветна, че имам електронно здравно досие и там ще ги пише нещата. Та влязох да разгледам и първо се изненадах да видя, че бебето е измерено всъщност 910гр., не знам защо ми каза 800 или аз да не съм разбрала. Поуспокоих се малко от този факт, а и реално майките ни казаха, че и двамата с ММ сме родени около 2500, така че явно сме си били малки бебета. Аз съм 163см, около 56кг стартирах бременността, та не съм много едра. Да се надявам да е отчасти генетична особеност. После сложих измерванията в този линк който Одри ми даде и реално там излиза следното:

Явно коремчето си му е под 10-тия персентил,  другите са долу горе добре.
Ще чакам и резултатите да излязат да видим и там дали има нещо за корекции.

# 351
Всичко ще бъде наред, момичета 🤗 Зорът е да се влезе в 36г.с. Вече медицината е достатъчно напреднала. Аз също стискам кълки до тогава 😁 пък може бебчетата да ни изненадат и дори да преносим. ❤️

# 352
SGC, при мен коремчето беше под 5-ти персентил, когато вече сериозно започнахме да оглеждаме нещата - тогава и направихме кортикостероидната терапия за дробчетата на бебето, в случай, че я извадим.

Важното е да не пада под 5-ти!
Ако продължава да не се оправя и да качва на корем, няма да преносиш, със сигурност. Никой не би оставил бебето в такъв случай.

Важна е гестационната възраст и лекарите това ще гледат. Не е важно колко под нормата ще е на килограми.

Ако искаш ми пиши на лични. Мога да ти изпратя всички биометрии от предишната бременност, за справка. И да видиш, че при теб е по-добре 🤗 (и ще бъде!!!).

# 353
Пак съм аз и се извинявам, че отново ви занимавам със себе си, но почнах много да се притеснявам и се чудя какво да правя. От няколко дни съм с по над 20 контракции на ден. Увеличиха ми дозата магнезий, но въобще не помага. Пия и ношпа. Имам изписан и коринфар, но само за в краен случай и с много условности и ме предупредиха, че смъква кръвното, и ако реша да го пия да си го измервам и да давам отчет, а аз съм си по принцип с ниско. Сега както е уикенд направо не знам какво да правя, не знам дали ще успея да се свържа със следящата и се чудя дали да рискувам с коринфара и има ли нещо което може да помогне да намаля тези контракции и поне до понеделник да издържа когато да отида на преглед или да се съвржа със следящата. Не мога да преценя колко е спешна ситуацията. Не мога да кажа, че имам силни болки но тези стягания са почти постоянни и създават голям дискомфорт.

# 354
Почни коринфара най-добре, следи кръвното, ако пада - айрян със сол, лежане. И ако и с него продължават контракциите, утре потърси спешен кабинет.

# 355
  • Замък сред облаците
По-добре излишно ходене на преглед отколкото да пропуснеш нещо важно. Та, каквото Дими те посъветва Simple Smile

# 356
Благодаря, Дими, ще го взема още утре сутрин, че го нямам в нас днес. Иначе лекаркара ми каза директно с айран да го пия и да меря кръвното преди и след прием. Изписала ми е само по 1/2 хапче през 8 часа. Просто не го бях срещала като опция при конктракции и ми се стори странен подход, не знаех доколко е безопасно.

# 357
S.G.C., чела съм в темата Лежащи мами, че са им го изписвали при контракции. Може да попиташ и там за информация. Стискам палци всичко да е наред ❤️

# 358
Аз го пих с предната бременност. Имах контракции по 2ч през 2-3-4-минути и Коринфар ги овладя. Моя близка приятелка беше стигнала до скъсяване на шийката от контракции и също беше на този медикамент. И на двете не ни повлия на кръвното - моето нормално, нейното ниско, но и нас ни предупреждаваха.

# 359
Минавам за отчет. Може на някой да е от полза.
Миналата седмица, заради стегнатата матка, не можаха да се огледат добре джобчетата и да се определи количеството околоплодни води, затова пих една седмица магнезий и вчера бях на контрола. Водите са в норма, изобщо не са намалели, бебето пак е главично (на всеки преглед е с различно предлежение и си се върти постоянно).
Всичко е наред и няма индикации за нещо притеснително. Тоновете също са добре.

Общи условия

Активация на акаунт