Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 220
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Аз също знам, че термин не се мести. Ехографът дава прогнозни мерки за размерите на бебето, но терминът си е един. Няма логика, ако бебето върви напред да се измести, пък ако е назад, да не се променя. Пък и терминът е основно за 45 дневния болничен и евентуално преносване.

# 61
Ех,  и аз бях с термин 21.06.

Никога не са ми местили термин. За мен това е зверска глупост. Първото ми дете по ехограф вървеше 2-3 седмици напред, излизаше едва ли не, че трябва да е над 4 кила.
Оказа се с огромна глава и дълго бедро, 3200, ден преди термин роден. Ако беше секцио, сигурно 2500 щяха да го извадят в 36 седмица, нали. Satisfied

# 62
Явно аз съм късметлийка. И следящата по ЗК каза, че се мести и най-точно било показвала на 1та ФМ. Тя е малко как да кажа странна и гледам да слушам и да не говоря много с нея, че много обича да говори. В крайна сметка вероятно ще съм секцио и като се спра на болница и лекар ще го коментирам с него директно.

# 63
Момичета, а мести ли се терминът назад, ако овулацията е била не на 15 а на 16-18 ден? По приложение ми дава 15 август с последна менструация стартирала на 8.11, но лекарката каза да си броя гестационните седмици с половин назад.

# 64
Аз съм с по-късна овулация, никога не са ми местили термин. Със синът ми се случваше да върви ту напред, ту назад. Със сегашната бременност за момента пък бебето си отговаря на седмицата и деня, въпреки овулацията.
Ако има някакво много голямо разминаване от над 10 дни още от самото начало, може и да има логика. Например жената отива в 6г.с, а ембриона отговаря на 8г.с.

# 65
За много години, момичета!

По повод местенето на термин се включвам с моя опит. С втората ми бременност бях следила овулация и със сигурност ми беше късна. След това бебето вървеше все с 6 дни назад от официалния ми термин по ПРМ, преизчислиха го на първата ФМ. Обясниха ми, че на прегледите ще имаме предвид, че върви по-малко, но термин по документи се сменя само ако има повече от 7 дни разлика. Болнични и всичко ми издаваха по официален термин. Накрая беше от полза, че бяха записали термина от ФМ, защото малкия закъсня с 4 дни от преизчисления термин и с цели 10 дни от официалния. На леглото му бяха записали “42 г.с”, ама никой нямаше да ме чака до тогава да раждам. Grinning Ако не бяхме взели предвид размера му на първата ФМ, щяха да искат да ме индуцират по-рано.

Но ако бебето върви по-голямо, за мен няма никаква полза да се преизчислява термин, освен ако не е огромна разликата. Може би ако ви е важно за 45-дневния болничен. Освен това, ако се знае точна дата на зачеване и бебето пак върви голямо спрямо нея, това по никакъв начин не е гаранция, че ще се роди по-рано или до края ще е с огромни размери.

# 66
Ако от самото начало на бременността, бебето отговаря на друг срок, ок да се преизчисли термина, обаче впоследствие само защото избързва или закъснява - не е ок.
По тази логика аз трябваше да съм бременна 11-12 месеца 🤣, докато бебето стане среден размер за раждане. И обратното - при бременни с ГД се наблюдават по-едри бебета, което не значи, че като стигнат 3 кила и трябва да се вадят. Това може да се случи и в 32 седмица, но те няма да са на термин.

П.П. Имайте предвид и друго. Тези, на които терминът е изместен за по-рано, ако се планира и секцио, което е обикновено около 10 дни, преди термин, то ще станат много дни, които е най-добре бебето да си изкара в мама (освен ако няма предпоставки да се ражда по-рано).

# 67
За жалост няма как да споря с лекарката, че не е ок да се сменя термина. Най-вероятно съм била с ранна О и в действителност бебчо върви от началото с няколко дни напред. Не съм я засичала, защото тогава бях включила фаза почивка и бях решила, че няма как да забременея. Все пак бях след втори ЗЕТ и още бях в криза след отрицателен тест.

За това мисля да говоря с израждащият да преценим кога да се направи секцио, като се вземат предвид и размерите на малката.

# 68
пълнолуние да, това ще го прецени израждащия. Ти защо още не си се насочила? Не гониш ли 6ти месец вече? Повечето лекари искат да си следят пациентките от по-рано

# 69
Защото не знам къде да избера Алис. Слушам разнопосочни мнения и вече се обърках. Повечето болници, в които ходих на нещо като отворени врати казаха, че няма проблем и по-късно да ме вземат, но както каза някои лекари ще откажат вероятно. Иначе този месец влизам в 7ми. Други ден ще говоря със Сенкова за насоки, че от толкова информация се побърках. Следящата по ЗК пък е на мнение, че е най-добре в държавна болница и в частна нямало смисъл. Тя е за Шейново, но все пак в работила там. Сенкова също е раждала в Шейново, но аз не съм сигурна, че искам там.  Обмислях Токуда, Надежда и Св. Лазар, но още не мога са реша. За Надежда знам, че няма избор на екип. Токуда ми се струва с най-високи цени от всички.

# 70
  • Замък сред облаците
Пълнолуние, моите 5ст. Принципно след 34 седмица трудно се навиват да те вземат (освен ако не те иьпраща изтично техен познат колега), най-добре около 28гс да се разбереш с лекар.
Аз имах колебания, не исках държавна заради мизерията, заради масово куцатакомуникация), но е факт че държавните (МД, Шейново, 1АГ) са с най-добрите неонатологии. За себе си се спрях на следния вариант - избрах Албена Гагова, преглежда и изражда във Вита на частно, но изражда и в Шейново (с избор на екип) като мисълта ми беше ако има показания за дистрес на бебето да избера раждане там. Докторката е с богат опит, вкл критични раждания. Малко е цапната в устата (Дух ще потвърди), но следи изкъсо нещата, не натиска за нищо (лекар, тип раждане), а в случай на необходимост ще те прати/ще ти намери при наистина добри специалисти (примерно Дух я прати при топ кардиолог).
Не ти я промотирам конкретно, а давам идея как да потърсиш специалист Simple Smile

# 71
Пълнолуние, ти ако си планово секцио, ще си насрочите датата за тогава, когато исканият от теб лекар, е на смяна. При планираните операции това е опцията да си избереш лекар. (За Надежда пиша).

Предвид цените, бих се насочила към Надежда (не че е зле в Токуда, но... Нали... 😃 Парите).
Това от посочените от теб болници, иначе аз не бих родила никъде другаде, освен в МД 😁

# 72
Четох добри отзиви за Дяволов, но мисля, че вече съм закъсняла за него. Едва ли ще ме вземе , защото влизам в 7ми месец скоро. Чудех се все пак дали да не се пробвам. И аз исках в частна болница именно заради по-добрите условия, но всички казват, че най-добрата неонатология е в МД.

Благодаря момичета за ценната информация. Иначе една от търсените лекарки в Токуда е съученичка на Сенкова и може ида се съгласи да ме вземе, но секцио е 4600лв там и отделно се плаща избор на екип и кой знае още какво. За Надежда също мога да се опитам да вкараме връзки, защото колега на мъжа ми се познава със Стаменов, но не ми се иска да занимавам други хора.

# 73
Пълнолуние, и аз като теб се лутам в избора на болница. Отсях между Токуда и Надежда, като се насочих към Токуда само и единствено заради шансът в Надежда да попадна на едно от техните АГ-та, от когото имам кофти впечатление. Ходих при Богданова по препоръка на Пиперкова и Бранков - супер специалист е, но не усетих "клик" с нея. АГ по ЗК (Сирманова, може би и ти си при нея?) също ме насочваше към държавна, но съм лигла и искам по-добри условия. Тя ми препоръча Василев в Токуда и последно ще ходя при него на ФМ. Разглеждах него и Леков като алтернативи, и за двамата чета и чувам добри отзиви макар да не са от по-известните им лекари. Бях си писала със Jakito99 и тя е при Леков и е страшно доволна.

# 74
Пълнолуние, те в Надежда ще те вземат, ако не са претоварени и след 34та. Аз съм доволна от там /разбира се това преди 4г/. Ама ми беше като вкъщи, след близо месец вътре и вън, познавах всички 😂.
Две от момичетата с нас тогава, родиха в Шейново при Вецев също бяха много доволни. За Токуда не знма колко си струва безумната сума за секцио, а пък ако не дай си боже бебето трябва да поостане сумите са космически. Позната плати около 10 хиляди, защото близначките бяха недоносени и поостанаха, което си е стабилна сума. Хубавото е, че си в София и имаш огромен избор къде да отидеш.

Общи условия

Активация на акаунт