Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 825
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Май излизат нещо от сорта на седмица за седмица. Миналия път като гледах пак имаше часове за 2 дни от следващата седмица. Сигурно до няколко дни ще пусне за дните след вторник (04.03) Иначе виждам, че има и телефонен номер, но на мен ми каза през супердок да запиша. А пък ние сме чак през май месец
Ирен вие как сте, расте ли момчето, имате ли планове да става батко

# 376
Май излизат нещо от сорта на седмица за седмица. Миналия път като гледах пак имаше часове за 2 дни от следващата седмица. Сигурно до няколко дни ще пусне за дните след вторник (04.03) Иначе виждам, че има и телефонен номер, но на мен ми каза през супердок да запиша. А пък ние сме чак през май месец
Ирен вие как сте, расте ли момчето, имате ли планове да става батко
Ние точно май месец имаме пътуване до София при другия му доктор и ми се щеше да съчетаем нещата. Ако пък не, имам му номера и, като си идва към Стара Загора, ще го види тук. Расте, ходи на градина, пътуваме напред-назад. Батко няма да става. Едно, че сме възрастни родители, а и както знаеш е ин витро бебе и ни е достатъчен.

# 377
Здравейте момичета,

Може ли мнение за следните резултати при сина ми на 1 год. Предварително се извинявам ако не е подходяща темата, но имам доверие на опита ви и знанията ви! Отдавна се знаем.

Направихме кръвни изследвания + урина.

В резултата на урината в графата за Белтък излезе "Опалесценция".

При изследването видяхме, че няма включена Глюкоза и помолих да го добавят и да заплатим отделно. Резултата беше 5.72 (реф. при периферна кръв до 6.1).

Всички изследвания са правени сутрин на гладно. Нещо ме притесняват доста, може и съвсем с основание, но исках да чуя вашето мнение и насока евентуално освен педиатърката какъв друг лекар да потърся за второ мнение? Ендокринолог?

# 378
  • Замък сред облаците
Глюкозата от пръст понякога дава отклонения, също кога последно е яло детето има значение, дали е било активно и тн. На тази възраст обикновено трудно се взима на гладно проба (че обикновено със сутрешното събуждане пият мляко) и трябва да имаш предвид при какви условия е взета пробата.

Опалесценцията значи белтък че се наблюдава. Аз бих пуснала повторно стерилна и обикновена (че знаем с какъв зор се взима и лесно се компрометира пробата).

# 379
АА, последно е ял кърма + АМ около 00:00-1:00. Сутринта към 8:00 доста бързо успяхме да го причакаме за урината и веднага заведохме в лабораторията. Активност някаква може да е имало малко докато го чакаме и обличаме и тн. Не съм му давала нито АМ нито кърма обаче преди изследването. Като цяло нищо не е консумирал.

Лошото е че няма някакви стойности на този белтък както и на другите показатели. На всичко друго пише отрицателно, а на белтъка само опалесценция. Зачетох се, че определени стойности и съотношения показват различни видове "протеинурия" добра, лоша и тн.

# 380
Опалесцениция, значи има белтък, но не надхвърля нормата.
Някъде пишат "следи"
Количеството белтък се определя с изследване на 24 часова урина, събира се всичко за 24 часа, разбърква се взима се малко и се носи контейнер проба. Но това за бебе трудна работа.
Така че обикновена пак и ако излезе нещо - детски нефролог.
Хм да, може и срерилна да няма инфекция.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 07:19 от Одри ♡

# 381
  • Замък сред облаците
За глюкозата да кажа, че и черният дроб си я произвежда, а при децата е ключова за растежа, съответно тук няма как да изхождаме каквото знаем за възрастните, там метаболизма е съвсем друг. Съответно не се шашкай, потърси инфо и ако те тревожи вече е хубаво от вена да го проверите, не от пръст.

# 382
Бмагодаря ви момичета! ♥

# 383
Момичета, роди се нашата Мила на 10.03 с планирано секцио. 🩷 За съжалениене получавам много адекватни отговори от неонатолозите в Токуда за състоянието на мозъчните стомахчета, така че вече си записахме час за 19.03 при доц. Ралица Георгиева - ще бъде в новия кабинет/МЦ където и Маринов преглежда Simple Smile стискайте палци, че тази вечер направо не знам къде се намирам. Сутринта ми казаха, че били 5 мм и с лека асиметрия, но в норми (под 10мм), а сега единият вентрикул го мерят 26мм, като според неонатоложката това не е драматично. Потрес.

# 384
fearless Честита да ти е принцеса Мила. Пожелавам всичко да бъде наред с нея и да е напълно здрава. Ще очакваме хубави новини след прегледа. Бързо възстановяване 💕

# 385
Честито, фиърлес! ❤️ Да бъде здрава Мила и всичко да бъде наред.

# 386
Честито Фиърлес Simple Smile жива и здрава да е Мила и да има много късмет Simple Smile дано всичко лошо да е зад гърба й и оттук нанататък само положителни емоции на цялото семейство Simple Smile

# 387
Честита дъщеричка, fearless. Да расте здрава, безгрижна и щастлива Heart
Дано се окаже, че всички тревоги са били напразни и скоро да се включиш с добри новини!

# 388
  • Замък сред облаците
Честита да е малката Мила и пожелавам и аз да ви разминат скоро тревогите. Иначе предполагам знаеш че трябва да се следи за оток при фонтанелата при такива съмнения в началото (в см, ако се увеличава налягането може да е първи симптом) ❤ но дано въобще да не се налага да имаш такива притеснения повече ❤

# 389
Честито fearless! Нека бъде здрава! Вярвам,  че всичко ще бъде наред и няма да имате повече тревоги! Много радостни мигове пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт