Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 804
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
  • Замък сред облаците
Това да се чува до края!

# 361
Re-Born, чудесни новини! Heart

Аз също да се отчета, че другата седмица ще ходя на обременяване с глюкоза, защото на феталната в 23гс, господинът върви близо 2 седмици напред и е в 94ти персентил. Close

Аз си знам, че ми е много неоптимизирано и хаотично храненето с тази бременност, та ми е ясно, че ще излезне завишена захар и ще ме сложат минимум на режим. Моля се да не е на инсулин, че не ми трябва още една инжекция към НМХто.

Сега в понеделник си пусках редовните кръвни и глюкозата ми излезна 4.09 сутринта на гладно, след 13 часа без храна и въглехидратна вечеря преди това.
Та се надявам дори да има гестационен диабет, да не е много фрапиращо положението на 2ри и 3ти час.

# 362
Рокетче, не се притеснявай. Моят господин от самото начало е многооо напред, просто си е голямо бебче 🤗 Не е задължително да имаш ГД. Два пъти правих обременяване, като само на гладно ми е на горна граница.

# 363
Рокетче, заради растежа на бебето ли имат съмнения за ГД? Изведнъж ли дръпна с две седмици или си върви така от самото начало?
Моята КЗ на гладно е 4.81 (преди 2 седмици) и АГто не смята, че има проблем.
Когато и да изследваме КЗ, все е над 4 и под 5.

Вярвам, че всичко ще бъде наред и ще чакам да пишеш.

# 364
Re-Born, още от 12гс вървеше 4-5 дена напред, но постепенно до 22гс станаха 10-14 някъде.
Доколкото разбирам главичката и коремчето избързват най-вече, или поне така изглежда от ехографските снимки.
Дори и да има ГД, смятам, че с режим ще успея да се контролирам. От това не ме е страх толкова, колкото че може да ме сложат на инсулин. Направо ми се доревава от идеята да си слагам още един виж инжекции в корема. Grinning

# 365
Дано не! Вярвам, че бебето просто си расте хубаво 🤗

# 366
  • Замък сред облаците
Инфо от позната от днес: от март месец Маринов вече няма да преглежда в Марковс. Щял да отваря частна пракрика.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 12:47 от АА

# 367
Той е готов вече, писа ми при следващ преглед да отидем там - намира се на бул Гешов 104. Часове се записват през супердок

# 368
  • Замък сред облаците
Жалко, че не преглежда бременни там и остава единствен избор за тях в Надежда. Изрично го е описал в супердок, сега погледнах.

# 369
Ще питам през май дали ще има изключения 😁 или промяна в бъдеще

# 370
А бебета и деца с направление ли преглежда в Надежда? Или можеш и на частно?
В момента, в който се роди бебка, ще запиша веднага час и за двете деца и разпитвам, за да действам бързо.
Напоследък имам проблеми за направления за голямата от ЛЛ и по-скоро искам да платя и да се приключва, отколкото да вися пред кабинета с кандърми.

# 371
  • Замък сред облаците
Ужас… нали за децата направленията са неограничени?!?!
Едно време преглеждаше по ЗК само в НКБ, но трябва да се провери в момента как стоят нещата, че информацията ми е отпреди 2020 за там: https://www.hearthospital.bg/priem-i-konsultazia/

# 372
Никъде не преглежда с направление вече, дори в нкб. Ако искаш с направление, има други кардиолози, които преглеждат в нкб по каса. Имаше някква хамалогия и в номера на направлението, трябва да включва и ехограф, а не просто “преглед”
Гери запиши си час в новия център, доктора ми каза че ехографа му там е по-добър от този в Надежда.

# 373
Благодаря много, АА.
Направленията за педиатри са неограничени, но за специалисти без титла педиатър и изследвания са по стандартния ред, тоест има лимит. Когато обаче детето стане малко по-голямо и боледува по-често е страшна работа...
Алисън, благодаря за информацията. Тъкмо няма да се мъкна за направления.

# 374
Никъде не преглежда с направление вече, дори в нкб. Ако искаш с направление, има други кардиолози, които преглеждат в нкб по каса. Имаше някква хамалогия и в номера на направлението, трябва да включва и ехограф, а не просто “преглед”
Гери запиши си час в новия център, доктора ми каза че ехографа му там е по-добър от този в Надежда.
Имаш ли идея през супердок кога и за колко време напред излизат часовете в новия му кабинет ? Гледам, че има сега само за една дата през март.

Общи условия

Активация на акаунт